farklı bir bakış açısıdan, bir uzman olarak fikrinizi merak ettim. özel mesaj yazacaktım ama belki başkalarına da fikir olur diye buradan yazayım dedim.
yukarıdaki yorumda da demiştim tabii ki saygı duyuyorum, tabii ki önemli bir şey, keşke ihtiyaç duyan herkesin imkanı olsa terapi için. ama bu "terapi modası" sanki insanların başkalarına karşı iğrenç yani başkalarına zarar veren tutumlarını "hastalık" olarak görüp aklamak için bir araç haline geldi diye düşünüyorum.
kötü muameleye maruz kalan kişiler de "aman onun öfke kontrol problemi var, aman anksiyetesi var" diye sanki kanser hastası birine anlayış gösterir gibi anlayış göstermeye çalışıyor. karşı taraf da sanki kansermiş gibi anlayış bekliyor. çünkü yazık travmaları var, yazık derdi var... anksiyete, panik atak yok öfke kontrol problemi, yok narsisizm... "psikoloji", salak salak kişisel gelişimciler ya da instagram'dan para kazanmak isteyen psikoloji mezunları yüzünden iyice psödobilim muamelesi görmeye başladı.
bu yüzden her rezilliğe terapi önermek de bana, biraz önce dediğim terapiyi bir şeyleri aklamak için araçsallaştırma fikrine hizmet ediyor gibi geliyor. bazı insanlar bazı insanlara kötü davranır yani, her şeye kılıf uydurmak bu gerçeği saklıyor gibi geliyor. sanırım o arkadaş da bunu eleştirdi ya da en azından ben bunu eleştiriyorum.