nişanlımın ailesini sevemiyorumm görmek dahi istemyrmm

Bu daha nişan, iyi düşün derim
Şimdiden böyle yapanlar ilerde ne yapmaz

Arkadaşım kusura bakma da o insanlar kadar sen de suçlusun. Sen çöp tenekesinden mi çıktın ya ne diye kendine bukadar hakaret ettiriyorsun ezdiriyorsun kendini.

Onların tavırlarını engelleyemezsın tamam anladım ama ne demek eltının evıne gidip hizmet etmek. Boyle yaparak saygı görmeyeceksin aman da ne düşünceli demicekler tam tersi seni hizmet yapmaya layık insan olarak görecekler. Kendini yücelt biraz ya azıcık eltinden örnek al. Onun evinde ona hizmet etmek yaptıgın en buyuk yanlışlardan biri. Senın evıne gelene hürmetini esirgeme ama misafir gittiğinn yerde de misafirliğini ağırlıgını bil. Kv nın evınde de olsa bu durum boyle. Tek başına sana yukluyorlarsa sen de otur yapma. LAf söyleyen olursa herşeyı ben mı yapıcam beraber yapalım dersenız yapalım de. Ya da bahane bul rahatsızım vs de onlar sana hizmet etsin biraz da. Sen de annesinin kuzususun sonuçta. Elin görgüsüzleri seni ezsin diye doğurmadı o kadında.

Eşinden destek buluyorsan ona sahip çık ama akıllı ol kimseye ezdirme kendini. Ondan destek bulamayacagını anlarsan da rest çekmekten korkma. Ya huzurlu hayat ya da hiç diyeceksin. Seni mutlu ettirecekse devam edecegini uzecekse de devam etmeyeceğini anlasın.

Hem ailesi de ayrılma boşanma konusunda hassas anlattıgına göre. Bu yuzden bunu da kullanabılırsın. Bilsinler senın herşeyı sıneye cekip oturmayacağını. Çok canın yanarsa gerektiğinde rest çekeceğini bilsinler.

nerden başlasam bilmiyorum nişanlımla 5 yıldır sevgiliyiz 1 yıldırda nişanlı.ilk başlarda seviyordum ailesini ama içine girdikçe gördükçe huylarını günden güne soğudumm hele bi eltim var kaynımdaa burnumdan getiriyorlar kaynvalide desenn sesszi hanım hanmcık gözükyor amaa görgüsüzz bişey babası herşeye müdahale ediyorr giydiğimee laf ediyor kiminle konuşup konuşmayacağımdan tutun misafrliğe gideceğim yere kadar karışıyorlarr defalarca yüzgöz oldum annesyle babasıylaa eltim yüzündenn.eltim kıskanç dedikoducu işten güçten habersiz kurnaz değişik bi yapıya sahip 21yaşnda amaa kaynım bnm nişanlmdan büyük herşeyi burnumdan getiriyoo istemeye gelecekleri gün başladı sıkntısı benmle fotoğraf çekimine bile geldii giydiğim kıyafetemi laf etmedii vs vs sonrada sıkntılar büyüdkçe büyüdü kaynanm kaynbabam başladı her gittiğimz yere eltingilde geliyomu beraber gidin yok şöyle yapın yok böylee neden konşmuyosunz eltimin yaptıklarınıda saysam bitirememm ruh hastası bi kadın olmayan şeyleri olmş gibi anlatıyo huyunu herkes bildiği halde bana idare et amann o öyle napalım sen akıllısın bilgilisin kültürlüsün olgunsn o deli diyolar.

işaretlediğim yerde seninle böyle konuşarak onu idare ettirmeye çalışıyorlar
"kimseyi sevmek samimi olmak zoruda değilim.. ben onla ne kadar az muhattap olursam o kadar iyi anne baba. k. bakmayın yoksa oğlunuzla, sizinle aramı bozacak diye korkuyorum ben sizi seviyorum kendini bilmezler yüzünden sizinle aramı bozaman" dersin

kv kp karışma huylarına gelince ona da zamanla karıştırtmazsın.. nişanlına da "ben seninle evlenicem hayatım.. aklı başında akıllı adamsın.. babanın karışmasına gerek var mı? herhangi ters bişey görürsen sen söylersin zaten" gibi konuş..

o bu pohlamayla gerekeni yapar:34:

Sende de biraz kabahat var.Neden ilk gittiğin günden hizmete başladın ?
Tamam gelin çay servisi yapar filan ama ilk günden bilmediği mutfakta çay demlemez.
Diğer gelin dahil herkes otururken sadece yeni gelinin servis yapması da hiç hoş değil.
Yapmayın böyle kızlar,bu kadar gönüllü ezdirmeyin kendinizi.

Eltin daha 21 yaşında ve anne olmuş,kimbilir kaç yaşında evlenmiş.
Seni kıskanması ve rakip görmesi anlaşılabilir çünkü dünyası kısıtlanmış bir kız.
Sorun sadece eltin olsa takma,uzak dur diyeceğim ama aileyle de sorunların var.

Nişanlın bugün senden yana olabilir ama evlenince aileci olması büyük ihtimal.
Kendine uygun olmayan bir aileye girmek üzeresin,ayağın eşikte...
İçeri adım atmadan önce çok çok iyi düşün.Sevgi herşeye yetmiyor,evlilik bambaşka bir dünya.

bir kadını kül eden de gül eden de kocasıdır, sen burda sayfalarca elti kayın kv kp de yazsan ben sana gene nişanlını
7eşini sorarım, demek ki nişanlını sallayan yok takan yok çekinen yok öyle olsa bunları yaşamazsın ne demek abisi poposunu örtsün falan dicek senin poponamı bakıyo nişanlın höt diyememiş mi, diyememesi ilerde de diyemeyeceğinin göstergesidir bunu unutma ömrünü çürütme daha ne 5 yıllar yaşarsın Allahın izniyle, adamı alayım ailesini öteleyim diye bişey olmaz ya nişanlın masaya yumruğunu vurur kimse ağzını açamaz ya da sen çok çekersin bak beni dinle

canım aynı hatayı bende cok yaptım nısanlıyken, ben ve nısanlım aılelerden uzakta yalnız yasıyorduk,ikimizinde işi gücü burdaydı....ailesi nişanlımın evine geldiğinde benide evime göndermiyorlardı, bu bırazda benım hatam fazla yuz vermıstım....neyse ramazan dıye aksamları ıs cıkısı yemege davet edıyorlardı, hatta evıme gıdcem dedıgımde kv: aaaa olur mu tek basına napıcaksın sen gıdersen bızde hep bırlıkte oraya gelırız dıyorlardı ve ben de kırmamak ıcın gıtmıyordum.... ee yemekten sonrada halıyle bulasıklar bana kalıyor , yaşlı kadın dıye ben gocunmuyordum ondan taaa ki son sözüne kadar (bu arada eltı ve gorumcede esımın evınde kalmaya gelmıstı....)

son gunlerde hep mesaıye kalmıstım onların yemegınden sonra gelıyordum ve bulasık benı beklıyordu , kendı yemegımıde yıyor tüm bulasıgı(12 kısı) makınada yoktu ben yıkıyordum, genelde nısanlım o sırada uyuyor olurdu bende ses cıkarmazdım.......

yıne boyle cok gergın geldıgım bı gun ve cok gec 10 falan, iftar yemegımı yedım, bı baktım mutfak yıgınla bulasık cay ıcılmıs meyve yenılmıs.... o gergın suratımı gormen gerektı, ve o an nısanlım uykusunu alıp uyanmıstı bıle, neyse mutfaga gectım.

kv: kızım sen halledersin, dedi
elti: dur bende gelıyım zaten gec geldın bugun yorgunsundur.
ben: gerek yok nısanlım var ben yıkarım o durular, dedim

kv: aaa olur mu cocugum yorgun yorgun bı de bulasıkmı yıkıcak:53::53:

nişanlım: yok artık anne , yediğiniz bulasıgı ınsan kaldırmaz mı ,yıkamayacak olsanız ben yıkardım uyumazdım, yazık gunahtırikız gece yarısına kadar calısıyor,ayıp yahu, dedi....

ve nısanlım bana sen gec dınlen ben yıkarım dedı.... ben de yok olmaz beraber yapalım dedım.... kv dayanamadı, hadı sız gıdın dınlenın ben yıkarım dedı ve o yıkadı.......

yanı demem o kı kendı evlatları soz konusu olmayınca anlamıyordu ne denlı yoruldugumu, ee nısanlımda bılmıyordu olanları genelde uyurdu o saatler ve yıne hata bende nıye kalıyorsam....

yine bir de utu muhabbetı oluyordu kv:kızım utunun fısını taktım gıt de nısanlının gomleklerını utule dedıgı bır gun, cagırdım nısanlımı: bak gelemem boyle seylere annene soyle duracagı yerı bılsın yeter artık dedım.(ee bulasık ynunden yuz aldım nede olsa)

nısanlım hmen aldı elıne utuy tum gomleklerını utuledı ve kv yanında bana seslendı: canııııım utuleneceklerın varsa utleyım dıye:52:

bu seferde kv:53: sok oldu...

iyide oldu anladı ondan sonra bana buyrdugu her ısı aslında ogluna buyurdugnu.....ve bır daha hıc oyle ıslere gırmedı, zaten sımdı evımdeyım kımseye sunuda yap dıyecek fırsatı vermıyorum ama malesef bu nısanlılıkta oluyor, geline ıstedıklerı seklı vermeye calısmak........

dıyorumya benımde hatam coktu ma ıyıkıde yaptım o haatyı kı nısanlıyken tanıdım ona gore tavrımı koydum, evlendıgımde ıstedıklerı kalıba sokamadılar......

belkı fıkır olur arkadasım hayat hıkayem, ama emın ol evlendıgınde sneın kuralların olacak kendını ezdırme tavrını net koy.

nişanlımla konştukk beni anlıyo amadeğitiremiyo annesini babasını abisini kaynpeder demese abisi laf ediyo karısı kapalı ama kuzenlern yannda kafa açık kaynpedern yannda nişnlmn yannda darackpantolnkısa kollu falan giyer gezer makyaj desn abartrr ben açık birisiyim amadozundadr abartmam hiçbir zaman eşi bu haldeyken banalaf ediyo pantolnn üstüne popoyu örtecek bişey giyilmelymş falan imalar imalar.nişanlıma laf etmiş sen nebiçim erkeksin niye izin veriysn böyle gyinmesine diye nişnlmda ben ne karışırım seviyoum böylegiyinmesini deynce şaka yollu pühhdemiş abisi nişnlm gülerek bana anlattı şakalaşmşlar güya aralarndaa bende abin sapıttımı utanmadan popomamı bakıo dedim sinirlendmm

Kusura bakmada canim abartmissin sende, abisi bunu soyleyince susup oturuyormusun?
Sizi ilgilendirmez de, ben uygun gordum kac yasina gelmis hepinizden gorgulu kulturluyum bilirim ne giyip giymeyecegimi de. Gercekten bunu yap bence, cirkeflikse hak etmisler artik. Sanirim seni cekemiyorlar bence.
Nisanlinda bu durumda seni desteklerse ne ala koysa obada bi ayar cek bence, evlendikten sonra hic onunu alamazsin bunlarin soyliyim. Mesafeyi koy bayram seyran olur git baskada salla gitme hic bence

Valla nişanlıyken her pisliğe göz yumuyosunuz,mülayim sakin gelin imajı çizmeye çalışıyosunuz..Evlnedikten sonra da vayyyy kv,kp,kaynım,eltim ....
İtirazlarınızı açık açık belirtin yahu.Neden korkuyosunuz?
Kaynınız tabağı masaya çarptığında çekip gidecektiniz,hoşlukla anlatmak çare etmez bu tip insanlara..
Bilmiyorum da evlendikten sonra uzak ve mesafeli olmazsanız çok başınızı ağrıtır bunlar çooookkkkkk..

cnm bak olayları bilmiyorsa bence ailenle konuş ki yanlız olmadığını görsün nişanlının ailesi.eğer susarsan bu defa nasıl olsa ailesini karıştırmıyo diye senin üstüne yükelenecekler.

Bencede ailenlekonus bu durumu, bilsinler. Hem inlarda ailenin arkanda oldugunu bilirse abartamazlar.
Ne demek bunca sene yetistirip buyuttugum kizima gelip sunu giy bunu giyme diycek kayni, bence komik otesi artik.

niye kendini mecbur hissediyorsun.bilmediğin evde araya araya çay demlemen abes olmuş.hadi çay hazır olsa servis edebilirsin ama bu kadarı fazla.:34:

nerden başlasam bilmiyorum nişanlımla 5 yıldır sevgiliyiz 1 yıldırda nişanlı.ilk başlarda seviyordum ailesini ama içine girdikçe gördükçe huylarını günden güne soğudumm hele bi eltim var kaynımdaa burnumdan getiriyorlar kaynvalide desenn sesszi hanım hanmcık gözükyor amaa görgüsüzz bişey babası herşeye müdahale ediyorr giydiğimee laf ediyor kiminle konuşup konuşmayacağımdan tutun misafrliğe gideceğim yere kadar karışıyorlarr defalarca yüzgöz oldum annesyle babasıylaa eltim yüzündenn.eltim kıskanç dedikoducu işten güçten habersiz kurnaz değişik bi yapıya sahip 21yaşnda amaa kaynım bnm nişanlmdan büyük herşeyi burnumdan getiriyoo istemeye gelecekleri gün başladı sıkntısı benmle fotoğraf çekimine bile geldii giydiğim kıyafetemi laf etmedii vs vs sonrada sıkntılar büyüdkçe büyüdü kaynanm kaynbabam başladı her gittiğimz yere eltingilde geliyomu beraber gidin yok şöyle yapın yok böylee neden konşmuyosunz eltimin yaptıklarınıda saysam bitirememm ruh hastası bi kadın olmayan şeyleri olmş gibi anlatıyo huyunu herkes bildiği halde bana idare et amann o öyle napalım sen akıllısın bilgilisin kültürlüsün olgunsn o deli diyolar.

aile çok çok önemli tatlım iyi düşün peki ni,şanlın nasıl biri durumun farkında mı sende benmle aynı durumdasın bende sevgilimn ailesini 1 senedir tanıyorum

Nişanlınla konuşmadan tek başına mücadele etmeye çalışma bu insanlarla..başedemezsin..baktın olmuyo direk sen müdahale et..baştan sağlam tut ki ipin ucunu herkes yerini bilsin..

Pardon da hem ilk defa gidip hem de neden hizmet ediyorsun anlamadım
Şunu söyleyeyim sen nişanlımla evlenirsen bu aile
Senin kendi ailende görüşmene laf edecek,sizi ayrı tutmaya çalışacak
Her fırsatta sizde olacaklar
Her zaman hizmet bekleyecekler
Eşin ve sen de tartışıp duracaksınız
Buradaki diğer konuları iyi oku ve evliliği tekrar tekrar düşün

bilmiyorum ozaman neden o şekildeişe giriştim ama benm genel huyum bu gittiğim yerde olsun kendi evmzde olsun yardım ederm falan takılmazdım hiç böyle şeylere ama üstüme yıkmaya başladıklarndan beri bende kalkmıyorum oturuyorummm artık.

Bu daha nişan, iyi düşün derim
Şimdiden böyle yapanlar ilerde ne yapmaz

nişanlımlaa ortaokuldan beri tanışıyoruz 5 sene üniversitede beraberdk 7 24 okadar iyi ankalıyorzki tek tartşmalarmz nişanlndktan sonra ailesi yüzünden oluyo eltim ortalığı karştırıyo ama artık hiç lafımı çekmiyorum herşeyi söylüyrmmm

Arkadaşım kusura bakma da o insanlar kadar sen de suçlusun. Sen çöp tenekesinden mi çıktın ya ne diye kendine bukadar hakaret ettiriyorsun ezdiriyorsun kendini.

Onların tavırlarını engelleyemezsın tamam anladım ama ne demek eltının evıne gidip hizmet etmek. Boyle yaparak saygı görmeyeceksin aman da ne düşünceli demicekler tam tersi seni hizmet yapmaya layık insan olarak görecekler. Kendini yücelt biraz ya azıcık eltinden örnek al. Onun evinde ona hizmet etmek yaptıgın en buyuk yanlışlardan biri. Senın evıne gelene hürmetini esirgeme ama misafir gittiğinn yerde de misafirliğini ağırlıgını bil. Kv nın evınde de olsa bu durum boyle. Tek başına sana yukluyorlarsa sen de otur yapma. LAf söyleyen olursa herşeyı ben mı yapıcam beraber yapalım dersenız yapalım de. Ya da bahane bul rahatsızım vs de onlar sana hizmet etsin biraz da. Sen de annesinin kuzususun sonuçta. Elin görgüsüzleri seni ezsin diye doğurmadı o kadında.

Eşinden destek buluyorsan ona sahip çık ama akıllı ol kimseye ezdirme kendini. Ondan destek bulamayacagını anlarsan da rest çekmekten korkma. Ya huzurlu hayat ya da hiç diyeceksin. Seni mutlu ettirecekse devam edecegini uzecekse de devam etmeyeceğini anlasın.

Hem ailesi de ayrılma boşanma konusunda hassas anlattıgına göre. Bu yuzden bunu da kullanabılırsın. Bilsinler senın herşeyı sıneye cekip oturmayacağını. Çok canın yanarsa gerektiğinde rest çekeceğini bilsinler.

zaten şu ano seviyedeyim ben saygısızlık yapmayım aman yaşlılar kırılmasınlar dedkçe üstüme geldiler zıtlaştrdılar benii şu an ben onlara sıkıntı çıkartıyorum bilerek isteyerek.ne evlernde bişey yiyorum içiyrm nede hizmet ediyrm otruyorm elmde telefon takılıyorum nişanlımada dedim nasıl oluyomş bi anlasınlar diye odaa haklısın hayatm yapma ben senin yanındaym dedi bu sadece iş konusnda değil nişanlım hep yanmdaaa ama onunlada bitmiyo işş

bunları nişanlınla konuştunmu o ne diyor bu duruma yani evlenince herşey eşle bitmiyor ailede çok önemli ilerde bu tarz şeyler çok etkiler evliliğini mesafeni koruman gerekiyor her insan aynı olmuyor kafa yapıları hayat tarzları yaşantılar bir olmuyor senin açından giydiğin bir kıyafette sorun yokken diğer insanlar için o kıyafet aşırı gelebiliyor ama nişanlıyken böyleyse sonrasında çok yaşarsın gibi geliyor mümkün oldukça uzakta oturmaya bak f azla yüz göz olmamak adına yada sabredip katlanacaksın bazı şeylere eşin için ama aile çok önemli bunu bilmeni isterim evlendim aman ailesiyle i şim olmaz diyenler olsada mutlaka ilk zamanlar etkilemese bile sonradan mutlaka etkileyecektir

mutfakta tek kalıp bunaldıgın zaman
nişanlını yardıma çagır:ssz:

o zaten durmadan gelirr bırak bi senmi varsın niye hep sen yapıyosun der ama insanlar çay bekliyo diyelm evde misafrde var bende misafrm ama eltim gider odasına bebek emzrcem diye saatlerce çıkmaz görmce desen oda aynı hemen dersi olur sızlanr gider kaynanammı kalkıp demlesn çay dağtsın bilmiyrm beni mecbur bırakıyolar hep

[/COLOR]

işaretlediğim yerde seninle böyle konuşarak onu idare ettirmeye çalışıyorlar
"kimseyi sevmek samimi olmak zoruda değilim.. ben onla ne kadar az muhattap olursam o kadar iyi anne baba. k. bakmayın yoksa oğlunuzla, sizinle aramı bozacak diye korkuyorum ben sizi seviyorum kendini bilmezler yüzünden sizinle aramı bozaman" dersin

kv kp karışma huylarına gelince ona da zamanla karıştırtmazsın.. nişanlına da "ben seninle evlenicem hayatım.. aklı başında akıllı adamsın.. babanın karışmasına gerek var mı? herhangi ters bişey görürsen sen söylersin zaten" gibi konuş..

o bu pohlamayla gerekeni yapar:34:

yaptım canım bunları ilk konştuklarnda dedim hattadaha sert söyledmm kiminle nasıl konuşacağıma ben karar veririm siz karışamazsnz bile dedimm haklısın dediler sonra kynanam arar özlemide aradnmı kandilini kutladnmı hayr derm bi ara kızım hatrm için bilmm ne kaynbaba desen oda aynı hadi akıllı kızım büyüklk sende kalsın falann aramamm bu sefer abi arar yalan yanlş karısınn her dedğine inanrr özlemm seni kaç defa aramşş açmamşsnn derdin ne falann allahtan nişnlım yanmdaydı o konşmadaa anlattı abisine öyle bişey olmadığını daha neeler neler.bende en sonundaa delirdim isyan ettm bundan sonra sadece selaam verrm mecburiyetten yapılması gerek şeyleri yaparm onun dışındada tek kelime etmycemmm dahada üstüme gelrsenzz selam dahi vermem siz bilirsnzz diye

Sende de biraz kabahat var.Neden ilk gittiğin günden hizmete başladın ?
Tamam gelin çay servisi yapar filan ama ilk günden bilmediği mutfakta çay demlemez.
Diğer gelin dahil herkes otururken sadece yeni gelinin servis yapması da hiç hoş değil.
Yapmayın böyle kızlar,bu kadar gönüllü ezdirmeyin kendinizi.

Eltin daha 21 yaşında ve anne olmuş,kimbilir kaç yaşında evlenmiş.
Seni kıskanması ve rakip görmesi anlaşılabilir çünkü dünyası kısıtlanmış bir kız.
Sorun sadece eltin olsa takma,uzak dur diyeceğim ama aileyle de sorunların var.

Nişanlın bugün senden yana olabilir ama evlenince aileci olması büyük ihtimal.
Kendine uygun olmayan bir aileye girmek üzeresin,ayağın eşikte...
İçeri adım atmadan önce çok çok iyi düşün.Sevgi herşeye yetmiyor,evlilik bambaşka bir dünya.

evlendikten sonraa fikirleri değişirmi ailesinden oda çok hoşlanmıyo sevmiyo aynı şehirde otrmak bile istemyoo amaa bilmiyrm ilerisini düşündükçe korkuyorum nişanlıdan ayrılmaklaa evlenip boşanmakk arasndaa milyarlarca fark vardrr

Back
X