- 29 Mayıs 2015
- 349
- 210
- 18
- Konu Sahibi misssteacherr
-
KYK borcunu üniversiteden mezun olan kişinin annesi mi tutumlu olup para biriktirip ödeyecek? Bu faiz binerken zamanında ayın 7 sinde parayı çeken kişinin aklı neredeydi acaba?
Kyk borcu öde öde bitmiyo 1 yıldır düzenli oduyorum 2 yıl daha var bitmesini hem yük hem elimi kolunu bagliyo
Ben de yazdığım gibi, evlenicez. Eşyalarımız, gelinliğim, balayımız, a' dan z' ye her şeyi biz yapıcaz nişanlımla. Çünkü yapacak bi şey olmayınca kabulleniyorsun. Durumları yok ailesinin. Ben de evlenince eşime elimden geldiğince yardım edicem. Çünkü durum bunu gerektiriyor maalesef. .
canım kredi çekip evlenmek yerine işe girsin sende çalışıyorsan biraz para biriktirip öyle girseniz düğün işine.miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum
sen herşeyin en güzelini hakediyosun zaten canım benim.kendimden örnek vereyim ama önce şunu anlayın siz karşı tarafa nasıl davranırsanız aynını görürsünüz..
benim sözlümü ailesi borç harç okutmuş memur olur kayınpederim ayrıca bize yakın yaşta bir de erkek kardeşi var ben kendim düşündüm ki zaten ailen seni okutmak için elinden geleni yapmış bir de herşeyi onlardan beklemek ayıp olur hem de zor durumda kalınır yarın öbür gün kardeşinde düğün isteyecek kimsenin hakkına girmeyelim mobilyalarımızı kendimiz alalım nasılsa mesleklerimiz var dedim bunu duyan kayınpederimin çok hoşuna gitmiş siz kendinizi ve kafanızı buna yormayın ben gerekirse kılı kırk yarar gene de yaparım siz sakın düşünmeyin hayaliniz neyse ona bakın demiş ..yani diyeceğim şu sen ne kadar düşünüyorsan karşındaki de seni o kadar düşünüyor umarım anlatabilmişimdir
estağfurullah canımsen herşeyin en güzelini hakediyosun zaten canım benim.
canım kredi çekip evlenmek yerine işe girsin sende çalışıyorsan biraz para biriktirip öyle girseniz düğün işine.
canım yapamıyorlarsa karşı tarafı sıkmak da anlamsız ama.ben de seninle aynı durumda gibiyim 5 senedir görüşüyoruz ama yaşım erken olduğu için biraz çalışıp para biriktirip öyle bu işlere girmeyi düşünüyoruz.altın için para biriktirecek.düğünü beraber yapacağız diyor.ben de bilmiyorum valla.canım 3 yıldır bekliyoruz ya artık bi yerden sonra beklemek çok mantıksız oluyor.. çok kavga gürültü oluyor... ben çalışırım o da işe girerse açık hesapla bişeyleri alıp evleniriz, düğünü de yaparız hadi tmm ama gösteriş için altın alıp da kv tarafı için borca giremem.. ben borca altın alacam onlar düğünde kendi almış gibi takacak öyle mi ?? bunu istemiyorum işte. yoksa diğer masraflara artık amenna.. bide benim ailem herşeyi hazırladı benimö için onun ailesinin herşeyi oğlana yıkmaları canımı sıkıyor. o zaman bende ailemden hiçbişey almayayım
canım yapamıyorlarsa karşı tarafı sıkmak da anlamsız ama.ben de seninle aynı durumda gibiyim 5 senedir görüşüyoruz ama yaşım erken olduğu için biraz çalışıp para biriktirip öyle bu işlere girmeyi düşünüyoruz.altın için para biriktirecek.düğünü beraber yapacağız diyor.ben de bilmiyorum valla.
yok bizim altını bana aldıran ve kredi falan çeken biri yok Allaha şükür olmasında inşallah :) her an herşey olabilir gibi duruyo :) zaten eğer çok sıkıntı olursa almasınlar altın falan .bencede kabul etme.sonradan sıkıntıyı siz çekersiniz.devir ne hale gelmiş ya.. utanmasalar oğullarının üstüne başlık parası isteyecekler.. nerde o eskiden geline kıymet vermeler... ben her türlü borca tamam deyip kabul ederim ama fuzuli borcu kabullenemem. çok masraflı düğün falan istemiyorum zaten... altını da boşverin almayın. bnm kv sırf düğünde gösteriş yapıp altın takacak diye o borcun altına girmeyi kabul etmeyecem.. gönlünden koparsa çeyrek dahi taksa kafi... ama borçla harçla olmaz .. siz de iyi düşünün bence
yok bizim altını bana aldıran ve kredi falan çeken biri yok Allaha şükür olmasında inşallah :) her an herşey olabilir gibi duruyo :) zaten eğer çok sıkıntı olursa almasınlar altın falan .bencede kabul etme.sonradan sıkıntıyı siz çekersiniz.
oğlu okurken ona para göndermeyen annesi oğlu evleneceği zaman ben onu ünv okuttum diyorsa burda yanlış vardır .... tabiki ayın 7 sinde parayı çekip kullanacak. ailesi para mı vermiş ki ?? herkes çocuk okutuyor yapmayın lütfen ya..
Herkes çocuk okutmuyor o ayrı mesele de, madem dediğiniz gibi taa bu insan 17-18 yaşından beri ailesinden hiç para almamaya alışkınsa da şok falan oluncak durum kalmıyor o zaman. Zamanında vermemeleri, gelecekte de vermeyeceklerinin teminatı sonuçta. Ayrıca olayların tek sorumlusu olarak anneyi görmekten de vazgeçmezseniz işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır, annesi para göndermiyorsa, oğluda kendi borcunun hesabında olmayan biri işte, borç senedinde annesinin imzası yok, kendisinin var. Ailesiyle mesafe vs.yi şimdiden koymak isterseniz onu tamamen anlayabilirim ama en azından böyle şeyleri bahane etmeyin. Para vermeyen aileden, neden para vermiyorlar diye dert yanmak abes.
evvela ailenin evlatlarinin omuzuna bu kadr yuku yuklemesi abes, sonucta skintiyi yine evlatlari cekecek ama istemiyorlarsa yapacak hic bisi yok. zorla yapacaklarina yapmasinlar daha ii zaten zorla yapilan iyilikten hayir gelmez
ben de borç istemiyorum çok yüksekte gözüm yok.. ama bana takılacak altınların ve yapılacak düğünün borçlarını ödemeyi düşünmek bile istemiyorum.. çirkin miyim?bahtsız mıyım ? niye böyle oluyor bilmiyorum... Allah yaardımcım olsun
Ne yap o zaman biliyo musun illa da bu kredi çekilcekse ve engel olamaycaksan sakın altın aldırma, git güzel güzel eşyanı, gelinliğini al, yap düğününü. Takacakları takıyı da kendileri düşünsün. Yüzleri yeterse takısız gelsinler düğüne, onlar rezil olur, sana bişeycik olmaz.
tabi bu da sizin görüşünüz. kendinizce haklısınız.. işin içinde olursanız daha iyi anlayacagınızı umuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?