Nişanlımın ailesi!

arkadaşım
benim kv de 3kuruşun hesabını yapar
kızı öğretmen aynı kendi gibi,ikisi de yırtık ayakkabıyla dolaşır
ve bundan övünürler
biz paramızın hesabını biliriz diye
eşim benimle evleninceye kadar eşimi yemişler el birliğiyle
tabi sonra musluk kesilince oldular bana düşman
hiç aramam
yılda iki kere evlerine giderim
yine yemediğim laf kalmaz
önceden fevriydim bana bişey diyince kendimi savunurdum
baktım böyle olunca eşim beni haksız buluyo
arkadaşların da dediği gibi 3 maymunu oynadım
eşim bana yapılan haksızlıkları görüyor
hatta kendisi diyor
aman arama,yine hakaret mi yiycen diyo
ama eşimin bunları fark etmesi 2 yılımı aldı
çok üzüldüm,yıprandım
sen baştan mesafeni koy,hoşlanmadığın şeylere karşı sınırını kesin bi şekilde çiz ve göster
bişey olursa sen diil,eşin söylesin kendi fikriymiz gibi
bizim bu kv,kb,görümce,elti ve benzeri türevlerine karşı sağlam bi savunma almamız lazım
sen de kendine en uygununu bul bacım
eşinle aile olmak için,mutlu olmak için bu şart cnm

Bravo canm ya. Eşin demiyormu ara diye. Daha doğrusu eşini hiç doldurmuyolarmı. Benimkinin babası 2 hafta geçsin gelin aramıyo beni der. Bikere de duydum aramıyosa kendi biliyo ben napıym dedi nişanlım. Sonra da döndü bana ara da gönülleri olsn diyo. Bu işler zor işler. Anne baba olsa bi dert olmasa bi dert.

Doldurmazlarmı çok doldurdular. Dedim ya yaşadıklarımı anlatmıyım morelin bozulmasın diye. Sayelerinde evimizde şiddet bile yaşandı desem yeterli açıklama olur sanırım. Eşler özellikle erkekler evlendikten sonra daha bir anne babacı oluyorlar. Ben çok yıprandım çok üzüldüm. Zaman zaman aklıma gelir yaşadıklarım dahada tiksinirim kendilerinden. O yüzden bana uzak cehenneme direk olsunlar.

hee bide bu erkek milleti evlendikten sonra bir anneci babacı oluyorlar sorma gitsin :)
o yüzden yol yakınken başla canım sen halk tabiriyle nişanlını işlemeye
yanii kv yada kp çekinsin arkadaş senden rahat olmasınlar oğullarına yaptıkları kadar

evlenmeden önce damat senden yana olur sonra anacı olur bunlarıda hesaba kat , erkekler sevgiliyken farklı nişanlıyken farklı evlendikten sonrada ana kuzusu kesilirler , bence boş kağıt üzerinden evlenmeden isteklerini yaz duygusal olanları mesela bir hafta benimde anneme babama beraber gidilecek , tv kumandası birgün sen birgün ben kullanacağım

annenler bizim maddi durumumuza karışmayacak , benden gizli anneye ve kardeşe para verilmeyecek kararları biz alacağız annen değil

her hafta sonu annene gitmeyeceğiz işlerim varsa bunları yaz erkek kısmı evclenince unutur , ben seni hatırlatayım

Kayınpeder evi geçindirmiyorsa mübarek olsun e üstüne ev kuruyorsunuz. Kayınvalideniz de eşinden görmediği kocalığı size çok görebilir. Oturup detaylıca konuşun. Ev geçimleri nasıl? Aile düzenleri nasıl ? Aksi durumda kendi çalıştığınız da burnunuzdan gelir haberiniz olsun. Girdiğin ailedeki insanlara saygı duyabilmek çok önemli. Yoksa içten köpürüp köpürüp dışa yansıtmamaya çalışmak içten içe eritiyor insanı. Bile bile lades demeyin. Bunun hamileliği var , çocuğu var. Küçücük bebeğinizi bırakıp işe gitmek zorunda kalınca , çalışsın koca parası yemesin diyen kayınvalide den nefret edersiniz.

Bunları konuşun, evin geçiminin ona ait olduğunu , eğer iki ev geçindirecekse bunun zor olacağını, çocuklar olunca da sizin çalışmanızın zorlaşacağını , ev taksidi , araba taksidi olacak...Size de kötü bir çıkışı olursa anlayın ki ondan koca olmaz.

Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum. Benim de geleceğimle ilgili büyük endişelerim var. Yorumlarınıza ihtiyacım var.
Nişanlımla 3 buçuk yılın ardından nişanlandık. 1 yıllık nişanlıyım. Yakın zamanda da düğünüm var. Birbirmzi hala çok severiz. Birbirmize İlgimiz her gecen artarak devam etti bugüne kadar. Ancak ailesi beni çıldırtıyor. Nişanlanma aşamam büyük olay zaten. Nişanlımın güzel bi işi mesleği var zaten üniversiteden tanştk. Benim bölümüm farklı. Kpss ye hazırlanmadım. Bi tanıdığımız vasıtasıyla kurumssl bi firmada işe başladım. Fakat maaşım çok yüksek deil. Ama herkesin çalinak isteyeceği biyerde çalışıyorm. Bunu neden söylüyorum çünkü nişanlımın ailesi oğlunun aldığı maaşı konuşuyo sürekli. Özellikle annesi oğlumun dolgun maaşı var işte şöyle malımız var şöyle evimiz var. Görümcem var bitane o da biyerde çalışıyor bigün bizdeylen anneme diyoki kayınvalidem çalışsınlar koca parası yemesinler. Annem şok oldu. Geçen günde nişanlımın babası ben emekliyim şu kadar maaş alıyorm sen üni mezunusun şukadar alıyosn diyor. Babası çok beter bi adam. İlk bize tanşmaya geldiler diyoki feysin annesi çağırmş biz de geldik. Düğün yapcak durumumuz yok. Evin ihtiyaçlarını hep nîşanlım karşılıyor. Hiç bişeyle ilgilenmez. Ama hep ona danışılacak. Onun dediği olacak. 2-3 haftada bir arıyorum. Yook böyle oolmaz diyor. Telefonda azarlıyo beni sürekli. Siz ne bilirsiniz ben bilirim herşeyi sürekli böyle. Gelinlik aldık haftasonu aradı babası diyoki gelinliğe ayakkabı da dahil mi diye soruyor. Fiyatı çok gelmiş galiba. İçine oturdu. Bende düz beyaz ayakkabı alcam zaten dedim. Gökleremi değcen diyor. Başka zamanda sen benm kızımdın söylesin iyisin hoşsun. YaLan. Annesi hele hiç ilgilenmiyor bişeyimizle. Kıskanıyolar ben istediğimi alınca.
Nişanlımın evi var oraya geçcez kiracı çıkınca. Gittik baktık lüks dedikleri ev normal bir ev. Ben sanki muhtacım.Buarada bana da annemden bi ev kalıyor. Biliyolarda bunu.Annesi diyorki dün oğlumun eli hiç sıkı değil çok para harcıyor feys de öyle diyor. Evlenince sîzden para alcam diyor. Nişanlımın amcası da bardı dediki kiramı alcan ne istiyosun çocuklardan söyle diyor. Ben ağzımı açıp muhatap olmuyorm hiç ne annesiyle ne babasıyla bu konularda. Ne desem anlamazlar çünkü. O yüzden resmi duruyorm içimden gelmiyor. Aramak da gelmiyor. Bu sefer kötü gelin olurum nişanlımı üzerler diye hiç yüzlerine durmuyorum. Ne yapmam lazım kızlar yol gösterin ben böyle ezilmek üzülmek istemiyorum hayatım boyunca. Cahiller diyorum kafama takmaym diyorum insan takıyor illaki. Benim sonum nolcak.. Ne yapmam lazım kızlar yol gösterin ben böyle ezilmek üzülmek istemiyorum hayatım boyunca. Cahiller diyorum kafama takmaym diyorum insan takıyor illaki. Benim sonum nolcak.

sizin ilk yazınızı okudum yorumlarada bakamadım ama o kadar sinirlendim ki hemen cevap yazmak istedim çok vaktim yoktu

üzgünüm ama sizi hor görmelerine izin vermenize şaşırdım nişanlınız üzülmesin diye şimdi ii niyetinizle yaptığınız toleraslar onlara karsı zamanla evlilik içinde size kötülük olarak dönmesi çok büyük olasılık olarak geldi bana
sen de değerlisin bu ne yaaa sana nasıl böyle davranırlar ve nişanlın sen söylemesen bile bunu nasıl görmez annesi ile babasının huyunu senden ii bilir bende evliyim melek gibi bi kv kp vardı tabi nişanlıyken emin ol ben dişli olmasan beni ezmişlerdi çoktan eşim bilir beni kızdırırlarsan konu bitmiştir ne annesi dinlerim ne akrabası ki bu güne kadar saygıda hiç kusur etmişliğimde yoktur o aşamaya gelmedik ama burdaki ayrıntı beni o aşamaya getirlerse ki karşılığına alacaklarını bildikleri için kıpırdayamazlar bunu onlara bildirmelisin sen mutsuzsan kimseyi eşinide dahil mutlu edemezsin bende en baştan önlemini al herkes birbirine saygı duymak zorunda nişanlınında tavrı ve duruşu çok önemli bütün hayatını etkileyecek bir yola çıkarken kimin elini tutuyorsun ona hatırlat lütfen sınırlarını bilirse herkes mutluluk hep seninle olur çoook mutlu olman dileğiyle canm

bu arad üstteki yorumlara baktım evlenince değişir diyor arkadaşlar çok doğru ama bendeki örnek farklı onuda ilave etmek istedim eşim evlenince kadar annesinin ağzına baktı beni dinlemedi duymadı hiç nişan döneminde zaten o dönemi yok sayarım nişanla düğün arası çok üzüldüm ama şimdi tam tersi benim dediğimi dinler ' sen bişey diyorsan mutlaka bi sebebi var der ki bende ayrıntıyla değil üstü kapalı derim genelde ama ee adam biliyor ailesini yani illa evlenince anacı olacak diye bişey yok eşinin kıymetini anlayanlarda var ama en iiyisi ikisininde yerini bilmek anasızda olmaz yarsızda kimsenin gözünün yaşını akıtmamlı

çokk taviz vermişsin.Sana bişey dediklerinde cevabını ver, istersen kötü ol, yine de kendini ezdirme böyle

Arkadaşlar çok canım sıkkın. Bugün nişanlımla oturuyoduk eşyalara falan baktık geldik onların eve annesi yoktu. Çok ufak bi sürtşme oldu aramzda önemsiz bi konu yüzünden. Ondan sonra kendi halimizde oturuyodk. Ben pcye bakıodm. O da teliyle ilgleniyodu. Kız kardeşi geldi görümcem. Ondan snra arkadaşları aradı dışarı çağırdılar. Saat 8 e geliodu. Ben de çıkarken beni bırakır diye bekliodm. Kapnın azında kardeşine ben çıkıom siz oturun dedi. Bende dur beni de bırak dedim. O kendi gider diyo kapının azında. Kapattı kapıyı gtti. Montum arabada kalmştı. Aradaom teli meşgule attı. Görümceme dedim ara diye onu açtı. Sonra geldi arabayı açtı hiç konşmadı. Eşyalarımı aldm yürüdm gittim eve. Çok sinirlendim yolda aradım bitti bu iş dedim. Teli suratıma kapadı. Şimdi babanı arattırıyorum bitti bu iş haber sal dedim. Hala ses yok. Aradım ondan snra babasını böle böle dedim. Babası da onu aramş bağrmş. Bana mesaj atıyo ben köpeğinmiyim senin gel gel git git diye bida almıcam da bırakmıcam da seni diye. Ben ayrılıyorum kızlar. Kendmi çok
Kötü hisediyorum.

Noldu birden bire ya? Sizin bu aile faktöründen başka sorunlarınız mı vardı ki böyle bi'tepki verdi? Ya da didişmeden ötürü sinirli miydi? Valla ailesini anlatınca iyi olmuş, kötü mü olmuş ne diyim bilemedim arkadaşım. Allah hakkında hayırlısını versin, umarım en doğru kararı verirsin:25:

Arkadaşlar çok canım sıkkın. Bugün nişanlımla oturuyoduk eşyalara falan baktık geldik onların eve annesi yoktu. Çok ufak bi sürtşme oldu aramzda önemsiz bi konu yüzünden. Ondan sonra kendi halimizde oturuyodk. Ben pcye bakıodm. O da teliyle ilgleniyodu. Kız kardeşi geldi görümcem. Ondan snra arkadaşları aradı dışarı çağırdılar. Saat 8 e geliodu. Ben de çıkarken beni bırakır diye bekliodm. Kapnın azında kardeşine ben çıkıom siz oturun dedi. Bende dur beni de bırak dedim. O kendi gider diyo kapının azında. Kapattı kapıyı gtti. Montum arabada kalmştı. Aradaom teli meşgule attı. Görümceme dedim ara diye onu açtı. Sonra geldi arabayı açtı hiç konşmadı. Eşyalarımı aldm yürüdm gittim eve. Çok sinirlendim yolda aradım bitti bu iş dedim. Teli suratıma kapadı. Şimdi babanı arattırıyorum bitti bu iş haber sal dedim. Hala ses yok. Aradım ondan snra babasını böle böle dedim. Babası da onu aramş bağrmş. Bana mesaj atıyo ben köpeğinmiyim senin gel gel git git diye bida almıcam da bırakmıcam da seni diye. Ben ayrılıyorum kızlar. Kendmi çok
Kötü hisediyorum.

hakkında hayırlıasıı bundn koca olmazdı zaten sana

Daha şimdiden bu afralar. Tafralar damat beyde evlenınce sana nasıl davranacak ?çarşama
Çarşambanın gelışı salı gününden belidır amada kabaymış işin zor bu kazma ıle!

Hakkında hayırlısı olsun.
Tam görgüsüz,sonradan görme aile diye düşünüyordum.
Yazsam mı tereddüt ettim.Sen kesin nişanlım öyle değil dersin diye :)
Nişanlının görgüsü de şu son olayda ortaya çıkmış bence.

canım bende 20 gün önce nişanlımdan ayrıldım
aynı senin durumların nişanlım tarafı karslıydı aramızda inanılmaz kültür farkı vardı.
inanılmaz derecede övünüyorlardı.
işin komik yanı bizim bu taraflarda övünen insanlara buldumcuklu insanlar derler.
benim kültürümü memleketimi görünce bunlar acayip şaşırdılar...
kompleksleri yüzlerinden değil ayan beyan sözlerinden belli oluyordu.
denize giricez canım ben üşüdüm çıkıyorum diyordum
nişanlım çıkma diyordu ( grip olmuştum )
bende çıkıcam hasta olucam diyorum
nişanlım biz deniz görmemiş insanlar değiliz diyordu:14:
ya kardeşim ben sana ne dedim ki
zaten bu lafında dedim kompleksli bunlar.
herkes dengi denginemiş bunu anldım.
dengi derken kültür aynı olucak mümkünse :14::14:

canım bende 20 gün önce nişanlımdan ayrıldım
aynı senin durumların nişanlım tarafı karslıydı aramızda inanılmaz kültür farkı vardı.
inanılmaz derecede övünüyorlardı.
işin komik yanı bizim bu taraflarda övünen insanlara buldumcuklu insanlar derler.
benim kültürümü memleketimi görünce bunlar acayip şaşırdılar...
kompleksleri yüzlerinden değil ayan beyan sözlerinden belli oluyordu.
denize giricez canım ben üşüdüm çıkıyorum diyordum
nişanlım çıkma diyordu ( grip olmuştum )
bende çıkıcam hasta olucam diyorum
nişanlım biz deniz görmemiş insanlar değiliz diyordu:14:
ya kardeşim ben sana ne dedim ki
zaten bu lafında dedim kompleksli bunlar.
herkes dengi denginemiş bunu anldım.
dengi derken kültür aynı olucak mümkünse :14::14:
hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle
ama insanları memleketine vsye göre şekillendirmeyin lütfen
ben de karslıyım ama çok şükür görgüsüz değiliz
esas eski karslılar çok kültürlü insanlardır birçok konuda..şimdiyi bilmem
ki ülkemizin şuanki hali düşünülürse insanlar bi tuhaflaştı memleketle alakalı değil bu
bu aile yapısı ve insanın karakteriyle ilgili bi durum..
kaldı ki deniz görmekle kültür olmuyor zaten Kars'ta da eşsiz güzellikler var
neyse şehir kavgasına dökmüycem ülkemin her karış toprağı değerlidir benim için..
umarım kültürünüze uygun bi insan çıkar karşınıza

Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum. Benim de geleceğimle ilgili büyük endişelerim var. Yorumlarınıza ihtiyacım var.
Nişanlımla 3 buçuk yılın ardından nişanlandık. 1 yıllık nişanlıyım. Yakın zamanda da düğünüm var. Birbirmzi hala çok severiz. Birbirmize İlgimiz her gecen artarak devam etti bugüne kadar. Ancak ailesi beni çıldırtıyor. Nişanlanma aşamam büyük olay zaten. Nişanlımın güzel bi işi mesleği var zaten üniversiteden tanştk. Benim bölümüm farklı. Kpss ye hazırlanmadım. Bi tanıdığımız vasıtasıyla kurumssl bi firmada işe başladım. Fakat maaşım çok yüksek deil. Ama herkesin çalinak isteyeceği biyerde çalışıyorm. Bunu neden söylüyorum çünkü nişanlımın ailesi oğlunun aldığı maaşı konuşuyo sürekli. Özellikle annesi oğlumun dolgun maaşı var işte şöyle malımız var şöyle evimiz var. Görümcem var bitane o da biyerde çalışıyor bigün bizdeylen anneme diyoki kayınvalidem çalışsınlar koca parası yemesinler. Annem şok oldu. Ben ağzımı açıp muhatap olmuyorm hiç ne annesiyle ne babasıyla bu konularda. Ne desem anlamazlar çünkü. O yüzden resmi duruyorm içimden gelmiyor. Aramak da gelmiyor. Bu sefer kötü gelin olurum nişanlımı üzerler diye hiç yüzlerine durmuyorum. Ne yapmam lazım kızlar yol gösterin ben böyle ezilmek üzülmek istemiyorum hayatım boyunca. Cahiller diyorum kafama takmaym diyorum insan takıyor illaki. Benim sonum nolcak.. Ne yapmam lazım kızlar yol gösterin ben böyle ezilmek üzülmek istemiyorum hayatım boyunca. Cahiller diyorum kafama takmaym diyorum insan takıyor illaki. Benim sonum nolcak.

benim eşimin aileside hem sonradan görme hem yobaz. daha korkunç eşim tr derecesi felan yapmış sürekli ondan bahsederler 15 yıl olmuş neredeyse. benimde üniv bitti işe giremedim. kayınbabam her şeyime karışıyor, resmen sen çalışmıyorsun sana her şeyi söyleriz diyorlar. geçenlerde senin bitirdiğin bölüm bölümmü boktan bir şey git hemşirelik okuda meslek öğren dedi. pısırık kocamda ağzını açmadı. salak herif nefret ediyorum . en azından sen çalışıyormuşun ben güzel sanatlar mezunuyum malum türkiyede o bölüm mezunlarına iş bulmak zor. benim işim senden daha zor.

hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle
ama insanları memleketine vsye göre şekillendirmeyin lütfen
ben de karslıyım ama çok şükür görgüsüz değiliz
esas eski karslılar çok kültürlü insanlardır birçok konuda..şimdiyi bilmem
ki ülkemizin şuanki hali düşünülürse insanlar bi tuhaflaştı memleketle alakalı değil bu
bu aile yapısı ve insanın karakteriyle ilgili bi durum..
kaldı ki deniz görmekle kültür olmuyor zaten Kars'ta da eşsiz güzellikler var
neyse şehir kavgasına dökmüycem ülkemin her karış toprağı değerlidir benim için..
umarım kültürünüze uygun bi insan çıkar karşınıza

karslı olduğunuz için üstünüze alınmışsınız gayet doğal haklısınız çünkü memleketinizmiş.
şehir kavgasına dökmeye çalışmasanızda bir ima sezdim merak etmeyin ...
ben memlekete göre şekillendirmiyorum zaten karslılar şöyledir böyledir demedim.
aslada bir insan yüzünden çoğu insanı hayatta zan altında bırakmam.
ama sizde biliyorsunuz denizin olduğu yerde medeniyet vardır kültür vardır.
kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş:ssz:
neyse teşekkür ederim iyi niyetiniz için
biraz kinaye sezdim ama olsun ...
biz sıcak iklim insanıyız güler geçeriz
hoşçakalın...

karslı olduğunuz için üstünüze alınmışsınız gayet doğal haklısınız çünkü memleketinizmiş.
şehir kavgasına dökmeye çalışmasanızda bir ima sezdim merak etmeyin ...
ben memlekete göre şekillendirmiyorum zaten karslılar şöyledir böyledir demedim.
aslada bir insan yüzünden çoğu insanı hayatta zan altında bırakmam.
ama sizde biliyorsunuz denizin olduğu yerde medeniyet vardır kültür vardır.
kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş:ssz:
neyse teşekkür ederim iyi niyetiniz için
biraz kinaye sezdim ama olsun ...
biz sıcak iklim insanıyız güler geçeriz
hoşçakalın...

hemşehrim filan diye nişanlınızın tarafını tutacağım yok tanımam etmem
kaldı ki siz kendinize bile ben karslıyım kültürsüzüm deseydiniz aynı şeyleri söylerdim
her yerin ayrı bi güzelliği vardır ben ülkemin her yerini seviyorum ve
gezip görüyorum sizin önyargınız bundan kaynaklanıyor bence..
cahil kültürsüz ya da kötü insanlar her yerde mevcut bu bireyin kendiyle ilgili
sizin nişanlınız da böyle ama yazdığınıza tekrar bakarsanız yazının neresine neden bunları yazdığımı anlarsınız
bu arada çok şükür karsta deniz olmasa da bizim sosyo-kültürel de ekonomik hayatımızda iyidir
burda yaşamayı da biliriz tatilimize denizimize de gideriz yaban hayatı yaşamıyoruz yani
ayrıca ulaşamadığım çok matah bişi de değil deniz
söylediğim gibi her şehrin kendine has güzellikleri ve binlerce farklı karakterde insanı var tanımak gözlemlemek gerek..
ya mesele bu değil siz de farkındasınız sizin nişanlınızda tuhaflık ama
eğer sizin dediğiniz gibi görmemiş ya da kültürsüz olsaydı sizi denize de sokmazdı buna emin olun
bu arada evet biz de soğuk memleket insanıyız ama kendi içimizi de her gelen insanın içini de ısıtmasını iyi biliriz
burda o sıcaklığı elde etmek için yaşanır 12ay boyunca meraklanmayın
hoşçakalın..

DEĞİŞEN HİÇ bişey olmaz cnm ya katlanacaksın yada ayrılcaksın ben katlanamam dayanamam dıosan yol yakınken dön bende nısanlıyken senınle aynı sorunları yasadım nişanı atmadım.halada aynı sıkıntıları yasıorum rabbim hakkında hayırlısını versin :(

Back
X