• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlimdan soğudum kayinvalidemde araya girdi

Ayyy yaralarım depresti şuanda ben de daha nisanliyken gerçek yüzlerini görüp evlendikten sonra da annesinin herseye karışacagi oğlunun onun emrinden cikmayacagini daha şimdiden görerek sonra da çok mutlu olmayacagimi düşünüyorum ama bizimkilerin nişan atmayı aşırı yadirgamasi yüzünden bu da benim kaderimmis diyip susuyorum :( :(

Yeni üye oldum . Umarim dogru şekilde yazmışımdir. İçimi buraya dökmek yorum almak istedim. 5 aydir sozluyum. Önümüzdeki ay nişan var. 6 aya dugunum. Ama çok mutsuzum. Sozlumu çok seviyodum. Yaşımız 21 23. Ben daha okuyorum. Sözlüm evlenmeyi cok istediginden okulun bitnesini beklemedik hersey halledilir ceyiz falan önemli değil dedi. Bizim adetlerimiz daha degisiktir. Kinamizda özel kiyafetler giyeriz. O da halledilir yeterki kızınızı verin diye esti en başta. Sözlendik hersey degisti yapılanlar sürekli yüzüme vurulmaya baslandi. Sözlüm cok mutsuz masraf yapıyormuş ki ben herseyin ucuzuna bakıyorum. Ailem durumlari cok iyi olmamasina rağmen calismadan evlenme istegime hiç ses cikarmadi. Ceyizimi yaptilar beyaz esyami alicakklar. Ama bizde yatak odasi almak ayiptir. Ben sozlumu bunu soylemistim yuzu asildi falan. Ama babam olsun kizim damadim zorlanmasin borca girer yaparim dedi ama surpriz olsun istedim soylemedim. Neyse dün kuzeni durup dururken bizde yatak odasi alinir yapılır yapilmazsa ayip hep sizin adete degil bizimde adete uyulcak diye bir terslesti. Bende uc yaş küçük. Neyse sozlume kizdim o sinirle senmi soyledin diye. Evde telefonda bagirdi demedigini birakmadi kaynim gorumcem kayinvalidem duymus. Kaymimda nisanli ,istenmeyen gelin eltim ,hemde ona bile gitmis durum benim yatak odasi olayim. Oda cok agrima gitti o istenmemesine ragmen hepsi o gelinin karisisnda el pence cunku kaynim oyle istiyor agizlarini actirmiyor.Sonra kayinvalidem beni aradi benim oglumu uzemezsin hemen gonlunu al ara dedi aradim bide . Kendi annemde cok kizdi sen misin erkek pesinden kosuyosun diye . Neyse bugun yine kayinvalidrm aradi oglunu zorladigimi maddi acidan onun cok mutsuz oldugunu elbiseler istedigimi ona bile bos konustugumu ogluna bole konusmamam gerektigini soyledi. Yinede yapamiyosan canin saolsun kizim demedi. Annemlede konustu ayni sekilde onunlada konusmus . Nisanlim benim parttime bile calismama izin vermezken yatak odasi beyaz esya halilar perdeler ceyiz alyanslar istiyor bana aldigi diktirdigi iki elbise olay oluyor artik yoruldum. Bu saate kadar sozlumle hic konusmadik agrima gidiyor. Ben kiz tarafiyim ama hissetmiyorum yasca kucuk biri yuzunden sozlum bana demedigini birakmadi ezdirdi. Cok soğudum. Adam olarak goremiyorum onu. Anneminde agzini arıyorum nisani atsam ne olur diye. Birkac kez bizde kaldi evi uzak diye. Ama tabiki aramizda bisey olmadi ailemle oturduk hep. Babam atsam kizarmi diye korkuyorum. Annem senin mutlulugun onemli diyor ama üzülüyor. arada kaldim kayinvalidemin karismasi onun beni ezdirmesi alinanlarin bu kadar goze batırılmasi ceyiz konusundaki baskilari ailedende nisanlimdanda soguttu . Napicam bilsem.. beni rezil etnesine tepedeyken ayak algina aldirmasini afedemiyorum seviyorum ama inu istemiyorum kayinvalidem iyi olun cilveli konusun diyor ama aradiginda nasil konuscagim bile bilmezken .ararsa tabi. Sıcak davranamam
şimdiden böyleyse sonun pek iyi değil açıkcası aşk bazen yetmiyor kayınvaliden fena oğlunu üzmüşmüş o neya üzersinde nişanlına gelince herşey ortalıkta idare etmeyi bilmiyor ve eziyor yazık eş dediğin önce sahiplenmeli kimseye ezdirmemeli evlenirsen pek mutlu olacağını sanmıyorum hatta boşanabilirsin bile bence yol yakınken daha durum söz ken ayrılmalı bu sefer geri adım atıp seni pohpohlayabilirler bence ona da kanmamalısın

Bende artik oyle düşünüyorum yapamıyorum demekki oda yapaniyor ki mutsuz yasim daha genç. Ben bu yasta bu kadar ezilip her fun aglayamam kayinvalidem in bagirislarina tahammül edemiyorum

senin yaşında evlendim. 2 aya boşandım. üstelik bizde her şeyi biz yapıyorduk neredeyse. onlara adetimiz olmasına rağmen çok şeyi aldırmadık. ama onlar bizden her şeyin fazlasını beklediler. benim o zamanlarki nişanlı da aynı böyle pişkinlikler yapıyordu. ailesi de kendi de ucuz insanlardı. hıncından mutlu olamıyorsun zaten emin ol. direk ayrıl gitsin. içim de çok rahat söylüyorum.

kaç yıl flört edilirse edilsin ne kadar sevilirse sevilsin, aileler devreye girince gerçekler ortaya çıkıyor. şu an sevebiliyor musun onu? hayır. demek ki gösterdiği yüzünü sevmişsin. gerçeği bu.

Adettir alınır verilir falan bunlar olay değil hatta çiftler arasında sorun bile edilmeyecektir ama asıl sorun henüz evliliğe hazır olmamanız bunlar ağır gelir aileler evlendiriyor belli kendi adımlarınızı atamıyorsunuz henüz bence beklenmeli kişi kendi ayaklarının üzerinde durmadan evliliğe adım atmamalı :)

Şimdi böyleyse bu aile ilerde vay senin haline
Niye kendini bu kadar ezdiroyısun kuzeni kimmiş ki sana hesap soruyor adetten bahsediyor o hesap soran ağzını yırtarım ben onun ayrıca ne demek herşeyi kız tarafı alacak adet filan ayağı yapıyorlar paraları Yoksa bu kadar acele edip oglan evermeye kalkmasınlar o vakit

Ayrıca sen daha okuyomuşsun bu acele niye önce bi elin iş tutsun ekmeğini kazan sonra nişanlan hayatının en güzel yaşında ugraştıgın şeylere bak :KK12:
Babanı karşına kkonuş ona anlat ki bilsin evladının sıkıntısını ve arkasında dursun evladının böyle kaçarak saklanarak içinde yaşayarak çözemezsin bu durumu...

Canım, yatakodası benim bildiğim heryerde kız alır. Bu konular ne yazıkki çok hassas yanlış anlaşılmaya çok açık. Birde türk toplumunda herşeye eleştri ve yorum yapmaya bayılırlar. Benide bu akşam istemeye gelecekler, ben kimseye şöyle yaptılar böyle yaptılar demeyeceğim çünkü gördüğüm kadarıyla herkes yorum yapıyo aaa öyle olur mu böyle olur mu diye.
Kendi kararlarınızı kendiniz alın. Sözlüne özel olarak söyle "hayatım bir ömrü seninle paylaşacağız ilerde yaşlandığımızda bile baş başa kalacağız annenin dediklerine saygı duy ama beni de sakın çiğneme, kendine saygın varsa eşine de saygı duyulmasını istiyorsan beni kimseye ezdirme" böyle konuşursan o yumuşar artık dikkat eder bence.

Yeni üye oldum . Umarim dogru şekilde yazmışımdir. İçimi buraya dökmek yorum almak istedim. 5 aydir sozluyum. Önümüzdeki ay nişan var. 6 aya dugunum. Ama çok mutsuzum. Sozlumu çok seviyodum. Yaşımız 21 23. Ben daha okuyorum. Sözlüm evlenmeyi cok istediginden okulun bitnesini beklemedik hersey halledilir ceyiz falan önemli değil dedi. Bizim adetlerimiz daha degisiktir. Kinamizda özel kiyafetler giyeriz. O da halledilir yeterki kızınızı verin diye esti en başta. Sözlendik hersey degisti yapılanlar sürekli yüzüme vurulmaya baslandi. Sözlüm cok mutsuz masraf yapıyormuş ki ben herseyin ucuzuna bakıyorum. Ailem durumlari cok iyi olmamasina rağmen calismadan evlenme istegime hiç ses cikarmadi. Ceyizimi yaptilar beyaz esyami alicakklar. Ama bizde yatak odasi almak ayiptir. Ben sozlumu bunu soylemistim yuzu asildi falan. Ama babam olsun kizim damadim zorlanmasin borca girer yaparim dedi ama surpriz olsun istedim soylemedim. Neyse dün kuzeni durup dururken bizde yatak odasi alinir yapılır yapilmazsa ayip hep sizin adete degil bizimde adete uyulcak diye bir terslesti. Bende uc yaş küçük. Neyse sozlume kizdim o sinirle senmi soyledin diye. Evde telefonda bagirdi demedigini birakmadi kaynim gorumcem kayinvalidem duymus. Kaymimda nisanli ,istenmeyen gelin eltim ,hemde ona bile gitmis durum benim yatak odasi olayim. Oda cok agrima gitti o istenmemesine ragmen hepsi o gelinin karisisnda el pence cunku kaynim oyle istiyor agizlarini actirmiyor.Sonra kayinvalidem beni aradi benim oglumu uzemezsin hemen gonlunu al ara dedi aradim bide . Kendi annemde cok kizdi sen misin erkek pesinden kosuyosun diye . Neyse bugun yine kayinvalidrm aradi oglunu zorladigimi maddi acidan onun cok mutsuz oldugunu elbiseler istedigimi ona bile bos konustugumu ogluna bole konusmamam gerektigini soyledi. Yinede yapamiyosan canin saolsun kizim demedi. Annemlede konustu ayni sekilde onunlada konusmus . Nisanlim benim parttime bile calismama izin vermezken yatak odasi beyaz esya halilar perdeler ceyiz alyanslar istiyor bana aldigi diktirdigi iki elbise olay oluyor artik yoruldum. Bu saate kadar sozlumle hic konusmadik agrima gidiyor. Ben kiz tarafiyim ama hissetmiyorum yasca kucuk biri yuzunden sozlum bana demedigini birakmadi ezdirdi. Cok soğudum. Adam olarak goremiyorum onu. Anneminde agzini arıyorum nisani atsam ne olur diye. Birkac kez bizde kaldi evi uzak diye. Ama tabiki aramizda bisey olmadi ailemle oturduk hep. Babam atsam kizarmi diye korkuyorum. Annem senin mutlulugun onemli diyor ama üzülüyor. arada kaldim kayinvalidemin karismasi onun beni ezdirmesi alinanlarin bu kadar goze batırılmasi ceyiz konusundaki baskilari ailedende nisanlimdanda soguttu . Napicam bilsem.. beni rezil etnesine tepedeyken ayak algina aldirmasini afedemiyorum seviyorum ama inu istemiyorum kayinvalidem iyi olun cilveli konusun diyor ama aradiginda nasil konuscagim bile bilmezken .ararsa tabi. Sıcak davranamam
Yaşadıkların ve anlattıkların hep ayrıntı bana göre.
senin 21 yaşında olmanı geçtim de 23 yaşında bir erkek evlenecek olgunlukta değildir.
Kesinlikle değildir...
Başından hata başlamış yani.

en dandik tipler bile su surecte kendini gizler, ayak yapar.. sukur ki bunlar acikca cirkin yuzlerini gostermisler.. yol yakinken donmezsen, cok uzulursun.. nisanliyken su cektigin skntiya bak, ilerisini tahayyul edemiyorum.. Allah korusun

Ayyy yaralarım depresti şuanda ben de daha nisanliyken gerçek yüzlerini görüp evlendikten sonra da annesinin herseye karışacagi oğlunun onun emrinden cikmayacagini daha şimdiden görerek sonra da çok mutlu olmayacagimi düşünüyorum ama bizimkilerin nişan atmayı aşırı yadirgamasi yüzünden bu da benim kaderimmis diyip susuyorum :KK43: :KK43:

Aileni de al karşına olmuyor de. Kaderim demek ne demek seçim hakkın var. Konuş de ailene bakın bunlar böyle yapıyor beni ateşe atarsınız düzelmez bunlar diye. Elalem bir gün beş gün konuşur sesi kesilir ama sen gider evlenirsen ömür boyu çekeceksin bunların tavırlarını onu duşun.

Back
X