• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANLIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR NE YAPMALIYIM ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cnm benim açıdan durum bu ben dedim bir ev tutalım herşey yavaş yavaş alırız ama o çalışmak yerine ailesine bağımlı olmayı tercih etti benimde bunu kabul etmemi bekliyor

Kusura bakmayın

Benim yorumum esasen konu sahibine idi karıştırmışım

Sert yorum için tekrar özür dilerim

O kadar büyük dururken konuyu sen açar neler istediğini söylersen,adam da işi yokuşa sürüp bu kızdan bize gelin olmaz sonucuna varır tabi. O ne ya. Böyle konulara geç beni anam babam bile girmedi. Gençlerin huzuru olsun, siz ne istiyosanız neye gücünüz yetiyorsa ya da adetiniz neyse onu yapın, biz hiçbişey istemeyiz, biz de kesemize göre yaparız elimizden geleni dediler ve bitti. Ayıp senin yaptığın. Bi de beni istemeyen aileye nasıl gelin olurum diye sormuşsun. Yüzsüzlük edip ol. Dahası mı var

Bugün rahmetli babamı çok andım, ben böyle birşey yapsam ağzımı yırtardı heralde, kimseden birsey istemek yok diye sıkı sıkı tembih etmişti, annem birsey diyecek oldu, ben kızıma parayla değer bicecek olsam kimse altından kalkamaz demişti

Çok çirkin adet şu bu ayağına ne koparsam kar diye bakmak

Seni istemeyeni sen hic isteme azicik aklin varsa sakin kacma. Ailen dunya da arkani yaslayacagin tek dayanak sakin unutma. Eger kacarsan b.. kadar degerin olmaz.

Sizi istemeleri için bir sebep bırakmamışsınız ki ortada. Onların gözünde hem açgözlü hemde bunları kendi isteyecek kadar hadsiz görünüyorsunuzdur muhtemelen. Durumu varsa var, mecbur değil insanlar, kendilerine kalmış bir durum, siz istememeliydiniz bence. Sakına kaçmaya kalkmayın, kendinize büyük bir kötülük etmiş olursunuz.

Aile yoksa o evlılık tat vermez. bi yerden sonra ayrılırsınız. sevgı de ask da kalmaz. ve olan sana olur. bence bastan ayrılın. hayatını mahvetme oyle bır aileyle..

nişanlımla 1 senedir beraberiz 3 aydır nişanlıyız ailesi başta hepsi bana çok iyilerdi iyi davranıyolardı.İstemeye geldiler nişan taktık ama hiç düğünümüz eşyamız altın konuşmadılar konu açmadılar.Daha sonra biz yemeğe çağırdık.Çay içildi hala konu açan yok en sonunda ben açtım.Adetlerimizden ne istediimden bahsettim.Ama kayınpederim yapamıcağını yapmcğını ve napcağımı sordu o yapmazsa.Benim orda canın sağolsun demem gerekiyormuş ki durumu olduğu halde yapmak istemedi bende cevap olarak ben nişanlımı seviyorum kimse ayrılmamı beklemesin dedim.Bizim adetlerimizin çok ağır oldugunu söyledi.Nyse o günelini öptürmeden gitti.Hiç biri aramadı 2 tane görümcem kayınvalidem kayınperderim hiç aramadılar.Aradan biraz zamn geçti dediklerimizi kabul etti orta yol bulundu.Daha sonra ailemin geçmişi ile ilgili bişiler demişler.Ama o dediklerini o en başından beri biliyodu.Kabul edip öyle istedi nişan takıldı.Şimde nişanlıma bbenimle evlenirse onu reddeciğini kesinlikle istemediğini görümcelerimi arayıp benim telefonlarımı açmamalarını kesinlikle benim konumu açmamaları konusunda emir vermiş.Nişanlım benim yanımda birbirimizi çok seviyoruz.Ama maddi olarak nişanlım ailesine mhtaç.benim kaçmamı bekliyo ama bn kaçamam ailemin yüzünü yere eğdiremem.Onu kaybetmek istemyrm.ne yapmlym beni istemeyen bi aileye gelin nasıl olurum ?

Canım sakın öyle cahillik edip kaçma aileni kaybetme bozuk balık baştan kokarmış o hesap bu aile iyi bir aile olmadğını hareketleri ile belli etmişler kaçmış olsanda senden nefret edeceklerdir yada.adi bi pis oyun içerisindesin ya kendi ailen yanında olacak onlara rağmen evleneceksiniz asla ailene sırtını dönme onların eline düşersen arkasız kalırsın çok sevdiğin bile zamanla o zalimlerin içinde sana dahada Zalim gaddar olacaktır Allah kuracağın yar ve yardımcın olsun canım

Cidden kayinpederin karsisina oturup cat cat bunlari bunlari istiyorum mu dediniz? Gercekten mi? :KK57:

Cidden kayinpederin karsisina oturup cat cat bunlari bunlari istiyorum mu dediniz? Gercekten mi? :KK57:
Bunu gerçekten yapmışsa hiçte hoş olmamış karışmayacaktı yorum sahibi kendini pazarlar gibi olmuş ama artık olan olmuş bi cahillik yapmış Hakkinizda en hayırlısını versin Rabbim amin

Kusura bakma ama büyükler varken bu konuda sana söz düşmez, şu adetler bitmedi gitti borçlu evlilikler

Hayat sartlari malüm zor ,her iki taraf için çehiz, igneden ipliye kadar hersey lazim ,ona şu yapildi ,buna şu alındı,benim neyim eksik ,bir anne olarak bende çok üzüldüm kızım evlendiğinde hiç ddamadı ailesi ilgilenmedi ,üzüldüm ağladim, zirladim yanlız ...........kızımın her isteğini aldım senden korkmuştur
kp, bu şimdiden böyle yarın nolur diye sakın kaçıyım Deme ...........hır,bırla başlıyan evlilikten Hayır
gelmez yıkılır
Şimdi çok mutluyum ona,buna uyup kızımın evlilik zamanında olay çikarmadığıma şükür huzurlu
Ya onlarla arayı bul yada unut bu evliliği derim

nişanlımla 1 senedir beraberiz 3 aydır nişanlıyız ailesi başta hepsi bana çok iyilerdi iyi davranıyolardı.İstemeye geldiler nişan taktık ama hiç düğünümüz eşyamız altın konuşmadılar konu açmadılar.Daha sonra biz yemeğe çağırdık.Çay içildi hala konu açan yok en sonunda ben açtım.Adetlerimizden ne istediimden bahsettim.Ama kayınpederim yapamıcağını yapmcğını ve napcağımı sordu o yapmazsa.Benim orda canın sağolsun demem gerekiyormuş ki durumu olduğu halde yapmak istemedi bende cevap olarak ben nişanlımı seviyorum kimse ayrılmamı beklemesin dedim.Bizim adetlerimizin çok ağır oldugunu söyledi.Nyse o günelini öptürmeden gitti.Hiç biri aramadı 2 tane görümcem kayınvalidem kayınperderim hiç aramadılar.Aradan biraz zamn geçti dediklerimizi kabul etti orta yol bulundu.Daha sonra ailemin geçmişi ile ilgili bişiler demişler.Ama o dediklerini o en başından beri biliyodu.Kabul edip öyle istedi nişan takıldı.Şimde nişanlıma bbenimle evlenirse onu reddeciğini kesinlikle istemediğini görümcelerimi arayıp benim telefonlarımı açmamalarını kesinlikle benim konumu açmamaları konusunda emir vermiş.Nişanlım benim yanımda birbirimizi çok seviyoruz.Ama maddi olarak nişanlım ailesine mhtaç.benim kaçmamı bekliyo ama bn kaçamam ailemin yüzünü yere eğdiremem.Onu kaybetmek istemyrm.ne yapmlym beni istemeyen bi aileye gelin nasıl olurum ?
...bende cevap olarak nisanlimi seviyorum kimse ayrilmami beklemesin nasil bir cumledir ya.Yapamicaklarini soylemisler biz istemiyoruz evlenmenizi ayrilin dememisler.Onu soylemeniz cok yersiz olmus.Ayrica bu konuyu aileler konusur senin atlamanda cok abes.Agir adetleriniz var derlerken neyi kastedmisler cok merak ettim nedir adetler sizde?

Yorumları okumadım.. Ama size düşmezdi konuyu açmak. Sabredemediniz mi annenizin babanızın konusmasini? Onun dışında nasıl ağır bir gelenek? Yoksa siz de erkek tarafına herşeyi yikan bedavaya getirmeye calisan aileler gibi misiniz?

Çok küçük bir sınavı adeta tüm karakterinizi ortaya dökerek batırmışsınız, daha azı denemez bu olaya.
Siz koskoca adama hangi yüzle istediklerinizi söyleyebildiniz kendi babanızmış gibi(keza insan kazık kadar olunca öz ailesinden bile çekinir bir şey istemeye)?
Hem denginiz mi hem de yaşıtınız mı da bunları yapın diyebildiniz?
Kayınpederin söylediği söze karşılık 'kimse ayrılmamı beklemesin' diyerek siz zaten silip atmışsınız herkesi.
Başta söylediğim gibi paragöz olup olmadığınızı ve büyükleriniz dururken sizi konuyu açmanızın saflığınızdan olduğu düşenebilecek, o cevabı tam olarak sizi tanımak için sormuş adamı tersleyip; bütün gemileri yakıp karakterinizi de sıfırlamışsanız.
Ben de aynısını yapardım, sonuna kadar haklılar...

Adamın istediklerini yapmazsak ne yaparsın sorusu çok güzel, ince, mantıklı bir test olmuş. Size amiyane tabirle yem atmış, hemen oltaya da gelmişsiniz. Karakterinizi ortaya çıkarmışsınız. Bana kalırsa orada hem kendinizi hem ailenizi rezil etmişsiniz onlara karşı. Sizin yaşınız kaç başınız kaç ki babanız yaşında adama kafa tutuyorsunuz? Bakın bir sorusuyla sizi nasıl konuşturup alt etmiş. Aileniz dururken size mi kalmıştı koca adamla alacak verecek pazarlığı yapmak... Sizin karşınızdaki adam kesinlikle saf değil, akıllı bir adam. Size asla metelik vermez, söyleyeyim. Nişanlınızla evlenseniz de bu adamdan isteyeceklerinzi unutun. Adam size, ailesine sizden gelecek telefonları açmama emri verecek kadar bilenmiş. Ötesi var mı...Daha başlamadan bitmiş mahvolmuş her şey. Bir dahakine ağzınızdan laf çıkmadan önce durun düşünün biraz. Kendi kendinizi düşürmeyin.

canım seninde hataların var her ne olursa olsun o tarz konulara sen girmemeliydin her neyse yapmışsın bir cahillik.. Tabikide kaçmamalısın eğer cok seviyorum vazgeçemiyorm diyorsanda o zaman nişanlınla ailesi arasında kalmayacaksın.. Bazı seyleri görmemezlikten gel zamanla unutulur yaptıklarndan utanırlar.

Sakın sakın bir adamı ailene tercih etme. Hem zaten nişanlın seni gerçekten düşünüyor olsaydı böyle ailene sırt dönüp ona kaçmanı istemezdi. Bırak herkes yoluna gitsin. Başka eş bulursun da, başka bir aile bulamazsın.

Babamdan bir şey isteyeceğim zaman kırk kere düşünürdüm gerçekten ihtiyacım olduğuna nasıl ikna ederim diye. Malum üniversitede ihtiyaç bitmezdi. Utana sıkıla karşısına geçer isterdim. Maddi sıkıntıdan değil yanlış anlama. Kendimi çingene gibi hissederdim sürekli bir şey isteyen durumda olumca. Koca kızdım sonuçta.

Back
X