- Konu Sahibi misssteacherr
-
Biz de aynı şekilde evlendik canım. Isin kötüsü benim ailem üstüne ne dusuyorsa yaptı ve onlardan hiçbir şey görmedim. Duunumde bana 2 bilezik taktilar güya. Ama onlar bile çekilen krediyle alındı. Düğünde bize takilanlardan da bizim de masrafimiz oldu deyip bi güzel tirtikladilar. Ne masraf ettiklerini hala cozebilmis değilim çünkü giyecekleri Afedersin ama dona kadar eşimin kredi kartıyla aldılar. Sonuç ne mi oldu. Tam 4 yıl boyunca eşek gibi kredi odedik. Şimdi ev alın diye baskı görüyoruz neyle alicaz deyince de gelin para tutmayı bilmiyor oluyor. Kredi cekilecekse senin ailen de hiçbir şeye elini surmesin. Her şey o parayla alınsın. Onlara ne yapılıyorsa seninkilere de o yapılsın. Ses cikarmazsan salak zannedip tepene biniyorlar malesef
bunlar hep elalem için...desinler diye...gençler bir dünya borçla evleniyorlar...sonrada başlıyor kavgalar,gürültüler....neden bu kadar çok evlenen aynı zamanda boşanmalar var sanıyorsunuz...aile de yapsa gençler de yapsa elde avuçta olmayınca krediler çekiliyor...gösteriş için, gereksiz öyle çok alımlar oluyor ki...durumlarını çok iyi bildiğim kişilerin aldıklarını görünce şaşırıyorum...Allah yardımcınız olsun...
Sanirim hersey ancak kpss'den sonra açikliga kavusacak. Simdi konuyu açarsan ve kpss'yi kazanmazsa bide üstelik sana suç atar kazanmadigi için.
Kpss'den sonra ciddi ciddi konus erkek arkadasin ile, hatta biraz gözemle. Sorumluluklarini aliyor mu diye. Baktin halen tik yok, üzgünüm ama o zaman ayrilmak en iyisidir. Dedigin gibi bu sekilde ancak ikiniz yipraniyorsunuz. O cevre baskisinada kulaklarini tika bir müddet. Zaten o baski birçok insanlarin yalnis karar alma nedeni oluyor. Yani o konuda stresse girme. Sonuçta olan hep sana olur, çevreye hiçbirsey olmuyor. Önemli olan senin huzurundur, onlarin sana karismaya hakki yoktur.
Valla sen dua et bide masraflarını istemesinler. Bahsetmistim sana dün bize yapılanları. Bide üstüne 6 bin kadar para gönderdim ben masraflari olmuş diye. Düşün. O kadarını bile kıyamadılar 30 senenin başında bi düğün yaptilar anca bu kadaramiin aminn Allah razı olsun tşk ederim cümlemizin.. bende fuzuli masraf istemiyorum. inşaallah kv altınlar konusunda kredi çekin diye diretmez de altın almayız barikendime hediye altını da kredi çekip almak istemiyorum çünkü. ay ne kadar saçma ya hediye altın istemiyorum belki ben kimin gönlünden ne koparsa onu taksın yada takmasın...
Valla sen dua et bide masraflarını istemesinler. Bahsetmistim sana dün bize yapılanları. Bide üstüne 6 bin kadar para gönderdim ben masraflari olmuş diye. Düşün. O kadarını bile kıyamadılar 30 senenin başında bi düğün yaptilar anca bu kadar
Evlenmeden önde böyle yapıp adetleri gelenekleri hiçe sayıyorlarsa, sonra da öyle takılsınlar, siz de modern takılın hiçbir şeyinize karışmasın mesafeli dursunlar.[/QUOTE
tşk ederim yorumunuz için. en son sanırım o kadar modern takılacam ki avrupa ülkelerindeki gibi gidip nişanlımla nikahı kıyıp karşılarına çıkacam biz evlendik diyeelalem sorarsa da kendileri açıklama yapsın
Bizim düğün yemekli oldu canim o yüzden alınan etin köftenin parası işte düşün kocamla pazarlık yaptılar resmen. Eşim işte diyo o kadar veremem hani şu kadar vereyim yok illa 6 mis. Öyle işte canım Allah sabır versin hepimize. Kocamla iyiyiz Allaha Şükür bunları dusunmemeye çalışıyorum o yüzden pekinanmıyorum ya.. nasıl böyle anne babalar var.. gelini sevmezlerse tmm eyvallah ama oğullarını da mı sevip kıymet vermiyo bunlar... yeni evliden para istenir mi ya yazık zaten yuva kurmaya çalışıyor o insanlar.. ne masrafı yapmışlar cidden ben de merak ettim. herşeyi eşiniz ödemiş zaten daha neyin parasını istiyorlar, başlık parası alır gibi. ayıp ya. Allah yardımcınız olsun gerçekten.. inşallah eşinizin işleri hep yolunda gider de kimseye muhtaç olmazsınız
Son zamanlarda gözlemlediğim eğer ki çiftler üni bitirip çalışıp para biriktirip evleniyorlarsa aileyi hiç birşeye dahil etmiyorlar güya dışarıdan öyle görünüyor ama gerçekte böyle mi bende merak ettim
şuan çalıştığım şehirde arkadaşlarla kalıyorum ev arkadaşım 2 hafta sonra evleniyor. dediğiniz gibi herşeyi nişanlısıyla yaptı. iğnesine kadar ortak aldılar beraber ödeyecekler. ücretli öğretmenlik yapıyor ikisi de.. yalnız düğünde ailelerin taktığı altınlara kendileri karışmadı. erkek tarafı takacakları şeyleri onlara kredi çektirip aldırmadı.. toplanan altın ve paralarla borçlarının bi kısmını kapatabilirler diye düşünüyorlar.. mantıklı tabiki çok da güzel olur. düğünü ve altını çocuklara yıkmıyor aileler.
Bizim düğün yemekli oldu canim o yüzden alınan etin köftenin parası işte düşün kocamla pazarlık yaptılar resmen. Eşim işte diyo o kadar veremem hani şu kadar vereyim yok illa 6 mis. Öyle işte canım Allah sabır versin hepimize. Kocamla iyiyiz Allaha Şükür bunları dusunmemeye çalışıyorum o yüzden pek
Şu altın meselesine bende sinir oluyorum benim altınımda 3 ay sonra satıldı oda bağkur borcundan eşimin, ödemezsek hapse girecekti kaynana paraları yemiş ama bağkur borcunu yatırtmamış oğluna olan benim altınlara oldu
ay yaa ben de de o durum var..benim nişanlımın da ünv okurken aldıgı geri ödemeli burs borcu var.. faiz bine bine 15 milyar olmuş... ödememişler. lafa gelince de biz onu okuttuk diyorlar. ya tamam da herkes evladını okutuyor. benimn annem ben ve kardeşim ünv de okuttu aynı anda. bizim neden bu kadar borcumuz yok. kadın dediğin rli tutumlu olur,nereye harcayacagını bilir. şimdi biz düğünden sonra bide 15 binlik borcunu ödeyecez.. gecen bi arkadaşım kız bakınıyodu evlenmek için sordugu ilk soru şu ''aman burs borcu olmasın'' o zaman saçma bulup çok gülmüştüm ama nasıl da haklı bi nedenmiş.. sizin bagkur borcu da buna benziyo.. sizinki ne kadardı
Aynen çocukları okutuyolarsa eğer hicbirseye karışmam moduna geciyolar çok yazık ya
maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?