NİŞANLIM VE ALKOL

Ben alkol, sigara gibi şeylerin zorla biraktirilabilecegine inanmiyorum. Boşuna kendinizi yoruyorsunuz ve boşuna karsidakini de ugrastiriyorsunuz.
Biraksa bile kalıcı olmayacak, 3-5 ay belki 1 sene sonra bir daha başlayacak.
bende böyle düşünüyorum kararım sabit bende böyle olsun istemezdim çünkü gerçekten defalarca aynı sözleri duydum

ben hiç görmedim yaşamadım böyle olaylar o yüzden korkuyorum

Gormediginiz belli uzak durun. Ben kendim de arada alkol aliyordum, içkicilerin içinde buyudugum halde alisik degilim. Eşim sigara ve alkol kullanmayan biri, agzina sürmez. Sarhoş muhabbetiyle ugrasilmiyor kendiniz de ayni kafada degilseniz.

hafta bir veya 2 haftada bir sonuç olarak hemen sarhoş oluyor ayakta duramıyor dur noktası yok zaten kendini bilse sorun olmazdı ki
alkole karşı hassasiyeti düşük demek ki
bünye alışık olmadığı için 2 kadeh içince sarhoş oluyor
böyle olmasa ve senle kavga ediyor olmasa haftada 1-2 içilmesine karışılmasından yana değilim
ama bu nasıl içtiğini bilen ve durabilen insanlar için geçerli
benim de eski sevgililerimden biri içtiği zaman ne konuştuğunu bilmezdi
ki ben de onunla içerdim bende de alkol kültürü vardır son dönemde çok azalttım gerçi ama
o dönem öyleydim
ben de içen biri olmama rağmen rahatsız oldum ve bıraktım kendisini
böyle insanlar düzelmiyor haberin olsun

İnanma ve yoluna devam et.

sadece ileride pişman olur muyum diye korkuyorum seviyorum sevgi var ama ilerisini düşünmek zorundayım şimdi alkolü bıraksa ileride bana ben senin için şunu yaptım sende bunları yap der mi
Der herseyi der. Hayat boyu kendini borclu hissettirebilir. O sana borclu olacağı halde hem de. Niye pişman olasın ki. Başka erkek mi yok dünyada. Emin ol cok düzgün erkekler var hayatta. Kimseyi düzeltmekle uğrasıp hayatını zehir etme. Benim eşim de içer arada berber içeriz arkadaslarla eğlenmeye gider içeriz. Bir günden bir güne sapıttığını görmedim sınırlarını bilir.
Senin nişanlın alkol almaması gereken biri demek ki ama ben eminim sana verdiği sözleri tutmayacak em ufak sorunda alkole koşacak ve sorun aranızda olan birşeyse de seni suçlayacak kavga ettik ondan içtim senin yuzunden vs vs gibi. Hiç uğrasma macera aramaya gerek yok ayrıl kurtul

Ciddi ciddi bilmiyor musunuz yani ne yapacağınızı?

Ağzıyla içemeyen adamdan uzak duracaksın çok çekersin vazgeç bu işten

Bu tercih meselesi, hayat görüşü ve inanış çerçevesinde. Size uyumlu değilse ve tartışma sebebi oluyorsa , alkollü iken sizi rahatsız ediyorsa elbette aranızdaki bu çatışma devam edecek.
Muhtemelen her şey dinginleşince, alkol geri gelecek, daha önce de söz vermiş ve tutmamış sonuçta
Karar sizin ne yaşamak istediğinize riskleri de göz önüne alıp karar vereceksiniz.

Haftada bir veya iki haftada bir kullanıyor demişsiniz. Alkolik değil yani. Alkolizm farklı bir şey çünkü. Siz içki içmesinden veya içki içme sıklığından şikayetçi değilsiniz. İçtiği zaman sarhoş olup kontrolü kaybetmesinden şikayetçisiniz. Peki nişanlınız içtiği zaman miktar olarak çok içtiği için mi sarhoş oluyor, yoksa vücudu dayanıksız olduğu için 2 birayla filan mı sarhoş oluyor?

Her durumda sıkıntılı ve sürdürülemez bir durum. Çözemiyorsanız ayrılmanız en doğrusu.

tabiki şuan dibimden ayrılmıyor sürekli yanıma geliyor kovuyorum gitmiyor delirmek üzereyim

tabiki şuan dibimden ayrılmıyor sürekli yanıma geliyor kovuyorum gitmiyor delirmek üzereyim
Ailelerinize söyleyecek gemileri yakacaksınız. Zaten o raddeye gelince çirkinleşir. Rahatsız ettiği için de savcılığa şikayet ederim uzaklaştırma kararı aldırırım diyeceksiniz. Bir olay olduğunda da nerde iseniz polis jandarma artık kolluk kuvvetini çağırınca gidiyor mu gitmiyor mu görürsünüz. Tutturun tutanakları. Kendinizi sahipsiz gibi niye baskı altına aldırıyorsunuz. Alın arkanıza ailenizi yasaları dik durun biraz.
Barışmaya gönlünüz var ise de sesinizi çıkarmadan barışın yolunuza devam edin.
Sakız gibi sünen mevzular

inanın artık bilmiyorum her türlü sarhoş oluyor zaten dur noktası yok herkes napacaksın ne düşünüyorsun diyor daha kötü oluyorum oda sürekli düzelticem diyip peşimde dolanıyor

inanın artık bilmiyorum her türlü sarhoş oluyor zaten dur noktası yok herkes napacaksın ne düşünüyorsun diyor daha kötü oluyorum oda sürekli düzelticem diyip peşimde dolanıyor

Düzeltmekten kastı ne?

Hiç içmemek mi - Böyle bir söz gerçekçi olmaz. İçki bazılarımız için sosyal hayatın bir parçası. Ben hafta sonları oturup iki kadeh içemesem gerçekten hayat kalitem değişir. Kimseye de böyle bir söz vermem. Böyle bir söz veren birine de inanmam.
Az içmek mi - Bu daha gerçekçi bir söz olabilir. Yani sonuçta herkes kendi sınırını bilir. Ben çakırkeyf olduğumda bunu hissederim ve bırakırım. Çünkü sarhoş olmak istemem. Eğer 2 kadeh içer bırakırım gibi bir söz veriyorsa düşünülebilir.

İçince size sarmamak mı - Bu çok zor. Gerçekçi de değil. Çünkü sarhoş olunca dönüştüğümüz kişi bizim kontrolümüzün dışında.

Size bu sözlerden hangisini veriyor?

o hiç içmemekten bashediyor o bana zaten inandırıcı gelmiyor

gerçekten öyle en son bıraktım artık ya geliyor gidiyor birkaç gün sonra yine inanmıyorum diyeceğim hep böyle bir problem oluyor peşimde koşuyor sonra aynı terane

o hiç içmemekten bashediyor o bana zaten inandırıcı gelmiyor

Şimdi şöyle bir durum var. Beni yanlış anlamayın lütfen. Sonuçta bu adam alkolik değil. Sadece içtiği zaman (bu da haftada bir veya iki haftada bir) kontrolsüz içiyor. Ama içmekten keyif alıyor. Ve büyük ihtimalle sosyal çevresi de benzer insanlardan oluşuyor.

Eğer durum buysa, alkolik olmayan ve keyif için alkol alan bir insandan alkolü bırakmasını istemek zaten doğru değil.

Öte yandan bu şekilde bir söz vermesi de gerçekçi değil. Belki hatırınız için birkaç ay içmez. Ama sonra tekrar başlar.

Yapabileceği tek şey sarhoş olana kadar içmemek. Bu o kadar zor değil aslında. Kaç yaşında nişanlınız? Yani 19-20 yaşında değilse herkes kendi sarhoş olma sınırını bilir.

bunlardan korkuyorum dermanım kalmadı artık içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor düşünmekten sürekli ağlıyorum elbette acı çekiyorum sevdiğim için ama geleceğim daha önemli ileride ailemin yanına kucağımda cocukla dönmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…