nişanlım ve ailesi

Öncelikle nikaha kadar aile icine girmemen cok tuhaf nikahtan sonra yasayacaklarini mi perdeliyorlar? Evlenince tanisinca her şey değişecek mi? Neyle karsilacagini bilmeden nasil evleneceksin?

Ayrica aileleriniz neden evliliginize bu kadar karsi?

Aynen para verdigi icin kendi geliri gibi ortak goruyo artik.. Isin garibi ailesi halasi falan cok zengin trilyonluk evlerde oturuyolar.. Nisanlim kendisi calisip kazanmis parayi ailesi karisamaz bu duruma. Ya iki ucu b.klu degnek cozemiyorum da yoruldum artik..benim ailem de senin neyin varmis gormeden istemiyolar nasil anlasicaksin boyle insanlarla bir omur napiyosun sen diyolar.. Bu iliskinin sonu yakinmis ben onu anladim.. Kimse yoktu konusup akil isteyecegim sizlere acildigim cok iyi oldu goz gore gore atese yuruyomusum.. Kendi kendime dusununce icinden cikamadim dogruyu yanlisinayirt edemedim... Cok sagolun cok tatlisiniz iyisiniz.. :-(

Vallahi ne diyecegimi bilemedim.

Lakin soyle bir durum da var, bence adam sizi ailseiyle tanistirmamakla, muhattap etmemekle bence iyi yapmis, akillica bir davranis. Sizi istemiyorlarmis, siz de bu ailenin dirdirini cekip uzulecektiniz. Evlendikten sonra da boyle olacaksa ne ala, ama evlendikten sonra yuz goz olacaksaniz eyvahlar olsun.

Para isinde keske bu kadar yuz goz olmasaydiniz evlenmeden.

Off bilemedim, konu sahibesi hayirlisi olsun.

Benim ailem ayni sizlerin gorusunde oldugundan karsi.. Onun ailesi koylu kapali kiz istiyolar.. Ben cok acikmisim cok gorup gecirmisim bilgiliymisim onun basini yakarmisim ondan istemiyolarmis.. Bulgaristan gocmeniyim ben bulgaristana akrabalarima gidiyorum bazen.. Dort dil biliyorum isimde hayatimda genel olarak basariliyim. Kendimi kullandirmayacagimi dusunduklerinden istemiyo olabilirler bende net bisi bilmiyorum.

Ailesinin icine beni sokmak istemiyo uzulmiyim diye.. Sadece annemle gorus diyo ama bi yandan da kardesine bakmak ev araba meseleleri canimi sikiyo. Evliligi biraz erteleyip onunlada duzgunce bi konusma yapacagim sanirim.. Evlendikten sonra calismiycam diycem bi sure oyle bilsin bakalim nolucak.. Bu sorunlar yokken o kadar iyidik ki kiyamiyorum bi ands bitirmeye.. Oda zor zamanlar geciriyo bu ara.. Bi cikmaza girdim ama bakalim

Arkadasim, ben de durumlari yok sandim. Trilyonluk insanlar diyorsunuz, o zaman nisanliniz nicin ben alacagim, halamin oglunu okutacagim diye sacmaliyor? Tepkinizi mi olcmeye calisiyor? Bence tepkisiz kalmayin. Once "biz" demeni beklerdim. Eger durumlari olmasa neyse ben de yardim etmeyi severim, bilhassa aileyi onemserim ama bu durumda cok sacma ve abartili buluyorum tavrini, ne istiyorsun, ne dusunuyorsun, anlamiyorum ama ben bu hale razi degilim, deyin. Zaten bu noktada patlayabilir nisanliniz, tepkinizi gorunce. Ailesiyle gorusmemeniz ayri bir sacmalik. Nereye kadar gidecek bu boyle? Aileniz hakli bence. Hayirlisi olsun hakkinizda insallah

Kaba tabirle, emri altina girecek, basini ezebilecek bir gelin ariyorlar galiba. Aile tuhaf, kemiklesmis fikirleri var ve bunlari kirmak sizi cok zorlar, nisanliniz da cok tuhaf.

Son düzenleme:
Cuma gunu bulusucaz adam akilli konusucam bunu.. Tepkimi gordugunde davranisi nasil olacak bakalim.. O belirliycek zaten bundn sonraki gidisati. Onca sey yasadim bundan sonra kendimi ezdiremem kimseye. Yardimlarini unutmam karsiligini verir giderim gerekirse.. Hayat kisa bunlarla ugrasamiycam artik yoruldum daha bu yasta.. Gorenler nolmus sana cokmussun diyolar. Seviyorum ama insan oglu herseyi unutup alisiyo.. Cok yardiminiz oldu cok tesekkur ederim hepinize

daha evlenmeden ailesinin içine bile sokmadan yok buna ev buna araba alırız falan bune rahaatlık ya bencede hata yapmışsınız bu kadar iç içe olarak. iyi düşünün derim. evlilikte aile de çok öenmli. şimdi görüşmedin ilerde seni zorlayabilir annesi hakaret ettiğinde susabilir. davul zurnalı düğün yapmak varken neden eğreti gelin gibi olucaksın ki. hem daha yaşın çok küçük acele etme derim ben. sanki altında başka bişeyler çıkıcak gibi geldi bana.
evlendikten sonra çalışmıcam demen azda olsa onun tepkisini anlamana yardımcı olur diye düşünüyrum..

Bu iş yaş görünüyor.Sen en iyisi yol yakınken ayrıl.
Hatta daha ileri gideyim,dükkanı kapat,"nişanlı"nın payını ver gitsin.
Nişanlım dediğin adam,dükkanı ben açtım mantığında olduğu için sana rahat vermez.

Evlenirsen hata edersin.Bunlar dükkana elkoyar,seni eve bile kapatır.
Diyelim kapatmadılar...Kayınvalidenle şimdi anlaşamıyorsun,evlenip aynı dükkanda kalınca nasıl anlaşacaksın ?
Seni tasvip etmeyen kadın,sürekli eleştirip her yaptığına kusur bulacak.Sakın...

istenmeyen gelin olmak çok zorrr helede hem istenmeyip hemde onlara çalışıp ev bark almak daha bi zor öyle bi koyarkiii hiç mutlu da olmassın mutluda edemessin hayatıının iiçine edersinnn bana bi hoşgeldin bile edilmiooo eşime ediyolar bana etmiyolar istemedkleri kabak gibi ortaada artı oglumu sevmekten geri kalmıyolar ikinciye hamileyim hala sevmezler nie ikinci evlilim ve çocum oldu için peh peh ogulları bekar sanki

benim anlamadıgım nişnalın düşüncelerini açıkca belirtiyo diebiliyo yok kardeşime araba alcam yok anneme ew alcammm kusura bakmada kendine enayi arıyo bu heral de tek basına yapamayaca iiçin senin gibi çalışkan birini seçmişki anca ailesine yetiştirir senin doguracan çocuklarının rızkını neden yedirecekmşkiii bu zamanaa kadar çalışıp bbir ew alalarmışşş ymiş içmiş gezmişler bir ev bile alamamışlar aldıkları gelindenmi ev araba umuyolar vala kıymete geçer sanmaaaa benm eşimde keşke nişanlın kadar açık sözlü olsaydı basta istemeseydmmm

Anneyi bi bertaraf et.. Hala tehlikeli..
Kuzeninin masrafı nedir ya.. Kardeşin olur, kardeşinin evladı yeğenin bir nebze olur ama kuzen bakmak nedir ya..
Siz yeni yuva kuruyorsunuz. Millet mi okutacaksınız..

Annesi de düğün konusunda, fedakarlık yapıyorsa ondan iyi geliyor olabilir, anne sonuçta..

Ben hayatta hakkimi yedirmem onlara kimseye.. Simdi araba alicaktik parasini ben veriyorum ama o benim ustume olsun hem ailem de gorsun seni daha iyi bilsinler diyo. Ayakta yemeye mi calisiyo bunlar beni nedir yaw. Konusurken gayet iyi niyetli duzgunce konusuyo ama oturup tek basima dusununce noluyo yaw oluyorum. Rabbim yardim etsin bana durum vahimmis ben burda boyle uzunca konusnca sizlerle iyice anladim.. Ask falan yalanmis yetmiyomus demek.

a a a a o nasıl şey nikâha kadar tanışmıyıcaksınız. kuzeninin okul masraflarına gelince sizinde rafınız var. ev eşyaları, düğün hazırlıkları, nikah şekerleri filan.

ya sizi deniyo olmasın?

çünkü söylediği şeyler çok mantık dışı 2 milyarlık maaşla kuzenini mi okutacak,ev araba mı alacak ev mi geçindirecek ..

bir üniversite öürencisinin masrafı 1 milyar civarındadır ki zaten

Evlilik yoluna atılmış bir adımdır nişan.
Ve bu andan itibaren ben değil biz vardır.
İşaretlediğim kısım da gayet bizlik bir karardır.
Sana danışmadan böyle bir şeyi kabul etmesi hoş değil.
Halanın durumu yok belki, özel bir durumdur.
Belki yardım amaçlı senin de seve seve kabul edebileceğin bir durumdur.
Orasını bilemem..

Ama şunu bil ki böyle kararları tek başına alan bir adamla zor zamanlar yaşarsın.
Ve evet ben olsam tepki gösterirdim.Para için değil beni yok saydığı için..
Ve evet evlilikteki pek çok hayalimi ve çocuk vs den ötürü çıkacak ihtiyaçlarımızı düşünerek belki para için de..

Nikaha kadar ailesi ile seni bir araya getirmemesi çok saçma.
Evlendikten sonra da o mesafeyi korusun alnından öperim öyle erkeği!
Ama işte onu başaramadıklarında sorun oluyor canım..

Bu arada bize tanışmaya gelirlerken kpim yol boyunca susmamış beni istemiyormuş.
Evlendikten sonra kv den öğrendim ve her ne kadar umursamamaya çalışsam da üzüldüm be.
Çevrende baş tacı edilen arkadaşların oluyor gelinim de gelinim diye..
İnsan kendinde eksik arıyor da bulamıyor falan..
Benim eşim bana söyleseydi en başta bunları..
Açıkçası evlilik yoluna girmezdim..
Aile çok önemliymiş baş başa olcaz ikimiz olcaz değilmiş olay...

Bu arada kimse için aileni üzme..
Değmezmiş..
Onlar için beş kuruş etmez ailesi evlenince ne kıymetli oluyor görsen dudağın uçuklar..
Bunu 2 yıla yakın evli biri olarak yazıyorum..
3 yıl evvel aşk da aşk ama diye gezerdim, salakmışım yahu!

Üzülme diye değildir o, ailesindeki abuk sabuklukları görüp korkma diyedir.
Ahhh Allah'ım evlendikten sonra çok mu fesat oldum ben nedir?

Kitap yazacağım adını da Kazık yiye yiye koyacağım..

Anacım millette kp var ev alır verir. Oğluna gelinine kira ödetmez.
Alın peşinat 60 bin. Çalışın kredi ödeyin der.

Bizde Kp var kızının okul masrafını, harçlığını evli, kirada oturan, bir çöpü olmayan oğlundan bekler..

Burda bir de hala falan var..

Ben korktum açık konuşayım..

Iste benim de korktugum bu. Oyle olacakmis gibi hissediyorum.. Ailesine karsi beni ezdirirse yada susarsa diye korkuyorum.. Beni istememeleri onemli degil yeter ki bulasmasinlar ama bu dengeyi saglayabilecek mi bilmiyorum.. Dusunceleriniz icin cok saolun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…