canım aynı hatayı bende cok yaptım nısanlıyken, ben ve nısanlım aılelerden uzakta yalnız yasıyorduk,ikimizinde işi gücü burdaydı....ailesi nişanlımın evine geldiğinde benide evime göndermiyorlardı, bu bırazda benım hatam fazla yuz vermıstım....neyse ramazan dıye aksamları ıs cıkısı yemege davet edıyorlardı, hatta evıme gıdcem dedıgımde kv: aaaa olur mu tek basına napıcaksın sen gıdersen bızde hep bırlıkte oraya gelırız dıyorlardı ve ben de kırmamak ıcın gıtmıyordum.... ee yemekten sonrada halıyle bulasıklar bana kalıyor , yaşlı kadın dıye ben gocunmuyordum ondan taaa ki son sözüne kadar (bu arada eltı ve gorumcede esımın evınde kalmaya gelmıstı....)
son gunlerde hep mesaıye kalmıstım onların yemegınden sonra gelıyordum ve bulasık benı beklıyordu , kendı yemegımıde yıyor tüm bulasıgı(12 kısı) makınada yoktu ben yıkıyordum, genelde nısanlım o sırada uyuyor olurdu bende ses cıkarmazdım.......
yıne boyle cok gergın geldıgım bı gun ve cok gec 10 falan, iftar yemegımı yedım, bı baktım mutfak yıgınla bulasık cay ıcılmıs meyve yenılmıs.... o gergın suratımı gormen gerektı, ve o an nısanlım uykusunu alıp uyanmıstı bıle, neyse mutfaga gectım.
kv: kızım sen halledersin, dedi
elti: dur bende gelıyım zaten gec geldın bugun yorgunsundur.
ben: gerek yok nısanlım var ben yıkarım o durular, dedim
kv: aaa olur mu cocugum yorgun yorgun bı de bulasıkmı yıkıcak

nişanlım: yok artık anne , yediğiniz bulasıgı ınsan kaldırmaz mı ,yıkamayacak olsanız ben yıkardım uyumazdım, yazık gunahtırikız gece yarısına kadar calısıyor,ayıp yahu, dedi....
ve nısanlım bana sen gec dınlen ben yıkarım dedı.... ben de yok olmaz beraber yapalım dedım.... kv dayanamadı, hadı sız gıdın dınlenın ben yıkarım dedı ve o yıkadı.......
yanı demem o kı kendı evlatları soz konusu olmayınca anlamıyordu ne denlı yoruldugumu, ee nısanlımda bılmıyordu olanları genelde uyurdu o saatler ve yıne hata bende nıye kalıyorsam....
yine bir de utu muhabbetı oluyordu kv:kızım utunun fısını taktım gıt de nısanlının gomleklerını utule dedıgı bır gun, cagırdım nısanlımı: bak gelemem boyle seylere annene soyle duracagı yerı bılsın yeter artık dedım.(ee bulasık ynunden yuz aldım nede olsa)
nısanlım hmen aldı elıne utuy tum gomleklerını utuledı ve kv yanında bana seslendı: canııııım utuleneceklerın varsa utleyım dıye
bu seferde kv

sok oldu...
iyide oldu anladı ondan sonra bana buyrdugu her ısı aslında ogluna buyurdugnu.....ve bır daha hıc oyle ıslere gırmedı, zaten sımdı evımdeyım kımseye sunuda yap dıyecek fırsatı vermıyorum ama malesef bu nısanlılıkta oluyor, geline ıstedıklerı seklı vermeye calısmak........
dıyorumya benımde hatam coktu ma ıyıkıde yaptım o haatyı kı nısanlıyken tanıdım ona gore tavrımı koydum, evlendıgımde ıstedıklerı kalıba sokamadılar......
belkı fıkır olur arkadasım hayat hıkayem, ama emın ol evlendıgınde sneın kuralların olacak kendını ezdırme tavrını net koy.