Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
katiliyorum sanki duygular hic yok sadece mantik var
öyle hemen ayril asla kabullenmem diyenleride samimi bulmuyorum acikcasi

ıyi de duygu ve mantık çok ayrı şeyler değil ki. ınsan kendinden çok farklı, hareketlerini ve düşünce tarzını kendine uygun bulmadığı; yani, bu anlamda beğenmediği bir insanı nasıl sever? Yani mantığın kabul etmediği birini gönül nasıl hoş bulur? Bunlar bir kenara bırakılınca geriye sadece tensel çekim kalır. O da iki yılda biter. O bahsettiğiniz türden aşklardan da yaşamış ve geride bırakmış biri olarak söylüyorum. O his sadece heyecan. ınsan olarak uyuşmadığın adamı kalbin de reddediyor bir süre sonra. Çünkü gerçek sevgi "benimseme"yi de içeriyor.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler cnm.:gitme: Seninki gibi örneklere çok ihtiyacım var.
Şuan inanın bu kına kıyafeti, gelinlilk ve mayo dışında hiç bir problemimz yok. Ben onun memleketine yerleşmek istemyorum çünkü hep göze batacam ve bana eşim şöyle giyin böyle giyin onların yanında die karıştıkça huzurum bozulacak. Bu durumda da ailesiyle ilişkimi keserim. Kendimi bu yaştan sonra değiştirmeye niyetim asla yok. Ne olur? Sadece orta yolu bulmaya çalışırım. Straplez gelinlik yerine straplez gelinikten yine pek farkı olmayan biraz daha kapalı bi gelinlik giyerim ama asla değiştirilmek istemiyorum asla kötükedihüso

ŞUAN DA BUNLAR DIŞINDA PROBLEMINIZ YOK AMA EVLENDIKTEN SONRA DA BUNLARDAN BAŞKA PROBLEMINIZ OLMAYACAK BENCE....
ÖYLE CANIM İSTEYİNCE AİLESİ İLE İLİŞKİ KESILMIYOR MALESEF CANIM....EVLI ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİGİMİ DAHA İYİ ANLAR.....:kahve:

her şeyden önce kendini düşün. insan ne yaparsa kendine kabullenirsen gidersin o aileye gelin yok ben böyleyim dersen taviz vermezsen yaşarsın kendi hayatını her şey senin elinde :1closedeyes:

Sadece düğünde açık giyineceksen normal hayatta giyinmiyorsan bu kadar tepki vermemeli bence nişanlın....
Ama bide şöyle birşey var zaten açık giyinmiyorsan düğünde de açık giyinmesen çok şey farketmez bence...

evlendikten sonra kapanmayı düşünmüyorsan sorun yaşayacağın kesin canım
sadece kıyafet değil birçok konuda eşinin ailesiyle farklılıklarınız var .zamanla birçok konu sorun olacaktır.
nişanlım olgun beni olduğum gibi kabul ediyor diyorsan evlenince pek sıkıntın olmaz ama sakın aynı şehirde yaşamaya kalkışma.eğer böyle bir hataya düşersen çok büyük sorunlar yaşayacağın iki iki dört çünkü

ŞUAN DA BUNLAR DIŞINDA PROBLEMINIZ YOK AMA EVLENDIKTEN SONRA DA BUNLARDAN BAŞKA PROBLEMINIZ OLMAYACAK BENCE....
ÖYLE CANIM İSTEYİNCE AİLESİ İLE İLİŞKİ KESILMIYOR MALESEF CANIM....EVLI ARKADAŞLAR NE DEMEK İSTEDİGİMİ DAHA İYİ ANLAR.....:kahve:

Hem de nasıl iyi anlıyorum...
Kayınvalidemlerle aramızda 27 saatlik yol var ve ilişkimiz kesilmiyor malesef...

Hem de nasıl iyi anlıyorum...
Kayınvalidemlerle aramızda 27 saatlik yol var ve ilişkimiz kesilmiyor malesef...

senağlama senağlama senağlama
off yorumları okuyorum. Her biriinize ayrı ayrı hak veriyorum.
Tek şansım eşimin sinirli olmaması, yumuşak başlı, saygılı ve sevecen bir insan. Zaten açık giyinemyceğimi çok uygun ve güzel bi şekilde kırıcı olmadan söylüyor. Bana bizim evliliğimize zarar verebilecek şeylerden uzak tutacağını söylüyor. Bilmem ne kadar doğru akannehir

DERıNCıM aranızda 27saat mesafe olmasına rağmen nasıl oluyoda ilişkiniz kesilmedi? Benim aramda 4 saat falan olacak. Ben öğretmenim. Öyle evime sürekli yatılı misafir kabul edemem. Tek yaz tatillerinde sorun olacak biraz. O zamanda 4-5 gün görüşürüz o kadar..

senağlama senağlama senağlama
off yorumları okuyorum. Her biriinize ayrı ayrı hak veriyorum.
Tek şansım eşimin sinirli olmaması, yumuşak başlı, saygılı ve sevecen bir insan. Zaten açık giyinemyceğimi çok uygun ve güzel bi şekilde kırıcı olmadan söylüyor. Bana bizim evliliğimize zarar verebilecek şeylerden uzak tutacağını söylüyor. Bilmem ne kadar doğru akannehir

canım az öncede yazdım eğer eşinin ailesiyle aynı şehirde yaşamazsan fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum
gelinlik mevzusuna gelincede madem normaldede çok açık giyinen bir insan değilsen nişanlınıda kırmak istemiyorsan daha kapalı bir model seçebilirsin.
bunlar küçük ayrıntılar sevdiğin insan için bu kadarını yapabilirsin bence.yerimsenibenama o da senin için fedakarlıklar yapmalı.orta yolu bulabilirsiniz

bikere benim basıma gelmisti boyle birsey benim kuzenimde bizden daha kapalı bir aileye gelin gitti onun kına gecesinde biri begenmis benisempatiksalakcinni iste dediler cocuk cok yakısıklı zenginler falan filan ama cocuk beni alınca carsafa sokacakmıskaydirigubbakcemile3 ilk once ailem karsı cıkar boyle bir duruma zaten ki ben kabul etmem hicbir zaman yasam tarzını cok farklı sekilde degistirmeyi dusunen biriyle olma derim evlenince daha fazlası olacagı kesin herkes dengine gore birini bulmalı kapalı istiyorsa kapalı bulcak acıgı alıpda kapatmak ne demek..bence sen bu isi bir kes daha dusun

DERıNCıM aranızda 27saat mesafe olmasına rağmen nasıl oluyoda ilişkiniz kesilmedi? Benim aramda 4 saat falan olacak. Ben öğretmenim. Öyle evime sürekli yatılı misafir kabul edemem. Tek yaz tatillerinde sorun olacak biraz. O zamanda 4-5 gün görüşürüz o kadar..

Ya yanlış anlama. Kırıcı ya da negatif de olmak istemiyorum ama çok toysun. Evlilik öyle "yaz tatilinde 4-5 gün görüşürüm, zaten nişanlım da anlayışlı" diyerek yola konacak bir müessese değil. Eşin o kültürde büyümüş sen bu kültürde. ılla ki farklılık ve sorun yaşayacaksınız. Kayınvalidem de böyle bir evlilik yapmış. Ha 30 sene sonra şimdi istediğini giyiyor ama yıllar boyunca kayınvalidesinin gözünün içine bir kez bakışı ile nasıl da kadını erittiğini anlatır durur. Yıllar öyle geçmiş. (Bu arada mesfeleri 14 saat.)
Ha "Ben çok da nirengi noktaları olan bi insan değilim, uyarım bazı şeylere" diyorsan, tatil kültürünü, erkek kadın karışık ortamlarda söze katılma kültürünü, aile arasında kadına bakış açısındaki bugüne kadar kendi ailenden öğrendiklerini kenara koyabileceksen senin bileceğin iş. Biz sana "ayrıl" demiyoruz, ama gereksiz iyimser olma. "Yaşayacaklarını bil ve bu fedakarlığa ömür boyu hazırsan, değişmeye farklılaşmaya hazırsan devam et." diyoruz.
Yani o senin hayata bakışında ne kadar "olmazsa olmaz"ların olduğuna bağlı.

Son düzenleme:
verdigi sozlere degil yaptiklarina bakicaksin evlenince soyle olurum boyle olurumlarin cogu askida kaliyor. sakin sozlere vaatlere inanma derim.sen ne yapmak istiyorsun onemli olan bu bence. acik giyinmek ya da kapali giyinmek ne kadar problem senin icin?
bu senle bitmicek bilyosun demi ilerde kiz evladin da olcak senin? bu bakis acisi ile yetistirceksiniz dolayisi ile onu da. bence sirf bunu gelinlik mayo meselesi olarak dusunme. simdiden bu kadar dert ediyorsan otur akillica dusun. oldugundan baska biseye zorluyorsa seni iki kez dusun,

ama bana kalirsa bu cok buyutulcek bir mesele degil. sahsen ben evlilik alisverisine kadar getirdigim iliskimi bi kiyafet yuzunden bitirmezdim. alir giyerdim bir formul bulurdum zamanla da karsimdakini buna alistirirdim. bu senin bu meseleye nasil baktiginla ilgili bir durum yani.

verdigi sozlere degil yaptiklarina bakicaksin evlenince soyle olurum boyle olurumlarin cogu askida kaliyor. sakin sozlere vaatlere inanma derim.sen ne yapmak istiyorsun onemli olan bu bence. acik giyinmek ya da kapali giyinmek ne kadar problem senin icin?
bu senle bitmicek bilyosun demi ilerde kiz evladin da olcak senin? bu bakis acisi ile yetistirceksiniz dolayisi ile onu da. bence sirf bunu gelinlik mayo meselesi olarak dusunme. simdiden bu kadar dert ediyorsan otur akillica dusun. oldugundan baska biseye zorluyorsa seni iki kez dusun,

ama bana kalirsa bu cok buyutulcek bir mesele degil. sahsen ben evlilik alisverisine kadar getirdigim iliskimi bi kiyafet yuzunden bitirmezdim. alir giyerdim bir formul bulurdum zamanla da karsimdakini buna alistirirdim. bu senin bu meseleye nasil baktiginla ilgili bir durum yani.

Belki doğru ama "şimdi gelinliğini mayonu onun istediği gibi giyiver, sonra yavaş yavaş alıştırırsın." demek aslında tam da erkeklerin eleştirdiğimiz davranışını sergilemek olmuyor mu? Şimdi uyar gibi görüneceğiz sonra yavaş yavaş alıştıracağız. E kızdığımız erkekler de bunu yapıyor; şimdi kabul etmiş gibi görünüyor sonra yavaş yavaş bizi kendi yaşam tarzlarına alıştırmaya çalışıyorlar.

Ya yanlış anlama. Kırıcı ya da negatif de olmak istemiyorum ama çok toysun. Evlilik öyle "yaz tatilinde 4-5 gün görüşürüm, zaten nişanlım da anlayışlı" diyerek yola konacak bir müessese değil. Eşin o kültürde büyümüş sen bu kültürde. İlla ki farklılık ve sorun yaşayacaksınız. Kayınvalidem de böyle bir evlilik yapmış. Ha 30 sene sonra şimdi istediğini giyiyor ama yıllar boyunca kayınvalidesinin gözünün içine bir kez bakışı ile nasıl da kadını erittiğini anlatır durur. Yıllar öyle geçmiş. (Bu arada mesfeleri 14 saat.)
Ha "Ben çok da nirengi noktaları olan bi insan değilim, uyarım bazı şeylere" diyorsan, tatil kültürünü, erkek kadın karışık ortamlarda söze katılma kültürünü, aile arasında kadına bakış açısındaki bugüne kadar kendi ailenden öğrendiklerini kenara koyabileceksen senin bileceğin iş. Biz sana "ayrıl" demiyoruz, ama gereksiz iyimser olma. "Yaşayacaklarını bil ve bu fedakarlığa ömür boyu hazırsan, değişmeye farklılaşmaya hazırsan devam et." diyoruz.
Yani o senin hayata bakışında ne kadar "olmazsa olmaz"ların olduğuna bağlı.

Sonuna kadar katılıyorum.Kapalılık sadece kıyafeti değil fikirleri de etkiliyor.Bana oyle geliyor ki ilerde de onun memleketine taşinmak zorunda kalıcaksınız adamın şimdiden kafasında.

kendi adıma konuşuyorum,kimse üstüne alinmasin..
ben boyle bir aileyle ve böyle bir insanla evlilik yapamam..herkesin yetistirilisi farklı..bu yüzden birlikte olacağım erkek arkadasımıda,arkadaslarımıda kendi aileme ve yetiştirilme tarzıma uygun kisilerden secerim hep..olayın dini boyutu,inanç boyutu beni asla rahatsız etmez,ilgilendirmez..isteyen dinini istediği gibi yasar..buna asla mudahele etmem,laf söylemem..ama buna beni de bir sekilde katmaya çalışırlarsa;o zaman bozusuruz iste..ben hasema giyemem,giymem..ben basımı ortemem,örtmem..ben haayatimda bir kere giyeceğim gelingime karıştırmam..ben bunları yapamam,yapmam.ben bu değilim,yaparsam benliğimi kaybedirim,ben olmaktan çıkarım,onlar olurum..bu tarz seyleri ben istersem yaparım,içimden gelirse yaparım,bana doğru gelirse yaparım..
nisanlinla bugüne kadar böyle seyleri konuşmamış olmanız,onun ailesinin bu tarz isteklerinin olduğunu bilmiyor olman bana çok garip geldi..hiç mı karışmadı bugüne kadar sana?hiç mı ailesinden bahsetmedi mı?
hayat senin hayatın biz ne dersek boş..böyle bir hayat yasamak ta senin elinde yasamamakta..soz,nisan kisilerin birbirlerini tanıma surecidir,aynı zamanda ailelerinde,bu süreçte her iki tarafında vazgeçme hakkı vardır..eğer böyle olmasaydı herkes cat diye evlenirdi di mı?o yüzden al kullahini önüne ve duşun arkadasım..inşallah mutlu olursun..

DERİNCİM aranızda 27saat mesafe olmasına rağmen nasıl oluyoda ilişkiniz kesilmedi? Benim aramda 4 saat falan olacak. Ben öğretmenim. Öyle evime sürekli yatılı misafir kabul edemem. Tek yaz tatillerinde sorun olacak biraz. O zamanda 4-5 gün görüşürüz o kadar..

27 saatlik mesafede gelebiliyorsalar 4 saatlik mesafeye de çok kolay gelirler canım...
Bide telefon denen bi icat var 7/24 içimizdeler yani uzak olmalarına rağmen...
Ben de öğretmen olma yolunda ilerliyorum ama malesef dediğin gibi misafir kabul edememle olmuyor. Etmek zorundasın çünkü onlar eşinin ailesi...
Sen nasıl ki aileni silemiyorsan eşin de silmeyecek ve bu çok normal...
Yılda 4 5 gün görüşürüz diyorsun ama öyle olmuyor...
Bir arkadaşın da dediği gibi evli olanlar zaten anlayacak bunu....

Sorun keşke sadece gelinlik ve mayo seçiminde olsaydı.. Bence bu kadar hafife alma.. Anlayamadığım şu, nişanlanmışsınız, sen bu insanla daha öncesinde flört etmedin mi, tanıma şansın olmadı mı nişanlını ve ailesini? ıyi insanlardır inşallah diyorsun, inşallah iyilerdir canım ama senin ailen olacak bu insanları tanımadan evlenmeye karar vermen büyük cesaret, ben yapamazdım...

Benimde erkek arkadaşım vardı, oda çok mutaassıptı, senin nişanlını tanımladığın gibi çok sakin ve uysaldı.. Ama akıllıydı işte.. Baskı yapmamış gibi görünüp, sürekli bana tatlı dille bazı konularda telkinlerde bulunup, kısa etek giymesen, kolları uzun şeyler giysen vs derdi hep.. Bende uyuşmuştum ve farkında olmayarak her dediğini yapmaya başlamıştım.. Hayatındaki insandan etkilenmen kaçınılmaz.. Neyseki ailem bendeki değişikliğin farkına varıp, gözlerimin açılmasını sağladılar.. Çünkü bu insanla gerçekten çok farklıydık.. Bir keresinde kuzeninin düğününe gittik, 13-14 yaşlarındaki kızlar bile kapalılardı(saygı duyuyorum, kişisel tercihtir), sadece benim saçlarım açıktı ve tek ben pantolon giymiştim.. Herkes bana bakıyordu, kendimi çıplak gibi hissetmiştim.. Hem ben, hem de erkek arkadaşım rahatsız olmuştu.. Sonuçta o da benim onlar gibi olmamı istiyordu.. Off anlatırken bile içim sıkılıyor.. Evlilik uzun soluklu bir beraberlik, acele karar verme derim.. Mutlu olursun umarım...

Okurken bile içimi sıkıntı bastı..
Kolaylıklar sana..

sen kesınlıkle haklısn ..eger ıstedııgn gelınlıgı gıymezsen omrunun sonun akadar ıcnde kalır ...hep bı ryerın yarım kalıcaktır benım esımın aılesıde askı ıstedıler ama bend eyanı sen gıbı gelınlık ıstedım hep hayalımde bır gelınlık vardı ve gıydım bunu kımse engelleyemez ..eger ck sveıyorsan kabul etmek zorundasın umarım cokkk mutllu olursun

Nişanlım yarım haşemalardan bahsetti yani dalgıç kıyafeti gibi. Yani nişanlım ailesi kadar kapalı değil. Badi giymeme karışmaz. Ama bilmiyorum :(

Bugün yarım haşema giydiriyorsa 1 sene sonra tamamen kapalısını giyinmeni isteyecek nişanlın.
Bana biraz tezat geldi ailesi kadar kapalı değil demen hem bady giymene karışmıyor hemde yarım haşema giy diyor .
Tamamen zıt karakterlerdesiniz aslında ne kadar şimdi ılılmlı olursa olsun evlendikten sonra mutlaka sorunlar yaşarsınız çok örneklerini gördük burada çünkü .

Back
X