- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
kendisi besyo mezunu işi olmadan evlenmeyi yada ailesiyle oturmayı kesinlikle düşünmüyorum.Askere gitmeden 2 yıl önce bir yıl çalıştı.İşten ayrıldı askere gidene kadar 1 yıl işsizde askerden mayıs başında geldi.Nişanlım ben rest çektiğimde beklememi istiyor sürekli beni bu konuda ikna etmeye çalışıyor ben mesafe koydum daha az buluşuyoruz.herşey daha az artık.Ayrıldığımda çok yıpranmamak için şimdiden yavaş yavaş bitirmeye çalışıyorum.Bana beklemezsen beni sevmiyorsun demekki diyor ama ne kadar beklemem gerektiğini bile söylemiyor.Sadece elbet işimiz olacak diyor.
Evlilik kaciyormus gibi acele eden kizlari anlamiyorum. Adam daha is ariyormus, neyin evliligi butun bunlar halledilmeden? Oyle kor gozum parmagina evlenenleri de goruyoruz.
Oyalandiginiz, aptal yerine kondugunuz sizin dusunceleriniz. Anlasilan onlar size bu tur birsey acikca soylememisler. Yani evlilik istememeleri gibi dusunceler. Evinizde adamin isini bekleyeceginize siz de girin calisin, bir yerden baslayin. Daha ikinizin de eli ekmek tutmazken evlilik icin acele etmek mantiksiz bana gore.
Bir arkadasin da dedigi gibi, onlar mantiklariyla, siz duygularinizla hareket ediyorsunuz. Mantik once gelir, gelmeli. Bu adamin isi gucu yokken sizin kendinizin evlenmeyi ertelemesi lazim hatta. Hemen hersey olsun bitsin istiyorsunuz. O kadar kolay degil demek ki.
Oyalandiginizi dusunuyorsaniz da acikca sorun, konusun yani. Ya hemen evlenelim, ya da ayrilalim diyorsunuz. Cok uclardasiniz. Cozum odakli degilsiniz. Nisanlinizla aranizda bu kadar mi iletisim sorunu mu var da bir uctan bir uca tercih degistiyorsunuz, orasi da ayri muamma.
Kendi ayakları üzerinde duran insanların evlenmesi gerekliliği ile ilgili söylediklerinize katılıyorum. Konu sahibinin ise sıkıntısı nişanlısının iş beğenmemesi. Orası düşük maaş veriyor falan diyerek işleri reddetmesi ve iş başvurularında da çok şevkli olmaması. Ailesinin torpil ayarlayacağı bir işe güvenip işsizliği çok sallamaması. Konu sahibinin oyalandığını düşündüğü nokta ise o işe ha bugün sorucaz ha yarın diyerek aylarca sudan bahaneler sunmaları.
Esimle evlenmeye karar verince bir yil sonra evlenecektik, bir yil gecti hoop okulu uzatti, seni isteyecegim dedi, annesine soyledi, annesi kabul etmedi, oglum isin yok bilmem ne, is buldu haydi istemeye gel dedim, bu gecici is bununla kiz mi istenir hem daha okul bitmedi dedi yine, sonra atandi, 2 yil sonunda istediler, soz, nisan derken dugun olsun diye yalvardim yakardim, gel git hic dugun konusmuyorlar, aylar geciyor, konusan yok, eninde sonunda dugun tarihi belirlenecek, bu sefer de mumkun mertebe gec tarih belirlendi, ramazana 4 gun var, o gun dugun tarihi oldu, kv nin istegi ile. yani balayina bile gidemeyelim, evlenelim hic birsey anlayamayalim, oruc tutalim. ben cok yiprandim, keske ayrilsaydim, keskeler care degil artik. iki yillik evliyim hala bir yillik yipranmisligimi atamadim, ve de sunu farkettim ki ben o kadar yorulmus, bikmis, usanmisim ki, her ne kadar sevdigimi sansam da esimden sogumusum o surecte.Merhaba nişanlımla 2009dan beri birlikteyiz.2012 de sözlendik 2013 eylülde nişanlandık.nişanlım askerden gelince haziranda düğün olucaktı.İş bulsun vs dedik ağustos oldu.KV teyzem ve akrabalarımın yanında da ağustos diye konuştu.Nişanlım hala kendine göre bir iş bulamadı.Eylüle ertelemiştik.Şimdi ise ne zaman iş bulursa o zaman olacak.özelde çalışırsa iyi bir maaşı olmazsa evlenemeyiz gibi görünüyor.Onun işine göre taşınacağımız ve nerede olacağı belli olmadığı için bir işe de giremiyorum.Bir de kp kadrolu bir işe sokacağını tanıdık olduğunu söylüyor.Tanıdığa söyledik söylicez diye aylar geçti yok adam yıllık izne çıktı.arabası çalındı söyleyemedik gibi sürekli bahaneler ben bunlara inanmıyorum.Oyalandığımı düşünmeye başladım.Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama eylül sonuna kadar işleri yoluna koyamazsan ben yokum artık dedim.Neredeyse 5 yıl oldu beklemekten bunaldım.Ailesinin istemediğini ve bana söylemediğini düşünüyorum artık zaten aileler fazla görüşmüyor.Ayrılmayı düşünüyorum.Sizce doğru mu yapıyorum yoksa fazla mı aceleci davranıyorum beklemelimiyim?(( çok yıprandım.Bu yüzden stresten hasta oldum.25 yaşında saçlarım bembeyaz oldu ((
Merhaba nişanlımla 2009dan beri birlikteyiz.2012 de sözlendik 2013 eylülde nişanlandık.nişanlım askerden gelince haziranda düğün olucaktı.İş bulsun vs dedik ağustos oldu.KV teyzem ve akrabalarımın yanında da ağustos diye konuştu.Nişanlım hala kendine göre bir iş bulamadı.Eylüle ertelemiştik.Şimdi ise ne zaman iş bulursa o zaman olacak.özelde çalışırsa iyi bir maaşı olmazsa evlenemeyiz gibi görünüyor.Onun işine göre taşınacağımız ve nerede olacağı belli olmadığı için bir işe de giremiyorum.Bir de kp kadrolu bir işe sokacağını tanıdık olduğunu söylüyor.Tanıdığa söyledik söylicez diye aylar geçti yok adam yıllık izne çıktı.arabası çalındı söyleyemedik gibi sürekli bahaneler ben bunlara inanmıyorum.Oyalandığımı düşünmeye başladım.Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama eylül sonuna kadar işleri yoluna koyamazsan ben yokum artık dedim.Neredeyse 5 yıl oldu beklemekten bunaldım.Ailesinin istemediğini ve bana söylemediğini düşünüyorum artık zaten aileler fazla görüşmüyor.Ayrılmayı düşünüyorum.Sizce doğru mu yapıyorum yoksa fazla mı aceleci davranıyorum beklemelimiyim?(( çok yıprandım.Bu yüzden stresten hasta oldum.25 yaşında saçlarım bembeyaz oldu ((
Esimle evlenmeye karar verince bir yil sonra evlenecektik, bir yil gecti hoop okulu uzatti, seni isteyecegim dedi, annesine soyledi, annesi kabul etmedi, oglum isin yok bilmem ne, is buldu haydi istemeye gel dedim, bu gecici is bununla kiz mi istenir hem daha okul bitmedi dedi yine, sonra atandi, 2 yil sonunda istediler, soz, nisan derken dugun olsun diye yalvardim yakardim, gel git hic dugun konusmuyorlar, aylar geciyor, konusan yok, eninde sonunda dugun tarihi belirlenecek, bu sefer de mumkun mertebe gec tarih belirlendi, ramazana 4 gun var, o gun dugun tarihi oldu, kv nin istegi ile. yani balayina bile gidemeyelim, evlenelim hic birsey anlayamayalim, oruc tutalim. ben cok yiprandim, keske ayrilsaydim, keskeler care degil artik. iki yillik evliyim hala bir yillik yipranmisligimi atamadim, ve de sunu farkettim ki ben o kadar yorulmus, bikmis, usanmisim ki, her ne kadar sevdigimi sansam da esimden sogumusum o surecte.
evlilik isi aceleye gelmeli bence, ozellikle de nisandan sonra fazla uzamamali, ve eger cok yorulduysan belki seninki de sogutmustur seni, bunu evlenince anlarsin. maximum iki-uc ay guzel geciyor, sonra o yorgunlukla o evlilik yurumuyor, kendimden biliyorum. hic guzel, samimi, sevgi dolu evliligim yok su an. tum guzel duygularim nisanlilikta bitti. arkadasim ben sadece kendimi ornek verdim, bana da cok akil veren buyuklerim oldu ama kendim edip kendim buldum, kararini dogru ver.
Nişanlım da 27 yaşında ama durumumuz bu malesef bazen keşke daha geç karşıma çıkmış olsaydı diyorum.Ciddi bi şekilde ayrılmayı düşünüyorum.Sonra diyorum ki 5 yıl koskoca 5 yıl bundan sonra başkasını sevebilir miyim ki?Birine kendimi en başından anlatabilirmiyim diyorum.Çok zor ama böylesi de çok zor.İlişki küçük yaşta başlayınca mecburen okul askerlik iş bekleniyor. İş çok önemli. Daha işe başlayacaktaaa, iyi maaşı olacaktaaa..sizin iş uzar gibi geldi bana. Sabrın kalmadıysa zaten sorun çıkmaya başlar sonunda biter. Sen daha küçük olsan beklemek koymazdı da, 5 sene çok, yaşında evlilik için normal bence.
Onun için ben hep derim sorunları bitmiş adam bulun, çok erken ciddi ilişkiye girmeyin. Askerlik bitmiş, işi gücü oturmuş ve tek başına eve bakabilecek güçte olmalı erkek evlenmek için. O da 26-27 den sonra ancak oluyor, tabi sene kaybı yoksa.
Nişanlım da 27 yaşında ama durumumuz bu malesef bazen keşke daha geç karşıma çıkmış olsaydı diyorum.Ciddi bi şekilde ayrılmayı düşünüyorum.Sonra diyorum ki 5 yıl koskoca 5 yıl bundan sonra başkasını sevebilir miyim ki?Birine kendimi en başından anlatabilirmiyim diyorum.Çok zor ama böylesi de çok zor.
Ömrün geri kalanını düşününce 5 yıl çok fazla sayılmaz. Başkasıyla çıktın mı bilmiyorum ama belki yaşadığının en iyisi bu ilişki sanıyorsun bundan ötesi yok sanıyorsun da, daha iyisini yaşama şansın var. Valla öylede heyecanlı güzel olur ki yeni bir aşk
Daha geçenlerde arkadaşım 6 yıllık sevgilisinden ayrıldı başkasını buldu bile. O da ilişkimiymiş diyor şimdi. Evlenecekler gibi görünüyor.
Başka bir arkadaşım da 10 sene flörtün ardından, soru işaretlerine rağmen 10 yılına acıyıp evlendi. 2 yıl sonra boşandı!
Ailesini evlenmeyi filan boşver de,bu adam işsiz çalışmıyor farkında mısın.Sen önce kendi hayatınla istikbalinle ilgili adımları at.Kendini evlenmeye şartlandırma.Merhaba nişanlımla 2009dan beri birlikteyiz.2012 de sözlendik 2013 eylülde nişanlandık.nişanlım askerden gelince haziranda düğün olucaktı.İş bulsun vs dedik ağustos oldu.KV teyzem ve akrabalarımın yanında da ağustos diye konuştu.Nişanlım hala kendine göre bir iş bulamadı.Eylüle ertelemiştik.Şimdi ise ne zaman iş bulursa o zaman olacak.özelde çalışırsa iyi bir maaşı olmazsa evlenemeyiz gibi görünüyor.Onun işine göre taşınacağımız ve nerede olacağı belli olmadığı için bir işe de giremiyorum.Bir de kp kadrolu bir işe sokacağını tanıdık olduğunu söylüyor.Tanıdığa söyledik söylicez diye aylar geçti yok adam yıllık izne çıktı.arabası çalındı söyleyemedik gibi sürekli bahaneler ben bunlara inanmıyorum.Oyalandığımı düşünmeye başladım.Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama eylül sonuna kadar işleri yoluna koyamazsan ben yokum artık dedim.Neredeyse 5 yıl oldu beklemekten bunaldım.Ailesinin istemediğini ve bana söylemediğini düşünüyorum artık zaten aileler fazla görüşmüyor.Ayrılmayı düşünüyorum.Sizce doğru mu yapıyorum yoksa fazla mı aceleci davranıyorum beklemelimiyim?(( çok yıprandım.Bu yüzden stresten hasta oldum.25 yaşında saçlarım bembeyaz oldu ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?