- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
- 448
- Konu Sahibi aburcubur91
Daha iyi hayatınıza karıstırtmazsınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
ee madem ben sizden daha iyi durumdayım, o zaman siz de düğünsüz evlenseydiniz bunları yaşamasydınız ?
Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
Kızlar aslında sinirimin bozulduğu en büyük şey şu,biz 3 senedir evlilik sürecindeyiz ve bir kere bize alıp da karşılarına "napıyosunuz çocuklar,bir şeye ihtiyacınız var mı nasıl yapacaksınız,planınız ne?" demediler. Diyorum ya çok ilgisizler,ev tuttuk 1 ay sonra gelip gördüler,çeyiz serme olayı olacak istemiyorlar, nasıl gelip gidicez diyorlar, neyi nasıl yaptınız demek yok bi manevi olarak anne baba olarak hiç yanımızda değiller. Açıkçası biz 3 senedir 1 kuruş para istemeden her şeyi yapmışız bir kere çok sıkışmışız 500 tl istemişsek bence bu suç değil kabahat değil,aile olmak bunu gerektirir.
birileri değil ,aileden bahsedılıyor burada....Yanlış anlamayın ama kimse size para vermek zorunda değil ki. Altınınız varsa satsaydınız gerçekten (öyle de yaptınız galiba). Yani birilerine "cebindeki parayı bize vermiyor" diye bu kadar çok sinirlenmek saçma bence
evlendikten sornada ailesi kiymete biner yine unutulur sen hic merak etmeNişanlımla bu konu başta aramızda sorun oluyordu o da çok üzülüyodu ama artık ikimizde durumu kabullenmeye başladık ama şu son olay tuzu biberi oldu. Hepsiyle gayet resmiyim bundan sonrada asla samimi olmam.
erkekler böyle iste o Yuzden konu sahibi ümitlenme görseler dahi yine ailelerink tutarlarsevgililik ve nişanlılık döneminde bana bayılan bir kv kp ve gorumce vardı
siz gezin tozun herseyınzı bız yapıcaz dedıler
bız de gezdık tozduk:))
ne zaman ki düğün tarıhımız belırlendı bıze sadece 10 bın tl para verdıler
içine nikah sekerı , davetıye i mobılyalar, beyaz eşyalar, kuaför parası vs vs vs vsssss aklına gelecek tum ıhtiyaclar dahıl
kpederımın aylık gelırı 10 bın tl yı asıyor
kv nın de emeklı maası var
biz farklı sehıre evlendık eşimle , eşim benım yasadıgım sehıre geldı.
evımızı tuttuk nıkahtan 2 ay evvel ve annem merdıvenlerden düştü ıkı ayagı da kırıldı alcıya alındı
hıcbır akraba ve kardesım yok evım ıcın bana yardım edecek
tuttugumuz ev aılemın evınden 40 km uzaktaydı ve esım o zamanlarda gece 11 de işten cıkıyordu
herseyı temızlık de dahıl eşimle ben yaptık.
ne aradılar ne sordular ve yarım yamalak bır eve evlendık.
düğünden bir gun önce onların yasadıgı sehıre gıdecektık eşimle
gelın alma olmasın demıstım masraf olur farklı sehırlerdeyız dıye
onları dusunmustum
evlerınde olan boşta duran arabayı vermedıler
sehırlerarası otobusun arka koltugunda gelınlık , damatlık, tarlatan , ayakkabılar , maktaj malz , çamasır kutuları elımızde tasıyarak gttık eşimle
( benım arabamn vardı ama sırf kinlendiğim için onlar bosta duran arabayı bıle vermedıler dıye sınırımden otobusle gttim)
ist da ındık termınalde. servıse bıdnık ordan taksıyle annelerının evıne gectık. elimiz kolumuz dolu karnımız aç.
kapıyı calıyoruz açan yok, bir gün snr düğünümüz var ve o gun araba susletecegız , çiçek işi ayarlanıcak ,fotografcı ıle gorusecegız vs vs.
kapıyı caldık caldık evde kımse yok.
eşim annesini aabisini aradı babasını bunlar toplasıp gezmeye gtmısler:)))))))))))))))))))))))
verdikleri değer ortada.,eşim o anda cok sınırlendı ve elımızdekılerı komsuya bırakıp dısarı cıktık ıslerımızı hallettık, yemek falan da yedık dısarıda.
geç geldık eve.
eşim farklı bır sehırde yenıden duzen kuracagı için maddi anlamda cok zorluklar yasadık. kartlara yoneldık , ve tüm paramız tukendıgı için biz iki ay falan televızyonsuz halısız oturduk:))))
şaka gbi değil mi?
ve şimdi tüm bunlar unutuldu.
eşimin annesi evımıze her geldiğinde aglar sızlar ah oğlum sen benım cok kıymetlımsın , değerlimsin, bizim sana verdiğimişz değeri hıcbır aile vermez der sürekli kucuk emrah modunda ağlar.
çok sinir olurum.
gecen sene ev almaya nıyetlendık. kredimiz cıktı.
ailem bi mıktar para verdı kardesım de verdı ama onlar kapı duvar odular yıne.
ev için acele etme . seneye bız de verırız destek oluruz dedıler ve bız ev fıyatlarına kredımız cıksa da peşinat yonunden yetemediğimiz için alamadık.
şimdi de cocuk için acele etmeyın derler.
ama eşime annesi tum yasadıklarımızı iki gozyası ıle unutturuyor
eşim cok merhametli , dünya iyisi bir insan
bu arada gorumcem bizim evimiz yerlesırken insana en cok ıhtıyacımız oldugu anda arkadasları ıle ankara turuna gitti:))))
eşime dıyorum sımdı, onların da zor zamanları olacak ama benı bulamayacaklar yanlarında dıyorum asla da olmam yasadıklarımı kesınlıkle unutmadım
eşim gecen sene 3 ay işsiz kaldı, cıkarıp da bir 100 tl bıle yollamadılar
ama hep aradılar saolsun ah oğlum aklımız hep sende, ah oglum bogazmızdan lokma gecmıyor, düşünsenıze . farklı bır sehıre gelmıs ogulları, yenı evlenmıs, işten cıkarılıyor , ve sadece eşinin eline bakıyor kaç ay boyunca . bu aıle de bız senı cok sevıyoruz , ölüyoruz senın için evladım diye aglıyor.
yazacak o kadar cok sey var ki uuzn yazdım kusura bakmayın.
evlendikten sornada ailesi kiymete biner yine unutulur sen hic merak etme
şunu da eklemek ıstıyorum
eşim bazen annesını aradıgında anneden ses kesılır
eşim anne anne orda mısın falan der , annesı burnunu ceker , konusamayacagım yawrımmm yokluguna hala alısamadım der çat kapatır teefonu eşimin suratına
senı cok ozluyorum der
sen de benı bırakıp gttı ısen hayatta hıckımseye guvenmem der
( sankı oglundan değil kocasından bahsedıyor)
ve bu anne denılen kişi farklı bir sehırden bize 1-2 gun kalmaya gelır bırkac ayda bir
ne getırır bılıyor musunuz
bir paket mehmett efendi türk kahvesi:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
dugunsuz evlenılırmı hıc anlamıyorum heves eder. cenaze gıbı kuru kuru nıkahee madem ben sizden daha iyi durumdayım, o zaman siz de düğünsüz evlenseydiniz bunları yaşamasydınız ?
Düğün yapacak paramız yoktu öyle oldu. Kayınvalidemler istedi düğün biz karşılarız dediler ama kabul etmedim oblar mı evlenecek sonuçta biz evleneceğizdugunsuz evlenılırmı hıc anlamıyorum heves eder. cenaze gıbı kuru kuru nıkah
kusura bakmayın da eşim dünya iyisi demişsiniz ama bunları görmemek, olanları unutmak da saflık bence.
Benim durumuma benziyormus senin durumlar da.Esinin.tutumu falan. Insallah hep boyle devam eder. Ben bi gun beni zorlamasindan korkuyorum mesela. Anam babam gorus konus ara dycek diye off.. demedi de degil aslinda ama 1aydir duzelme var gibi. Yeni evli.sayilrm ben.Siz nekadarlikev lisiniz.bunları o zaman gördü
ama hersey yoluna girdi şimdi aile bambaska bır boyuta gecti.
bizi zor zsamanlarda hep yanlız bırakan ınsanlar şimdi elli kere arar naoıyorsunuz cok ozledık vs vs hep yalan dolan numara .
eşim çok ii sartlarda bir işe girdi
ve annesi ablası babası inanılmaz agzı laf yapan ınsanlar bazen onlarla iken ben bile kendimden süphe edıyorum acaba bende mı tuhaflık var dıye.
eşim goruyor ama sadece dediği tek şey anne baba yani ne yapabılırız dıyor.
bana bır baskısı yok , hatta ıst a gttiğimizde otelde kalmamızı ıster
bana ara sor git gel demez ki?
eşim benım yanımda bana destek zaten,
evet biraz saf iyi niyetli , normalde cevresındekı ınsanlara bıle kotuluk konduramaz pek ,ki bu kişiler onu buyuten ailesi
eşim bana kendısı soyler , annem yanımda bır baska kadına tahammul edemıyor dıye
bizimkiler boyleler der, hep laf var icraat yok der
kendisi he he der gecistitir ailesini ben kinlenirim .
yaşlılar buyukler dıye saygısızlık etmez.