Nişanlım, yanlış mı yapıyorum?

Gecmiste kiminle ne yasanildigi kimi ilgilendirir ki? O sizin ozeliniz. Kimseye anlatmak zorunda degildiniz. Ben anlatilmasini da dogru bulmuyorum. Her ne kadar ilk anlatildiginda normal karsilansa da en ufak tartismada yuze vurulabiliyor. Gecmiste yasanilanlar onunla yasayacaginiz hayattan bagimsiz, keske anlatmasaydiniz.
Gonlunden gecen sonunda adamin diline vurmus. Ozur de dilese, anlattiklariniz ilerideki tartismalarda onunuze servis edilecek gibi.

Anlatmayacaksın hemcinsim... Ben de o hataya düştüm hala koz olarak kullanılıyor. Bırak bilmesin ya senden öncesini, konu açılınca konuşmak istemiyorum de kapat. Bence ya düzgünce konuş bir daha aynısı yaşanmasın ya da topukla, kaç...

Merhaba. Bir yıldır tanıdığım erkek arkadaşımla geçtiğimiz ay aile arasında söz-nişan yaptık ancak bazı sorunlarımız var, içimden ne ailemle ne arkadaşımlarla paylaşmak geliyor o yüzden lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım benden önce bir kez nişanlanmış ve ayrılmış, ondan öncesinde ciddi bir ilişkisi olmamış. Benim 4-5 erkek arkadaşım, birkaç tane de flörtüm oldu, daha yeni yeni tanışırken detaya girmeden bundan bahsetmiştim. Dün onun bazı davranışları üzerine tartışırken bana ben senin kadar tecrübeli değilim tabii diyerek eski flörtlerim üzerinden laf çarptı. O kadar canım sıkıldı ki hala başım ağrıyor. Sizce evlilik aşamasına gelinmiş ilişkide bu cümle kurulur mu? Genel olarak kibar biri ama spesifik iki durumda beni üzen ve doğru bulmadığım tepkileri oldu. Detaya girmiyorum çünkü çok uzun. Ben bu tepkileri aşmaya çalışırken bel altı vurduğunu gördüğümde, demek ki olgun tartışamıyor ve kırmaktan çekinmiyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl düşünmeliyim? Bu sözüne tepki gösterdiğimde sadece flört sayısını kast ettiğini, iğneleme amaçlı söylemediğini, kötü niyeti olmadığını söyledi. Soğukluğu uzattığımda üzdüysem özür dilerim dedi. Yine de kendimi hor görülmüş hissettim ve evliliğim boyunca böyle hissetmek istemiyorum.
Ne kadar olgun kendini bilen birisiniz ya takdir ettim sizin naifliğiniz yazı dilinizden bana yansıdı ve konuya yorumum benimde midem bulanırdı açıkcası tartışmanın bir adabı olur benim anlattığım şeylerle beni vuran insanı hiç sevmem açık açık konuşun bu olay tekrarlarsa bu ilişkide gelecek göremem birbirimizin iyi kötü bir çok anına şahit olacağız her kavgada bu şekilde bel altı vurmak çok çirkin diyin bakalım tepkisi ne olacak

malesef ayni cumleyi ben de nisanlima kullandim. ama seviyeli tartisabilen biriyimdir. Bazen agizdan boyle istenmedik seyler kacabiliyor, ozur diliyorsa bence uzatmayin. Benim de nisanlim uzatmadi sagolsun bende tekrarlamadim

Ne kadar olgun kendini bilen birisiniz ya takdir ettim sizin naifliğiniz yazı dilinizden bana yansıdı ve konuya yorumum benimde midem bulanırdı açıkcası tartışmanın bir adabı olur benim anlattığım şeylerle beni vuran insanı hiç sevmem açık açık konuşun bu olay tekrarlarsa bu ilişkide gelecek göremem birbirimizin iyi kötü bir çok anına şahit olacağız her kavgada bu şekilde bel altı vurmak çok çirkin diyin bakalım tepkisi ne olacak
Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) Ben de bel altı vurduğu için evlilikten endişe ettiğimi paylaştım özür diledi vs ama tabii ki hiç olmaması gereken bir şeydi. Sanırım gözlemleyeceğim. Keşke nişanlanmakta acele etmeseydim diyorum

Benim eşim de çok canımı sıkmıştı bir kişi hayatımda olmasına rağmen ama isteyenler coktu o yüzden bıkmadan konuşurdu . Evlendikten sonra hiç umursamadı hatta bazen gülup geçiyoruz . Ama şunu söyleyim aynı sekilde bende ona tepki vermiştim onunkilerden konusup sık boğaz etmiştim boylelikle biraktı misilleme yapmim diye . Ama dediğim gibi çocukça bir şey . Kendi kendime keşke anlatmasaydım bu kadar vasim agrimazdi dedim

Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) Ben de bel altı vurduğu için evlilikten endişe ettiğimi paylaştım özür diledi vs ama tabii ki hiç olmaması gereken bir şeydi. Sanırım gözlemleyeceğim. Keşke nişanlanmakta acele etmeseydim diyorum
Nişanlılık zaten daha yakın tanımak içindir o yüzden bence hiç bunu kafanıza takmayın geri dönülmeyecek bir yol değil

Bunu çirkin bir amaçla söylemesi çok kırıcı . Normalde dile getirmese de demek ki içten içe takıldığı bir nokta malum insan sinirlenince o gizli kutuyu açabiliyor ancak yine de tabi ki uygun ve meşru değil dile getirmesi. Evliliğinizde de ileriye dönük olarak sorun olabilir gibi

demek ki ilişkilerinizi sindirememiş ve tartışma anında bilinçaltını sunmuş açıkça. bence hoş değil. belirli yaşa gelmiş insanların elbette ilişkileri olur, çok normal.

muhafazakar biri mi ? bu nedenle mi ilişkisi olmamış ?

Evlilik aşamasına biraz erken gelmişsiniz gibi duruyor.
Benim geçmişimi önüme getirecek olan ve geçmişte yaşayan kişiyle yapamazdim ben.

demek ki ilişkilerinizi sindirememiş ve tartışma anında bilinçaltını sunmuş açıkça. bence hoş değil. belirli yaşa gelmiş insanların elbette ilişkileri olur, çok normal.

muhafazakar biri mi ? bu nedenle mi ilişkisi olmamış ?
Muhafazakar değil. Bana söylediği kadarıyla belli sınırları aşmamış ama 5 yıllık bir ilişkisi olmuş eski nişanlısıyla, tek ciddi ilişkisi bu.

Sizce bu ayrılınacak bir sebep mi?
Ben çok uç biriyim kaldı ki evliliğimi mutlu değilim diyerek 6. Ayda bitirmiş biri olarak diyorum benim için tekrarı olmayacaksa değil ama benim için yine diyorum bakın benim fikrim aklınıza girmek gibi olmasın nişanlılık sürecini uzatacağım bir şey ama direkt bitirmem çünkü benimde ağzımın ayarı çok yoktur bir daha tekrarlarsa bitiririm

Evlilik iyi düşünülüp tüm bu birlikte geçirdiğiniz zamanı, en çok da tartışmalarınızı değerlendirip vermeniz gereken bir karar.
Direkt bitirir miydim bilmiyorum. Açıkçası değil nişanlımdan eşimden duysam geçmişimle ilgili bir şey, çok bozulurdum. Yani öfkelendiğinde öfkesini kontrol edemiyor, ağzından çıkanları kontrol edemiyorsa evlilikte artabilir bu durum. Bence evlilik tarihi net değilse acele etmeyin. Biraz daha tartışmalarınızı ya da onun gergin, öfkeli anlarını takip edin.

Merhaba. Bir yıldır tanıdığım erkek arkadaşımla geçtiğimiz ay aile arasında söz-nişan yaptık ancak bazı sorunlarımız var, içimden ne ailemle ne arkadaşımlarla paylaşmak geliyor o yüzden lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Benim için çok önemli.

Erkek arkadaşım benden önce bir kez nişanlanmış ve ayrılmış, ondan öncesinde ciddi bir ilişkisi olmamış. Benim 4-5 erkek arkadaşım, birkaç tane de flörtüm oldu, daha yeni yeni tanışırken detaya girmeden bundan bahsetmiştim. Dün onun bazı davranışları üzerine tartışırken bana ben senin kadar tecrübeli değilim tabii diyerek eski flörtlerim üzerinden laf çarptı. O kadar canım sıkıldı ki hala başım ağrıyor. Sizce evlilik aşamasına gelinmiş ilişkide bu cümle kurulur mu? Genel olarak kibar biri ama spesifik iki durumda beni üzen ve doğru bulmadığım tepkileri oldu. Detaya girmiyorum çünkü çok uzun. Ben bu tepkileri aşmaya çalışırken bel altı vurduğunu gördüğümde, demek ki olgun tartışamıyor ve kırmaktan çekinmiyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl düşünmeliyim? Bu sözüne tepki gösterdiğimde sadece flört sayısını kast ettiğini, iğneleme amaçlı söylemediğini, kötü niyeti olmadığını söyledi. Soğukluğu uzattığımda üzdüysem özür dilerim dedi. Yine de kendimi hor görülmüş hissettim ve evliliğim boyunca böyle hissetmek istemiyorum.
Kesinlikle soylenmeyecek bir sey, nisanliyken acilisi buyuk yapmis, bir sonraki kirici laf muhtemelen daha agir olur

Muhafazakar değil. Bana söylediği kadarıyla belli sınırları aşmamış ama 5 yıllık bir ilişkisi olmuş eski nişanlısıyla, tek ciddi ilişkisi bu.

valla uzun da sürmüş ilişkisi ama yeterince olgunlaşamamış demek.
ben olsam "5 yıllık ilişki de yeterince tecrübe ama demek sen bir şey öğrenememişsin" derdim. çok fazla bel altı vurmuş ya, yakışık değil.

bence ayrılmak için tek sebep olamaz ama ben olsam biraz zaman geçince 1-2 kere daha sınırını zorlarım aynı lafı edecek mi diye.

Tartışmada bilinen her şey söylenir

Maalesef acı ama gerçek

Yani adam acıtmak için söylemiş ve beyni ilk bunu bulmuş

Şimdi konuşsanız kırıldığınızı anlasa da tartışırken yine çıkar ortaya

Ben olsam alındım bozuldum demem bir süre sönümlenir bu tepkisi

Lakin kendi nişanlanan adam başkasının flörtüne laf ediyor ya o komik

Asıl ilişkisi daha ileri aşamada iken biten o, nişanlıdan neden ayrılmış bu da önemli tabii

Back
X