• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın bitmek bilmeyen öfkesi...

Bu konu ile ilgili yapıcı yorum istemişseniz sadece siz köşe de sakin kalın cümlesi kullanabilirim yapıcı yorum .
Öfke sanıldığı kadar iki üç terapi alınıp düzeltilecek bi durum degil .Öfke ömür boyu içinde ki hayvanı terbiye etme mücadelesinin bi bütünü .
Öfke tabi içinde ki canavar atağa geçtiği zaman birey yani öfke problemi olan kişinin su iradeye hakim olması gerekir .
Evet suan içimde ki canavar kurtulmak istiyor etrafa zarar vermek için suan çok öfkeliyim ,sakinleşmem gerekli .Ne yapmalıyım suan buradan uzaklaşmalıyım ,beynimin söyledikleri gerçek degil suan beni sinirlendiren şey ne bunu sakinleşince düşüneceğim vs vs .
Yani nereden başlasam nasıl sonlandırsam yarım kalır bu konu .
Hayatımda kendimden başka kimseyi idare edemem siz idare edebiliyorsanız sizin için aşk daha önemliyse vs vs bu kurumlar anlamsız ve boş olduğun İçin devam edemeyeceğim ama tek bilmenizin gereken sey öfke terapi ile düzelen bi kişilik durumu degil bireyin ömür boyu kendi mücadelesi kendi farkındalığıdır terapist sadece farkındalık oluşturabilir krizi yönetmede destek olabilir .Bence detaylı araştırın .Sevgiler ❄️⛄🍾
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En son 2 yıl önce böyle bir öfke duuemu olmuştu. mutsuz olduğumu anlatmıştım o da farkındaydı zaten hiçbir zaman inkar etmedi. Davranışlarına dikkat etti ve gerçekten de tekrarlanmadı. Son 2 3 haftadır hayatımız alt üst oldu desem yeridir ailesi ile ilgili problemleri var haliyle bana da yansıyor. Doğrudan bana yönelttiği bir öfkesi yok ama eğer ben ters gidersem beni de tersliyor. Genel olarak ortada bir kriz varsa baş edemiyor ve öfke nöbeti geçiriyor gözlemim bu şekilde. Yoksa her hafta bir şeyleri kırıp bağırıp çağırmıyor. Kendisi de öfkesini kontrol edemediğini farkında ve bu durumdan rahatsız. Kriz anlarında ona nasıl yardımcı olabilirim diye sormak istemiştim ama anlaşılamadım :(

Annesine olan öfkesini asla savunmuyorum ve tasvip etmiyorum kendisine de söylüyorum ne olursa olsun bu şekilde davranmamalı ama işin bilmediğiniz bir boyutu var annesi nişanlım askerdeyken maddi manevi zarara uğrattı (en küçük örneği nişanlıma sormadan gözü gibi baktığı nişanlımın arabasını kız kardeşine ödünç verip kız kardeşinin arabayı perte çıkarması gibi bu gerçekten küçük bir detayı kaza yaptıklarını haber bile vermediler. Kimse zarar görmedi) . Zaten başında büyük bir sıkıntı vardı bir de ailesinin yol açtığı sıkıntılar ile boğuşmaya çalışıyor. Kendisi de mutsuz ve hatalarının farkında sadece baş edemiyor. Ben de nasıl yardımcı olabilirim diye sordum

Annesine olan öfkesini asla savunmuyorum ve tasvip etmiyorum kendisine de söylüyorum ne olursa olsun bu şekilde davranmamalı ama işin bilmediğiniz bir boyutu var annesi nişanlım askerdeyken maddi manevi zarara uğrattı (en küçük örneği nişanlıma sormadan gözü gibi baktığı nişanlımın arabasını kız kardeşine ödünç verip kız kardeşinin arabayı perte çıkarması gibi bu gerçekten küçük bir detayı kaza yaptıklarını haber bile vermediler. Kimse zarar görmedi) . Zaten başında büyük bir sıkıntı vardı bir de ailesinin yol açtığı sıkıntılar ile boğuşmaya çalışıyor. Kendisi de mutsuz ve hatalarının farkında sadece baş edemiyor. Ben de nasıl yardımcı olabilirim diye sordum
hiçbir açıklama adamın dağ ayısı sağa sola saldırdığı ve günün birinde bu saldırganlığın odağının size dönebileceği gerçekğini değiştirmeyecek

sevgili konu sahibi, konuyu siz sürekli bağırıp çağıran kırıp döken biri varmış gibi yazmışsınız, şimdi de öyle değil 2-3 haftadır böyle diyorsunuz. dediğiniz gibi olduğunu, şu an kötü bir dönemden geçen iyi ve makul bir insan olduğunu düşünürsem de en iyisi sizin gidip ona sormanız. öfkelendiğinde ona nasıl yaklaşılmasını istediğini, neyin iyi geleceğini sorun. ondan daha iyi kimse size burada cevap veremez. her insanın kötü dönemleri olur tabii ki. ben olsam, bana sorulmasını isterdim. ama yani sizin durumunuzda makul bir insan göremedim ben. sinirlenip eşya fırlatan insan makul değildir.

bir yandan da "aslında öyle biri değil çok ponçik" diye nişanlınızı savunduğunuz üstteki yorumunuzda "Genel olarak ortada bir kriz varsa baş edemiyor ve öfke nöbeti geçiriyor gözlemim bu şekilde." de demişsiniz. belli ki sorun 2-3 haftalık değil, görmek mi istemiyorsunuz acaba nedir?

hayat sürekli krizlerle, iniş çıkışlarla dolu. hatta eğer halihazırda birlikte yaşayan ya da kendi evinde yaşayan ve sık sık birlikte kalan bir çift değilseniz aynı eve girdiğiniz anda ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın, ekstra yeni sorunlar eklenmese bile bir sürü kriz çıkacak. ailesiyle ilgili sıkıntıları da devam edecek falan bir yandan, belki ailesiyle siz de sorun yaşayacaksınız. o zaman kafanıza tost makinesini yemeyeceğinize emin misiniz gerçekten?

Son düzenleme:
Öncelikle Yıkıcı değil yapıcı tavsiyeler istiyorum

Bu aralar hayatı yolunda gitmiyor ona destek de olmaya çalışıyorum, anlıyorum da ama her şeye ve herkese karşı o kadar sinirli ki... Kendisi de farkında aslında bana bağırdığında özür diliyor vs ama ne çare.
Öfkesini çoğu zaman eşyalara zarar vererek çıkarıyor. Geçen gün onun öfkesinden korktuğumu dile getirdim ama sana asla zarar vermem vs dedi.ne kadar büyük kavga edersek edelim bana karşı fiziksel bir şiddeti yok ama buna bel bağlamıyorum tabii ki ama sinirlenince onun sözlerinin kum torbası olmaktan sıkıldım zaten ben de sakin biri değilim sabrediyorum, çoğu zaman ben de tepki gösteriyorum kavga ediyoruz.....
Konu ne olursa olsun öfkesi şekil değiştiriyor...
Yıllardır birlikteyiz bu sebepten dolayı ayrılmak istemiyorum gerçekten beni sevdiğini hissediyorum bunu hissetirmekten de çekinmiyor ama çok sinirleniyor bu durum bizi de yoruyor ama evliliğimiz bu şekilde nasıl yürür endişe ediyorum "sen çok sinirlisin sakinleşene kadar biraz konuşmayalım vs" demek manasız. sizce nasıl yaklaşmalıyım,ona nasıl yol göstermeliyim? Doğrudan bir uzmandan destek almaya mı yönlendireyim yoksa bu kötü süreci atlatana kadar ona destek mi olmalıyım
Yaşadığınız psikolojik şiddet. Fizikselden daha zararlı ve açtığı yaraları göremediğiniz bir şiddet türü. Hiçkimse geçirdiği zor dönemin acısını başkalarından çıkarma hakkına sahip değildir. Şehir değiştirdik, parasız kaldık, eşim annesini kaybetti (o zaman çıkıyorduk) 3 bekar kardeş ve babanın bütün sorumluluğu üzerine kaldı. Bunların üzerine düğün borçlarımız eklendi, kardeşleri ünv kazandı onlara maddi destek oldu. Benim babam kanser teşhisiyle ameliyat oldu, şimdi babama alzaimer tanısı kondu, annemin rahmi alındı, birimiz refakatçi olduk birimiz diğeriyle doktor doktor geziyoruz. Bunca zor şeyi kimi ayrı ayrı kimi üst üste yaşadık kimse kimseye bağırıp, dolap pencere parçalamadı. Neymiş arkadaş bu zor dönemler. O zor dönemde olunca millet kum torbası olmaya razı olmak zorunda değil. Destek almasını öner almazsa gönder gitsin. Onun her zor döneminde sen acı çekmek eziyet görmek zorunda mısın

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En son 2 yıl önce böyle bir öfke duuemu olmuştu. mutsuz olduğumu anlatmıştım o da farkındaydı zaten hiçbir zaman inkar etmedi. Davranışlarına dikkat etti ve gerçekten de tekrarlanmadı. Son 2 3 haftadır hayatımız alt üst oldu desem yeridir ailesi ile ilgili problemleri var haliyle bana da yansıyor. Doğrudan bana yönelttiği bir öfkesi yok ama eğer ben ters gidersem beni de tersliyor. Genel olarak ortada bir kriz varsa baş edemiyor ve öfke nöbeti geçiriyor gözlemim bu şekilde. Yoksa her hafta bir şeyleri kırıp bağırıp çağırmıyor. Kendisi de öfkesini kontrol edemediğini farkında ve bu durumdan rahatsız. Kriz anlarında ona nasıl yardımcı olabilirim diye sormak istemiştim ama anlaşılamadım :(
Mesele yaşadığı sıkıntılar değil, hayat uzun, evlilik kolay iş değil, her sıkıntıda böyle mi yapacak? Evet yapacak. Nişanlınızın stres altında iken davranışı bu, ve kolay kolay da değişmez. İyiyken herkes iyi. Siz kötüyken ne olduğu ile ilgilenin.

Hayır bazı ciddi sonuçları olabilecek tatsız şeyler geldi başına son 2 3 haftadır çok öfkeli. Diğer zamanlarda tabii ki sinirleniyor tartışıyorduk zaten ben de sakin biri değilim ama son zamanlarda hiçbir şeye tahammülü kalmadığını hissediyorum bu yüzden ufak şeylere bile çok sinirleniyor
Evliyken de normal değil ama daha nişanlıyken neye öfkelenirse öfkelensin size yansıtan bir adamdan bahsediyorsunuz, hayat bu sürekli inişleri çıkışları olacak, evlenince ödemeler, ev giderleri, şahsi harcamalarınız vs derken maddi sıkıntılar yaşanabilecek veya aileler arası sorunlar, ailelerle sizin aranızda sorunlar olabilecek, böyle durumlarda da nişanlınız öfkesine yenik düşüp bugün kapıdan bacadan hırsını alırken sizin üstünüze yürümeye başlayacak, önemli olan kırıp döktükten sonra özür dilemek değildir, kendini özür dilenecek hale düşürmemektir.

Siz seviyorsunuz, belki kendinizce yıllardır emek verdim ayrılamam diyorsunuz, ki sizin hayatınız sizin kararınız ben karışamam ama şunu bilin ki o öfke patlamalarından evlenince maalesef sizde nasibinizi alırsınız.

Burada açıklamak istemediğim tatsız şeyler... Bu sebepten ben de uzun bir dönem anksiyete krizleri geçirdim hâlâ atlatmış değilim. Gerçekten de ortada ciddi bir sorun var. İlişkimiz ile ilgili bir durum değil. Zaten o olaydan sonra öfke durumu dur durak bilmedi
Mobbing var sanırım. Ama herkes mobbing yaşayabiliyor. Kimsenin bunu çevresine yansıtma hakkı yok ki.

farklı bir bakış açısıdan, bir uzman olarak fikrinizi merak ettim. özel mesaj yazacaktım ama belki başkalarına da fikir olur diye buradan yazayım dedim.

yukarıdaki yorumda da demiştim tabii ki saygı duyuyorum, tabii ki önemli bir şey, keşke ihtiyaç duyan herkesin imkanı olsa terapi için. ama bu "terapi modası" sanki insanların başkalarına karşı iğrenç yani başkalarına zarar veren tutumlarını "hastalık" olarak görüp aklamak için bir araç haline geldi diye düşünüyorum.

kötü muameleye maruz kalan kişiler de "aman onun öfke kontrol problemi var, aman anksiyetesi var" diye sanki kanser hastası birine anlayış gösterir gibi anlayış göstermeye çalışıyor. karşı taraf da sanki kansermiş gibi anlayış bekliyor. çünkü yazık travmaları var, yazık derdi var... anksiyete, panik atak yok öfke kontrol problemi, yok narsisizm... "psikoloji", salak salak kişisel gelişimciler ya da instagram'dan para kazanmak isteyen psikoloji mezunları yüzünden iyice psödobilim muamelesi görmeye başladı.

bu yüzden her rezilliğe terapi önermek de bana, biraz önce dediğim terapiyi bir şeyleri aklamak için araçsallaştırma fikrine hizmet ediyor gibi geliyor. bazı insanlar bazı insanlara kötü davranır yani, her şeye kılıf uydurmak bu gerçeği saklıyor gibi geliyor. sanırım o arkadaş da bunu eleştirdi ya da en azından ben bunu eleştiriyorum.
Terapi önermekte sorun yok, her şeye hastalık gibi davranmakta sorun var. Kötü biri olmak, acımasız olmak hastalık değil, öfkeli olmak hastalık değil. Bunlar insanların iradeleri ile tercih ettikleri ve düzeltmek için çabalamadıkları davranışlar. Kaygılı olup bir köşeye çekilip ağlayan insanlar da var öfkeden birilerini dövenler de. Bir yetişkin bu tepkisini kontrol edebilir, etmeyi öğrenebilir. Pedofili olup kendi isteği ile hadım edilen insanlar var, diğer yandan pedofili olmayıp çocuklarla evlenenler. Her şey hastalık değil, bazıları kötü tercihler sadece. Bunları mazur görmemeliyiz. İkincil kazanç kavramını araştırabilirsiniz bu konuda, "Bir kişinin fiziksel veya psikolojik sorununu/rahatsızlığını ondan fayda sağlayacak şekilde kullanmasına ikincil fayda/kazanç denir. Bu durum kişinin iyileşmesine engel oluşturacak bir hal alabilir.". Ama diğer yandan bir insanın tanı alacak bir sorunu yok ve sadece kötü biri diye terapi hizmetine layık görülmemesi kabul edilebilir şey değildir. Kişi kötü tercihlerini iyileştirmek, öfke yönetimi öğrenmek istiyorsa ve bu yüzden terapiye başvurduysa bu olumlu bir adımdır, terapiden fayda görebilir. Ama mesela bu konudaki adamın öfkesinden bir şikayeti yok gibi, hatasını kabul etme, değişmek isteme gibi faktörler yoksa terapiye gelse de fayda görme ihtimali çok düşük. Ve bu adam yalnızca zor şeyler yaşıyor diye öfkesini fizikselleştirmesi (üstelik sadece bir kere yapıp pişman olmuş da değilken, tekrarla bunu yapmışken) kabul edilemez, hoş görülemez, hem adamın hem çevresindekilerin iyiliği için bu durumun hoş görülmemesi gerekir. Birine duygusal destek olmak bu değil.

Sinirliyken direkt size mi öfke cümleleri sarf ediyor yoksa duruma olan öfkesi mi?

Sizin nişanlıniz annesine de aynı. Dün gülerek anlatıyorsunuz, annesine şöyle kızmış böyle kızmış diye.
Aynı eve girince farklı olacağını falan mı sanıyorsunuz cidden? Adam kaba, öfke problemi var.
Zor dönem dediğimiz her zaman yaşanması muhtemel olan şeyler. Orada da size yetmeyecek gücü bir zahmet.
İlla yaşayıp göreceksiniz belli ki.
Annesine bile saygısızlık yapan biri elin kızına acır mı be. Annesine kızdı diye seviniyor ama bilmiyor ki kendi daha beter hallere düşecek.

Eşlerinden fiziksel şiddet gören kadınların çoğu bu şiddetin ilk önce eşyaya zarar vermekle, sözel şiddet uygulamakla başladığını belirtir. Şiddetin dozur artarak devam eder. Ben de benzerini malesef deneyimledim ilk nişanlılığımda. Önce eşyaya zarar verirdi, kapı kırardı, sonra kendine zarar vermeye başladı, her seferinde de sana asla zarar vermem diyip salya sümük ağlardı, en sonunda kafamı sokak ortasında dükkan camekanına vururken kendime geldim. Çok şükür ayrılmışım. Kimsenin stres topu olmayın. Gerekirse ilişkinize ara verin kendini düzeltsin, ne yapıyorsa yapsın, değişmezse evlenmeyin.

Askerde oldugu icin akli kalmasin diye haber vermemislerdir. Yaptiklari dogru degil ama kiz heveslenmis, anne kiyamamis bunda sinir krizleri gecirecek bisey yok ki. Elbette kizabilir ama tahammülsüzlük yaratacak bir olay yok yani. Evlendiginizde arabanizla kaza yaparsaniz sizede ofke patlamalarinda bulunup, uzerinizde baski kuracak.
Ofke kontrolsüzlüğünün erkeklerdeki etkisiyle kadinlardaki etkisi farkli oluyor. Kadinlar gidip ilac kullaniyor, nefes egzersizi arastirayim, biseyler yapayim diye caba sarfediyor. Erkekler ise vurup kirip, bunu normal karsiliyor. Nisanliniz karsisindaki kisiye vurmak istemedigi icin ofkesini esyalara yöneltiyor. Kendini tutamayip saldirma ihtimali var yani. Normalde bir erkek cok sinirlenirse cikar gider hava alir gelir. Verecegi maksimum tepkide bu olmali zaten

Duruma olan öfkesine
Kendi istemediği sürece düzelmez ve siz de zamanla buna tahammül etmek yerine öfkesine eşlik edersiniz ve hayatınız kaosa döner.
Benim de eşim çok sinirli ama ben ona, ne zaman sinirlense hep aynı tepkiyi gösteriyorum.
Tepkim de tepkisizlik.
O yokmuş gibi davranıyorum o an. Sonra soruyor niye böylesin diye, enerjimi düşürmeye hakkın yok ve buna izin vermem diyorum.
Ben sana sinirlenmiyorum ki diyordu eskiden.
Ama yarattığın gerilimle bütün mahalle aydınlanır.
Böyle böyle düzeltti kendini. Çünkü içinde sakin ve iyi bir adam olma isteği var.
Bana saygısızlık etmemek için susuyor artık. Biliyorum mahalleyi ateşe verecek kadar öfkeli oluyor bazen ama susuyor. İnsan kendi isterse yapar bunu. İstemezse, siz hiçbir şey yapamazsınız.

Askerde oldugu icin akli kalmasin diye haber vermemislerdir. Yaptiklari dogru degil ama kiz heveslenmis, anne kiyamamis bunda sinir krizleri gecirecek bisey yok ki. Elbette kizabilir ama tahammülsüzlük yaratacak bir olay yok yani. Evlendiginizde arabanizla kaza yaparsaniz sizede ofke patlamalarinda bulunup, uzerinizde baski kuracak.
Ofke kontrolsüzlüğünün erkeklerdeki etkisiyle kadinlardaki etkisi farkli oluyor. Kadinlar gidip ilac kullaniyor, nefes egzersizi arastirayim, biseyler yapayim diye caba sarfediyor. Erkekler ise vurup kirip, bunu normal karsiliyor. Nisanliniz karsisindaki kisiye vurmak istemedigi icin ofkesini esyalara yöneltiyor. Kendini tutamayip saldirma ihtimali var yani. Normalde bir erkek cok sinirlenirse cikar gider hava alir gelir. Verecegi maksimum tepkide bu olmali zaten
Hayır aklı kalmasın diye değil umursamadıkları için söylemediler. Heves falan değil ödünç alanın kendi arabası da var ve işte de çalışıyor. Nişanlıma söylediklerinde bir şey olmaz yaptırırsın dediler. Kaza olduğu için mahcubiyet falan yok hani ortada. Bu sadece bir örnek. Nişanlım kredi çekmek zorunda kaldı. Düğün için bir sürü masrafı var ve ailesi zaten bir TL bile yardımcı olmuyor aksine nişanlım evde herkes çalıştığı halde eve para veriyor.(faturaları ve mutfak masrafından hariç :)) Düşündüğünüz gibi değil yani onların aile içi durumu beni ilgilendirmez diye burada dillendirmedim. Sinir krizi geçirdiği durum da bu değil zaten. Öfkesi bana değil bu durumlara sinirlenip kızıyor ama illaki ilişkimize yansıyor ben mi anlatamadım anlamadım ki

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır aklı kalmasın diye değil umursamadıkları için söylemediler. Heves falan değil ödünç alanın kendi arabası da var ve işte de çalışıyor. Nişanlıma söylediklerinde bir şey olmaz yaptırırsın dediler. Kaza olduğu için mahcubiyet falan yok hani ortada. Bu sadece bir örnek. Nişanlım kredi çekmek zorunda kaldı. Düğün için bir sürü masrafı var ve ailesi zaten bir TL bile yardımcı olmuyor aksine nişanlım eve para veriyor. Düşündüğünüz gibi değil yani onların aile içi durumu beni ilgilendirmez diye burada dillendirmedim. Sinir krizi geçirdiği durum da bu değil zaten. Öfkesi bana değil bu durumlara sinirlenip kızıyor ama illaki ilişkimize yansıyor ben mi anlatamadım anlamadım ki
Peki oyle olsun. Ama sunu unutmayin: karsisindakilere vurmak isteyip vuramadığı icin esyalara saldırıyor. Daha fazla ofkelendigi birgun fiziksel siddet uygulamasi olasi

Lütfen bilgisi olan biri cevap versin

Önceki konusu, bu partner ile korunmasız ilişki yaşıyor. Cevabımı da paylaşayım. Yakında kızlık zarı problemleri ve istenmeyen gebelik söz konusu olabilir. @karadutsuyu dikkatli olun ve buradaki önerileri dikkate alın.
Korunmasız cinsel ilişki diye bir şey yok. En basiti prezervatif, o penis vajeninize çıplak değmeyecek. Geri çekilme diye bir korunma yöntemi yok. Burada böyle korunduğunu yazanlar ciddi risk altındadır. Hamilelik ihtimaliniz yok değil, git-gel esnasında zevk suyunda az da olsa sperm bulunur. Zevk suyundan kurtarsanız, penisten sperm kaçabilir, partneriniz kendini kontrol edemeyebilir ve içinize veya vajeniniz önüne boşalabilir. Madem kendi zevkiniz ve eğlenceniz için ilişki kuruyorsunuz, kendi orgazmınızı da riske ediyorsunuz. Sizi orgazma ulaştıracak en yoğun git-gel esnasında partner birden vajeninizden çıkıp sonlandırıyor. Siz de ortada kalıyorsunuz.

Back
X