• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle anlaşamıyoruz

rabiya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
26
0
36
Almanya
Merhabalar,

21 yasindayim, 2 bucuk aylik nisanliyim. Ekim ayinda evleniyorum Allahin izniyle.
Cok karisik duygular icerisindeyim Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle yapamiyorum :( Anlasamiyoruz.
bi hafta önce bizi oturmaya cagirdi Kayinvalidem Altin Konusundan girdiler Dügün Salonundan ciktilar. Annem benim icin 6 Burma bi Seti istedigini söyledi ev konusuna gelince kizimin yatak odasini, Televizyon, Camasir Makinasini alacagini ve tabiki Ceyizim Ceyeranli mutfak esyalari vs vs. Kayinvalidem ise hemen yüzünü asti ben 5 Bilezik takarim ve setini 14 ayar yaparim ayrica oturma odasinin Perdesini sen yaptirt hatta halisini da sen al dedi benim Anneme :( Cok Cadi bi insan nefret dolu konustu daha önce böyle degildi daha önce bu konularda konusulmadi. Taki konusuna tekrar gelince eee sen ne Takacaksin diye Anneme böyle sacma bir soru sordu. O bir Kiz annesi - daha önce kiz annesine böyle birsey soruldugunu hic duymadim. Sonra konu gelinligime geldi ben gelinimin kapali bir gelinlik almasini istiom üstüne bolero giyecek diye tutturdu ben acik bir insanim benim acik oldugumu bile bile benim kapimi actilar. Anneme diyor sen 12 Sene kaynana kahri cektin senin kizinda ceker haci Torunu diye senin kapini actim diyor. Nefret dolu kadin Annem sogudu bende kadina isinamam herhalde. Benim Nisanlim ise biz yalniz iken arkamda duran biri ama Annesine gelince Nisanlim hakli onu üzmeyin diyemiyor :( Agirligini koyamiyor. Caresizim ne yapacagimi bilmiyorum. 1 haftadir kayinvalidem bizi aramiyor. Bana yardimci olun ne yapmam gerekiyor ? :(

bencede ama sakin ceyizi bahane yapma
benim nasil oldugumu biliodunuzz
simdi farkli olmami beklionuss ben yapamam
dee

niye bu konuları konuştunuz ki bana çok acayip geliyor 6 bilezik 5 bilezik istiyoruz alacağı altının ayarını bile söylemişsiniz.
nişanlınızla kendi aranızda konuşun bu konuları yoksa böyle arada tatsızlıklar çıkar bir kere de araya soğukluk girdi mi daha da düzelmez.

henüz evlenmeden butür sorunlar yaşanıyosa ileride düzeleceğini hiç sanmıyorum evli biri olarak sölüorum bunu

hele de nişanlın arkanda durmuyosa ileride çok çekersin söleyimm ama kayınvaliden ne sölerse sölesin eşin

arkanda olacaksa korkma evlilik öncesi tamamen problemsiz olan ilişkilerde evlilikten sonra sorunlar çıkabilio

yani senin gelinliğine fln bırak kaynanayı eşin yada annen bile karışamaz evlenincede yakın oturcaksan oooo çekeceğin varr ...

eğer bu şekilde mutlu değilsen ki değilsin nişanı atman da bi sorun olmıcaksa aile baskısı fln yol yakınken dön derimm

Seni gerçekten ii anlayabilen biriyim.Her ne kadar ailesiyle evlenmiyoruz desekte kesinlikle öyle değil emin ol.Şimdiden seni ve aileni ezenler evlenince de değişmez.Eşin olacak kişi kaç yaşında bilemiyorum ama annesi daha doğrusu ailesi söz konusu olunca ikiniz arasında taraf tutamıcak.Bende buna benzer sıkıntılara rağmen yeni evlendim.Düğünümde eşimin ailesi bile yoktu nerdeyse.Şimdi ise görüşmüyoruz.Yaşın çok genç senin yerinde olsam çok iyi düşünürüm.Kimse için hayatını yakma aileni ayaklar altına aldırma derim.Allah yardımcın olsun...

nişanlın şimdiden arkanda değilse işin çok çok zor bu kaynanayla.. hiç saklamamış gerçek yüzünü..direk göstermiş valla..

bu konuda da maddiyat var :( sanırım yakında bu yüzden kimse evlenemeyecek ...

valla öncelikle şunu söyleyeyim altın ve eşyayı konuşmak için çookkk erken değilmi ? ayrıca annen 6 bilezik falan demiş ama senin nişanlının ve ailesinin gücü ne kadara yeterse o kadar bilezik yapar daha düğüne 6 ay kadar var bence maddiyata girilmemeliydi bilemiyorum şimdiden karışmış durumlar ne diyeyim eğer nişanlını çok seviyorsan kayın validene de biraz güler yüzlü olmak zorundasın nişanlınla açıkça konuş o tama olarak neler düşünüyor....

Bende nişanlıyım bunları yaşamadım çok şükür.Nedir bu altin istegi anlamıyorum,takılan 3 yada 5 altında eşinle sizin evinize giricek zaten.Az olsa nolur çok olsa nolur! Biz kadınlar eşya degilizki ! Kusura bakma ama senin ailende hatalı,e kaynananda biraz yırtık belliki oyüzden gerginlik olmuş boşuna.Arayı idare etmeye çalış bence muhakkak bi orta yol bulunur.Canını sıkma hiç,nişanlınlada paylaş düşündüklerini.

sen şimdi ya bu sorunlar aşılır diye boşverip evlenirsen ileride hep için içini yer

keşke ailemi ezdirmeseydim,keşke dönseydim evlilikten ne olucaktı sanki biraz ağırlığımı koysaydım

diye. şimdiden ileride olacakları düşün eğer üstesinden gelebileceğini düşünüosan devam et

ama bu sorunlar devam ettikçe sevgide kalmıcak eşine karşı o zmnda şimdiki aklım olsa sevgiye bakmam

mantık evilliği yapardım dersin huzurum olsun sevgi nasıl olsa olur die düşünürsn

1-Evlilik için çok gençsiniz.Evlilik güzel ama sorumlulukları ağır.
Hele daha nişanlıyken böyle olaylar yaşanıyorsa cicim aylarını bile stres ve üzüntüyle geçirecekmişsiniz gibi geliyor bana.
2-Şunu yapın bunu yapmayın diyemem ama şu kadar söyleyeyim:Nişanlınızın annesini asla düzeltebileceğinizi,değiştirebileceğinizi düşünmeyin.Nasıl siz değişemiyorsunuz O da değişemez.
3-Nişan atmak da zordur tabii ama evlilik çok daha zordur.Süreç uzadıkça karşı tarafın hiç görmediğiniz yüzünü görürsünüz.''Ben bunu mu sevmişim?'' dersiniz.

O değil de tabii öyle pek nişanlılık-evlilik sürecine tanık olmadım o bakımdan bilgim yok.
Lakin maddiyat konuşmak için erken değil mi?
Ya da illa ''Sen şunu takacaksın,ben bunu takacağım.'' cümleleri kullanılmalı mı?
En fazla eşyalar için böyle bir bölüşüm yapılması benim mantığıma daha uyuyor.Altın için karşı tarafın gücü ne kadar yeterse o kadar takabilirler.
Sonuçta onların taktığı altınla ben en tepeye de çıkmayacağım,en dibe de vurmayacağım.

ağzını burnunu kırarım o kadının :20:
benim kaynaanm benm karşımda konuşamaz :20:
bana çok bişey yapmadı ama maddiyatları zten kötüydü 5 bilezik 1 set taktılar
nişan alışverişi felan yapmadık
ŞİMDİ BİZDEN ne bişey isteye bilir nede biz ondan istyruz kendi peşimde koşuyor

tek yapman gereken yüzüğü atman
burda çok kişi yazıyor hiçmi kimsenn yazısını okumadın
adamlar nişanlıyken nasılsa evlendikten sonra aynı diyor
gerçektende öyle :22:

ben mantık evliliği yaptım gayetde mutluyum
eşim bnei nasıl savunuyr nasıl koruyor
ama seveneride görüyoruz....
asla annesiyle benm aramda kalmaz.ilerde ne olur bilmem.
sözünü geçiremiyor kadında ailene saygısız resmen snei hizmetçi yerine koyuyorlar
oğullarına evlat verecek bi kız arıyorlar özelliği suskun sessiz olması
oldu başkaaaaaaaaaaaaaaaa

yarın sen hamile kalsan bu adamlar erkekti kızdı onun kavgasını yapar
kendi adınıda koydurur bu kadından herşey beklenir
hayat senin hayatın olur maf olan

,sevgi aşk şu bu karın doyurmuyor.

yüzüğü atman gerekiyor

bu söylediğiniz çok katıca değilmi ve biçok kişide beğenmiş:53:
konu sahibi nişanlısıyla problem yasamıyor,nişanlısının annesinden yana dertleniyor ve öncelik olarak çözüm üretmek varken yüzük atmak en son yapılacak çare değilmi?

konu sahibi,canım ailenede anlatmalısın bu durumu öncelikle,eğer nişanlınla gerçekten bir hayat sürmek isityorsan,ona inanıp,güveniyosan bilezikti,setti lütfen bunları sorun etme...
zamanında bende aynı hataları yaptım ama inan değmiyor...
kayınvaliden anlattığına göre çok zor bi insan.
bence tek yapman gereken nişanlınla uygun bi dille konusman...
nişanlın çözer bu durumu,annesinin tavırlarına tek engel olacak kişi o bence...

Son düzenleme:
nişanlın şimdiden arkanda değilse işin çok çok zor bu kaynanayla.. hiç saklamamış gerçek yüzünü..direk göstermiş valla..

vallahi dürüst kaynana hiç huyunu saklamamış..karar senin devam edersen çok sıkıntı çekersin ama bu sefer ben onlara suç bulmam
kendini bu kadar belli eden insanı görerek bile isteye evlenen sensın derim...

Bir tek ben mi yadırgadım bu konuyu ? :53:
6 burma + bir set ... Nedir yahu ?
İlk defa böyle şeyler görüyorum.
Kaç para ediyor toplam onlar ?
10 milyar ediyordur herhalde ? Siz kendinizi resmen parayla gelin oluyor sandınız galiba? E tabi hal böyle olunca , kadında size kapalı giyceksin diyince niye bu kadar bozuluyorsunuz ? O kadar bileziğin karşılığı olarak o da sizi istediği kalıba sokmak istemiş.
E tabi birde, eşyalar filan var. Düğün masrafları , gelinlik + damatlık.
Ne bu canım, şunu tak bunu tak. Yakışan şudur ki, herkes gönlünden kopanı takar.
Kimseye de bunun için istekte bulunulmaz.
Bence siz iki taraf, ikinizde birbirinizden fenasınız. :19:

Son düzenleme:
Belki benim ailemde yok boyle istemler biz gormedik ondan mi bilmiyorum Annenin 6 burma bilezik vs. İsterim kizim icin demesi garibime gitti.

Onun yerine siz ne yapabilirsiniz biz neler yapalim gibi ortak dille birseyler yapilamaz mi.

Kvaliden acik acik kvalide dominant bir evliligin olacagini vurgulamis annene ve sana. Eminim basindan beride boyledir. Ancak alisveris mevzusunda mi patlak verdi kvalide sorunun anlamadim.

Mutlu bir evliligin degerini hic bir elektrnik esya ve burma bilezik veremez sana alsalar dahi. Eger yapamam bu kadinla diyorsan ona gore secimini yap. Yarin birgun bile bile geldin der. Kotu de olsa kocanin annesidir daima hayatinizda olacak unutma.

Bir tek ben mi yadırgadım bu konuyu ? :53:
6 burma + bir set ... Nedir yahu ?
İlk defa böyle şeyler görüyorum.
Kaç para ediyor toplam onlar ?
10 milyar ediyordur herhalde ? Siz kendinizi resmen parayla gelin oluyor sandınız galiba? E tabi hal böyle olunca , kadında size kapalı giyceksin diyince niye bu kadar bozuluyorsunuz ? O kadar bileziğin karşılığı olarak o da sizi istediği kalıba sokmak istemiş.
E tabi birde, eşyalar filan var. Düğün masrafları , gelinlik + damatlık.
Ne bu canım, şunu tak bunu tak. Yakışan şudur ki, herkes gönlünden kopanı takar.
Kimseye de bunun için istekte bulunulmaz.
Bence siz iki taraf, ikinizde birbirinizden fenasınız. :19:

Aynen katılıyorum,banada garip geldi yorumumuda yazdım ama malesefki bu devirde bile yaşıyoruz bunları bu en kötüsü zaten.

Aynen canım. Kimse alınmasın , darılmasın. Bu işlerin içine, maddiyatı bu kadar sokuyorsunuz. Sanki kendinizi satıyor gibi.Hoş bir şey değil bu. Sizin bir onurunuz , gururunuz olmalı. Kendinize bu değeri biçmemelisiniz. Benim annemle babamın , yer yatağı varmış evlendiklerinde. Düşünün , telleri sırtlarına batıyormuş. Eskiden böylemiymiş her şey ? Ben herşeyim tastamam olsun istemiyorum evlenirken, ne bileyim evlenince de bir şeyler alırız kendi paralarımızla. Hem o zaman evlilik su gibi geçer, onu alcaz bunu alcaz derken. :)​

bu konuda da maddiyat var :( sanırım yakında bu yüzden kimse evlenemeyecek ...

valla öncelikle şunu söyleyeyim altın ve eşyayı konuşmak için çookkk erken değilmi ? ayrıca annen 6 bilezik falan demiş ama senin nişanlının ve ailesinin gücü ne kadara yeterse o kadar bilezik yapar daha düğüne 6 ay kadar var bence maddiyata girilmemeliydi bilemiyorum şimdiden karışmış durumlar ne diyeyim eğer nişanlını çok seviyorsan kayın validene de biraz güler yüzlü olmak zorundasın nişanlınla açıkça konuş o tama olarak neler düşünüyor....

Maddi durumlari oldugundan cok iyi .. kendilerine ev bile almayi düsünüyorlar .. dügün esnasinda dogru bulmuyorum... dügün arefesine bunuda soktular :S

Back
X