Nişanlımın ailesiyle mecburen aramı düzeltmek zorundayım:(

kusura bakma arkadaşım ama seninde çok yanlışların olmuş.

Tamam kayınvaliden kıskanç olabilir ama sende çok fevrisin sanki.

Nasıl annenden nefret ediyorum diye mesaj atabilirsin ki? Biri benim annem için öyle söylese bir daha yüzüne bile bakmam.

Bir de kavga etmek niye? Çok yüz göz olmuşsun.. Oğlunu da çağır yanına bak annen bana bunları bunları söylüyor, ben böyle şeylerle kendimi yıpratmak, sinirlerimi bozmak mecburiyetinde değilim. Annenin yüzü burada, söylediği laflar bunlar, güzelce konuş onunla diyebilirdin.

Bundan sonra daha dikkatli davran bence.

arkadaşım bende seninkilere benzer şeyler yaşadım, genel olarak yani. Valla bu anne baba olayları zor be. Bizimde nişanda aramız bozuldu, daha da görüşmedik. Nişanda da düğünde de yoktular istemedim. Ama seninkiler daha insaflıymış 15000 veriyorlarmış en azından. Benim eşimin ailesi nişan yüzüğü bile alamayız demişti. Sana bazı üyeler fevrisin demiş ama, böyle konularda gençler değil büyükler daha olgun daha affedici olmalı. Sen özür dilemişsin kabul etmeleri lazım.
Nişanlınla konuş en güzel zamanlarında hep mutsuz edeceklerse seni olmaz. Ailesiyle konuşsun orta yolu bulsun, yok bulamıyorsa sen özür de dileyip elinden geleni yapmışsın, adım atmışsın. Kendini ezdirme. Seni yok annene teyzene şikayet etmesi çok çok büyük ayıp! Bu kıskanmalar oluyor malesef. Çok benzerlerini yaşadım. İnsanın en güzel günleri sıkıntıyla geçiyor yazık.. Ama nişanlın senin yanında olursa sabırla herşeyi aşabilirsiniz. Tavsiyem; soğukkanlı ol, hassas olmamaya çalış ve kendini ezdirme.

kendinizi nişanlınızın annesinin yerine koyun bi bakalım.ben kadını haklı buldum kızsanızda siz.bana biri arkamdan deseki iki yüzlü nefret ediyorum bende bi daha ısınamam.sonucta o eşinizin annesi olucak nişanlınız size annesini kötülese bile o annen belki bi hata yapmıstır öyle demek istememiştir gibi savunmanız lazım siz birde anneyi ogluna şikayet etmişsiniz.ve ogluda buna ragmen sizi bırakmamıs.bence ayrılın.bu sorunlar sımdıden basladıysa ilerde daha kötü olur.

Siz de az degilmissiniz yani, magdur sayilmazsiniz.
Hadi kayinvalidenin karakter sorunu diyelim. Koskoca adam (kayinpeder) oylesine mi affedemeyiz, cok kirildik dedi sizce?
Demek ki birseyler yapmissiniz ki bu insanlar da bu kadar sogumuslar sizden. Oncelikle kendinize donup oz elestiri yapin, hatalarinizi bulun. Sonra da bu insanlarla dogru duzgun gorusup ozrunuzu de dileyin, arayi duzeltin. Evlenecekseniz, omur boyu yuz yuze bakacaksiniz. Daha simdiden dusman olmussunuz. Nisan atmalar, tekrar birlesmeler derken hepten yuzgoz olmussunuz. Simdiden huzursuzluk diz boyu.
Biraz mantikli olmak lazim. Arayi duzeltirsin, ondan sonra yine az gorusursun yani. Kavga gurultuye gerek yok.

şuan o kadın dediğiniz bayanı evlenince evinize dahi almak istemeyeceksiniz, oğlu gitsin görüşsün diyeceksiniz bu bile büyük bir sorun ve belki bi dönem ya o ya ben olacak!bence zamana bırakınne siz yanın ne nişanlınız arada kalsın..ayrıca o bayan terbiye sınırını aşmış bence de ama ne yazık ki oğlanlar başta rest çekse de evlenince annem de annem diyo bunu gözlemledim,,

valla pek mağdur değilsin sende
hiç altta kalmamışsın
bide nişanlına attığın mesajdan hoşlanmadım
nişanlın attığın o mesajı nasıl yuttu şaşkınım
ne olursa olsun o onun annesi
bundan sonra birleşsenizde sorunlar devam eder gibi duruyor..

Nişanlının ailesi tuhaf sen de maşallah hiç altta kalmamışsın arkadaşın dediği gibi. Kendini ezdirmemek ayrıdır, ama sorun olduğunda ortalığı yıkıp üste çıkmaya çalışmak ayrıdır. Sizlerin birbirinize saygısı bitmiş bu saatten sonra da düzelmez. 10 tane iyi şey yapsan karşılığında 1 kötü şey yapsan iyiliklerin hiç hatırlanmaz herkes de seni kötü olarak hatırlar.
Ayrıca iyi günlerinizde herkes meleği oynar, kötü bir şey olduğunda verdiğin tepki senin asıl karakterini gösterir. Sen de ondan nefret ediyorum, nişanı atıyorum vs diyerek de karakterini göstermişsin, yani uyumsuzsun, gereksiz yere tepkilisin, mesafeli olmakla terbiye sınırını aşmayı karıştırmışsın. Diğer yandan kayınvaliden de kötü bir insan, ona karşı verdiğin her kozu kullanacak o yüzden dikkatli olmalıydın.

Kayınvalideniizin eline çok güzel bir koz vermişsiniz.
Tartışmanın da bir üslubu, adabı olur.
Biri bana ikiyüzlü dese ömrüm boyunca affetmem sanırım herhalde onu.
Ve değeri biter.
Kaldı ki o sizin büyüğünüz üstelik.
Ne yazık ki kayınvalideler çoğunlukla böyle bir tutum sergileyebiliyorlar.
Şanslıymışsınız nişanlınıs hep sizin yanınızda durmuş.
Ve annesini bu durum biraz kıskandırmış sanki.
İtiraz ederken biraz daha ölçülü olsaydınız keşke.

ayrıca idare etme yeteneğin yok
lstiyorsun ki herkes beni idare etsin genelde büyükler sorun çıkartır sende idare edersin zaten bu olgunluk yoksa hiç evlenmeye kalkışma bence ,evlendikten sonrada hergün gezeceğini sanma
bir sürü sorumlulukları var yani süslenm,e yeterli değil

hiç kimseyi nikah ve nikahta atılan imza değiştirmez şimdi ne yaşadıysanız iki taraf içinde söylüyorum evlendikten sonrada daha fazlasını yaşayacağınızdan emin olunuz o zaman kaybetme korkusu olmayan eşinizden aleyhinize tepkiler almanızda olasılıklar arasında,bazı baylar evlenmeden önce söyleyemedikleri şeyleri evlendikten sonra rahatça dile getirirler sizin kişiliğinizde de haksızlıklara anında karşı çıkma var gibi görünüyor dilerim en doğru yolu bulursunuz hayırlısı diyelim sevgiler

nişanlında evlendikten sonra anasını ailesini tutar, sanada iyi davranacağını sanmam,klasik erkek hareketi köprüyü geçene kadar

Olayları dışarıdan bakınca tabiki fevriliğim gözüküyor sadece. K.validemin bir çok lafını bir çok patavatsızlığını örttüm şimdiye kadar. En son yaşadığımız olay benim sinir harbim oldu. İyi niyetli olmadığını o an anladım yada inandım diyelim.. Tabiki hatalarım var. Sütten çıkmış ak kaşık değilim ki.. Tabiki benim saygısızlık yaptığımı düşünüp msjımı da sindiremedi kendine. Ama yinede biraz tutum bekledim onlardan. Resmen nişanı atmam için elinden geleni yaptı son zamanlarda. Daha önceleri yaşadığımız olayların vermiş olduğu dolulukla nişanı atıp bir an önce ferahlamak istedim..

Çoğunuz yorum yapmışsınız tesekkür ederi. AYrı ayrı cevaplamak yerine tek bir cvp yazım istedim.. Sevgimiz büyük.. Annesinin haricinde de engellerimiz oldu.. Hepsini birlikte el ele vererek üstesinden geldik.. Tam evlilik hazırlığı yaparken her iki tarafın yıpranmışlığınla attım nişanı. Herkes ve en önemlisi ben ferahlamak istedim. Ama sonra düşündüm 'aşk gercekten emek istiyo' ve herkes ektiğini biçiyo. Sırf k.validemi yargılayarak çıkmadım tekrar bu yola. Tekrar barıştığımda bi yanda sevgimi düşündüm bi yanda benimde biraz değişmem gerektiğini..

Çok değil biraz huylarına gidersem düzelir umuduyla çıktım yola.. Karşımdaki insanın değişmesini beklemeden ilk önce ben değişmeye başlarsam emin oldum karşımdaki insanlarında değişeceğinden...

Yine de tedirginim tabi.. Evlendikten sonra boşanmak hayatta en son isteyeceğim seyler arasında.. Kafam allak bullak.. Kalbim de keza öyle!:44:

annen baban ne düşünüyor onların fikirleri neler bu durumda halinide görüyorlardır

Babamın henüz haberi yok barıştığımızdan.. İlk msjımda söylemiştim bunu da. Ailesinle problemleri halletmeden babamı bir daha araya koymak istemiyorum.. O pek konulara girmedi Babasıyla nişan atılmadan 1 gün önce konustu o kdr. Bu kavgalarda tartısmalarda araya girmedi hiç Dolayısıyla onu yüz göz etmek istemiyorum bişeyler hallolmadan.

Annem canım bnm ya o hep bnm arkamda yanımda zaten. Sen nasıl istersen o olsun ben senin için herseye kaparım gözlerimi sil baştan yaparım dedi

cnm nişanlınla konuş. ben özür dilemeye hazırım. ama onlar senin ailen . önce sen konuş . barıştığımızı her ne olursa olsun kim ne derse desin evlenmeye kararlı olduğunuzu söylesin. aranızdaki soğukluğun kırgınlığın her iki tarafı zümekten başka bir işe yaramayacağını anlatsın ailesine.

nişanlın ortamı hazırladıktan sonra (yani onları teskin edip arabuluculuk yaptıktan sonra) bir restoranda yemeğe çıkın dördünüz (kv,kp, siz ve nişanlınız olsun sadece) güzel bir yemek yiyin. hepinizin insan olduğunuzdan ve kimsenin dört dörtlük olamayacağından bahsedin.bazı şeylerin kızgınlıkla söylediğinizi anlatın. ayrıntıya girmeyin . karşılıklı birbirinizi üzdüğünüzü, kendinizinde böyle olduğu için çok üzüldüğünüzü, ileride bir aile olacağınızı, anne ile kızın bile yeri geldiğinde anlaşamadığını söyleyin ve özür dileyin.

eski konular açılırsa kapatmaya çalışın . cvp vermeyin. uzatmayın. eğer kavga çıkartmaya çalışırlarsa sakin olun. nişanlınız da sizin bu tavrınızı görünce yanınızda olur. (ha gitmedende nişanlınla konuş. ortamı sürekli yumuşatsın. de ben eskileri unuttum . eski konuların açılmaması için elinden geleni yap de.)

güleryüzlü tatlı dilli ol. ezilip büzülme karşılarında dimdik dur. sen çok ezilirsen üstüne gelirler. işi yokuşa sürerler. tabiri caizse yalvartırlar. mantıklı bir konuşma yap yeter. bana güven her şey çok güzel olacak, kendini üzme başaraksın ben inanıyorum mutluluklar

canım peki nişanlının tutumu ne oluyor bu konular hakkında. sana annemlerden özür dile vs. bişey diyor mu? yada haklısın mı diyor.. nasıl bir tutum sergiliyor?..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…