• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin ailesi haklimi

İşte aslında siz çok güzel ornekmişsiniz bu duruma . Çok geçmiş olsun öncelikle umarım bundan sonra çok iyi merhametli seveceğiniz bir insanla karşılaşırsınız . Tabi ki kadınlar çalışmak istemeyebilir ama bunun için bir güvencenin olması gerektiğine inanıyorum . Gerektiğinde rest cekebilecegi bir parası varsa ister çalışsın ister çalışmasın . Malesef herkesin koşulu da aynı olmuyor . Yıllarca evlilikten sonra çoğu kadın sudan çıkmış balığa dönüyor e bir de çocuklar oluyor. Düzgün bir erkekse zaten bir yerlerini yaya yaya oturmaz eşine yardim eder. Biraz biz kadınlarda da var o poposunu kaldırmazsa ortalığı yıkmak lazım
Çok haklısınız, düşünülmesi gereken çok şey var bu konuda. Dediğiniz gibi Allah herkesi merhametli vicdanlı adil insanlarla karşılaştırsın. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Çok haklısınız, düşünülmesi gereken çok şey var bu konuda. Dediğiniz gibi Allah herkesi merhametli vicdanlı adil insanlarla karşılaştırsın. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
Amin inşallah gerçekten öyle . Malesef bu ülkede biz kadınların çok seçeneği olduğuna inanmıyorum ben . Ekonomik özgürlük herşey demek gibi geliyor

Bu işin adı konduğu zaman nickini "Asker Yareni" olarak degistirecek bir imaj cizdiniz benim gözümde. Çalışmayan kız, üniformali erkek , askeryareni grupları ayrilmaz 3'lüdür🤢😄
Şimdi engellenmek istemiyorum mümkün olduğunca kibar bir şekilde anlatacağım. Aslında üniformalı tayfanın büyük bir çoğunluğu muhafazakâr, ağırbaşlı çoğunlukla da çalışmayan isterler (sonuncusu değişir.) Tam tersi hanımları beğenip onlarla beraber olup hatta aşık olup sonra çeşitli bahanelerle ayrılıp memleketlerinde aileninde uygun göreceği birini bulup kısa sürede evlenirm üniformalı tayfadan olan subayların çoğu da pelin sularla evlenir. 6 tane subay eşi tanıdım 3 ü pelin şuydu. Diğerleri ise çok öncelerden tanisilmis ilişkilerdi

Nişanlım memur askeri personel ben ev kızıyım arabam var birde 100 bin küsur param birde bir tane ev değecek bana mirastan nişanlımın ailesi ev kızı değilde kendine kendin gibi bir memur bulsaydin demişler çalışan olsaydı demişler.. bu devirde
Tabi kendilerinin oğulları çok normal oluyorlar sanki.bende onlardan bir tanesiyle evliyim çalışan kadınların işi normalde zor bunlarla evlenince daha zor. Adamların zaten hayatları sıkıntılı genelde. Onlar böyle demiste sen bu işi bir kere daha düşün ama onların iyiliği için değil kendi iyiliğin için.

Son düzenleme:
Neden böyle istersiniz merak ettim
Egitimli birisi olmasını isterim kardeşim için.
Oturup konuşabilmeli.
Birbirlerini anlayabilmeliler.
Ayrıca ekonomik olarak iki tarafta rahat etsin.
Ben çalışan bir kadınım, bir elin nesi var iki elin sesi var kanaatindeyim.
Malum hayat şartları geçim zor.
Genç yaşlarında ikisi de sırt sırta verip maddi anlamda rahat etsinler, zorluk çeksinler istemem.
Kendi ailem zengin degil, babam memur emeklisi mal mülk kalmayacak yani kimseye.
Ev işi yemek mevzuları benim için ikinci planda.
Karı koca o duruma kendileri çözüm bulurlar.
İkisi de çalışıp bir şeyler sahibi olsun, kimseden beklentiye girmesinler.

Calişma geçmişim var. Uzun zamandir calismiyorum.
Disariya cikiyorum, geziyorum, spor yapmaya gidiyorum, resimle ilgileniyorum, çizim yapiyorum, video oyunlari oynuyorum, kitapliğim var. Calisan insanlar da bunlari yapiyordur belki ama ben kendi adima calisirken enerjim olmuyordu bunlara.

Turkiyedeyiz yani şansli olanlari ayri tutarsak herkesin her sabah severek gittigi maddi manevi tatmin oldugu, kendine vakit ayirmasina musade eden, emeginin karsiligini aldigi iş şartlari malesef yok. İhtiyaçtan çalişilir. Ben zamaninda ihtiyactan calismistim yani.

Şuan calişmasam da alisveris yapip kiyafet aliyorum , makyaj yapiyorum, parfum kullaniyorum, manikurum ojem eksik degildir. Calismiyorum hiç bir şeyi haketmiyorum şeklinde evde oturulursa çalişmak her şartta daha iyidir tabi ki.

Bunlar için kendine Ait bir gelirin olması lazım. Eğer ev için kısıtlı bir bütçe varsa bir kadın çocuklarından kısıp kendine parfüm sıkmaz. Alışveriş yapmaz.
Pandemi döneminde ücretsiz izne ayrıldım ve bir gebelik yaşadım. Para kazanmadığım ve çocuğumuz olacağı için kendimi kötü hissedip hep kendimi ihmal ettim.

Bunlar için kendine Ait bir gelirin olması lazım. Eğer ev için kısıtlı bir bütçe varsa bir kadın çocuklarından kısıp kendine parfüm sıkmaz. Alışveriş yapmaz.
Pandemi döneminde ücretsiz izne ayrıldım ve bir gebelik yaşadım. Para kazanmadığım ve çocuğumuz olacağı için kendimi kötü hissedip hep kendimi ihmal ettim.

İşte şartlar ve bütçe kişilere göre değişir. Butce bunlari calismiyorken yapmaya uygun değilse sabahtan aksama dek dört duvar arasinda oturmanin alemi yok.

İşte şartlar ve bütçe kişilere göre değişir. Butce bunlari calismiyorken yapmaya uygun değilse sabahtan aksama dek dört duvar arasinda oturmanin alemi yok.

Evet kadının mutlaka sadece kendine harcayacağı sevdiği şeylere ayırabileceği ayrı bir bütçesi olmalı. Yoksa bence de çalışmak şart değil.

Egitimli birisi olmasını isterim kardeşim için.
Oturup konuşabilmeli.
Birbirlerini anlayabilmeliler.
Ayrıca ekonomik olarak iki tarafta rahat etsin.
Ben çalışan bir kadınım, bir elin nesi var iki elin sesi var kanaatindeyim.
Malum hayat şartları geçim zor.
Genç yaşlarında ikisi de sırt sırta verip maddi anlamda rahat etsinler, zorluk çeksinler istemem.
Kendi ailem zengin degil, babam memur emeklisi mal mülk kalmayacak yani kimseye.
Ev işi yemek mevzuları benim için ikinci planda.
Karı koca o duruma kendileri çözüm bulurlar.
İkisi de çalışıp bir şeyler sahibi olsun, kimseden beklentiye girmesinler.

Anladım eğitimli olmanın çalışıp çalışmamak ile alakası yok. Zaten asıl mesele anladığım kadarıyla ondan ziyade maddi kısım. Şu sebeple sordum benimde erkek kardeşim var ancak böyle bir şeyi istemem. Şöyle düşünürüm. Evlenecek yaşa gelen birisi nasıl geçineceğini, çalışıp bir şey sahibi olmak isteyip istemediklerini, maddi anlamda sıkıntı çekip çekmeyeceğini ayrıca eğitimsiz olursa anlaşıp anlaşamayacağını düşünebilir. Evlenecek kadar yetişkin olduğunu kabullenip bunları düşünemeyeceğini zannedip abla olarak bende böyle isterim denmesi farklı geldi.
Bunları zaten kardeşiniz düşünebilir.

Anladım eğitimli olmanın çalışıp çalışmamak ile alakası yok. Zaten asıl mesele anladığım kadarıyla ondan ziyade maddi kısım. Şu sebeple sordum benimde erkek kardeşim var ancak böyle bir şeyi istemem. Şöyle düşünürüm. Evlenecek yaşa gelen birisi nasıl geçineceğini, çalışıp bir şey sahibi olmak isteyip istemediklerini, maddi anlamda sıkıntı çekip çekmeyeceğini ayrıca eğitimsiz olursa anlaşıp anlaşamayacağını düşünebilir. Evlenecek kadar yetişkin olduğunu kabullenip bunları düşünemeyeceğini zannedip abla olarak bende böyle isterim denmesi farklı geldi.
Ben de zaten bizim dusuncemiz dedim
Kaldı ki erkek kardeşim o benim, yoldan geçen herhangi birisi değil.
Ayrıca kendisi bilir kiminle istiyorsa onunla evlenecek.
Gönlüm çalışan anlasabilecegi bir hayat arkadaşı ile evlenmesinden yana

Son düzenleme:
Kk kadınları çok kırıcısınız ya bu nasıl yorumlar insan konu açmaya korkar.

Her çalışan insan kültürlü bilgili değil eş ailesi de sizi kültürünüz için böyle bir talepte bulunmuyor eve para getirin diye bulunuyor. Eşinizle ortak kararınız buysa kimseyi ilgilendirmez. Evet ileride soruna yol açabilir mesela boşanamamak erkeğe mecbur olmak vs. Yani çalışmazsanız bu riskleri kabul edeceksiniz ama ediyorsanız da sorun yok demektir ailesine ancak susmak düşer.

Nişanlım memur askeri personel ben ev kızıyım arabam var birde 100 bin küsur param birde bir tane ev değecek bana mirastan nişanlımın ailesi ev kızı değilde kendine kendin gibi bir memur bulsaydin demişler çalışan olsaydı demişler.. bu devirde
Bu şekilde bir temennileri olmuştur ama artık nişanlısınız ve bunların konuşulması çok ayıp.Bu şekilde bir konuşma aile arasında yapılmıştır,sizin nasıl bilginiz oldu önemli.
Bir de evlendiğiz için çalışmak zorunda değilsiniz,çünkü siz zaten çalışmıyordunuz ve nişanlınız bunu bilerek sizinle bir yola çıktı.Kendinizi baskı altında hissetmeyin ailesinin ne düşündüğü önemli değil Maddi birikiminize çoğu çalışan sahip değil:))

Bence ailelerin istekleri, dusunceleri olabilir kendi içlerinde bana normal geliyor ama tutup bunu evlenecegin kadina boylece soylemezsin ailem şunu bunu diyor diye ki adam zaten konu sahibinden ayrilmiş, kendisinin de aklina yatmamiş demek ki.

Onun disinda adam karar verdiyse zaten ailesini dinlemez, ailesinin lafini da gidip kadina goturmez. Bir sorun cikmaz yani.

Ama bazi adamlar var evi gecindiremeyecegi bellidir, devamli ailesinden yardim isteyecektir ama eşi calişmaz veya caliştirmaz o konuda ailenin gelin calişsin demeye tabi ki hakki var. 🙄

Back
X