Nişanlımın ailesinin ilgisizliği. Fikrinize ihtiyacım var

Limoncu aslanım iyi ki geldin yetiştin konu sahibesi ve ailesi kazıklanıyor

Bir süredir ortamlarda yoktun tam üstüne geldin :KK73:
valla yaa böyle tiplere uyuz oluyorum ulan oglun var insan 2 gune girse ille biseyler yapar be ben senelerce ucak biletlerimi günlerden cıkardım oooo ne künyeler yaptım ne kolyeler cocukta para yok aile cakal valla yazık kıza
 
oooo ben ne liralar bozdum ne bilezikler hahahahh heralde suan ilk bileziklerim tüm takılarım olsa 500 gram falan vardır tabi simdi millet der ne yaptım ilk zaten 150 gram bilezik bide 22 ayar set vardı 34 gram bide beşli vardı oda setle aynı ayarda onların bi kısmını bozduk bi kısmıyla aptal gibi arabaya verdim sonra esime kredi cektirdim 10 burma öyle yaptık 20 bındi tabi 200 gram sonra onları yedik iş yeri tazminat verdi hahahahhaha millet agzı acık okuyodur 80 bin 40 binini lira yaptım ki o zaman 2014 yada 20 15 650 liradan yapmıstık cumhuriyetleri sonra yarısı gene araba sonrası gezme gezme gezme altın 2senedir cıktı zaten düne kadar bu kadar yuksek degildri
Mesajı tam anlamasam da konu altın olunca bu heyacanla anlatma şekli beni benden alıyor 😂
 
Sen en başta bunu istemem şunu istemem demekle zaten onlara boyle davranmalarının yolunu açmışsın.Bencede karşı taraf saygılı olmalı.Saygı yoksa değerde yok demektir.Ayrıca kac yasındasınız.Borcsuz evlenmek ıstıosan para bırıktırıp sonra evlenebılırsınız.Malum korana var
 
ben düğün hiç istemedim. Sade bir nikah istedim. Kendileri ilk erkek çocuk ilk torun diye düğün istediler. Salon ücretinin bile cebimizden çıkacağını tahmin edemezdim. salon tutuldu artık iptal etmiyorlar.

Bence siz cok mantikli bir insansiniz bence de eger durumu yoksa insanin ve sonrasinda borc odeyecekse dugun nisan bohca altin hatta takim esya vs bunlara gerek yok. Cunku borc odemeye ne gerek var. Ailesi ise yardim etmeleri bir yana size zorla masraf yaptirmislar resmen :KK43: bence konusun ailelerle biz her seyi kendimiz yapicaz ve borc odeyecek durumumuz yok bize karismayin diye. Yani destek olmayabilirler de kostek olmasalar bari artik bundan sonra. Nisanliniz altin almasin bence ailesine de acik acik param yok alamadim desin...

ilgisizlige gelince demek ki onlar da oyle tipler kendinizi uzmeyin hatta simdiden biraz mesafe koyup evliliginize karistirmayin bence tabi saygi ve guleryuz cercevesinde.
 
Herkes maddi açıdan değerlendirmiş tek sorun bu değil arkadaşlar. Bir şekilde o yola girdik kendi başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Ama ailesinin bir kere bile ailemle bunları konuşmaması normal mi? Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim onu öğrenmek istiyorum ben. Bu daha üzücü şu an.
Merhabalar. Günlerdir içim içimi yiyor. Sonunda sizlere içimi dökmek için üye oldum.

Biraz detaylı anlatıcam umarım sıkılmazsınız bana bir yol gösterirsiniz. Ama lütfen kırıcı olmayın hatalı olduğumun farkındayım. Bundan sonra ne yapabilirim ona odaklanmak istiyorum artık.

31 yaşındayım. 9 ay önce nişanlandım. Nişanlım da ben de özel sektörde çalışıyoruz ama çok iyi maaşlar almıyoruz. İkimizin toplam kazancı 5-6 bin civarı oluyor. Nişan öncesi kendisi uzun bi süre işsiz kaldı nişana çok yakın bi zamanda iş buldu. Bulduğu iş 6 ay sözleşmeliydi, kadroya geçme ihtimali vardı ama kimseyi kadroya almadılar. Süre dolunca işten çıktı ve yeni iş bulana kadar yine 1-2 ay işsiz kaldı. Haliyle kenarda bir birikimi falan yok. Daha da kötüsü bedelli askerlik için bir yakınından borç almış henüz onu bile ödememiş.

Ben bunları bile bile hiç mantıklı düşünemeden her şeyi hallederiz sandım. Açıkçası ailesinin bu kadar ilgisiz olacağını tahmin etmedim. Benim ailem de onun ailesi de destek olursa çok borcumuz olmaz diye düşündüm. O dönemde kendisi yeni işe girdiği için nişan alışverişi bile istemedim, bohça istemedim. Boşa masraf olmasın dedim. Gereksiz buluyorum zaten. Annesine de demiştim boşuna masraf olmasın alışverişe gerek yok diye. Ama bazı şeylerin de aileler arasında karşılıklı konuşulması gerekirdi. Hiç öyle bir konuşma olmadı. Yani sizde nasıl olur ne alınır ne yapılır falan hiç sormadılar. Zaten ailem bir şey istemezdi altın falan konuşmaktan bahsetmiyorum. Eşya anlamında ne alırız ne yaparız hiç sorulmadı. Düğüne 2 ay kaldı kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama nişanlım işe yeni girdiği için şu an asgari ücret alıyor. Ancak beyaz eşyaları halledebildi. Nişanda da 2 bilezik takmıştı kredi kartıyla alarak. Alma demiştim bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir şey yok zaten. Alayım da düğüne kadar Ödenmiş olur işime gelir demişti.

Yani sonuç olarak iki farklı sorunum var aslında. Birincisi ailesinin bize maddi anlamda hiç destek olmaması. İkincisi ise hiçbir şekilde ailemle bunları konuşmaya gelmemeleri. Birkaç defa onlar bizi davet etti gittik. Sonra biz de onları davet ettik geldiler. Ama hiçbir şekilde düğüne dair tek kelime konuşulmadı. Babası zaten inanılmaz suratsız ve soğuk bir adam. Hep babam sohbet konusu açtı öyle ilerledi. Ve babamın numarasını bile almadı. 9 aydır bir kere bile aramadı. Babam kendisinden büyük yaşça. Annesi beni de annemi de arada arıyor hal hatır soruyor ama o da düğünle ilgili eşyalarla ilgili tek kelime etmiyor.

Beni istemediklerini düşünüyorum. Nişanlımla da açıkça konuştum. Öyle bir şey ben hiç hissetmedim diyor. Annesi de bana ve aileme çok yakın davranıyor. İşin içinden çıkamadım. Nişanlım altınları da kendisi alacaktı 5 bilezik set ve saat alacağım demişti. Şimdi düşünüyorum da onları düğünde annesi babası kendisi almış gibi takacak ama düğünden sonra ben borç ödemeye devam edeceğim. Diyorum ki hiç altın falan almasın nişanlım. 2 tane aldığı yeter en azından borç ödemem. Aileme karşı da kendimi kötü hissediyorum. Onlar düğünden sonra borç ödemeyeyim diye ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de orta halli insanlarız ama babam istiyor ki düğünden sonra sıkıntı çekmeyeyim taksit ödemeyeyim diye yatak odasını falan alacaktı. Her şeyden çok insan yerine koyup da nasıl olacak ne yapılacak diye sormadıkları için üzülüyorlar. Sanki kızımızı zorla vermişiz gibi davranıyorlar diyorlar. Onlar üzülüyor olmasa ben takmayacağım ama şu an nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum. Lütfen bana fikir verir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Ben de aynı sorunları yaşadım. Maddi boyutunda değil manevi boyutunda eşim sanki öksüz gibiydi. Evin gideceği geleceğine hep eşim ben ve benim ailem koşuyorduk. Hiçbir zaman benim aileme nasıl yapalım ne yapıp ne edelim danışılmadı. Herşeyim dört dörtlük oldu o ayrı ama insan onlar da ilgi alaka göstersin bekliyor. Çeyiz çıkarma olur bizim adette ki onalrın da adeti aynı zaten aynı şehirliyiz ona bile gelmediler. Çeyizimi eve kardeşlerim ve eşim ben görürdük. Ve imam nikahı olacakken cuma günü hocayı getireceğiz dedi eşim ben de benim babama söylemem uygun olmaz sen ara söyle bari dedim. Eşim işte o zaman nişanlım aradı babaö da bakarız dedi ama eve gelince kızım bunu damadın değil babasının beni arayıp müsade alması gerekirdi falan dedi ve bende de artık devreler yandı. Eşime babam bu aile seni istemiyor ben kızımı zorla mı veriyorum sanki bu ne ilgisizlik bu iş olduğu yerde kalsın diyor dedim. Eşim ailesine açmış ağzını yummuş gözünü, ablası falan aman affedin ilgikenemedik diye evimize geldi akşamına babası babamı aradı uygun görürseniz nikahı yapalım falan diye. O rest işe yaradı yani ama evlendik hala her işimize benim ailem koşar değişen birşey olmadı
 
Kültürler de farklı anladığım kadarıyla. Belki maddi acıdan denksiniz ama sosyal olarak çok farklı aileler belli ki. Nişanlın ne diyor bu duruma? Ailesi neden etliye sütlüye karışmıyormuş ? Bizimkiler de öyle bu arada . 5 yıllık evliyiz babamla kayınpederimi düğünden sonra bir babalar günü etkinliğinde bir araya getirmiştik üstünden 2 sene mi geçti 3 mu hatırlamıyorum.oglum doğdu başka başka zamanlarda ziyarete geldiler. Kız isteme törenim evlere senlikti hala hatırladıkca sinirim bozulur. Evlilik öncesi bu tür sorunlar evlilik sonrası da tam gaz devam ediyor genelde

kültürlerini çözebilmiş değilim açıkçası. Karslılar ama tanıdığım birçok karslı nişanlımın karslı olduğunu öğrendiğinde onlarda adettir şöyle yaparlar böyle yaparlar diyorlardı ama herhangi bir geleneklerini görmedim. Modern yaşadıkları da söylenemez. Ama hiç duymadım biz de adettir şu bu olur dediklerini. Beni üzen de bu oldu zaten. Sırf suya sabuna dokunmamak için, nasıl olsa bunlar bizim gelenekleri bilmez diye hiç ses çıkarmadılar.

Aileler arasında herhangi bir gerginlik atışma vs olmadı. Ona rağmen babası ilk günden beri suratsız. Nişanlım da babasının karakterinin böyle olduğunu söylüyor. düğünle ilgili hiç ses çıkarmıyor olmalarıyla ilgili de üzülüyor. Beni mahcup ediyorlar ama ben söyledikten sonra bir şey yapmalarının anlamı yok bu da bana ders olsun demişti bu konuyla ilgili.
 
Bence kp asosyal bir tip size bir tepkisi yok. KV sıcakmış onun ilgisi yetsin

Baştan da yazdım ölü taklidi yapmaları çok ayıp çünkü sizin aile bir şeyler yapıyor. Hiç mi kenarda paraları yok, en kötüsünden mobilyaya para koyalım da mı demez insan??

kenarda paraları yok bildiğim kadarıyla. Ama dediğiniz gibi mobilya teklif etselerdi zaten çok uç seçimler yapmayı düşünmüyorum. Kirada oturacağımız için eşyayı mümkün mertebe az ve uygun seçmeye çalışacağım. Bir teklifle gelseler bile ben zor durumda bırakmak ödetmek istemezdim. Hiç değilse zorlandığınızda destek olmaya çalışırız deseler bu bile yeterdi. Evet ölü taklidi aynen öyle yapıyorlar.
 
++++
Ben de üzüldüm
Karşı taraf yurtdışından emekli, normal bir emekli değil ki 1euro=nerdeyse 8tl. Adam 1000euro emekli alsa bile ayda 8000tl yapıyor.

Konu sahibesinin babası 70yaşında adam kredi çekiyor yazık değil mi? Konu sahibesine çok kızdım şimdi, niye babasına bu eziyeti yapıyor? Babası 1 TL koymasın. Karşı taraf koymicaksa babası da bir şey koymasın o kadar

yanlış anlamışsınız. Babası yurt dışından emekli değil. Yurt dışında çeşitli ülkelerde şantiyelerde çalışarak Türkiye’de primini ödemiş Yani buradan emekli. Babamla aşağı yukarı aynı şartlardalar.
Bir arkadaşa daha yazmıştım ama görmediniz sanırım. Babamdan ben hiçbir şey istemedim. Hatta bu kadar borcumuz olacağını karşı tarafın bir şey yapmadığını bile söylemedim. O sadece üzerine düşeni yapmak için Kendisi böyle destek olmak istemiş. Düğün yaklaşınca baktım ki karşı tarafın sesi çıkmıyor. Ben de babamın benim için çektiği parayı götürüp kendisinin taksitlerini ödedim. Böylece babam yüksek taksitler öderken, krediye daha az para Ödemiş olacak. Yani benim için çektiği parayı kabul etmedim. Karşı taraf keyfine bakarken babama borç ödetmeyeceğim elbette. Ailem olayın maddi boyutunu bilmiyor, insan yerine koyup fikir alışverişi yapılmamandan rahatsız.
 
kültürlerini çözebilmiş değilim açıkçası. Karslılar ama tanıdığım birçok karslı nişanlımın karslı olduğunu öğrendiğinde onlarda adettir şöyle yaparlar böyle yaparlar diyorlardı ama herhangi bir geleneklerini görmedim. Modern yaşadıkları da söylenemez. Ama hiç duymadım biz de adettir şu bu olur dediklerini. Beni üzen de bu oldu zaten. Sırf suya sabuna dokunmamak için, nasıl olsa bunlar bizim gelenekleri bilmez diye hiç ses çıkarmadılar.

Aileler arasında herhangi bir gerginlik atışma vs olmadı. Ona rağmen babası ilk günden beri suratsız. Nişanlım da babasının karakterinin böyle olduğunu söylüyor. düğünle ilgili hiç ses çıkarmıyor olmalarıyla ilgili de üzülüyor. Beni mahcup ediyorlar ama ben söyledikten sonra bir şey yapmalarının anlamı yok bu da bana ders olsun demişti bu konuyla ilgili.

Ben de sasirdim. Benim anne tarafim da Dogu Anadolulu, gayet sosyal ve aileye deger veren insanlar. Annem 6 kardes, her gun en az 3yle mesajlasir :KK48: Anneannem, dedem yasli onlardan sonra ailenin en buyugu olan en buyuk dayim diger 2 dayim evlenirken dugunlerini yapti. Davullu zurnali, gayet geleneklerin yasadigi eglenceli dugunler oldu. Dugun organizatoru dayim:) calgicilara kadar ayarladi, dugun mekanini, ev esyalarini, para islerinin de hepsini kendi halletti. Karslilar da keza, daha once Kagizman dugunune gittim calgi cengi halay vardi erkek tarafi yapmis hepsini:KK48:

Sizin taraftan KP asosyal bence ama KV acikgoz. Gayet sicakkanli demissiniz bence maddi konuda ses etmeyin diye o KV sizi yaglayip balliyor (gunahini almayayim ama). Sizin yapacaginiz tek sey var ababniz kredi cekmediyse cekmesin. Cektiyse de goturup parasini geri verin. Karsi taraf ne kadar para koyuyorsa sizin ai
 
Ailem olayın maddi boyutunu bilmiyor, insan yerine koyup fikir alışverişi yapılmamandan rahatsız.

Bence bir an once ailenize karsi tarafin maddi olarak olu taklidi yaptiginiz soyleyin. Tamam paralari olmayabilir ama davranis bicimleri gercekten yakisiksiz. Sizin babaniz telefonu eline alip biz bu kizi zorla mi evlendiriyoruz demeli (nacizane fikrim)
 
iyide onlar demiyosa baban laf yapıcak böyle güzelikle dünür napalım bunlar genc simdi bunlara borc bırakmayalım sen neyi yaparsın ben sunu sunu alıcam dicekti öyle cakal erkek ailesi varki cok hosuna gider kız babasını kazıklamak mesela altın olayına gelince maden sen ödicen annen hemen araması lazım kaynananı bunlar böyle böyle diyo siz ne düsünüyosunuz diyip utandırmaları lazım anlamadıgım sen nisanlına niye demiyosun maasın kac parakı salonu sen ödicen valla bu zamanla sesin cıkmazsa 10 sene bunları düsünür kendi kendini yersin sana söyliyim

babam artık aramaz. İnsanlıkları bu kadarmış diyip konuyu kapattı kendince. Ama içten içe üzülüyor biliyorum. Annem annesini arayacak oldu birkaç defa ama o da her defasına sinir oldu onlar arayacağına ben neden arıyorum diyip vazgeçti. Çünkü annesi sürekli aman aman yeterki sağlık olsun her şey hallolur modunda. Sürekli konuyu değiştiriyor. Hiçbir şeyi net konuşamıyorsunuz.

Ama şu söylediğiniz fikir mantıklı geldi. Yani annesini arayıp altını kendimiz alacağız diyorlar falan diyebilir. Bence altın almayıp eşyalarını alıp ödesinler diyebilir. Bakalım kv o zaman ne tepki verecek
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sasirdim. Benim anne tarafim da Dogu Anadolulu, gayet sosyal ve aileye deger veren insanlar. Annem 6 kardes, her gun en az 3yle mesajlasir :KK48: Anneannem, dedem yasli onlardan sonra ailenin en buyugu olan en buyuk dayim diger 2 dayim evlenirken dugunlerini yapti. Davullu zurnali, gayet geleneklerin yasadigi eglenceli dugunler oldu. Dugun organizatoru dayim:) calgicilara kadar ayarladi, dugun mekanini, ev esyalarini, para islerinin de hepsini kendi halletti. Karslilar da keza, daha once Kagizman dugunune gittim calgi cengi halay vardi erkek tarafi yapmis hepsini:KK48:

Sizin taraftan KP asosyal bence ama KV acikgoz. Gayet sicakkanli demissiniz bence maddi konuda ses etmeyin diye o KV sizi yaglayip balliyor (gunahini almayayim ama). Sizin yapacaginiz tek sey var ababniz kredi cekmediyse cekmesin. Cektiyse de goturup parasini geri verin. Karsi taraf ne kadar para koyuyorsa sizin ai

işte asıl mesele bu. Kendileri de bence gelenek göreneklere göre yaşıyorlar buna eminim ben. Üstelik altına gösterişe de önem veriyorlar. Ama biz batılıyız bunları bilmiyoruz diye hiç seslerini çıkarmıyorlar.
“Sizde adet gelenek nedir” şeklinde bir kere bile sormadılar asla. Zaten gelenek derdinde değilim. Derdin bu değilse ne diye uğraşıyorsun derseniz de salak yerine koyulmak canımı sıkıyor sorunum bu.
 
Bence bir an once ailenize karsi tarafin maddi olarak olu taklidi yaptiginiz soyleyin. Tamam paralari olmayabilir ama davranis bicimleri gercekten yakisiksiz. Sizin babaniz telefonu eline alip biz bu kizi zorla mi evlendiriyoruz demeli (nacizane fikrim)

anneme anlattım dün. O da nişanlından eminsen çalışır öderiz diyorsan karşı tarafı dert etme dedi. Biz kendi üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Onlar yapmıyorsa da kendi insanlıkları dedi. salak yerine koyuluyor olmak dışında maddi hiçbir şeyi dert etmiyoruz şu an. Sadece biliyoruz ki gelenek göreneklerine göre yaşıyorlar. Altın eşya falan hepsine düşkünler. Yeni geline hediyeler vs almak adetleri. Bana bir iğne bile almıyorlar çünkü geleneklerini bilmediğimizi sanıyorlar. Üzücü olan bu. Bilmiyoruz Sanıp salağa yatmaları.
 
iyide onlar demiyosa baban laf yapıcak böyle güzelikle dünür napalım bunlar genc simdi bunlara borc bırakmayalım sen neyi yaparsın ben sunu sunu alıcam dicekti öyle cakal erkek ailesi varki cok hosuna gider kız babasını kazıklamak mesela altın olayına gelince maden sen ödicen annen hemen araması lazım kaynananı bunlar böyle böyle diyo siz ne düsünüyosunuz diyip utandırmaları lazım anlamadıgım sen nisanlına niye demiyosun maasın kac parakı salonu sen ödicen valla bu zamanla sesin cıkmazsa 10 sene bunları düsünür kendi kendini yersin sana söyliyim
aman 40 gram altn mı allah askına insanlar cocuklarına yapıyo bunu bana 150 gram yapmıslardı o bile az gelmisti pehhh 40 netmis bide üstüne evi 0 yaptırmıstık 30 bine 10 sene önce
Gelin ata binmiş ya kısmet demiş..önce huzur.huzurun olmadığı yerde 150 Gr altınin üstüne evlerin 1gr altın kadar değeri kalmıyor.simdi çok daha fazlasına sahibim ustune altın top bir oğlum var.isim maaşım var.sagligim yerinde :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: .ha evimde huzur olmasa kafama takarmiydim bilmiyorum bari altınım olsaydı diye🤣
 
Herkes maddi açıdan değerlendirmiş tek sorun bu değil arkadaşlar. Bir şekilde o yola girdik kendi başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Ama ailesinin bir kere bile ailemle bunları konuşmaması normal mi? Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim onu öğrenmek istiyorum ben. Bu daha üzücü şu an.
Merhabalar. Günlerdir içim içimi yiyor. Sonunda sizlere içimi dökmek için üye oldum.

Biraz detaylı anlatıcam umarım sıkılmazsınız bana bir yol gösterirsiniz. Ama lütfen kırıcı olmayın hatalı olduğumun farkındayım. Bundan sonra ne yapabilirim ona odaklanmak istiyorum artık.

31 yaşındayım. 9 ay önce nişanlandım. Nişanlım da ben de özel sektörde çalışıyoruz ama çok iyi maaşlar almıyoruz. İkimizin toplam kazancı 5-6 bin civarı oluyor. Nişan öncesi kendisi uzun bi süre işsiz kaldı nişana çok yakın bi zamanda iş buldu. Bulduğu iş 6 ay sözleşmeliydi, kadroya geçme ihtimali vardı ama kimseyi kadroya almadılar. Süre dolunca işten çıktı ve yeni iş bulana kadar yine 1-2 ay işsiz kaldı. Haliyle kenarda bir birikimi falan yok. Daha da kötüsü bedelli askerlik için bir yakınından borç almış henüz onu bile ödememiş.

Ben bunları bile bile hiç mantıklı düşünemeden her şeyi hallederiz sandım. Açıkçası ailesinin bu kadar ilgisiz olacağını tahmin etmedim. Benim ailem de onun ailesi de destek olursa çok borcumuz olmaz diye düşündüm. O dönemde kendisi yeni işe girdiği için nişan alışverişi bile istemedim, bohça istemedim. Boşa masraf olmasın dedim. Gereksiz buluyorum zaten. Annesine de demiştim boşuna masraf olmasın alışverişe gerek yok diye. Ama bazı şeylerin de aileler arasında karşılıklı konuşulması gerekirdi. Hiç öyle bir konuşma olmadı. Yani sizde nasıl olur ne alınır ne yapılır falan hiç sormadılar. Zaten ailem bir şey istemezdi altın falan konuşmaktan bahsetmiyorum. Eşya anlamında ne alırız ne yaparız hiç sorulmadı. Düğüne 2 ay kaldı kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama nişanlım işe yeni girdiği için şu an asgari ücret alıyor. Ancak beyaz eşyaları halledebildi. Nişanda da 2 bilezik takmıştı kredi kartıyla alarak. Alma demiştim bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir şey yok zaten. Alayım da düğüne kadar Ödenmiş olur işime gelir demişti.

Yani sonuç olarak iki farklı sorunum var aslında. Birincisi ailesinin bize maddi anlamda hiç destek olmaması. İkincisi ise hiçbir şekilde ailemle bunları konuşmaya gelmemeleri. Birkaç defa onlar bizi davet etti gittik. Sonra biz de onları davet ettik geldiler. Ama hiçbir şekilde düğüne dair tek kelime konuşulmadı. Babası zaten inanılmaz suratsız ve soğuk bir adam. Hep babam sohbet konusu açtı öyle ilerledi. Ve babamın numarasını bile almadı. 9 aydır bir kere bile aramadı. Babam kendisinden büyük yaşça. Annesi beni de annemi de arada arıyor hal hatır soruyor ama o da düğünle ilgili eşyalarla ilgili tek kelime etmiyor.

Beni istemediklerini düşünüyorum. Nişanlımla da açıkça konuştum. Öyle bir şey ben hiç hissetmedim diyor. Annesi de bana ve aileme çok yakın davranıyor. İşin içinden çıkamadım. Nişanlım altınları da kendisi alacaktı 5 bilezik set ve saat alacağım demişti. Şimdi düşünüyorum da onları düğünde annesi babası kendisi almış gibi takacak ama düğünden sonra ben borç ödemeye devam edeceğim. Diyorum ki hiç altın falan almasın nişanlım. 2 tane aldığı yeter en azından borç ödemem. Aileme karşı da kendimi kötü hissediyorum. Onlar düğünden sonra borç ödemeyeyim diye ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de orta halli insanlarız ama babam istiyor ki düğünden sonra sıkıntı çekmeyeyim taksit ödemeyeyim diye yatak odasını falan alacaktı. Her şeyden çok insan yerine koyup da nasıl olacak ne yapılacak diye sormadıkları için üzülüyorlar. Sanki kızımızı zorla vermişiz gibi davranıyorlar diyorlar. Onlar üzülüyor olmasa ben takmayacağım ama şu an nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum. Lütfen bana fikir verir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Şimdi ayni şey kız kardeşimde oldu . Nisanlinizi seviyorsanız eşya altın çokda mesele değil. Sonuçta bunca evlenen insan yedi göbekten zengin değil. Boşuna masraf yapıp düğünden sonrada borc düşünüp ikimizde huzursuz olmaktansa bence çoğu şeyden kısın zamanla düzeni kurarsınız.tabi yeni gelinsiniz isterseniz haklı olarak ama emin ol karşı taraf öyle düşünmüyor . Kinada mesela adetten gelin avucuna çeyrek koyulur eşinin ailesi almadı çeyrek bizde neden almadılar demedik bunun gibi küçük hesaplar pesindeydiler ama kardeşim seviyordu sorun etmedi. Sizde eşiniz için üç tane çeyiz altın için huzursuz olmayın bence.
 
anneme anlattım dün. O da nişanlından eminsen çalışır öderiz diyorsan karşı tarafı dert etme dedi. Biz kendi üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Onlar yapmıyorsa da kendi insanlıkları dedi. salak yerine koyuluyor olmak dışında maddi hiçbir şeyi dert etmiyoruz şu an. Sadece biliyoruz ki gelenek göreneklerine göre yaşıyorlar. Altın eşya falan hepsine düşkünler. Yeni geline hediyeler vs almak adetleri. Bana bir iğne bile almıyorlar çünkü geleneklerini bilmediğimizi sanıyorlar. Üzücü olan bu. Bilmiyoruz Sanıp salağa yatmaları.
Nişanlınızla hiç konuştunuz mu bu konuyu?
Eğer annenler biz evlenirken hiç bir şekilde yardım etmiyorlarsa bende evlendikten sonra onlara hiç bir konuda yardım etmek istemiyorum derdim.

Bu tür aileler başka ilden kız alırken bütün gelenlek görenekleri bilmez olurlar ama evlendikten sonra bayrama ilk erkek ailesine gelinmesi gerektiği toruna kayınbabanın isminin verilmesi gerektiğiyle ilgili adetleri çok güzel bilirler.
Evlenmeden önce ilgilenmezler evlendikten sonra gelip gitmeleri bitmez olur
 
haklısınız. Üstelik ben maddi destekte bulunmuyor olmalarını bile dert etmezdim. Keşke insan yerine koyup ailemle bir iletişim kursalardı ne olacak nasıl olacak durum bu diye. O samimiyeti hissetseydim bu kadar dert etmezdim.
Niye kursunlar kibu beklenti çok saçma geldi bana evlenen sizsiniz aile ile oturup eşya muhabbeti mı yapılacak onları oeganize edecek sizsiniz
 
ailelerimiz eşit şartlarda. İkimizin de babaları emekli. Ama onun babası daha yeni emekli oldu 52 yaşında. Ve bir yerden iş teklifi aldı geçtiğimiz günlerde. 6 bin maaş istediği için karşı taraf kabul etmedi. Biraz daha düşük bir rakam söylese işe alacaklardı. Bir baba oğlu için geçici de olsa destek olmak için çalışabilirdi. İş arıyor ama en son çalıştığı yerden 6 bin alıyormuş diye onun altına anlaşmıyor hiçbir yerle.
benim baba 70 yaşında ama şu an bankalar düşük faizle kredi veriyor diye kredi çekip bana destek olmaya çalışıyor. Babam da iki oğlunu evlendirdi gerekirse borç aldı ama yine de üzerine düşeni yaptı. Sorun burda tam olarak maddi destek de değil aslında. Paraları olmayabilir dediğiniz için bu açıklamayı ve kıyaslamayı yaptım. Asıl sorun bir anne baba olarak hiçbir şekilde ne yapacaksanız nasıl olacak diye sormuyor olmaları. Böyle yaparak oğullarına değer vermiyor gibi görünüyorlar benim ailem açısndan bakınca


Onların ailesi birşeye karışmıyorsa , siz de kendi ailenize birşey yaptırmayın .
Hem krediden ( faiz bulaşan hiç bir şeyden ) hayır gelmez ..
Aileniz harcamak istediği tüm tutarı size altın olarak düğünde taksın .. Kimse boşanmak için evlenmiyor , ama boşanmak da hak . İleride böyle bir durum olursa düğün takılarını boşanma aşamasında talep edersiniz ..
Ayrıca buraya yazdığınız şeyler kafanızı oldukça kurcalıyor ki konu açtınız , bu düşüncelere daldıysanız evlenseniz de yıllar geçse de unutmazsınız ve bu sürekli mutsuzluğunuza sebep olur . Bu sebeple ya bu düşüncelerinizi kafanızdan tam silin ya da evlilik işini bir kez daha düşünün derim ..
 
X