- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.086
- 548
- Konu Sahibi BlancKahkul
pazardan domates alınmıyor, hayat kuruluyor.
[/
evet oyle oldugu icin de iki tarafin bu isin bilincinde olmasi gerekiyor. siz neyi savunuyorsunuz anlamadim sahsen.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pazardan domates alınmıyor, hayat kuruluyor.
[/
2 taraf bilincinde olması gerekiyor fakat konu sahibi düğün ertelendi diye çalıştığı işi bırakıp dershaneye yazılıyor, yani para biriktirmeye devam etmiyor, nişanlısı nasıl olsa düğünü yapacağı için para biriktirmeyi gerek duymuyor demek ki, nişanlısı acaba keyfinden mi 10 ay işsiz kalmış? Demek ki konu sahibi düğün masrafının bir çoğunu erkek tarafının halletmesini bekliyor, bana bunu adettir diye hiç savunmayın adetse o zaman beklemeyi bilecek, nişanlısının kendi kazandığı parayı harcamasına karışmayacak.evet oyle oldugu icin de iki tarafin bu isin bilincinde olmasi gerekiyor. siz neyi savunuyorsunuz anlamadim sahsen.
2 taraf bilincinde olması gerekiyor fakat konu sahibi düğün ertelendi diye çalıştığı işi bırakıp dershaneye yazılıyor, yani para biriktirmeye devam etmiyor, nişanlısı nasıl olsa düğünü yapacağı için para biriktirmeyi gerek duymuyor demek ki, nişanlısı acaba keyfinden mi 10 ay işsiz kalmış? Demek ki konu sahibi düğün masrafının bir çoğunu erkek tarafının halletmesini bekliyor, bana bunu adettir diye hiç savunmayın adetse o zaman beklemeyi bilecek, nişanlısının kendi kazandığı parayı harcamasına karışmayacak.
Ama ben nişanlımın kazandığı paraya karışayım, henüz 2 ay maaş aldı onu kendi alınteriyle kazanıp kardeşine yolladı diye gelip buraya konu açayım sonra da o işsizken çalıştığım işten çıkıp nasıl olsa düğün ertelendi diye kariyer yapayım olmuyor.
peki nereden biliyorsun eşyalarımın alındığını falan ?
O sakin olmama kısmı şahsınıza değil, konu içerisinde sürekli koca=para kafasında olan kişiler içindi, asla şahsınıza karşı bir üslup değildir, lütfen yanlış anlamayın.isterseniz biraz sakin olun ben kimseyi savunmuyorum. konu sahibi calissa da calismasa da nisanlinin yaptigi dogru degil. onun hicbir sekilde anlasilir bir tarafi yok.
beni de bu forumda bilenler bilir asla dugunu erkek tarafi yapar kafasinda degilim ama dugun zaten damadin issiz kalmasi yuzunden ertelenmis, bunun uzerine ise girince sureci hizlandirmak adina bir adim atmazsa o adamda evlilik bilinci yok demektir.
konu sahibinin isi birakmasini da sacma buldum.
O sakin olmama kısmı şahsınıza değil, konu içerisinde sürekli koca=para kafasında olan kişiler içindi, asla şahsınıza karşı bir üslup değildir, lütfen yanlış anlamayın.
Bir konuda çok haklısınız. Dediğiniz gibi damadın işsiz kalmasından dolayı ertelenmişse, işsiz kalmayan kişinin de süreci hızlandırmak adına bir adım atması gerekiyor, atılan adım ise işten çıkıp dershaneye yazılmak. Ben asla kişinin kariyerini düşünmesini eleştirmem ki desteklerim, keşke herkes önce kariyerini tamamlasa. Burada asıl nokta, konu sahibi süreci hızlandırmayı tercih etmezken, 10 aydır iş bulamayan insanın sonunda para kazandım diye kendince "güç gösterisi"(bunu kötü tabirle değil de artık ben de para kazanıyorum tarzında, her insanın içinde vardır bu az çok bir şeyleri başarma gururu) yaptığı hareketten dolayı eleştirilmesi.
25 yaşındayım. Zaten şu an düğün düşünmüyoruz Ağustos gibi. Ama yine de her şeyden kisarken bol bol istediği gibi davranmamaliydi. Kardeşine yardimci olabilir. Sorun değil benim için ya ben nasıl desem kendi aptalligima da ağlıyorum. 200/300 liranın bile hesabını yapıyordum. Düğüne 2 ay kala ıssız kalmıştı, o zaman bende çalışıyordum. Ama gözünü kırpmadan tüm maaşını gönderebiliyor. Demek ki 200/300 liranın da hesabını yapmaya gerek yokmuşBence sizde de hata var. Iki kişi bir hayat kuracaksınız niye her şeyi ona endekslediniz ki? Siz çalışmadığınız için şu an ona muhtacsiniz. Acele etmeyin bence. Sınava girin sonra ise tekrar başlayın. Atama olursa daha da super olur ama hep bu adamın eline mi bakacaksiniz? Yaşınız genç heralde. Kimseye mecbur ve muhtaç değilsiniz. Önce bi kendi ayaklarınızı yere sağlam basın sonra karsinizdakinden beklentiye girersiniz
ya herşeye böyle boş muhalefet olmak zorunda mısınız anlamadım ki ?Siz almış olsanız eşiniz size muhtaç olacaktı. Siz onun evine yerleşince de onun aldığı eşyanın üstüne çöktünüz o zaman. Yine tenezzül etmiş oldunuz çünkü kendiniz almadınız ya da alamadınız. Emeksiz yemek olmuyor bu devirde. Ki siz kurulu eve girdiniz diye başkası girmek zorunda değil. Çalışıp ortak ev dizilir ve oturursun en mantıklısı o. Kimse kimseye tenezzül etmemiş olur(!). Kıskanmaya gerek yok konu sahibi mantıklı bence davranışında.
bu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
ya herşeye böyle boş muhalefet olmak zorunda mısınız anlamadım ki ?
yahu ben evlendikten sonra oturdum bu eve nişanlıyken oturmadım. ve oturdugum ev eşimin bekar eviydi. 2 yıl oturduktan sonra kendi çabalarımızla evimizi eşyamızı dizdik.
tenezzül etmeme meselesi benim için nişanlıyken geçerliydi. tutup da 5 kuruş istemişligim yok. istedim mi diyeyim ne diyeyim???????
ayriyeten ortak diyorsun peki konu sahibi ve nişanlısı da ortak olsunlar o zaman. nisanlisi çalışmazken kendisi de çalışıp kenara 3 5 kuruş atsaydı. maksat ORTAKLIK! ya hani.
En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
maddi durumumum yokmuş ayağımı yorganıma göre uzatmışım o zaman.Ee napalim???? Hepimiz evlenene kadar hiç esya almayalim bekar evine mi evlenelim nedir yani???
Bekar evine evlenmeyen "nisanli parasina tenezzul" mu etmiş oluyor. İmzayi atinca ortak esya alinmasi normal, nişanliyken ortak alinca tenezzul??? Laf kalabaligi yapip duruyorsunuz.
Maddi durumunuz yokmuş ya da farkli sebeplerle ev kuramamissiniz belli ki 2 seneyi oyle gecirmissiniz simdi kalkmis "tenezzul etmedim" birakin yahu...
maddi durumumum yokmuş ayağımı yorganıma göre uzatmışım o zaman.
Şimdi sunca cümleden bekar evine gitmeyen nişanlı parasına tenezzül ediyor anlamını mi çıkardınız. Pessssssssss
ilk yorumumda da son yorumumda da kendimden örnek verdim. k e n d i m d e n!
herkes böyle olmak zorunda gibi bir cümleyi nerede kullanmışım hatırlamıyorum.
İstediği şey evle alakalı değil 120 liralık ayakkabı yani kişisel bir ihtiyaç. :)Bu kadinin yeni kurulacak evine zerre bisey almadigini nereden cikariyorsun da nisanli parasina tenezzul muhabbeti yapiyorsun onu anlamadim?
Nisanlisindan dugun için birseyler yapmasini beklemek tenezzul olmuyor.
Sizin durumunuz yokmuş yapmamissiniz, "ben tenezzul etmedim" diyorsunuz. Ben etmedim, sen ediyorsun gibi...
Cok cok haklısın sana alacagi hediyeye gelecek ay yazdı dimi yanlış anlamadimEn son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
İstediği şey evle alakalı değil 120 liralık ayakkabı yani kişisel bir ihtiyaç. :)
ayriyeten önceki yorumlarımda da düğün erteleyip parayı çarçur etme konusunda konu sahibine hak verdim çünkü oraları atlamıştım.
şuanda benim anlatmak istediğimle sizin anladığınız çok farkli
Hediye de degil ki. Televizyon alacaktık. Yılbaşı indirimi de var diye. Bir kısım eşyayı almıştık yaza kadar yavaş yavaş alalım diye sözleştik. İlk maaş önemli değil zaten gerçekten hiç takilmadim. Bir üstte de yazdım aslında 100 liraya bile dikkat ederken onun için hiç önemi yokmuş ki zaten. Benim saflığım güya hesap yaparak ilerliyorum.Cok cok haklısın sana alacagi hediyeye gelecek ay yazdı dimi yanlış anlamadim