Nişanlım

Kimisi de 120 liralık ayakkabıya takmış.Demek istiyor ki ben bir ayakkabı bile zor aldırdım,hatta ucuzunu seçtim . O gitmiş 4 bine yakın parayı bana tek laf etmeden ailesine veriyor. Normalde de evet para erkeğin maaşı ama hani evleneceğiz demiş de yapacağım dediklerini yapamamış ya o yüzden maaşını artık düğün için de kullanması gerekiyor.Paragöz diyen bile olmuş, öyle olsa tektaş da aldırır düğün iptal olacağı için ortalığı ayağa kaldırır belki de o zaman ayrılırdı. Böyle tek tek açıklayayım belki biraz aydınlanma yaşar erkek tarafı savunucusu arkadaşlar.

Son düzenleme:
Konu sahibiyle kendinizi ayni durumda gormenize ne demeli????

Konu sahibi nişanlı, PARASİZLİK, işsizlik yuzunden düğünü İPTAL olmuş bir gelin adayı.
Yok erkek arkadasim şöyle, yok erkek arkadaşim boyle yahu erkek arkadasin isterse parasina çakmak cakar yakar, isterse parayi tuvalet kagidi yerine kullanir seni hiç mi hiç ilgilendirmez zaten sanki lütfediyorsun karişmayarak.

Evlenecek olsan ve o evin eşyalari henuz alinamamisken, eş adayin kardeşine 2 motor alinca gelip övünürsün yine tamam mi o zama aferin derdik ama neye aferin derdik artik bilemicem.
Burada kimseden aferin beklemiyorum ve ben konu sahibine yorum yapıyorum 😊

bu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
Peki karısı olcak tabiki ilk önce karısı gelir şimdiden öyle davranması lazım.ben katılmıyorum size

Kimisi de 120 liralık ayakkabıya takmış.Demek istiyor ki ben bir ayakkabı bile zor aldırdım,hatta ucuzunu seçtim . O gitmiş 4 bine yakın parayı bana tek laf etmeden ailesine veriyor. Normalde de evet para erkeğin maaşı ama hani evleneceğiz demiş de yapacağım dediklerini yapamamış ya o yüzden maaşını artık düğün için de kullanması gerekiyor.Paragöz diyen bile olmuş, öyle olsa tektaş da aldırır düğün iptal olacağı için ortalığı ayağa kaldırır belki de o zaman ayrılırdı. Böyle tek tek açıklayayım belki biraz aydınlanma yaşar erkek tarafı savunucusu arkadaşlar.

Ayakkabının fiyatını biliyor olmamız yeterli de olsa, ben sizin gibi hayretlerle okuyorum yorumları. İki taraf anlaşıp eşyaları aldı diye, para biriktirmekten vaz mı geçilmesi gerekiyor, tekrar tekrar söylüyorum yapmak zorunda değil fakat bunu bekliyorsa yapması gerekiyor.

Tektaş aldırmak nedir ayrıca? Yani karşı tarafa bir şey aldırmak nedir? Bu kötü şeyi örnekleyerek nişanlının tüm harcamalarının seceresini dökülmesi mi meşrulaştırılıyor?

Erkek tarafı yalnızca 2 ay maaş almış, kız tarafına düğün ertelendi diye ne derler diyorsunuz fakat erkek tarafı 10 ay maaş alamadığı ve mezun olduktan sonra bak mühendislik okusan da işsiz kalıyorsun psikolojik şiddetine maruz kalabileceğini hesaplayamıyorsunuz. Her şey kendi açınızdan güzel. Bi bırakın yapamadıklarını yapsın, kendi psikolojik rehabilatosyunun gerçekleştirsin, fakat kabus gibi hemen 2. maaştan erkeği parayı niye oraya yolladın niye bunu yaptın ayrılcam diye darlamak, erkeğin ayrılması için çok yeterli sebep.

Herkes paranın çok olmasından bahsediyor ama bu kardeş yurtdışında. Erasmus genelde Avrupa ülkeleri oluyor ve abisinin yolladığı para 600 euroya bile tekabül etmiyor.

Bu benim bu konu hakkındaki kendi düşüncem ve muhattabımda konu sahibi.Burası tez çürütme yeri mi?Nereden biliyorsunuz benim erkek arkadaşımın imkanlarının yüksek olduğunu?Kendimle konu sahibini kıyaslamadım ayrıca,seninde eşin sen hariç herkese para dağıtsında o zaman senide görürüz tarzı bir yoruma cevap olarak yazdım.Herkesin görüşü kendine başkalarına müdahale etmeyin bence.
Her türlü yardımı yapabiliyor motor bile alabiliyorsa gayet de durumu vardır. Ayrıca erkek arkadaşınız olarak size bir sorumluluğu yok onun maddi durumu onu ve ailesini ilgilendirir sizin söz hakkınız yok. Tabi ki herkes istediği yorumu yapar ama konuyla alakasız kıyaslamanızla sadece moral bozucu oluyorsunuz. Evli değilsiniz zaten ilk yorumunuzdan bekar biri olduğunuz belliydi, nişan da yok, bir yuva nasıl kuruluyor maddi zorluklarla nasıl başa çıkılıyor bilmeden yorum yapmak kolay ama her bilgimiz olmayan konuda yorum yapmak zorunda değiliz

Evlilik telaşı içindeyken kazandığı parasını da evlilikle ilgili şeylere harcamayan erkek de ne bileyim.Hepsini harcasın pahalı pahalı şeyler alsın demiyorum ama belli ki senin kadar önemsemiyor evlilik işini kardeşim.

Ayakkabının fiyatını biliyor olmamız yeterli de olsa, ben sizin gibi hayretlerle okuyorum yorumları. İki taraf anlaşıp eşyaları aldı diye, para biriktirmekten vaz mı geçilmesi gerekiyor, tekrar tekrar söylüyorum yapmak zorunda değil fakat bunu bekliyorsa yapması gerekiyor.

Tektaş aldırmak nedir ayrıca? Yani karşı tarafa bir şey aldırmak nedir? Bu kötü şeyi örnekleyerek nişanlının tüm harcamalarının seceresini dökülmesi mi meşrulaştırılıyor?

Erkek tarafı yalnızca 2 ay maaş almış, kız tarafına düğün ertelendi diye ne derler diyorsunuz fakat erkek tarafı 10 ay maaş alamadığı ve mezun olduktan sonra bak mühendislik okusan da işsiz kalıyorsun psikolojik şiddetine maruz kalabileceğini hesaplayamıyorsunuz. Her şey kendi açınızdan güzel. Bi bırakın yapamadıklarını yapsın, kendi psikolojik rehabilatosyunun gerçekleştirsin, fakat kabus gibi hemen 2. maaştan erkeği parayı niye oraya yolladın niye bunu yaptın ayrılcam diye darlamak, erkeğin ayrılması için çok yeterli sebep.
Şimdi kendi hayatıma yada sizinkine göre yorum yapsam belki bir nikah yap geç dememiz lazım o mantıkla. Bu kişiler evleneceğiz demiş bir şeyleri yoluna koymuş ama sonradan işsiz kalınca da durumlar değişmiş. Bu dediklerinizi nişanlısı konu sahibine dese belki bu sene de değil öbür sene evlenelim demesi gerekecek erkeğin. Ama demiyor, yani tarihi falan her şeyi net veriyor ama yapılması gereken hiç bir şeyi yapmıyor.

Düğün ertelendi ve alınması gerekenleri aldı diye tabiki para biriktirmekten vazgeçmesi gerekmez konu sahibinin ancak biraz empati yaparsak kendi kariyerini de rahatça kpss ile atanıp devam ettirme hakkı varken kendinden taviz vererek karşı tarafında yapması gerekenleri neden konu sahibi üstlensin? Normalde yapabiliyorsa yapsın denir de konu sahibi sınavına bile hazırlanmayacak erkeğin yerine de para biriktirecek kendince fedakarlıkta bulunacak ama nişanlısı hala akrabalara kardeşine para göndermeye devam edecek. Nişanlısı sırf ailesini rahat ettirecek diye konu sahibi niye iki kat çaba sarf ediyor.

Tektaş falan da size belki bana saçma gelir,ama konu sahibinin belki de kayınvalidesi illa alacağız adet örf der. En güzel düğünü yapacağız diye ortalığı ayağa kaldırıp sonra borcu oğluyla gelinine yıkan da bir sürü erkek ailesi var yani.

Ayrıca meslek konusunda çok özverili biriyim, yani mühendislik okuyan birine aman sende ne iş olsa yap diye asla demem. O dediğiniz psikolojik baskının binlerce katına maruz kalmış milyonlarca üniversite mezunu var bu ülkede.

Karşısına nişanlısını alıp ben bir hayallerimi gerçekleştireyim, ailemin önüne maaşımı sereyim , akrabalarımı hediyeye boğayım. Sonra sıra sana gelince de evleniriz ona göre diye kıza söyleyip oyalamasın o zaman. Kimse yakasına yapışmıyor, tutamayacağı sözler vermesin diyoruz.

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Gerçekten haklısın. Benim de hemen hemen seninle aynı durumum. Ve inan 4 yıldır çalışan adam kenarda 1 lirası yok. Aldığı paranın hepsi olduğu gibi ailesine ve kız kardeşine gidiyor. Ailenin de durumu iyi. Bunlar böyle değişmeyecek malesef

Dimi işi birakmayip dugunu konu sahibi yapmaliydi nisanlisinin da bir kuruşuna karismamali, niye işten cikmis ki.
Zaten 20 yıl sonra falan dediğiniz gibi olacak. Kadin iş hayatina girdi. Kadin erkek eşittir. Eşiniz eve ekmek dahi almasin onun parasına tenezzül etmeyin vs vs...
Ben kendi üstüme düşeni yaparım. Nişanı kınayı yaparım, bide kendi payima düşen eşyaları alırım. Peri sultanının oğlunu mu alıyorum. Sen dur elini hiçbir şeye sürme çalışırım eşyayı alırım düğünü yaparım, sen sadece imza atma lutfunde bulun.
Eskiden babannelerimiz ananelerimiz çalışıyor muydu. E onların eşleri saf mıydı eşlerine ailelerine bakıyordu. Artık devir tamamen tersine dönecek sanırım.
Ayakkabı alması bile coklanmis

Son düzenleme:
Eşim evlendikten sonra işsiz kaldi hem de konu sahibinin nisanlisindan bile daha uzun sure :))) 5 bucuk yillik evliyiz, yeir geldi ben de calistim kimse kimseyi atmadi.

İşsizlikten öncesinde de adet, nisan, bohca mohca, altin isteme filan olmadi parasizlik mevzu yokken bile.
Yani bilip bilmeden "sizin zihniyet, sizin zihniyet" diye yazip sinirlerimi bozmayin benim zirt pirt alinti yaparak, anlamadiginiz konu ustune. Ugrasmiyorum sizinle kendi konum olsa bu kadar savunmaya ugraşamam anlamak istemeyene
Savunma yapmak çok zor. Sonuç itibariyle 120 liralık ayakkabı aldı sana işte paragöz paragozsun. Tüm savunma cabamin sonucu bu. Eşi kadınin ihtiyaçlarını karşılarsa zaten kadin 'mal' olarak tasnif ediliyor. Ne denebilir ki 🤷

Son düzenleme:
Savunma yapmak çok zor. Sonuç itibariyle 120 liralık ayakkabı aldı sana işte paragöz paragozsun. Tüm savunma cabamin sonucu bu. Eşi kadınin ihtiyaçlarını karşılarsa zaten kadin 'mal' olarak tasnif ediliyor. Ne denebilir ki 🤷

yahu tüm parasını akrabalarına harcayabilen adam nişanlısına da 120 tl lik hediye alsın zaten. bunu neden büyüttüler anlamadım bir türlü. sanki dış kapının mandalına alıyor.

Evlenmeden bu kadar para konusuna girilmesi hic hosuma gitmiyor. Olay ne tam anlamadim ama ben bu kadar para konusu konusulmasini sevmedim. Bizim evde hic para konusulmazdi. Ben de mesela birisinin maasimi sormasindan hic hoslanmiyorum.

Ayrıl. Benim eşim de abisinden çok çok daha az kazanmasına ve evimizi tek maaş geçindirmesine rağmen kardeşine gönderip duruyordu. Neyse ki işe girdi de bıraktı o işleri. Anam bu analar babalar abileri ablaları kardeşlerine baksın diye mi yapıyor anlamıyorum. Ne işe yarıyor anneler babalar? Ben son derece karşıyım bu işe. Bir yere kadar tamam da bütün maaş nedir? Annesi babası yok mu?

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Gercekten okurken cok rahatsiz oldum. Daha ayni evde bile degilsiniz, evlenmemissiniz. Adamin ise girince biraz kendine harcadigina kadar yazmissiniz. Iki ceyrek altin aldigina kadar biliyorsunuz. Sizce bu normal mi? Adama kurus kurus hesap mi soruyorsunuz? Birisi bana hesap sorsa rahatsiz olurum. Ben krndi parami kendim yonetebilirim. Karsunizdaki de cocuk degil ayrica. Evlenirken sadece her iki taraf da yapilmasi gerekeni yapar gucu yettigince ama hesap soramazsin kime ne para harcadigina dair. Dugun gunu belirkenir ve o gune kadar herkes uzerine duseni yapar. Ha yapmiyorsa da ayrilirsin olur biter. Ama tutup da adamin iki ceyrek kenara attigina kadar sormak ayip bence.

Hala görüştüğüm eski sevgilim (kendisi doktor ve 9 kardesler); geçen ay ülke ekonomisi hakkında konusurken maaşıni aldığı günün ertesi banka hesabında 217 lira kaldığını gösterdi bana . Bu vefası öyle güzel geldi ki bana ,
Siz nasıl insanlarsınız gerçekten anlayamıyorum. Kardeşi o , Siz evlensenizde kardeşi , her ne olursa olsun kardeşi. Siz yokken o vardı, hep hep o olacak . Kardeş, anlatabiliyor muyum ? Kardeş .

Kısmen haklısınız, ben bir kadının kariyer yapmasını da destekliyorum. Nişanlıyken karşı tarafın hayatına bu kadar karışılması sorun değil mi sizce? Yani adam okumuş kendi mesleğini yapmak istiyor fakat nişanlısı bir an önce evlenelim diye ona hiç alakası olmayan mesleği yapmasını teklif ediyor. Ha yapabilir yine nişanlısının tercihi fakat buna henüz nişanlıyken karışılması kesinlikle doğru değil.

Kız tarafı da eşyalarını tamamlamış olsa dahi, erkek işsiz pek tabii yardım edilebilirdi, beni bu konuda bu kadar tutan şey, kendisine aldırdığı hediyenin fiyatını yazıp(bu hediyeleri fiyatına göre ayırdığını gösterir), kendisi para biriktirmek yerine kariyeri tercih ettikten sonra nişanlısının parasını harcamasına karışması.

Kız tarafı eşyalarını tamamladı diye para lazım olmayacak mı demek?

Kariyer konusunda kimse kimseye baskı yapmamalı elbette. Size katılıyorum ancak bu ayrı bir konu.

Diğer yandan; nişanlılık, sevgililik gibi değil bence. Sevgiliyken karşı taraf ne kazanır, nereye harcar kimseyi ilgilendirmez. Ama nişanlılıkta ortak planlar yapılmıştır artık ve karşı tarafın bu planlara uyması beklenir, hele ki daha önce bir kez planlar maddi sebeplerden bozulduysa.

Konu sahibinin nişanlısı işe girdikten sonra kazancını ailesiyle paylaşmayı düşünüyorsa, ailesinin kendisine ihtiyacı olacaksa bunu en başından konu sahibi ile paylaşmalıydı. Konu sahibi ne zaman evlenebileceklerini öngörmeliydi ki, devam etme ya da ayrılma kararını verebilsin.

Siz ya da ben üzerimize düşenden fazlasını yapmaya razı olabiliriz ama konu sahibi bunu istemiyorsa onu suçlayamayız.

Hediye konusunda da ben takılacak bir husus görmedim gerçekten🙂

Nasıl ilgilendirmez pardon ?
Yine issiz kalırsa kaç sene daha düğün iptal ede ede devam edebilirim ben.
Ben tektaş bile almadım diyorum. Mesela nezaketen alabilirdi. Kardeşine tüm parayı göndermeyi tercih etmiş.
Tektaş bile almadınız?!
Pardon bu tektaş ev gibi bir şey mi ? Çok mu gerekli çok mu önemli? Bile yazmışsınız birde ?!

yahu tüm parasını akrabalarına harcayabilen adam nişanlısına da 120 tl lik hediye alsın zaten. bunu neden büyüttüler anlamadım bir türlü. sanki dış kapının mandalına alıyor.
Tektaş yüzük dahi talep etmedime de çok takinilmis. Nasıl böyle bir beklenti içinde olabilirmisim. Ya ben Türkiye Cumhuriyeti nde yaşamıyor muyum. Nisanlaninca erkek nişanlısına tektaş almıyor mu. Benim bildiğim çevremde gordugum kadarıyla alınıyor. Usenmesem bulsam alintiliyacagim, bu durumda alyans istenmesi bile normal değil facia yazılmıştı bir yorumda. Sinirlerim bozuldu valla 😂😂

Back
X