Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cok iyi dusun derim. Bu isler boyle kucuk seylerle baslar sonra, niye kapanmiyorsuna kadar gidebilir. Seni oldugun gibi kabul etmeliler. Degistirmeye calisacaklarsa kendilerine daha uygun birini bulsunlar en basindan... Sakin taviz verme...

herşey bir tarafa da arkadaşım mayoya kızmayıp mayokini giymeni teklif eden zihniyeti anlamıyorum....göbek tarafında ince bir kumaş oluyor diye daha az sexi göründüğünü mü düşünüyor? ilginç... hallettik demişsin umarım mutlu olursun ve tahminlerimiz boşa çıkar ama şimdi hıhı demesine bakma sonra böyle olmaz.ya da sen hıhı demişken düğününde tadını çıkar bir daha asla giyemeyebilirsin...

herşey bir tarafa da arkadaşım mayoya kızmayıp mayokini giymeni teklif eden zihniyeti anlamıyorum....göbek tarafında ince bir kumaş oluyor diye daha az sexi göründüğünü mü düşünüyor? ilginç... hallettik demişsin umarım mutlu olursun ve tahminlerimiz boşa çıkar ama şimdi hıhı demesine bakma sonra böyle olmaz.ya da sen hıhı demişken düğününde tadını çıkar bir daha asla giyemeyebilirsin...

yok. arkadaş yanlış yazmış mayokinideğil haşemaymış.

Hanımefendi sorunun hallolduğunu düşünüyorsa bizim söyleyecek bişeyimiz yok demektir ama ben yine de geçmişimden bazı şeyler paylaşmak istiyorum..

Şu anda ikinci evliliğimi yaşıyorum.Son derece uyumlu ve mutlu bir evlilik.Ama ilki nasıldı derseniz..ışte aynen öyle başlamıştı kardeşim.Kapıma güller seren adam..Bana neler söyleyen ne romantizmler yaşatan adam..Bir gün,ilişkimizin 2.yılıydı sanırım,üstümde ip askılı olan ama dekoltesi olmayan bir bodyle gittim buluşmamıza.."Bu ne?" dedi.ılk kez böyle bir tepki vermişti.Onca zaman hiç böyle bir şey söylememişti.Umursamadım ama o gün akşama kadar biraz limoni olduk..Sonraki buluşmamız için telefonla görüşürken "Geçen seferki gibi giyinmezsen iyi olur" dedi kibarca..Ben de yarım kollu bişey giyip gittim.ılişkimizin üçüncü yılında evlenmek üzereyken bana uzun kollu gömlekler satın almaya başladı.Ama genciz ya aşk başımızda rüzgaarr..Umursamadım..Başka sorunumuz yoktu..Ya da sanırım bana öyle geliyordu.Evlendik.Ve nikahtan sadece 1 hafta sonra her şey başladı.Bu arada onun ailesinin memleketine taşındık.Orada evlendik.Evimiz oradaydı.SonraNikahtan bir hafta sonra ablasına ziyarete gidecektik.Ben giyindim.Yarım kollu body ve kot vardı üstümde.Ama nasıl sıcak biliyo musunuz..Öyle böyle değil..Ağustos mu Temmuz mu öyle bi şey..Ki ben bu adama kadar straplezlerle gezerdim o havalarda.Yani bırakın straplezi askılı bile degil yarım kollunun içinde kendimi hamamda gibi hissediyordum.Adam bana "üstüne gömlek de giy ayıp böyle" dedi.Nasıl yani dedim.Ayıp dedi.Yarım kollu body ayıpmış.Bana o sıcakta bol ve uzun kollu ve kalçamı da kapatan bi gömlek buldu giydirdi.Bütün gün öldümm.Neyse..Zamanla o şekilde giyinmeden dışarı cıkamaz oldum.ızin vermiyordu.Eve misafir gelirse pantolon da yasaktı.Uzun ve bol etek giyilecek.Ve biliyor musunuz?O etekleri ben diktim.Bana dikiş makinesi aldı.Bana diktirdi.Çarşıya cıkarmak istemedigi için.Zamanla fikir yapımı değiştirdiklerini düşündüğü için ailemle de görüştürmemeye başladı."Hep onlar sokuyo aklına bunları" diyordu.Ne arkadas ne aile..Kimse yoktu artık hayatımda ondan ve onun ailesinden baska..Televizyonda dinledigim şarkılara bile karısmaya baslamıştı..Sonra 1 yıl falan gecti..Böyle böyle derken..Bir gün yine üstümdeki bi şeye taktı..Kızdım.."Ya beni yeterince değiştirdin.Daha neyin savaşını veriyosun" dedim..Üstümde gömlek vardı.Yırtıverdim sinirden.Evde yalnızdık.Gögsüm açıldı yırtınca.Bi tekme attı gögsüme..3 gün kendime gelemedim..Sonra dayak da basladı.Evdeki telefon hattını kesti.Evden giderken kapıyı kilitliyordu.Altkatıma ablası taşındı.O da bekçi gibi.Hiç bir yere gitmeme izin vermiyordu.Artık anlamıştım.Flört başkaa evlilik başka bi şeydi..Kaçmaya ayrılmaya kararlıydım ama..Nafile..Bir hapiste gibiydim..Sonra bir gün kaçtım evden.Bir kuruşum da yoktu.Minibüs şöförüne vardıgımız yerde karsılayacaklar deyip de bindim.Allahtan dedemgil 2 saat mesafedeydi.Oraya gittim.Bu kaçış hikayem de uzun ve çetrefilli ama onu anlatmayayım alakası yok şimdi..Ama sadece kaçmayı başarmam bile aylar sürdü.Bunu söyleyeyim..Minibüse bindiğimde "böyle aşkın içine edeyim" dediğimi hatırlıyorum..Boşanmam da cok zor oldu.

Şimdi bunları niye anlattım?Bunları anneme bile anlatmadım.Size anlatıyorum hanımefendi..Sizin de böyle sürprizler başınıza gelmeyebilir elbet..Çok daha mutlu uyumlu bir evliliğiniz olabilir..Ama olmayabilir de..Nişanlılık döneminizdeki bazı olayları,gelecege dair sinyaller olarak algılamalısınız.ınce eleyip sık dokumalısınız..Elbette yargılamaya hakkım yok..Belki benden akıl almaya da ihtiyacınız yok..Ama adamı karşınıza alıp isteklerinizi kurallarınızı çatır çatır sıralamalı ve kabul ettirmelisiniz.Öncelikleriniz önemlidir.

Ayrılmanız gerekirse eğer,inanın şimdi çekeceğiniz acı,kolunuza taktığınız iki çocukla birlikte boşandığınızda çekeceğiniz acının yanında hiç bir şeydir.

Sağlık ve mutluluk dilerim..

Hanımefendi sorunun hallolduğunu düşünüyorsa bizim söyleyecek bişeyimiz yok demektir ama ben yine de geçmişimden bazı şeyler paylaşmak istiyorum..

Şu anda ikinci evliliğimi yaşıyorum.Son derece uyumlu ve mutlu bir evlilik.Ama ilki nasıldı derseniz..İşte aynen öyle başlamıştı kardeşim.Kapıma güller seren adam..Bana neler söyleyen ne romantizmler yaşatan adam..Bir gün,ilişkimizin 2.yılıydı sanırım,üstümde ip askılı olan ama dekoltesi olmayan bir bodyle gittim buluşmamıza.."Bu ne?" dedi.İlk kez böyle bir tepki vermişti.Onca zaman hiç böyle bir şey söylememişti.Umursamadım ama o gün akşama kadar biraz limoni olduk..Sonraki buluşmamız için telefonla görüşürken "Geçen seferki gibi giyinmezsen iyi olur" dedi kibarca..Ben de yarım kollu bişey giyip gittim.İlişkimizin üçüncü yılında evlenmek üzereyken bana uzun kollu gömlekler satın almaya başladı.Ama genciz ya aşk başımızda rüzgaarr..Umursamadım..Başka sorunumuz yoktu..Ya da sanırım bana öyle geliyordu.Evlendik.Ve nikahtan sadece 1 hafta sonra her şey başladı.Bu arada onun ailesinin memleketine taşındık.Orada evlendik.Evimiz oradaydı.SonraNikahtan bir hafta sonra ablasına ziyarete gidecektik.Ben giyindim.Yarım kollu body ve kot vardı üstümde.Ama nasıl sıcak biliyo musunuz..Öyle böyle değil..Ağustos mu Temmuz mu öyle bi şey..Ki ben bu adama kadar straplezlerle gezerdim o havalarda.Yani bırakın straplezi askılı bile degil yarım kollunun içinde kendimi hamamda gibi hissediyordum.Adam bana "üstüne gömlek de giy ayıp böyle" dedi.Nasıl yani dedim.Ayıp dedi.Yarım kollu body ayıpmış.Bana o sıcakta bol ve uzun kollu ve kalçamı da kapatan bi gömlek buldu giydirdi.Bütün gün öldümm.Neyse..Zamanla o şekilde giyinmeden dışarı cıkamaz oldum.İzin vermiyordu.Eve misafir gelirse pantolon da yasaktı.Uzun ve bol etek giyilecek.Ve biliyor musunuz?O etekleri ben diktim.Bana dikiş makinesi aldı.Bana diktirdi.Çarşıya cıkarmak istemedigi için.Zamanla fikir yapımı değiştirdiklerini düşündüğü için ailemle de görüştürmemeye başladı."Hep onlar sokuyo aklına bunları" diyordu.Ne arkadas ne aile..Kimse yoktu artık hayatımda ondan ve onun ailesinden baska..Televizyonda dinledigim şarkılara bile karısmaya baslamıştı..Sonra 1 yıl falan gecti..Böyle böyle derken..Bir gün yine üstümdeki bi şeye taktı..Kızdım.."Ya beni yeterince değiştirdin.Daha neyin savaşını veriyosun" dedim..Üstümde gömlek vardı.Yırtıverdim sinirden.Evde yalnızdık.Gögsüm açıldı yırtınca.Bi tekme attı gögsüme..3 gün kendime gelemedim..Sonra dayak da basladı.Evdeki telefon hattını kesti.Evden giderken kapıyı kilitliyordu.Altkatıma ablası taşındı.O da bekçi gibi.Hiç bir yere gitmeme izin vermiyordu.Artık anlamıştım.Flört başkaa evlilik başka bi şeydi..Kaçmaya ayrılmaya kararlıydım ama..Nafile..Bir hapiste gibiydim..Sonra bir gün kaçtım evden.Bir kuruşum da yoktu.Minibüs şöförüne vardıgımız yerde karsılayacaklar deyip de bindim.Allahtan dedemgil 2 saat mesafedeydi.Oraya gittim.Bu kaçış hikayem de uzun ve çetrefilli ama onu anlatmayayım alakası yok şimdi..Ama sadece kaçmayı başarmam bile aylar sürdü.Bunu söyleyeyim..Minibüse bindiğimde "böyle aşkın içine edeyim" dediğimi hatırlıyorum..Boşanmam da cok zor oldu.

Şimdi bunları niye anlattım?Bunları anneme bile anlatmadım.Size anlatıyorum hanımefendi..Sizin de böyle sürprizler başınıza gelmeyebilir elbet..Çok daha mutlu uyumlu bir evliliğiniz olabilir..Ama olmayabilir de..Nişanlılık döneminizdeki bazı olayları,gelecege dair sinyaller olarak algılamalısınız.İnce eleyip sık dokumalısınız..Elbette yargılamaya hakkım yok..Belki benden akıl almaya da ihtiyacınız yok..Ama adamı karşınıza alıp isteklerinizi kurallarınızı çatır çatır sıralamalı ve kabul ettirmelisiniz.Öncelikleriniz önemlidir.

Ayrılmanız gerekirse eğer,inanın şimdi çekeceğiniz acı,kolunuza taktığınız iki çocukla birlikte boşandığınızda çekeceğiniz acının yanında hiç bir şeydir.

neler yaşamısınız öyle. bütün bunların sadece filmlerde olur sanıyordum.
gerçek hayattada oluyormuş demek.
umarım arkadaş şu mesajınızı okur.
ama ,o kararını verdi sanırım,hiç bir şey onu artık etkilemez. umarım şanslı olurda,şu yaşadıklarınızı yaşamaz.

kadının kıyafetiyle cinsellik arasında sürekli bir bağlantı kuran erkek için mini etekli de çarşaflı da aynı anlama gelir: ...

konu sahibi arkadaşın bu konuyu yeterince ciddiye almadığını, ilerde ilişkimi keserim biter diye düşündüğünü, bunu da kolaylıkla yapmayı planladığını algıladım anlattıklarından. ama bence bu ciddi bir sorun. hem de çok ciddi.

Sevgi öylesine güçlüdür ki,tüm kusurları örter,yanlıs olanlarıı görmez.
ama gerçek sevgi tabiki...
Sizi böylesine değiştirmeye calısıyor ise,ve en özel gününüzde sizi mutlu edemiyorsa sizce doğru bir adam mı sectiniz.
taviz tavizi getirir unutmayın...o sizin için bir taviz verdi mi suana kadar?

kulak asmış olması için ayrılması mı lazım ben de bu tür tepkileri anlamıyorum. sonuçta bence olabilecekleri gördü yorumların ardından. duyguları yeterliyse bu durumu tolere edebilecek gücü de olacaktır. ben katlanırım, tavizimi de veririm karşılıklı olduktan sonra diye düşünüp başa çıkabilirim diyosa bu kulak asmadığını göstermez ki. ne bekliyosunuz "aa çok haklısınız ben en iyiisi ayrılayım" deyip sonlandırsın mı yani ilişkiyi? kim kusursuz ki eşi kusursuz olsun? bu sebep için bitirilmez. öyle erkekler var ki bunu mumla arar sonra valla.
başka problem ve sürtüşme yoksa huzurunu kaçırma arkadaşım. bu zamanda yol arkadaşı kolay çıkmıyo insanın karşısına...

Çok saol arkadaşım. Çok güzel bir yorum..Ben burda sanırım biraz yanlış anlaşıldım. Nişanlım bana uzun kollu giydirmeye çalışmıyor sadece gelinliğimin omuz kısmının biraz kapalı olmasını istiyor ki bu meseleyide halletik. İstediğim gibi giyeceğim. Sadece straplez gitmeyeceğim. İncede olsa bir askısı olacak. Bu konuyu onla tekrar konuştum ve razı oldu ki zaten bana asla giyemezsin demedi. Yani öyle zor kullanacak bir erkek değil. Karşı olduğu zamanlarda sadece giymeni istemem dedi. Yani öyle giyemezsin edemezsin diyen bir insan değil. Maçoluk yok onda. Gönlümü yapmaya çalışan bir insandır kendisi

arkadaşım inşallah herşey istediğin gi,bi olur.buişlerin nasıl gelişeceği biraz karşındaki ninsana biraz sana bağlı.adam ilerde sapıtıp alameti_farikanın başına gelenlerde olabilir yada zamanla tamamen sanada uyabilir benimde eşimin ailesi kapalı sülalede tek açık benim 10 yıllık evliyim severek evlendik bende istediğim gibi bi gelinlik giyememiştim ama sonraki zamanlarda çok taviz vermedim açıklık kapalılık meselesini açtırmadım ailede.Yinede şunu söyliyim adamın kökeninde varsa çokta değişmiyo yani benim eşim hiç rahatlayamadı işte aramızda orta yollar bulduk bikiniden mayoya geçtim dekoltelerin içine uygun bi body giydim falan filan..dediğim gibi herşey size bağlı adam değişirse insanı canından bezdirebilir taviz vermemek lazım ama şunuda biliyorum böyle bi ailede yatişen eşimin yanında mayoyla gezememde onun için büyük olay oda benim için ses çıkarmıyo böle böle orta yolu bulabilirsiniz galiba:)

Şu anda ikinci evliliğimi yaşıyorum.Son derece uyumlu ve mutlu bir evlilik.Ama ilki nasıldı derseniz..İşte aynen öyle başlamıştı kardeşim.Kapıma güller seren adam..Bana neler söyleyen ne romantizmler yaşatan adam..Bir gün,ilişkimizin 2.yılıydı sanırım,üstümde ip askılı olan ama dekoltesi olmayan bir bodyle gittim buluşmamıza.."Bu ne?" dedi.İlk kez böyle bir tepki vermişti.Onca zaman hiç böyle bir şey söylememişti.Umursamadım ama o gün akşama kadar biraz limoni olduk..Sonraki buluşmamız için telefonla görüşürken "Geçen seferki gibi giyinmezsen iyi olur" dedi kibarca..Ben de yarım kollu bişey giyip gittim.İlişkimizin üçüncü yılında evlenmek üzereyken bana uzun kollu gömlekler satın almaya başladı.Ama genciz ya aşk başımızda rüzgaarr..Umursamadım..Başka sorunumuz yoktu..Ya da sanırım bana öyle geliyordu.Evlendik.Ve nikahtan sadece 1 hafta sonra her şey başladı.Bu arada onun ailesinin memleketine taşındık.Orada evlendik.Evimiz oradaydı.SonraNikahtan bir hafta sonra ablasına ziyarete gidecektik.Ben giyindim.Yarım kollu body ve kot vardı üstümde.Ama nasıl sıcak biliyo musunuz..Öyle böyle değil..Ağustos mu Temmuz mu öyle bi şey..Ki ben bu adama kadar straplezlerle gezerdim o havalarda.Yani bırakın straplezi askılı bile degil yarım kollunun içinde kendimi hamamda gibi hissediyordum.Adam bana "üstüne gömlek de giy ayıp böyle" dedi.Nasıl yani dedim.Ayıp dedi.Yarım kollu body ayıpmış.Bana o sıcakta bol ve uzun kollu ve kalçamı da kapatan bi gömlek buldu giydirdi.Bütün gün öldümm.Neyse..Zamanla o şekilde giyinmeden dışarı cıkamaz oldum.İzin vermiyordu.Eve misafir gelirse pantolon da yasaktı.Uzun ve bol etek giyilecek.Ve biliyor musunuz?O etekleri ben diktim.Bana dikiş makinesi aldı.Bana diktirdi.Çarşıya cıkarmak istemedigi için.Zamanla fikir yapımı değiştirdiklerini düşündüğü için ailemle de görüştürmemeye başladı."Hep onlar sokuyo aklına bunları" diyordu.Ne arkadas ne aile..Kimse yoktu artık hayatımda ondan ve onun ailesinden baska..Televizyonda dinledigim şarkılara bile karısmaya baslamıştı..Sonra 1 yıl falan gecti..Böyle böyle derken..Bir gün yine üstümdeki bi şeye taktı..Kızdım.."Ya beni yeterince değiştirdin.Daha neyin savaşını veriyosun" dedim..Üstümde gömlek vardı.Yırtıverdim sinirden.Evde yalnızdık.Gögsüm açıldı yırtınca.Bi tekme attı gögsüme..3 gün kendime gelemedim..Sonra dayak da basladı.Evdeki telefon hattını kesti.Evden giderken kapıyı kilitliyordu.Altkatıma ablası taşındı.O da bekçi gibi.Hiç bir yere gitmeme izin vermiyordu.Artık anlamıştım.Flört başkaa evlilik başka bi şeydi..Kaçmaya ayrılmaya kararlıydım ama..Nafile..Bir hapiste gibiydim..Sonra bir gün kaçtım evden.Bir kuruşum da yoktu.Minibüs şöförüne vardıgımız yerde karsılayacaklar deyip de bindim.Allahtan dedemgil 2 saat mesafedeydi.Oraya gittim.Bu kaçış hikayem de uzun ve çetrefilli ama onu anlatmayayım alakası yok şimdi..Ama sadece kaçmayı başarmam bile aylar sürdü.Bunu söyleyeyim..Minibüse bindiğimde "böyle aşkın içine edeyim" dediğimi hatırlıyorum..Boşanmam da cok zor oldu.

Şimdi bunları niye anlattım?Bunları anneme bile anlatmadım.Size anlatıyorum hanımefendi..Sizin de böyle sürprizler başınıza gelmeyebilir elbet..Çok daha mutlu uyumlu bir evliliğiniz olabilir..Ama olmayabilir de..Nişanlılık döneminizdeki bazı olayları,gelecege dair sinyaller olarak algılamalısınız.İnce eleyip sık dokumalısınız..Elbette yargılamaya hakkım yok..Belki benden akıl almaya da ihtiyacınız yok..Ama adamı karşınıza alıp isteklerinizi kurallarınızı çatır çatır sıralamalı ve kabul ettirmelisiniz.Öncelikleriniz önemlidir.

inanmıyorum yaa... neler yaşamışsınız... akıl almıyor... allah bir daha öyle kötü günler yaşatmasın inş....

hiç düşünme bırak gitsin.ilerde ah kafam dersin işişten geçer.

Ay canım ya senin yaşadıkların daha da zormuş...

Evet dediğin çok ama çok doğru aşk başka evlilik başka...

Evlendikten sonra herşey tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor zamanla..Tanıdığını sandığın insanın yeni huylarını keşfetmeye çıkıyormuş gibi hissediyorsun kendini.

Kötü huylarını gördükçe normal karşılamaya çalışıyorsun ama nereye kadar diyorsun ve durup düşünüyorsun...

Kendinden ne çok şeylerin gittiğine şahit oluyorsun birden şaşırıyorsun ve afallıyorsun.

Biran kendine güvenin sarsılır gibi oluyor hayatın durduğunu hissediyorsun ..

Çok zor şeyler bunlar rabbim kimseye yaşatmasın,yaşatsa da üstesinden kalkabilmek içn güç sabır versin inşallah..

bence iyi anlaşıyorsanız orta yol bulabilirsiniz sen zaten normalde çok açık giyinmediğini söylüyorsun nişanlında seni öyle tanıdı çok ters gelsen istemeye gelmezdi zaten bence giyimden başka sorunlarınız yoksa o da anlayışlıya illa ben ne dersem o demiyorsa ortada buluşun derim

İşiniz zor.Bu konuda çok sıkıntı çekeceğe benziyorsunuz.En başından taviz verirseniz ardı arkası kesilmez.Sizi değiştirmeye kalkacaklarsa ,kendilerine uyan bir tercihte bulunsaymışlar.Oh,ne ala!..Önce beğenirler,sonra kafalarında tilkiler dolaşmaya başlar.Nasıl olsa onu değiştiririm ,diye düşünürler.Sakın taviz vermeyin!..:olmaz:

nişanlına sorsan yardımcı olur. genelde ailesinin her şeye karışması yalnız başınıza bir hayat sürmeniz...vs.sırnaşık şey

ki zaten başlamış problemlerinizsempatiksalakcinni

siz her özel günde aık giyinmek isteyeceksiniz fakat nişanlınız buna müsade etmeyeceksositososito

şimdi bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
:lepi:

:lepi:

oo şimdiden böyle karışıyorsa ilerde çokk sorunlar yaşarsın hem bukez ailesi bile karışmaya kalkar,nişanlının kafasını değiştiremeyeceğine göre ya sen ona göre değişeceksin ki bu ne kadar doğru olur? yada bitireceksin,ilerde çok zorluk çekersin

alameti-farika ne güzel yazmış ve ablalık etmişsin. her sıkıntımda senin gibi anlatıp yol gösteren olsa keşke...

Elle cim.bence sorun etme kıyafet meselesini eger eşin iyise anlaşıyorsanız bunlar küçük şeyler...hatta sen bir fedakarlık yap ki kendinden sana minnettarlıgı artsın sevildigini bildikce sevsin..hrşey gönlünce olsun canım.

Elle cim.bence sorun etme kıyafet meselesini eger eşin iyise anlaşıyorsanız bunlar küçük şeyler...hatta sen bir fedakarlık yap ki kendinden sana minnettarlıgı artsın sevildigini bildikce sevsin..hrşey gönlünce olsun canım.

birinin özgürlüklerini elinden almak fedakarlık mı oluyor?neden bu kız hasema giyerek,tarzı olmayan bir şey yaparak,sevdiği adama fedakarlık yapıyor da sevdiği adam bu kızın giymek istemediğini bildigi halde giyme o zaman diyerek fedakarlik yapmıyor?burada kendinden taviz vermesi gereken konu sahibi değil,nişanlısı..olmadıgı biri gibi davranmak zorunda bırakılıyor konu sahibi..fedakarlik mı bu?

Umarım herşey dediğiniz gibi olur ve bu konuda sorun yaşamazsınız.
Nişanlınız sizi kaybetmemek için istediklerinizi kabul edip evlendikten sonra değişmez.

Back
X