Nişanlım ve ailesi.

Merhaba arkadaşlar ,
Yine akıl almam gereken bir konu var.
Şu an nişanlıyım , 4 ay sonra da kısmetse evlenıyoruz. Aklıma takılan konu şu ki; nişanlımın ailesi bizden farklı bir şehirde yaşıyor. Bizim burada bir evimiz olacak , ailesinden kalan. Burada birde abisi var evli. Onlar da bize uzak bir semtte yaşıyorlar. Nişanlımın ailesi abisinin eşiyle anlaşamıyor , eskiden birlikte yaşamışlar eltim istediği için , çocuklarıma bakın bende çalışayım demiş, o sebeple. Sonra anlaşamamışlar ve ayrılmışlar. Nişanlımın ailesi kendi şehirlerine geri dönmüşler. Bizim birlikte yaşamak gibi bir durumumuz yok ancak eskiden ilerde benim olacak evde yaşamışlar , haliyle de evi benimsemişler. Evi bende cok sevdım satmak ıstemıyorum. Annesi son zamanlarda bu ogluma cok duskunum gelirim kalırım sizde ara sıra gibi şeyler söyluyor sureklı. Yaşlanınca bana bakarlar elbet , oğlumun evinde rahat etmek isterim gibi şeyler söylüyor. Ben tepki vermiyorum gel kal tabiki demiyorum hiç. Eltimi sevmedikleri için sürekli bana gelip kalmalarından korkuyorum.Sürekli beni çok sevdiklerini söylüyorlar. Aslında çok iyi insanlar özellikle nişanlımın babası. Ama ben evde sureklı misafir istemem yada beraber yaşamak. Nişanlıma konuyu açtıgımda ne diyeyim şimdi aileme , gelmeyin mi diyeyim diyor. Aslında haklı gıbı ama bılemıyorum. Son gunlerde cok kafamı kurcalıyor. Sizce ne yapmalıyım ? Şimdiden korkmam normal mi ?
Bence mesajı vermiş gelir kalır.

Eğer iyi insanlar ise, neden korkuyorsunuz... Siz mesafenizi saygı ile kurduktan sonra, eşiniz sizi sevdikten sonra, açtığınız bir yatak ve yorganın, iki tatlı dilin size hiç bir zararı olmadığı gibi çok da katkısı olur.. Yeter ki başta çok yüz göz olmayın, belki sosyal anlamda cahil kalmış olabilirler ve yüz göz olmanın samimiyetini rahatsız edecek boyuta getirebilirler.. Ama bunu kötülükten değil, sosyal anlamda cahil kalmışlıktan yaparlar... Siz baştan sevgi de içeren gayet saygılı bir mesafe koyun.. Kalacakları nedir ki.. Dilleri tatlı olsun yeter.. Korkmayın aile olmaktan... Baştan mesafeleri ve saygıyı doğru ayarlarsanız, kocaman, güzel ve geniş bir aileniz olur yıllar sonra... Başta olması mümkün değil.. Zamanla olur bu.. Ama yaşlılar biraz acele edebilir.. Gençler çok ağırdan alabilir.. Siz orta yolu bulun.. İyi insanlarsa şimdiden gerginlik çıkarmanın alemi yok bence... Kalbinizi ferah tutarsanız, Allah inşaallah size yardım edecektir,
Selamlar,

Bazen düşünüyorum , iyi niyetliler çok mu kötü düşünüyorum ben acaba diye ama. Evde misafir en tahammul edemediğim şey malesef.. Zaten onlar da kayınpederimin anne babasıyla birlikte yaşıyorlar orda , yaşlı bakıyorlar yani. Birde kızları var orada yaşayan , evli. Gelip sürekli burada vakit geçirmezler diye umuyorum. Eskiden kayınvalidem nişanlım yalnız yaşadıgı ıcın sureklı geldıgını , evlenince gelmeyecegını söylerdi , bir anda "gelirim kalırım sürekli " ye döndü olay. Annem de mesafe koyarsın , anlarsa durmaz zaten pek diyor. Nişanlımla iki kez konustuk bunu , ikincisinde gerildik biraz. Seni çok seviyorlar ama sen önyargılısın dedi en son. Ortada birşey yokken kafana takıyorsun filan dedi. Bilemiyorum cok takıldım nedense.
Bak sorumluluklarıda varmış. Öyle her istediklerinde çat kapı gelemezler. Sen şimdiden içini karartma ve bence nisanlina çok yansıtma. Bunlar çok güzel zamanlariniz. Inşallah guzel de bir evliliğin olur :KK54:

Keşke bende takmasam , cok sinirliyim ben ya. Nasıl olcak bilmiyorum. 2 ay filan , sabredilir gibi değil. Sen nasıl başediyorsun eşine bahsediyor musun bu durumdan?
Bazen hepsi evdeyken ateşe verip kaçasım geliyor benim annem babamda 6 yılda 6 kere gelmişlerdir evime valla söyleyeceğimi genelde k.vadeye söylüyorum neticede napack anasını babasını kovacak mı birde normal gözüyle bakmıyorum ki ben kadına cahil mi dersin deli mi yatak odama girme deme ye gerek var mı girme dedigim halde aha giriyorum işte diye zıpladı kadın ben mi terbiye edicem bu yaştan sonra onu

Bir süre sonra satmayı planlıyoruz aslında , ev nişanlımın üzerine. Alınırken onun da katkısı olmuş. Aileme bişey diyemem , evime almam mı diyeyim diyor. Çileden çıkıyorum.
Oyle demesin zaten de surekli birlikte kalmak iki taraf icin de zor olabilir desin.Evliligin ilk yillari bizi rahatsiz etmeyin falan desin sakayla karisik.Cok rahat insanlar degillerse davetsiz gelmezler artik.

Valla beninkide nisanliyken boş bir odam vardi cocuk odası yaparim ilerde diyodum tutturdu o odaya yatak alalim o oda ilerde benim olacak bakin direkt emir kipi hani güzellikle konusup halletmek yok bende sizin gibi iyi kotu hiç ses etmedim simdi üç senelik evliyim ve bize yerleşme derdinde nisanlinizda şimdiden ne diyim aileme modundaysa yandiniz benim esimde oyleydi simdi esim yok olmaz diyor ama bakalim evi de yakin bize emekli ev kendinin kafaya koydularmi tmam şimdiden tavrini belli et yoksa ilerde cok cekersin o sessiz kalmaları olumsuz değilde olumlu kabul ediyorlar tecrübeyle sabit
Benimde boş bir odam olacak , nişanlımın şu anki tek kişilik yatagını ve dolabını koymayı planladım , Allah var gunahını almıyım ben gelir o odada kalırım demedi. Ev sizin istediginizi yapın yaşayın tabiki kızım dedi. Misafirlikle gelir kalırım özledikçe diyor , bende gülüp geçiyorum. Ne desem ki ?

Eğer iyi insanlar ise, neden korkuyorsunuz... Siz mesafenizi saygı ile kurduktan sonra, eşiniz sizi sevdikten sonra, açtığınız bir yatak ve yorganın, iki tatlı dilin size hiç bir zararı olmadığı gibi çok da katkısı olur.. Yeter ki başta çok yüz göz olmayın, belki sosyal anlamda cahil kalmış olabilirler ve yüz göz olmanın samimiyetini rahatsız edecek boyuta getirebilirler.. Ama bunu kötülükten değil, sosyal anlamda cahil kalmışlıktan yaparlar... Siz baştan sevgi de içeren gayet saygılı bir mesafe koyun.. Kalacakları nedir ki.. Dilleri tatlı olsun yeter.. Korkmayın aile olmaktan... Baştan mesafeleri ve saygıyı doğru ayarlarsanız, kocaman, güzel ve geniş bir aileniz olur yıllar sonra... Başta olması mümkün değil.. Zamanla olur bu.. Ama yaşlılar biraz acele edebilir.. Gençler çok ağırdan alabilir.. Siz orta yolu bulun.. İyi insanlarsa şimdiden gerginlik çıkarmanın alemi yok bence... Kalbinizi ferah tutarsanız, Allah inşaallah size yardım edecektir,
Selamlar,
Teşekkürler güzel mesajınız için. Biraz olsun rahatladım. Güzel insanlar aslında düşündüğümde , öyle çok yüzgöz olan , saygısız insanlar değiller. Ama evimde misafir hiç sevmediğim birşey malesef..

Bak sorumluluklarıda varmış. Öyle her istediklerinde çat kapı gelemezler. Sen şimdiden içini karartma ve bence nisanlina çok yansıtma. Bunlar çok güzel zamanlariniz. Inşallah guzel de bir evliliğin olur :KK54:
Yansıtınca sorun oluyor , haklısın. Başka da bir problem yok cok sukur , umarım hersey guzel olur cok tesekkur ederım :)

Oyle demesin zaten de surekli birlikte kalmak iki taraf icin de zor olabilir desin.Evliligin ilk yillari bizi rahatsiz etmeyin falan desin sakayla karisik.Cok rahat insanlar degillerse davetsiz gelmezler artik.
Benden mesafe gorurlerse gelmezler dıye dusunuyorum. Sonucta eltimde 1 gece zor kalıyorlar , isteseler zorla kalırlardı.

Eger evi nisanliniz tamamen parasini kendisi verip kendisi begenip almadiysa basima geleni anlatayim
Kayinvalidem gorumcemle yasiyor ona cocuk bakimi vs yardim icin biz yurtdisinda yasadik o surede esimin parasini tamamen kendi verdigi halde kardesi ve annesiyle begenip aldiklari simdiki evimizde kaldilar neyse biz yurtdisindan donduk onlarda ev yapip ciktilar ama burasi surekli kayinvalidemin evi olarak konusuldu annemin evi annemin carsidaki evi diye beni bezdirdiler evden soguttular ben lohusayken misafirlerimin yaninda okadar bu konuda canimi yaktilarki suan bir sorunumuz olmamasina ragmen asla o gunu unutmuyor ve Allaha havale ediyorum cok aglamistim daha detaylara girmiyim suanki huzuru zor bulduk esimle umarim yasadiklarim hic basiniza gelmez ben kiraya cikalim biktim diye az aglamadim eh bide ne zavalliymisim simdiki aklim o gun olsa lohusa halimle aglamaz ama aglatirdim

Anlayışlı insanlarsa gelip ikide bir kalmazlar herhalde.ama tabi arada gelir kalırlar sonucta ayrı sehirlerdesiniz hiç mi gelmeyecekler oğullarına.tabi herşeyin bir sınırı var o ayarı bozacak olurlarsa o zaman birşeyler yaparsınız.simdi olmayan birşey için nisanlina birşey söyleme.simdiden gelip gelmeyeceklerinin tartışmasını yapmak hos olmamış.nisanlin da doğru söylemiş ne diyeyim aileme diye.boyle şeyleri çaktırmadan ayarlamak her zaman daha iyidir.yoksa böyle polemiğe girerek ancak kaybedersin.burda böyle sorunlar yaşayan kadınlar var ve sorsan hiçbiri konuşarak söyleyerek birşey elde edememiştir.

Anlayışlı insanlarsa gelip ikide bir kalmazlar herhalde.ama tabi arada gelir kalırlar sonucta ayrı sehirlerdesiniz hiç mi gelmeyecekler oğullarına.tabi herşeyin bir sınırı var o ayarı bozacak olurlarsa o zaman birşeyler yaparsınız.simdi olmayan birşey için nisanlina birşey söyleme.simdiden gelip gelmeyeceklerinin tartışmasını yapmak hos olmamış.nisanlin da doğru söylemiş ne diyeyim aileme diye.boyle şeyleri çaktırmadan ayarlamak her zaman daha iyidir.yoksa böyle polemiğe girerek ancak kaybedersin.burda böyle sorunlar yaşayan kadınlar var ve sorsan hiçbiri konuşarak söyleyerek birşey elde edememiştir.
Cok haklısın aslında , konusarak haksız duruma düşülüyor. Kendi annem de sımdılık bunu dusunme, ilerde olursa tavrınla bellı edersın demıstı. Hatta kayınpederım kayınvalıdeme kızmış , şimdiden sureklı gelıp kalma muhabbetı yapıyor dıye. Ben evde mısafır sevmıyorum hıc rahat edemıyorum , sanırım o yuzden cok taktım kafaya..

Cok haklısın aslında , konusarak haksız duruma düşülüyor. Kendi annem de sımdılık bunu dusunme, ilerde olursa tavrınla bellı edersın demıstı. Hatta kayınpederım kayınvalıdeme kızmış , şimdiden sureklı gelıp kalma muhabbetı yapıyor dıye. Ben evde mısafır sevmıyorum hıc rahat edemıyorum , sanırım o yuzden cok taktım kafaya..
Canım işte şimdiden kv ye kadar yansımış.bence hiç dile getirme artık.bunlar kolayca halledilir bir şekilde.ama hiç misafir sevmiyorum diye hiç mi hiç gelmelerini istemezsen o da olmaz.bunlar evlilikte geçimi zorlaştırır.a rada gelmelerine hazırlıklı olmalısın.esini de kirmamak lazım.ama sinir bellidir tabi abartirlarsa sıkıntı olur.zaten anlayışlı gorgulu bir insan bunu tadında yapar

Canım işte şimdiden kv ye kadar yansımış.bence hiç dile getirme artık.bunlar kolayca halledilir bir şekilde.ama hiç misafir sevmiyorum diye hiç mi hiç gelmelerini istemezsen o da olmaz.bunlar evlilikte geçimi zorlaştırır.a rada gelmelerine hazırlıklı olmalısın.esini de kirmamak lazım.ama sinir bellidir tabi abartirlarsa sıkıntı olur.zaten anlayışlı gorgulu bir insan bunu tadında yapar
Cok mantıklı seyler söyledın , cok sagol. Hiç gelmesinler isterim aslında ama , dediğin gibi olmaz. Ailesi sonucta. :)
Anlayıslı gorunuyorlar su an ama umarım gercekten öyledirler.

Benimde boş bir odam olacak , nişanlımın şu anki tek kişilik yatagını ve dolabını koymayı planladım , Allah var gunahını almıyım ben gelir o odada kalırım demedi. Ev sizin istediginizi yapın yaşayın tabiki kızım dedi. Misafirlikle gelir kalırım özledikçe diyor , bende gülüp geçiyorum. Ne desem ki ?
Uzaksalar tabiki kalmayı isteyebilirler ama benimkiler gibi dip dibe olmasına ragmen gelip saatlerce oturup sonra ben kalkayim dedikten sonra oglumu bahane edip torunum gitmemi istemiyo deyip kalmaya çalışırsa ki oglum daha çok kucuk hani gidene kal dicek durumda degil ama mesafe her zaman iyidir. Benimkide arada gelir kalirim diyodu simdi illa bana sen bakcaksin diyo dört oğlundan benimkini seçmiş bakılacak durumda da değil ayrıca hani bi laf vardır ya senden benden dinç diye oyle

Simdiden tavrini net koy ,kv ayagina yer yapiyor ,
O sana gelir kalirtim diyince sende ben misafir cok severim ama yatili misafirden cok hoslanmiyorum ,hersey dozunda guzel,oyle severim diyin ,
Elbet oglumun evinde bakarlar diyince ,tabi allah sagliktan dusurmesin eliniz ayaginiz tutmadiginda hem anneme hem de size bakmask bnoynumun borcu diyin ,
Gelir uzun sure kalirim derse ,siz daha once ki gelinizle beraber oturmayi uzxun sure kalmalari test etmissiniz ,araniz bozulmus,herseyi dozunda tutalim hic aramiz bozulmasin diyin,
Simdfi nisanlisiniz ,evlenme hedefi dogrultusdunda her konuda ilimli olmayin,
Ayri ayri evlerde sorun yasamak cozulmesi cok basit ,ayni evde daha buyuk sorun,
Nisanlindan ayrilmak mi bosanmak mi daha zor olurdu sen ve ailen icin ,
Simdiden ayagini siki bas hatta annen kayinvaliden ile konussun,
Ben kizimi oglunla evlerndirme karari verirken tek oturacak diye izin verdim,
Ev ev ustune olmaz desin ,onlar genc yeni evli misafir olunmaz yatili diye uyarsin

Evin onların ustune olmasi sıkıntı. Ev bizim ev diyecekler hadi bi gidelim. Bahsettigin seyleri bnm kv de yapiyor. Bana bakarsiniz demi yaslilikta geliriz bilmem ne deli oluyorum. Bana kendi annem soylemiyo bunları. Bizde yeni ev aldik takilarimizi kredi cektik biraz da kv kp destek
oldu allah razi olsun. Kv evi ustune istedi tabikide izin vermedim. Ev bizim üzerimize. Bende de oyle bi otorite kurmak istedi anlayacagin. Simdiden cok soylenip nisanlini daraltma. Sen sallamadikca sesleri kisiliyo biraz. Ben oyle yapiyorum. Simdiden antipati olusturma sessiz kal. Cvp vermemekle sallamiyor oluyorsun zaten

Burdaki herkesi dinleme:) eltinle anlaşamamalarını avantaja çevir :) sevilen gelin olmsk iyidir

Eltide az çakal değilmiş kullanıp kullanıp enson bezdirip kendini ekarte etmiş. Yani şimdiden bişey söylenmez tabi ama bi elden ayaktan düşme durumu olduğunda insanlae mecbur gelecekler oğluda mecbur anamdır babamdır deyip alacak evine.

Back
X