Nişanlımın ailesi düğünü ertelemeye çalışıyor.

O zaman şunu diyeceksiniz. Ben senin işsizliğine takılmıyorum, ben seni beklemiyor da değilim. Ben senden bir ışık görsem, çabaladığını görsem, azmini görsem sonsuza dek beklerim. Ama sen iş bulayım bir an önce kavuşalım çabasını bana hissettiremiyorsun. Artık günümüzde bir kaç spesifik meslek grubundan değilsen işverenler kapında sıraya girmiyor, ya da yeterince beklersen kesin iş bulursun garantisi yok. Besyo malesef inanılmaz iş imkanı olan bir bölüm değil. O yüzden senin çabalaman lazım ama çabalamıyorsun ve ben önemsemediğini hissediyorum. Beklemezsem işsiz olduğun için değil, önemsemediğin için beklemeyeceğim. Bana edebiyat parçalayıp da su üstüne çıkma.

Bende erkek arkadaşımla 2009 dan beri birlikteyim. Okulumuzu , askerliğini ,işini yoluna koyana kadar nişan olmayacak diye konuştuk. Nasipse şimdi iş buldu , ekim ayında söz düşünüyoruz ALLAH nasip ederse.
O yüzden seni anlayabiliyorum ben daha nişanlanmadım ama beklemek zor oluyor. Haklısın restini çek bence. Nişanlı olarak iyi bile dayanmışsın sen.

Son düzenleme:
Keşke nişanı o askerden geldikten sonra yapsaydınız. İşe başladıktan sonra düğün olması daha mantıklı,farklı bir durum yoksa tabi.Ama ben sizi oyaladığını düşünmüyorum,siz duygularınızla o mantığıyla hareket ediyor sadece

canım iyi yapmışsın rest çekmekle
bazen bazı insanları tutuşturmadan iş yapmaya yeltenmiyor nasılsa karşıdaki bekliyor diye
arada ateşlemek iyidir

Evlilik kaciyormus gibi acele eden kizlari anlamiyorum. Adam daha is ariyormus, neyin evliligi butun bunlar halledilmeden? Oyle kor gozum parmagina evlenenleri de goruyoruz.
Oyalandiginiz, aptal yerine kondugunuz sizin dusunceleriniz. Anlasilan onlar size bu tur birsey acikca soylememisler. Yani evlilik istememeleri gibi dusunceler. Evinizde adamin isini bekleyeceginize siz de girin calisin, bir yerden baslayin. Daha ikinizin de eli ekmek tutmazken evlilik icin acele etmek mantiksiz bana gore.
Bir arkadasin da dedigi gibi, onlar mantiklariyla, siz duygularinizla hareket ediyorsunuz. Mantik once gelir, gelmeli. Bu adamin isi gucu yokken sizin kendinizin evlenmeyi ertelemesi lazim hatta. Hemen hersey olsun bitsin istiyorsunuz. O kadar kolay degil demek ki.
Oyalandiginizi dusunuyorsaniz da acikca sorun, konusun yani. Ya hemen evlenelim, ya da ayrilalim diyorsunuz. Cok uclardasiniz. Cozum odakli degilsiniz. Nisanlinizla aranizda bu kadar mi iletisim sorunu mu var da bir uctan bir uca tercih degistiyorsunuz, orasi da ayri muamma.

Kendi ayakları üzerinde duran insanların evlenmesi gerekliliği ile ilgili söylediklerinize katılıyorum. Konu sahibinin ise sıkıntısı nişanlısının iş beğenmemesi. Orası düşük maaş veriyor falan diyerek işleri reddetmesi ve iş başvurularında da çok şevkli olmaması. Ailesinin torpil ayarlayacağı bir işe güvenip işsizliği çok sallamaması. Konu sahibinin oyalandığını düşündüğü nokta ise o işe ha bugün sorucaz ha yarın diyerek aylarca sudan bahaneler sunmaları.

kesinlikle çok teşekkür ederim kendimi anlatabildiğime çok sevindim.Zira ben evlilik meraklısı bir insan değilim.Söz nişan gibi tüm konularda nişanlım ısrarı üzerine oldu askere gideceği için gözü arkada kalsın istemedi.Bende sevdiğim için ne sakıncası olabilir diye kabul ettim.Ama şimdi forumdaki bazı bayan arkadaşların nişan geç olmalı en azından düğüne yakın olmalı sözüne çok katılıyorum.Ben ailevi olarak da çok yıprandım bu konuda akrabalarım ve ailem bile nişanlımın çalışmayan bir insan olduğu kanaatinde .Hayır öyle değil yanlış anlıyorsunuz diyorum.ama neden işe girmiyor ev kuracak insan 3 kuruş demez çalışır sorusuna da cevap veremiyorum tıkanıp kalıyorum bir yerde.

Esimle evlenmeye karar verince bir yil sonra evlenecektik, bir yil gecti hoop okulu uzatti, seni isteyecegim dedi, annesine soyledi, annesi kabul etmedi, oglum isin yok bilmem ne, is buldu haydi istemeye gel dedim, bu gecici is bununla kiz mi istenir hem daha okul bitmedi dedi yine, sonra atandi, 2 yil sonunda istediler, soz, nisan derken dugun olsun diye yalvardim yakardim, gel git hic dugun konusmuyorlar, aylar geciyor, konusan yok, eninde sonunda dugun tarihi belirlenecek, bu sefer de mumkun mertebe gec tarih belirlendi, ramazana 4 gun var, o gun dugun tarihi oldu, kv nin istegi ile. yani balayina bile gidemeyelim, evlenelim hic birsey anlayamayalim, oruc tutalim. ben cok yiprandim, keske ayrilsaydim, keskeler care degil artik. iki yillik evliyim hala bir yillik yipranmisligimi atamadim, ve de sunu farkettim ki ben o kadar yorulmus, bikmis, usanmisim ki, her ne kadar sevdigimi sansam da esimden sogumusum o surecte.

evlilik isi aceleye gelmeli bence, ozellikle de nisandan sonra fazla uzamamali, ve eger cok yorulduysan belki seninki de sogutmustur seni, bunu evlenince anlarsin. maximum iki-uc ay guzel geciyor, sonra o yorgunlukla o evlilik yurumuyor, kendimden biliyorum. hic guzel, samimi, sevgi dolu evliligim yok su an. tum guzel duygularim nisanlilikta bitti. arkadasim ben sadece kendimi ornek verdim, bana da cok akil veren buyuklerim oldu ama kendim edip kendim buldum, kararini dogru ver.

İlişki küçük yaşta başlayınca mecburen okul askerlik iş bekleniyor. İş çok önemli. Daha işe başlayacaktaaa, iyi maaşı olacaktaaa..sizin iş uzar gibi geldi bana. Sabrın kalmadıysa zaten sorun çıkmaya başlar sonunda biter. Sen daha küçük olsan beklemek koymazdı da, 5 sene çok, yaşında evlilik için normal bence.

Onun için ben hep derim sorunları bitmiş adam bulun, çok erken ciddi ilişkiye girmeyin. Askerlik bitmiş, işi gücü oturmuş ve tek başına eve bakabilecek güçte olmalı erkek evlenmek için. O da 26-27 den sonra ancak oluyor, tabi sene kaybı yoksa.

Hakknda hayrlisi olsun. Yani sey bennim basima geldi. Bn ayrilmayi dusunurken o beni coktannn brakto :)

Ilerde uzulecegine simdi uzul
Rabbim sabir versin sana. Hayirli yuv kurmayi nasip eder inşallah

Seni çok iyi anlıyorum sanırım.

Nişanlım da 27 yaşında ama durumumuz bu malesef bazen keşke daha geç karşıma çıkmış olsaydı diyorum.Ciddi bi şekilde ayrılmayı düşünüyorum.Sonra diyorum ki 5 yıl koskoca 5 yıl bundan sonra başkasını sevebilir miyim ki?Birine kendimi en başından anlatabilirmiyim diyorum.Çok zor ama böylesi de çok zor.

Bir şeyleri oturtmadan nişanlanırsanız tabi ki bekleyeceksiniz. Keşke nişanlanmak için askerden dönmesini ve işe girmesini bekleseydiniz.

çok erken bu işlere girişmişsiniz.sonra da çıkıp 5 yıldır bekliyorum diyorsunuz.adamın işi yok ve muhtemelen yaşı da size yakın.bence o insanlar haklı, iş yok güç yok.kadrolu iş ne demek devlet memuru mu? öyle torbil işlemiyor artık.buldugu işte çalışacak ama evlilik için çok erken ve hazır değil.

Ömrün geri kalanını düşününce 5 yıl çok fazla sayılmaz. Başkasıyla çıktın mı bilmiyorum ama belki yaşadığının en iyisi bu ilişki sanıyorsun bundan ötesi yok sanıyorsun da, daha iyisini yaşama şansın var. Valla öylede heyecanlı güzel olur ki yeni bir aşk:)

Daha geçenlerde arkadaşım 6 yıllık sevgilisinden ayrıldı başkasını buldu bile. O da ilişkimiymiş diyor şimdi. Evlenecekler gibi görünüyor.
Başka bir arkadaşım da 10 sene flörtün ardından, soru işaretlerine rağmen 10 yılına acıyıp evlendi. 2 yıl sonra boşandı!

Benimde arkadaşlarımın maceraları bitmiyor ama:) başka biri de aynen senin gibiydi. Okul, askerlik bekledi seneler geçti nişanlandılar. Çocuk iş bulamıyor aylar geçti yok! O şekilde evlenemeyeceklerine göre ayrıldılar sonunda. Bir yıl geçmeden baktım kız başkasıyla evleniyor :))

Ben eşime diyorumki daha evvel tanışmış olsaydık evlenirmiydik? Yok diyor bekleyecektik, ki askerliğini yapmıştı ve işide vardı ama yeniydi, ama daha iyi kazanınca evlenmek istiyordu. Ayy dedim iyiki daha önce tanışmamışız bekle bekle bana fenalık gelirdi :) zamanında yakalamışım kocamı:)

Ben sizi anladım.
sorun ilişkinin uzun süredir devam ediyor olması değil.
sorun ailesi gibi nişanlınızın da evlenmeye istekli gibi davranmaması.
girer bi işe, çalışırken başka iş de arar.
hem de deneyimi olur böylece.

yani evlenme niyetinde olan nişanlı bir adam böyle yapar bence.
benim eşim de askere gitmeden önce çalışmadı bi süre. 750 tl maaş veriyolardı mesela, çalıştığıma değmez diyodu, daha iyisini bulurum diyodu. bi açıdan haklı ama ben o zaman kızmıştım işsiz gezdiği için..

bence nişanlınıza söyleyin ikiniz de asgari ücret bile olsa hemen bir işe girip birikim yapın, o esnada nişanlınız yine o haber verdiği yerleri beklemeye devam etsin.

arkadaşım 7 yıllık ilişkisini aynı sebepten bitirdi 1 sene içinde başkasıyla evlendi şu an hamile ve mutlu.Kader bu yazılandan ötesi olmaz.

Ailesini evlenmeyi filan boşver de,bu adam işsiz çalışmıyor farkında mısın.Sen önce kendi hayatınla istikbalinle ilgili adımları at.Kendini evlenmeye şartlandırma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…