nişanlimdan soğudum kayinvalidemde araya girdi

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
98
32
Yeni üye oldum . Umarim dogru şekilde yazmışımdir. İçimi buraya dökmek yorum almak istedim. 5 aydir sozluyum. Önümüzdeki ay nişan var. 6 aya dugunum. Ama çok mutsuzum. Sozlumu çok seviyodum. Yaşımız 21 23. Ben daha okuyorum. Sözlüm evlenmeyi cok istediginden okulun bitnesini beklemedik hersey halledilir ceyiz falan önemli değil dedi. Bizim adetlerimiz daha degisiktir. Kinamizda özel kiyafetler giyeriz. O da halledilir yeterki kızınızı verin diye esti en başta. Sözlendik hersey degisti yapılanlar sürekli yüzüme vurulmaya baslandi. Sözlüm cok mutsuz masraf yapıyormuş ki ben herseyin ucuzuna bakıyorum. Ailem durumlari cok iyi olmamasina rağmen calismadan evlenme istegime hiç ses cikarmadi. Ceyizimi yaptilar beyaz esyami alicakklar. Ama bizde yatak odasi almak ayiptir. Ben sozlumu bunu soylemistim yuzu asildi falan. Ama babam olsun kizim damadim zorlanmasin borca girer yaparim dedi ama surpriz olsun istedim soylemedim. Neyse dün kuzeni durup dururken bizde yatak odasi alinir yapılır yapilmazsa ayip hep sizin adete degil bizimde adete uyulcak diye bir terslesti. Bende uc yaş küçük. Neyse sozlume kizdim o sinirle senmi soyledin diye. Evde telefonda bagirdi demedigini birakmadi kaynim gorumcem kayinvalidem duymus. Kaymimda nisanli ,istenmeyen gelin eltim ,hemde ona bile gitmis durum benim yatak odasi olayim. Oda cok agrima gitti o istenmemesine ragmen hepsi o gelinin karisisnda el pence cunku kaynim oyle istiyor agizlarini actirmiyor.Sonra kayinvalidem beni aradi benim oglumu uzemezsin hemen gonlunu al ara dedi aradim bide . Kendi annemde cok kizdi sen misin erkek pesinden kosuyosun diye . Neyse bugun yine kayinvalidrm aradi oglunu zorladigimi maddi acidan onun cok mutsuz oldugunu elbiseler istedigimi ona bile bos konustugumu ogluna bole konusmamam gerektigini soyledi. Yinede yapamiyosan canin saolsun kizim demedi. Annemlede konustu ayni sekilde onunlada konusmus . Nisanlim benim parttime bile calismama izin vermezken yatak odasi beyaz esya halilar perdeler ceyiz alyanslar istiyor bana aldigi diktirdigi iki elbise olay oluyor artik yoruldum. Bu saate kadar sozlumle hic konusmadik agrima gidiyor. Ben kiz tarafiyim ama hissetmiyorum yasca kucuk biri yuzunden sozlum bana demedigini birakmadi ezdirdi. Cok soğudum. Adam olarak goremiyorum onu. Anneminde agzini arıyorum nisani atsam ne olur diye. Birkac kez bizde kaldi evi uzak diye. Ama tabiki aramizda bisey olmadi ailemle oturduk hep. Babam atsam kizarmi diye korkuyorum. Annem senin mutlulugun onemli diyor ama üzülüyor. arada kaldim kayinvalidemin karismasi onun beni ezdirmesi alinanlarin bu kadar goze batırılmasi ceyiz konusundaki baskilari ailedende nisanlimdanda soguttu . Napicam bilsem.. beni rezil etnesine tepedeyken ayak algina aldirmasini afedemiyorum seviyorum ama inu istemiyorum kayinvalidem iyi olun cilveli konusun diyor ama aradiginda nasil konuscagim bile bilmezken .ararsa tabi. Sıcak davranamam

Tavir al bitti ayrılmak istiyorum de bi kere ezdiren hep ezdirir canim oylede yasanmaz ya degiscek senin istedigin olcak sonuçta kiz evi naz evo yada bitir

Reactions: mbz
Hadi sen kucuksun evlenecegin kiside cocuk daha laflarindan belli sizin is yaş evlenirsen mutlu olamicaksin sivrikosede bunu buraya yaziyor okadar net
Bende artik oyle düşünüyorum yapamıyorum demekki oda yapaniyor ki mutsuz yasim daha genç. Ben bu yasta bu kadar ezilip her fun aglayamam kayinvalidem in bagirislarina tahammül edemiyorum

Offf, şu adetlerinizi törelerinizi alıncak şeyleri bu kadar büyütrseniz böyle olur.
Zaten evlilik için ikiniz içinde erken ama ayrılın diyemiyeceğim hayırlısı olsun..

Ben terslestim diye bana bagirirdi onun anne babasiyla kötü olcakmisim

Şimdiden müdahaleler başlamış.
Benim için olmasa da olur diyorsan al nişanlını karşına açık açık konuş.
Rahatsız olduğun konuları, kendisinin ve ailesinin tavırlarının düzelmediği takdirde bu yola nokta koyacağını söyle, sonra muhtemelen tutuşur zaten net tavırlı olursan.
Sizde de kalmışsa kalmış ne olacak?
Kaçak kalmadı ya, annen de haberdar baban da.
Bu tür saçmalıkları kendinize pranga edip ömür boyu eyvallah demek zorunda kalacağınız bir yola girmeyin.

Ayrıca yaşın da çok küçük, okulu bitirmeyi de teklif edebilirsin.
Ayaklarının üstünde durmayan bir kadın ciddi bir özgüvene ve karakterli bir duruşa sahip değilse gelen geçen ezmeye kalkıyor.
21 yaşındasın, acele etme.

Nerenin âdetiymiş o, hem beyaz eşyayı, hem yatak odasını kadın alıyor? Normalde "Âdete takılmayın" derim, benim kendi nişanımda ve evlilik hazırlığımda biz takılmıyoruz âdet neymiş filan ama sizinkiler saçmalayınca merak ettim.

Hem madem bir ev kurmak bu kadar zorluyor müstakbel nişanlınızı, neden hemen evleniliyor? Evlenmeyin, erteleyin, yavaş yavaş yapın madem.

Daha nişanlınız BİLE olmayan bu adam kim oluyor da sizin part-time çalışmanıza bile laf söyleyebiliyor? Madem öyle okulu da bıraktırsın, zaten çalışmayacaksınız, boşuna masraf. Nefret ederim böyle çokbilmiş insanlardan.

Daha nişanlı bile değilsiniz, içinize sinmiyorsa verin eline yüzüğü. "Yürü, anca gidersin" diye de ekleyin arkasından. Babanız bir-iki söylenir, sonra unutur. İçiniz rahat olsun.

Bende artik oyle düşünüyorum yapamıyorum demekki oda yapaniyor ki mutsuz yasim daha genç. Ben bu yasta bu kadar ezilip her fun aglayamam kayinvalidem in bagirislarina tahammül edemiyorum
Vazgec bencede evliyken bosanmak daha zor yipratir insani daha simdiden boyle ezdiriyor seni .. evlennce duzelmez daha beter olur

Ben terslestim diye bana bagirirdi onun anne babasiyla kötü olcakmisim
Anladığım kadarıyla en az hasarla ayrılmak istiyorsunuz, ailesini hiç öne surmeyin o zaman, ben evlilikten emin değilim, çok aceleye gelsin istemiyorum diyerek ertelemeye çalışın. Alışveriş yapalım dediğinde de bahaneler turetin.

at sözü seviyorum deme başakasını da seversın bıraz uzulursun gecer ama bu ınsanlarla devam edersen buralara ah kaynanam görumcem vee boşanıyorum dıye çok konu açarsın

Burda ne bayanlar okuyoruz hamile eşinden ayrılamıyor, kimi şiddet görüyo ayrılamıyor, ortada çocuk var ayrılamam diyor, babamın evine dönemem ayrılamam diyor.. Bence nişanlıyken bu olayların patlak verdiği için şanslısınız en azından evlenmeden anlamışsınız durumu. Nişanı atsanız en fazla bir hafta üzülür kızar aileniz kızarsa tabi bilemem öncedendi nişanı atana kötü gözle bakmak. Benim arkadaşım 2 kere nişan attı 3.sunde evlendi ama çok mutlu şuan. Ömrünüzü geçireceksiniz onlarla o zaman aileniz daha çok üzülür sizin için..

Valla canım bence her şeyden önce okulun bitmeden evlenme bu 1.
İkincisi nişanlının tavrı çok çirkin en başta her şeye tamam demiş döneklik ediyo.
Üçüncüsü de sana diyemiyo mu ki kuzenine dedirtiyo, kuzen neden giriyor bu işe.
Sen 21 kuzen senden 3 yaş küçükse 18 yaşındadır daha çocuk sayılır.
O nasıl karışır?

Daha basta bu şekilde hakaret asamasina geldiyse is sonu hayir olmaz diye düşünüyorum. Evlilik asamasinda insan ailesinin ve kendisinin gururunu cignetmemeli. İnsan bir kere evleniyor. Erkek evi gelininin birkaç isteğini de yerine getiremeyecekse alsin oğlunun tursusunu kursun. Başka diyecek birşey bulamiyorum.

suratlarına yüzüğü at hiç durma kaç
aile terbiyesiz nişanlınız onlardan beter nişanlınız iyi olsa ailesine rağmen denir oda yok

Aklinda nisani atmak gibi bir düsunce gecmesi bile bence bitmesi icin bir neden....İnsan bir yola bu sekilde baslamamlı.... Zaten yaslariniz belli cok kücük sizdede çok olgun bir düsunce göremedim daha küçüksün belli o bu neden diye düsünme sen emin degilsen uzatma....Çünkü bu hayat senin hayatin.... Barısırsanız bile biryer tekrar bu sorunlar patlak verir gibi isin icine ailelerde girmiş

Yasin kucuk, hic tatli sozlere kanma. Kiymete binmek istiyorsan at yuzugu. Hic kimseyle muhatap olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…