Nişanlımdan vazmıgeçeyim ??? (AİLESİ İÇİN ...

Yürümez.. ne olursa olsun evlenseniz de yürümez sorunlar şimdiden yaşanıyorsa özellikle de 2,5 yılda... hem 2,5 yıl nedir Allah, Peygamber aşkına. Nişan ve evliliğin arasını çok açmamak gerek çok katlanmışsın, yol yakınken dön. Sen ve senin gibi akıllı kızları gördükçe seviniyorum.
Nişanlına gelecek olursak ailenin yaptıklarını gözü görmüyorsa, hiç mi hiç uzatma korkulur böyle erkeklerden.
Görgüsüz insanların hiç bir sözüne alınmayın. Adı üstünde görgüsüz. Herşeye tahammül et ama görgüsüz ve cahil insanlara asla !!!

Nişanlı n iyisi se eğer güveniyorsan evlen ama yok aksiyse olay yol yakinken doon derin

Sonra basın çok agrir evlilik bu hicbirsey benzemez.kadinlar kulubunde kayinvalideden yaşayan bir sorunlar varki oku basedemezsin artık çıldıran gibi olanlar var ama tabi sana kalmış bir karar biz ler sadece yorumluyoruz

Helal
Yürümez.. ne olursa olsun evlenseniz de yürümez sorunlar şimdiden yaşanıyorsa özellikle de 2,5 yılda... hem 2,5 yıl nedir Allah, Peygamber aşkına. Nişan ve evliliğin arasını çok açmamak gerek çok katlanmışsın, yol yakınken dön. Sen ve senin gibi akıllı kızları gördükçe seviniyorum.
Nişanlına gelecek olursak ailenin yaptıklarını gözü görmüyorsa, hiç mi hiç uzatma korkulur böyle erkeklerden.
Görgüsüz insanların hiç bir sözüne alınmayın. Adı üstünde görgüsüz. Herşeye tahammül et ama görgüsüz ve cahil insanlara asla !!!
helal sana arkadaşım içimi dokmissun fallahi bak bu arkadaşı dinle

Sonrasını oluyor ama
hah, ne güzel örnekler var
direkt "hemen kaç kurtul, hemen ayrıl, at nişanı" yorumları hiç doğru gelmiyor bana.

evlenince nişanlının ailesinden uzakta oturmaya dikkat et bence
çok yakın oturursanız çok sorun yaşanabilir
ne kadar uzak, o kadar az sorun yaşarsınız böyle bir durumda

Yoksa birdaha konu açtığında evlendim ne yapacagim dayanamıyorum diye açarsin tabi sana kalmış

Daha şimdiden seni uzuyor lar kıymet nerde hatır nerde oğullarıa karşıda sevgi saygı yok onu severler onun mutluluğu için susar lar oda yok ee laf atmalar çabası eee ne kaldı daha evlenince biter mi sanıyorsun daha beteri olacak

Yapma güzelim kıymet bilen değer bilen insanların gelini ol ki mutlu ol verdiğin kadarını al ki mutlu olası yoksa çok uzulursun

Eğer nişanlın ailesinin bu abukluğunun farkındaysa boşver.benim eşimin ailesi de çok soğuktur akraba ilişkileri de zayıftır ben de nişanlıyken üzülürdüm.ama nişanlım onların yanlışları için benim gibi üzülüyordu.evlendim ve çok mutlu bi evliliğim var.gerekirse sık görüşmezsin olur biter
Bitmiyor ole iste

Ben burdaki bu "misafirsin iş yapma" yorumlarını anlayamadım yahu, neyin kafası bu, hangi kültürden olursa olsun, kayınvalideyi geç, herhangi bir eve misafir gittiğinde bile masayı toplamaya, mutfağa yardım edersin. Bulaşığa her yerde girişmezsin tabi, mutfağa bırakır dönersin.
Ama 2,5 yıl az buz değil, nikah olmamış oolsa da artık sana "kesin gelin" gözüyle bakılması normal.
Evet, patavatsız, görgüsüz, adapsız iseler, kesinlikle mesafe koy arana ve samimi olma bence de. Yüz verme yani. Bunlar başka.
Ama gelin, kendi görgüsünü, adabını gittiği yere taşıyandır der annemler hep. Mesafeli ol ama evlerine olur da gidersen, gerekirse sizli-bizli / resmi konuş ama bulaşıklarını da yıka. O başka bu başka. Bunun onların değil, senin görgünle alakası var çünkü.

2.5 sene nisanlilik mi olur Allah askina canim? neden bu kadar uzadi sizin bu durum??
ayrica her ne sebebten uzamissa, Allah'in bir bildigi vardir ki ve sende sevdigi kuluymussun bu kadar uzamis!!!
at nisani! sen daha o evde gelin degilsin! o evde yasamiyorsun! kendi kizlari oturacak, sende gidip hizmet mi edeceksin?? nasil istir bu ya? ayrica nisanlina gelince... masayi toplayip, çayi demlemek yerine, kiz kardesine lafini geçirmeyi ögrensin önce... bak güzelim bu nisanlilik, 6 ay 1 sene degil yavrum 2.5 sene nisanlilik! düsün bunun birde ömürlük sürecek evliligi var... senin nisanlin seni simdiden ezdiriyor ailesine evlenince degisecek mi bu durum!!!
sen göze alabiliyor musun?

Ben burdaki bu "misafirsin iş yapma" yorumlarını anlayamadım yahu, neyin kafası bu, hangi kültürden olursa olsun, kayınvalideyi geç, herhangi bir eve misafir gittiğinde bile masayı toplamaya, mutfağa yardım edersin. Bulaşığa her yerde girişmezsin tabi, mutfağa bırakır dönersin.
Ama 2,5 yıl az buz değil, nikah olmamış oolsa da artık sana "kesin gelin" gözüyle bakılması normal.
Evet, patavatsız, görgüsüz, adapsız iseler, kesinlikle mesafe koy arana ve samimi olma bence de. Yüz verme yani. Bunlar başka.
Ama gelin, kendi görgüsünü, adabını gittiği yere taşıyandır der annemler hep. Mesafeli ol ama evlerine olur da gidersen, gerekirse sizli-bizli / resmi konuş ama bulaşıklarını da yıka. O başka bu başka. Bunun onların değil, senin görgünle alakası var çünkü.

yorumlarinin bi kismina katiliyorum,
kiz kismisi, misafir gittigi evde yeri gelir masayi toplamaya yardim eder, bulasigi yikamaya yardim eder, vs vs..
hatta yeri gelir, yardim degil, hemen hemen herseyi kendi yapar... neden? çünkü o evde belki bunlari yapacak yaslarda bir kizlari yoktur, kadin yaslica'dir...
gelenek, görenegimiz bunu emreder...
gel gelelim, bu evin bir kizi varmis! onun oturdugu bir yerde her isi müstakbel gelin yapmaz! gelin adayi, el becerisini, hünerini, o'sunu, bu'sunu kendi evinde gelen misafire hizmet ederek göstermelidir!
ayrica bu kiz 2.5 senedir nisanli! kesin evlenecek gözüyle, nikah akti gerçeklesene kadar bakamaz kimse!!! biraktim yarinin ne gösterecegini! bir saat sonra ne olacagi belli degil su dünyada.. o yüzden kimse kimsenin kizina artik bu gözle bakmasin!

Yeni evlenecek olan genç kızlara tek tavsiyem; eş ne kadar önemliyse ailesi de çok önemli..Eşinle evlenmiyorsun onun ailesi ile de evlenmiş oluyorsun..Ben eşimin ailesi yüzünden taaa gurbet ellere sürüklendim..Niye? Çünkü varlığımı kabul edemediler,beni sevip bağrına basamadılar,hep soğuk ve mesafeli durdular,önyargılı oldular,iş buyurdular,yuvamı yıkmaya çalıştılar (akrabaları),fazla geldim içlerine sevemediler beni..Eşim ağzını açıp tek laf etmedi onlara hep sustu çareyi de onlardan kaçmakta buldu bizi gurbete sürükledi...Onların yüzünden gurbet çilesi çektim çekiyorum...

sen sen ol asla ailedir amannn dış kapının dış mandalı onlar diye düşünme...yeri geliyor uzak bile olsan bir telefon ile bile senin huzurunu bozarlar...

Aile benim için çok çok önemli...Eşimin ailesini tanımıyordum bile evlenirken ah ne büyük hata yapmışım...çok iyi düşün...

sonradan pişman olacağına at nişanı kurtul...

Ben senin gibi 2 yıldır nişanlı olucam ve onların bu hal tavırlarını gorucem hemen bitirirdim bu işi..Huzur da önemli...

yorumlarinin bi kismina katiliyorum,
kiz kismisi, misafir gittigi evde yeri gelir masayi toplamaya yardim eder, bulasigi yikamaya yardim eder, vs vs..
hatta yeri gelir, yardim degil, hemen hemen herseyi kendi yapar... neden? çünkü o evde belki bunlari yapacak yaslarda bir kizlari yoktur, kadin yaslica'dir...
gelenek, görenegimiz bunu emreder...
gel gelelim, bu evin bir kizi varmis! onun oturdugu bir yerde her isi müstakbel gelin yapmaz! gelin adayi, el becerisini, hünerini, o'sunu, bu'sunu kendi evinde gelen misafire hizmet ederek göstermelidir!
ayrica bu kiz 2.5 senedir nisanli! kesin evlenecek gözüyle, nikah akti gerçeklesene kadar bakamaz kimse!!! biraktim yarinin ne gösterecegini! bir saat sonra ne olacagi belli degil su dünyada.. o yüzden kimse kimsenin kizina artik bu gözle bakmasin!

Konu sahibinin uzun zamandır nişanlı olması, bunun olumsuz birşey olması, karşıdaki ailenin görgüsüzlüğü veya konu sahibine "hizmet edecek insan" gözüyle bakmaları falan son derece olumsuz şeyler bence de, fakat bunlar başka, misafirlik konusu başka.

Misafir olunan evin nüfusu, içerde yaşayanlar, yaşları cinsiyetleri, evin kızı vardır yoktur, varsa ve yapmıyorsa vs beni ilgilendirmez. O onun ayıbıdır, onun görgüsüzlüğüdür. Bu beni ilgilendirmez, ben kendi görgümü gittiğim her yere taşırım.
Yani bana göre, adap, görgü vs gidilen evin koşullarına göre değişecek birşey değil. Evin kızı varsa da ben bi şekilde yaparım o anda. Evin kızı var bana ne deyip oturmak ancak o kızın ayıbını paylaşmak olur bence. Hele ki 2.5 yıldır iyi veya kötü tanıdığım insanların evindeysem.
Konu sahibine nacizane tavsiyem, nişanını sürdürmeye karar verirse, o insanlarla samimi olmasın evet, ama gittiği zamanlarda da kim var kim yok düşünmeden yapabildiğini yapması yönünde. Biz kendi değerlerimi koruyalım da, gerisi hikaye olsun.

Vay be ne gelinler var!
Ben görümceyim. Bizim 3 senelik gelin de ne zaman sofra hazırlama toplama, yemek işi olsa bi yere kaçar. Her iş bana kalır. Bende bu yengeyimi değiştirsem napsam???

Nişanlının uyarması lazım görümceni gel yardım et diye. Benim abimin karısını uyarması gerektiği gibi...
Nişanlınla iyiysen ayrılmaya gerek yok. Ama aileyle ilişkini baştan düzenle. Nasıl başlarsa öyle gider. Çok içli dışlı olma derim ben.

normaldede zaten kalkmaman gerekir onlar size gelseydi evet hizmet etmen gerekirdi ama siz onlara MİSAFİR ! olarak gitmişsiniz. misafire hizmet ettirmekte büyük saygısızlıktır. bence ya ona göre davranın yada nişanlınızla konuşup bu ilişkiyi bitirin
Gelinin misafir olduğunu düşünmüyorum. Hemde 2,5 yıllık gelin. Nişanlı evli fark etmez. Artık o evin kızından farkı olmamalı. Damadın da evin oğlundan farkı olmamalı eğer samimi güzel bir aile isteniyorsa.
Görümce çok ayıp etmiş. Resmen hizmet ettirmiş geline. Kv zaten yemekleri yapmış uğraşmış bütün gün. Gelin, görümce gençlerden kim varsa toplamalı mutfağı bence.

Back
X