nişanlimdan soğudum kayinvalidemde araya girdi

acele neden bi karneyi alaydın,hayat bilgisinden D- almana ramak kalmış bi silkelensen iyi olur zaar

Kv de kimki oglumu uzme yok cilveli ol
yok su yok bu.
gulum yol yakinken birak bunlari yazik sana bunlar hayati dar eder
sen burda ablalarinin sozunu dinle tecrubelerimize guven
soz atmakla bosanmak bir degil bak yol yakinken don .okuluna git mis gibi gencliginin tadini cikar. Bu yasta ne evliligi ya.Allah askina bi kendinize gelin gencler

Hayir yani bu yasta ne yangindan mal kaçirir gibi hemen evlenmek? Hatta nisanli döneminiz bile sadece 6 ay olacakti. Hem erkek arkadasin, hem sen evliligi, evcilik oyunu sandiniz. O kadar kolay degildir bir ev, bir yuva kurmak. Siz bu yasta, bu tecrübesizlik ile bu sorumluluga zaten hiç hazir degilsiniz.

Kendi ayaklarin üzerine duramiyorsun daha ve simdi bile herseyi erkek arkadasindan mecburen beklemek zorundasin. Evlensende bile, harçlik parani bile ondan alacaksan, yada eger cani vermek istemiyorsa alamicaksin. Cok ters bir durum bu, evlenecek kadar "büyük oluyorsun" fakat halen baskalarina bagimli kaliyorsun.

Yani sana tavsiyem, derhal o yüzügü at. Hayalin evlenmek degilde, okulundan mezun olmak olsun. Arkadaslarin ile gezip tozmak, dünyayi görmek, hayat tecrübesi edinmek olsun. Cok eminim, bu gelecek yillarini yukardaki yazdigim sey ile geçirirsen, bir kaç yil sonra "aah ben ne kadar salaktim öyle saçma sapan biri ile bide evlenmeye kalkistim, iyikine olmadi " diyeceksin.

Ha bu arada, lütfen adet konularina zaten takilma. Senin için yatak odasi almak ayip, onlar için kv'deye hizmet etmemek ayip, yani bunun sonu yok eger hep adet adet diye tuturursan. Ve o kuzen ile aran sadece 3 yas var. O çoçuk, sende çoçuksun canim. Yani "o çoçuk ne karisiyor" deme, kendinde fazla büyük degilsin sonuçta

Ya ohooo yavrum aşktan ölsen anlicamda için soğumuş artık hala atsam mı nişanı diyon..

Birde bu yatak odasını kız tarafı alır adeti nedir yaa..
Bizim adetlerde var mı böyle bir şey bilmiyorum ama sevgilimin tarafında varsa bile çatlasalarda patlasalarda o yatak odasını ben almam..
O ne yaa promosyon gibi bir yatak odası takımı alana telli duvaklı gelin bedava töbe töbee..

Ilk basta sözler verirler sen hic merak etme ben söyle yaparim böyler yaparim diye, ama is ciddiye binince bu sözler hep lafta kalir. Üc kurusun hesabi yapilir. Hep sorun cikartitlar..

Durum hic ic acici gözükmüyor cnm. Böyle bir insanla ve ailesiyle mutlu olman zor.

Bence nisani bir süre ertele. Iyice düsün tasin. Emin ol ve öyle bir adim at..

Yok ya adetle gelenek görenekle iş mi yürür? Bir nişan tepsisi için bile 1000 tane adet bulursun ordan burdan, ki iş mobilyaya gelene kadar aynı sülalede bile her kafadan ses çıkar, bir de bunun öteki tarafı var, çarp öteki taraftaki kişi sayısıyla. Hangi birine uyacaksın, bir de uyduracaksın? Bahsi geçen bir de senin ve müstakbel eşinin kullancağı şahsi mobilya, ikiniz seçip, kendi beğeninize, bütçenize göre almadıktan sonra ne kıymeti var ki?

Kendi tarafın alsa, aman ucuz olsun masrafa girmesinler diyeceksin, pahalı alsalar bizimkiler paradan kaçınmadı olacak ama bu sefer öteki tarafın ucuza kaçtığını düşüneceksin. Daha pahalısını alsalar bu sefer sizinki pahalı olmasına rağmen daha ucuz kalacak onlarınkinin yanında, laf olacak. Öteki tarafa aldırsan bu sefer ucuz mu, pahalı mı derdi olacak, kim ne alsa, ne kadar para harcasa batacak. Bunun sınırı, lafın sonu yok ki? Böyle şeyler de tam sinirlerin gerildiği yerler bir de. Önceden de belirlenebilecek şey de değil, yatak odasına tam bir bütçe ayırıp ona göre giremiyorsun ki bu işlere, bir sürü tahmin edemediğin olasılık çıkıyor.

Biz ideali yaptık, aileler eşit olarak verdiler desteği (biz istemeden), baktık yetmedi üstüne ne varsa ekledik beraberce sonra gittik aldık ne beğendiysek. Beğendik, kullanıyoruz hiç kız tarafı bunu alır, erkek tarafı şunu yapar muhabbeti yaptırmadık, dışardan biri laf mı etti "o taraf ne yaptı?, siz ne yaptınız?" taraf falan yok ne yaptıysak beraber dedik geçtik ama adetlerimiz, geleneklerimiz diye mızmızlanana da, bu da bizim yeni adet beğenmezsen düğüne de gelme dedik. Kapaklı bir dolap parçası için neden milletin ağzına laf vereyim ki, yok onlar öyleymiş, yok bunlar böyleymiş diye.

Sinir oldum! Eşya bu yani, hayatı boyunca görmeyecek bile ne alındığını, 18 yaşında kültür, gelenek, buram buram töre fışkırıyor ergenden gözlerim doldu! Sanki hayatında bir fatura ödemiş veya gitmiş bir yerden ev eşyası almış da ailenin adetini diline doluyor. Ne bu ya, soğumakta haklısın konu sahibi, annenle, babanla konuş, yol yakınken dön. Kv den şimdiden ne yapacağına dair talimat almaya başlama, aslın değil, neslin değil ve olmasın ilerde de. Kendi oğlu gibi seni mi büyütmesini istiyorsun bir de, çok istiyorsa evlatlık alsın bir de kız çocuğu istiyorsa.

Birbirinizi seviyorsaniz o adet bu geleneği bırakın.
Düğünü aileler yaparsa herşeye karisirlar siz sözlünuzle kulaklarinizi kapayin
Sözlünuzle konusun onunda ailesininde sizin ailenizinde bütçesine göre hareket edin. Yada bekleyin
Ne anneniz ne kaynananiz sizin aramanıza kusmenize cilvenize karışamaz. Kendinize müdahale ettirmeyin. Sözlüğünuzede anlatın bunları.
Kuzene eltiye saygı ve mesafeyle yaklaşin. Konuşmalarını da he he deyin gecistirin
Öncelikle ailenizin dediğini sozlunuze soylemeyin. Oda aynı şekilde.
Kaynananiz size oğlumu ara uzme dediğinde biz aramızda çözeceğiz siz endişelenmeyin. Onun mutluluğu en az sizin kadar benide mutlu eder gibi laflar edin..
Bu arada hayırlı olsun. Allah tamamina erdirsin.

Ne kadar erken evlenme gibi yanlis bi karar almis olsan da sen akilli kizsin. Fark etmissin hemen olayi helal sana. Okurken sonunda ama ben nisanlimi srviyorum onun için her seyi yaparim gibi seyler okuyacagimi sanmistim ama nisanlini karakter yonunden iyi cozumlemissin. Bugün seni ezdiren yarin neler yapar farkindasin. Senin arkanda duramayacaginin farkindasin. Kv yuzunden evliliginizin mahvolacaginin farkindasin. Sadece nisani nasil atarim diyorsun, emin ol tek bi lafa bir de bi gunde esyalarin gelip gitmesine bakar. Sonra sen sag ben selamet. Boyle büyük bi karari sakin içine sinmeden alma. Simdi herkes catir catir bosaniyor, nisan atmak mi zor? Guzelce okulunu bitirir mis gibi aklina yatan biriyle yaparsin evliligini. Zannettigin gibi zor bir sey olmadigini yapinca anlayacaksin.

Kaynananin yaptığı ne mantık böyle oğlumu uzemezsun ara demesi emir verir gibi.sende ariyorsun saf gibi.Her kavganizda kaynanan böyle yaparsa evlenince size yerleşir soyliyeyimEsya ve kıyafet konularından sen muhatap olma anne baban konussun.

göstermişler yüzlerini kaç kurtul...
23 yaşında bi erkek annesinin lafından çıkmaz..

Valla canım kadın baştan rengini belli etmiş benim oğlum azcuk saf onu ben idare ederim iki elimde yakanda demiş ben senin yerinde olsam hiç uzatmam ayrıca nişan atmaya ne var ya ailende herzmn senin yannda olur onun bence kendine özgüveni yok zaten bi kere sen okulun bitince iş hayatına atılınca kendine daha çok gveniceksin diye tırsıyor o yüzden evliliği hemn istiyor sonradan dul kalacağına şimdi nişan atmış ol.

ayyy kuzene noluyorr acabaaaa!!!!! bızımde evlenmeden once oyle bır kuzen vardı kı esımle kardes gıbıydıler yedıklerı ıctıklerı ayrı gıtmezdı dedıklerıne laf sokmalarına 1 sustum 2 sustum 3 cusunde esıme dedım o senın kuzenın ama ben ınunla ne gorusmek ıstıyorum nede sen gorusebılırsın buna katlanıcaksan eyvallah hıı yok ben gorusurum dıyosanda bana eyvallah (bızım baska olaylarda olmustu dayanamadım artık) saolsun ogunden sonra ne adını andı nede adını andırdı kaynanam sırf o kız yuzunden dugun gunumu zehrettı ama olsun kurtuldum o müsibetten

Evlenmeden önce ilişkiler fragman gibidir en iyi bölümlerini yasarsiniz. Fragmanda bile sorun varsa bilet almayin,filmi beğenmezsiniz.alinti. evlenme ayrilinca emin ol daha mutlu olursun biraz zaman gectikten o an ki psikolojiyi atlattiktan sonra. Evlilik lay lay lom degil bide bu genc yasta o sorumlulugu alip problemlerle daha simdiden karsilasmak... yol yakinlen don

Nişanlınızda kabahat...
Yatak odası takımından bile kuzeninin haberi olduğuna göre
demek ki ailede bu konu konuşuluyor ve nişanlınız aranızdaki her sorunu
aile bireylerine anlatıyor.

Nişanlınızla aranızdaki probleme kv niz karışamaz.
Oğlumu üzdün ya da hemen ara gönlünü al diyemez.
Biraz ağırdan alın kendinizi.
Nişanlınızında annesininde huyu çok kötü.
Bence bu insanla evlilik kararı için iyi düşünün.

aile ile olan sorunları geçtim, yüksek öğretim okuyan kızın çalışmasına karışan bi nişanlın var senin daha önemli sorunların var farkında değilsin bence iyi düşün

Nişanlılık ne içincir evlilik öncesi aileleri birbirinizi daha iyi tanıyabilmek içindir.... ve nişan atmak ayıp degıldır... konuşacak ınsanlarda bır ay konusur ıkı ay konusur unuttulur gıder.... sana bastan nasıl olduklarını belli etmişler zaten yaşin cok küççük canım cok daha ıyılerını bulursun.... suan cok sevıyorum falan dıye dusunuyorsundur fakat sevginin yanında bırazda mantık olmalı.... mantıklı düşün bi siz suan aslında en mutlu en heycanlı günlerinizi yasıyor olmalısınız herseyı toz ğembe görmenız gerekırken böyle seyler yasıyorsunuz..... anladıgım kadarıyla nısanlın aılesıyle hersey paylasıyor... o cenesını tutmadıkca onlara konusma fırsatı dogacak.... sız evlenıyorsunuz sızın hayatınız sızın yatak odanız evlenmeye karar verdıgınıze gore yatak odası salon odemeler vs bu gıbı seylerı de kendınız halledebılcek durumda olmalısınız.... kuzenı sana laf sokmus.... hey allahım benım bürsürü kuzenım var bırtanesının esıne kalkıpda laf sokamam gelınlerden cekındıgım ıcın degıl abılerım kuzenlerım buna ızın vermez o agırlıkları var ( kı verselerde sokmam) ... yanı dıycem su senın nısanlın o agırlıgı koymamıs kalkıp kuzenının sana laf sokmasına göz yuman annesının senı arayıp laf saymasına göz yuman bır adam ıllerıde nasıl olur dusunmek bıle ıstemıyorum.... bence hıc taht oyunlarına taht sacaslarına gırme bır aksam annenı babanı al karsına sızı uzmek ıstemıyorum ama denedım olmuyor ılerıde sızı daha cok üzmekten korkuyorum de bıtır....... yazmak ıstedıgım daha cok sey cok ornekler var ama baymak ıstemıyorum.... abla nasıhatı okuyup gecme bıtırmek senın ıcın en dogrusu

eşyalar için seni seviyor sanırım anlaşıldı
hala bişileri bahane edip evlenirsende bunların daha beterini evlenince yaşıcaksın haberin olsun.

yaşınız küçül,henüz okuyorsunuz,dünyadaki tek erkek de sözlünüz değil
bu dönemde böyle davranan,en ufak sorunu tüm sülalaye duyuran birinden size hayır gelmez
en önemlisi de size saygı duyulmasını sağlayamamış.sizi çok ezdirir mutsuz olursunuz
araya çok fazla maddiyat dökmüş
herşeyi sizin ailenizden bekliyorlar
biz evlenirken herşeyi eşimle yaptık.herşeyi ortak ödedik
kız tarafı şunu yapar erkek tarafı bunu yapar olayına girmedik
gelinliğimi kendim aldım.damatlığı eşim aldı
damatlık bakarken eşim yanımda yokken kv laf soktu damatlığı kız tarafı alır,kp damatlığını ben almıştım diye hiiiç duymazlığa geldim.aklınca damatlığı bana aldıracak.o zaman gelinliği de siz alacaktınız değil mi?
kendini ezdirme.sesini çıkar yoksa bu günleri bile mumla ararsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…