Nişanlım ve kadın iş arkadaşları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

portakalfidani

⛈⛄️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
135
685
18
Herkese huzurlu geceler.
Benimde kendimce bir derdim var. Nişanlım yeni bir işe girdi. Bir tekstil fabrikası. Nişanlımın yanında da birçok kadın çalışıyor, yan yanalar sürekli, doğal olarak da muhabbet halindeler, akranlar zaten çoğuyla. Keza fabrikada zaten çoook kadın çalışan var tekstil olduğu için. Bu sebeple içim hiç rahat değil. Herhangi bir hoşlantı, samimi muhabbet vs olur diye o kadar korkuyorum ki. Muhabbet etmeleri bile beni üzüyor, garip. Nişanlımın cıvık cıvık çok samimi muhabbetlere gireceğini düşünmüyorum ama..bilemiyorum. 2 yıl önce babam annemi iş arkadaşıyla aldattı, 6 senedir de ilişkileri varmış. Biz yeni öğrendik. Öyle kötü zamanlar geçirdik ki öğrendikten sonra, başta annem olmak üzere. Aklıma hep bu geliyor. Galiba o yüzden çok güvensizim.. Sizce çok mu yanlış düşünüyorum ya da bu düşünceyi nasıl aşabilirim? Fikirlerinizi merak ediyorum.
 
Herkes aynı değildir.Ve kötüyü çağırmayın.Nişanlınıza guvenmıyosanız nişanı atın.
 
Evet yanlış düşünüyorsunuz.

Biz kadınlar ve erkekler birlikte okuyoruz çalışıyoruz yaşıyoruz.

Ama hepimiz birbirimize aşık değiliz.

Benim eşim öğretmen. Ve okula yeni bir kadın ögretmen gelmiş. Eşinden boşanmış hamileyken şiddet gördüğü için.

Kadına acıdım. Eşimi tembihledim. Araba ile gittiğin gunler onu da mutlaka arabaya al. Köy uzak yollarda perişan olmasın dedim

Çünkü neden birbirimize yardim etmeyelim ki.

Aynı durumda ben olsam bana da yardım edecek binlerce kadın ve erkek dostlarım var.

Benim eşim niyeti bozsa illaki birini bulur. Iş arkadaşı olmasi fark etmez. Milyarlarca kadın var.

Bu şekilde düşünürseniz hayat geçmez.
 
Şimdi bazıları çıkıp diyecek ki “neden nişanlına güvenmemeni gerektirecek birşey mi oldu” ama ben seni anladım sanırım karşı cinsin bu kadar çok olduğu ortamda karşı cinsten dolayı rahatsızlık duyuyorsun bazen banada oluyor
 
Çokta yanlış düşünmüyorsun bence.
Yaşadıklarımız duyduklarımız bizi bu hale getiriyor.
İnsan ne kadar güveniyorum desede tam olarak sağlayamıyor o güveni.
Böyle hayat geçer mi dersen tabii ki geçmez.
Yani güvenmek zorundasın.
Herkesin aynı olmayacağına.
Korkutuğun şey başını gelirsede ne yapman gerektiğini bilerek yaşayacaksın benim fikrim.
 
Butun karsı cinsler sızın nısanlılarınızı veya kocalarıızı beklemiyor, gelselerde bastan cıkarsak diye

Aldatan adamlarla empati yapıp aldatırsa korkusu duymaktansa, kendinizle empati yapıp kimsenin kocası ve nısanlısıyla ısım yok emınım calısan ların da yoktur deseniz daha az yorucu olmaz mı?
 

Bu tarz kıskançlık konularında şimdiye kadar okuduğum en iyi yorum !!!
 
Burda sanki sadece erkekler aldatırmış gibi konuşmuşsunuz ama bu durum böyle olmuyor. Eşiniz, nişanlınız veya sevgiliniz böyle bir insan olmayabilir ama karşı tarafın ona karşı duyduğu ilgi (tek taraflı) bile beni rahatsız eder anlatmak istediğim buydu yorumunuz için teşekkürler.
 
Bakın niyeti olmayan adamı, ne yaparsan yap yoldan çıkaramazsın ama niyeti varsa zincirle eve bağlasan tutamazsın. Bunu bir şans olarak gör, eğer nişanlın mesafesini koruyan nir tutum sergilerse için rahat evlenirsin, yok şimdiden güvenini sarsarsa evlenmeden yol verir , önüne bakarsın.
 
Evet yanlış düşünüyorsunuz. Bu düşünceyi aşmak niyetindeyseniz psikolojik destek alın. Belli ki geçmişte yaşadıklarınızın izini taşıyorsunuz hala. Babanızın yaptıklarının bedelini nişanlınıza ödetmeyin. Gerek okul gerek iş hayatında kadın-erkek bir arada olacak. Bu iş yerinden başka bir iş yerine gitse yine kadın olmayacağının garantisi var mı? Bu şekilde ömür geçmez. Eğer bir insanın sizi aldatacağı varsa zaten aldatır. Bu da dünyanın sonu değil ayrılırsınız olur biter.
 
Çok güzel bir yorumu okuyup anlamamışsınız.
Empati yapın denmiş. Sadece erkekler üzerinden gidilmemiş.
 
Annenizle babanız ne yaptı?
 
Zaten bende kendinizle empati yapın, Kımsenın kocası nısanlısıyla ısım olmaz calısan kızlarında olmaz diye dusunun dedım. Sızın dedıgınızın tam aksine yanı.
Bu arada benim kocam aldattı tam da öyle biriydi. Isyerınde de hıc kadın yoktu. Sinekler bile erkekti.
 
Ben yapısal olarak sevdiğim insanı çok kıskanırım 6-7 yıllık evliyim başlarda çıldırıyordum eşim işi gereği geceli gündüzlü çalışıyo başka kızlarla gece işyerinde yemek falan yiyo diye içim içimi yerdi ama zamanla rahatsız etmiyor normal gelmeye başlıyor ki teşefonu saklama iş arkadaşlarıyla olan ortamlarda beni uzaklaştırma tarzı yani kısacası güvenimi kıracak bi hareketi olmadı bu konularda ara ara bi arkadaşından iki üç gün üst üste bahseder falan içten bi annnaaa betti beeah diyesim gelir ama o hissettiğini şeyleri zamanla güvenle hal hareketle normale dönüyor sizde kendinizi öyle konulara yoğunlaştırmayın
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…