- Konu Sahibi Queen of the North
-
bence sen ne ıstıyrosan öle olsun bastır pes etme gelsın çeyızını alsın kapıdan bızde kapı tutma olayı kalmadı ama sandıga oturulur para verılır küçük çocuga ayrıca sana adetlerını uygulatmadın dıye kımse teşekkur etmıycek söleyım senın içinde ukte olarak kalcaksa bunlar ınatla kabul ettır adetlerını ayrıca geliğnin evden cıkarılamsı başlı başına bı torendır zaten ben 1 saatte cıkmıştım ağlamaktan ama bı daha desler aynı şekılde yaşamak isterım nıhayetınde hatıra olarak kalıyor hepsi
arkadaşlara katılıyorum. gelenek görenek dahilinde veya değil, sen nasıl istiyorsan öyle yapılmalı.
mutlu mesud ol canım
bende öyle bişiyden bahsetmıyorum zaten gelın almaya kım gelır abisi yengesi ve annesi babası gelir 10-15 araba olmaz zaten çeyiz sermede benım kız kardeşim zaten yok annem teyzem ben ve kayınvalidem olur yani ben öyle düşünüyorum
Bu kadarını da yapmalılar zaten..o kadar da değil..
nasıl bilmezlermiş..??
Allah allah tuhafmış siiznkiler de yani..
Elbette,ben de böyle düşünüyorum.Herkes hayalindeki şekilde ve hep düşlediği gibi gelin olmalı.
Sonuçta bir kez yaşanan birşey bu,telafisi olmuyor.
Gelinin isteklerine saygı gösterilmeli.
Ben sadece herkes bilmeyebilir demek istedim.
Nitekim ben yaşıma rağmen bilmiyorum.
benim kuaförüm zaten bi alt sokağım fotoğrafcım da orda ben kuaföre gitcem eve gelcem onlar sadece kendı evımden almaya gelcekler bu adetler nereye gitsen aynı belkı biraz degısıklık gösterebılır ama özü aynı
tatlım gelip kuaförden alıp evine götürmeleri bile lazımgelinlikle sokak sokak dolaşacak değilsin benim ablamlar bu şekilde gelin gitti normal olan bu
sen en doğru olanı yapıosun .. sosyetiklik , eski adetler kalmadı,buna da ne gerek var die die kendi geçmişimizden kopmak üzereyiz.. onlar bizim yadsınamaz geleneklerimiz ..kayınvalidende kesinlikle biliodur bu olayları.. işine gelmemeiştir... kesinlikle isteklerin abartı şeyler değil olması gerekenler ..
Karşı taraf bunları bilmiyor ya da yapmıyor olabilir senin bunları yaşamak istemen çok normal..
gelin almaya gelinir, çeyiz almaya gelinir..bunları söylemeniz çok normal ancaakk: kapı tutulur harçlık verilir'i söylemeniz biraz abes olmuş..
yani diğerlerini değil de kapı tutma-harçlık olayını söylemeniz yadırganabilir...
Bu benim fikrim..
Onlar bilmiyor/uygulamıyor olabilir gerçekten, bazı kesimler böyle şeyleri gereksiz bulur olabilir..
Ama isteyene de yaparlar bence onlar da uygular sen merak etme..............
söylediklerine katılıyorum, ben çanakkaleliyim eşim urfalı ama gelin almada da çeyiz çıkarmada da arkadaşın yazdığı gelenekler iki uç kültür olmasına rağmen aynıydı kaldı ki istanbulda karadenizli düğüne de gördüm her şey aynıydı seninkilerin işine gelmemiş pek söylediklerin.
geleneği söylemek abes değildir şu kadar para verilecek denmemiş ağır bir para söyleyip şu kadar verilecek dense ayıp olurdu
yok inatlaşacak bişiy yok kabul ettielr yani bir orta yol bulunur dedıler bizdede sandık oturma yok kapı tutma varukte olarak değilde ne bilim olması gereken bu dur diye düşünüyorum ben
ya deniz onlara kalsa büyük gelini kendı ceyızını kendı götürmüş kendısı ve kardesı yerlestırmıs dugun gunu kendı kuaföre gıtmıs kendı arabasıyla dugun yerıne gitmiş benımde istedıgım ceyız almayada biraz kalabalık olun yanı kım olur kayınvalıdem kayınpederım birde aile buyugu olarak kayınpederımın yengesı yerleştirmedede annem ben teyzem kuzen ve kayınvalidem yenge gelse bile oturur bi yerde zaten 80 yasında ... neyse gelın almadada yıne aynı kadro olur ama onlar hiç bi şekilde böyle şeyler yapmamıs hatta eltımın kınasına bıle gitmemiş düşün 4 arkadas arasında yapmıs yani banada bunlar sacma gelıyo sahsen abartıya kaçmadan olması gereken ölçüde olmalı öyle değil mi
tatlım gelip kuaförden alıp evine götürmeleri bile lazımgelinlikle sokak sokak dolaşacak değilsin benim ablamlar bu şekilde gelin gitti normal olan bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?