Merhaba, klinik psikoloğum, bilişsel davranışçı terapi uyguluyorum. Terapiye gidin demekte hiçbir zarar yok ve sağlık etiğinin birinci maddesi "Zarar verme"dir, ikincisi faydalı olmaktır. Burada birbirine terapi öneren kimsenin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Yanlış olan birine sende şu var bu var diye tanı koymak olur. Terapiye gidilir, uzman üzerinde çalışılması gereken bir konu görmezse bilgilendirip ilk görüşmede sonlandırır. Grip oldum galiba diyene doktora git demekte bir sakınca olmadığı gibi terapiye git demekte de bir sakınca yok. Meslek etiğini uygulamak meslek görevlilerini ilgilendirir, halkı değil. Halkın görevi uzmanlık gerektiren konuları uzmanlara bırakmaktır, terapiye gidin demek de uzmana bırakmak oluyor. Terapinin pahalılığı da sgk'nın ödememesi ve her şeyin pahalılığı ile ilişkili bir sorun, keşke daha ulaşılabilir olsa. Konu sahibinin nişanlısı değişmek isteyip, çaba gösterip, hatalarını kabul edip psikoterapi alsa zamanla fayda görür ancak bu emeği verme ihtimali yüksek görünmüyor çünkü ikincil kazançları var (sorunlarından kârlı çıkıyor, insanlar sorunu var diye onu rahat ettirmek için çabalıyor.).