• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın bitmek bilmeyen öfkesi...

Öncelikle Yıkıcı değil yapıcı tavsiyeler istiyorum

Bu aralar hayatı yolunda gitmiyor ona destek de olmaya çalışıyorum, anlıyorum da ama her şeye ve herkese karşı o kadar sinirli ki... Kendisi de farkında aslında bana bağırdığında özür diliyor vs ama ne çare.
Öfkesini çoğu zaman eşyalara zarar vererek çıkarıyor. Geçen gün onun öfkesinden korktuğumu dile getirdim ama sana asla zarar vermem vs dedi.ne kadar büyük kavga edersek edelim bana karşı fiziksel bir şiddeti yok ama buna bel bağlamıyorum tabii ki ama sinirlenince onun sözlerinin kum torbası olmaktan sıkıldım zaten ben de sakin biri değilim sabrediyorum, çoğu zaman ben de tepki gösteriyorum kavga ediyoruz.....
Konu ne olursa olsun öfkesi şekil değiştiriyor...
Yıllardır birlikteyiz bu sebepten dolayı ayrılmak istemiyorum gerçekten beni sevdiğini hissediyorum bunu hissetirmekten de çekinmiyor ama çok sinirleniyor bu durum bizi de yoruyor ama evliliğimiz bu şekilde nasıl yürür endişe ediyorum "sen çok sinirlisin sakinleşene kadar biraz konuşmayalım vs" demek manasız. sizce nasıl yaklaşmalıyım,ona nasıl yol göstermeliyim? Doğrudan bir uzmandan destek almaya mı yönlendireyim yoksa bu kötü süreci atlatana kadar ona destek mi olmalıyım
Eninde sonunda o öfke bir gün size de yönelecek, bu forumda nice kadınlar öfke sorunu yaşayan erkeklerden dert yanıyorlar ve hepsi evlenmiş çocuk yapmış, ben asla düzeleceğine inanmıyorum evlendikten bir süre sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız, umarım evlenmezsiniz...

Sizin nişanlıniz annesine de aynı. Dün gülerek anlatıyorsunuz, annesine şöyle kızmış böyle kızmış diye.
Aynı eve girince farklı olacağını falan mı sanıyorsunuz cidden? Adam kaba, öfke problemi var.
Zor dönem dediğimiz her zaman yaşanması muhtemel olan şeyler. Orada da size yetmeyecek gücü bir zahmet.
İlla yaşayıp göreceksiniz belli ki.
Annesine acımayan eşine de acimaz çünkü bizim toplumda erkekler anasına bağımlı resmen , bu adam anasına bile bu şekilde yaklaşıyorsa konu sahibinin şiddetten kaçarı yok..

Yıllardır birlikteliğinde hiç el kaldırmamışsa o huyu yoktur. Lakin bil ki bu sinir hali hep kalacak. İleride çoluk çocuğun yanında da böyle öfkelenip onları korkutacak. İnsanları değiştiremiyoruz. Benim eskiden hayatımdaki kişinin bu öfke krizleri sokak ortasında beni hirpalamaya kadar ilerlemişti. Sizinki ilerlerse hemen ayrılın çünkü doz artarak devam ediyor. Gerçi öyle olsa şimdiye kadar mutlaka vurmuştu size.

Şu son 3 mesajda anlatılan o kadar kıymetli ki. Herkesin aklının bir köşesibde tutması lazım. (bir üstteki hariç)
Canım kadınlar

ayrılmanız için nasıl bir geçerli sebep lazım size? kafanızı koparıp elinize mi vermesini mi bekliyorsunuz?

yahu bir de bu öfke kontrol problemi her nasılsa hep erkeklerde oluyor, böyle yok eşya kırmalar hakaret etmeler, ay kontrol edemiyooor öfkesini ayyyy. canları isteyince o öfkeyi nasıl analarına, babalarına, patronlarına karşı kontrol ediyorlar ama. yapsın bakalım size yaptığı errrrrkekliği patronuna.

bunun adı öfkesini kontrol edemiyor değil. bu dümdüz karşındaki kadını sallamadığı için yaptığı şımarıklık. paşam hiç hayatında bir kadına saygı duyması gerektiğini ogrenmemis, duyduysa da içselleştirmemiş ki yok tedavi medavi diyorsunuz. bu ilkel yaratıklara ne tedavisi, tecrit etmek lazım.

nolursunuz şu erkeklerin dangalıklarına psikolog edalarıyla tanı koyup aklamaya çalışmayın ya. yani zaten kendindeki bu rezil karakteri bir sorun olarak görse en baştan kendisi terapiyi de kişisel gelişim kitabı okumayı da akıl ederdi, bunu da sizinle konuşurdu. umrunda değil çünkü hak görüyor kendine.

illa bilimsel bir ad, tanı istiyorsanız ben size söyliyim, bunun literatürdeki adı: "errrkekoğluerrrrkek şımarıklığı"

Yıllardır birlikteliğinde hiç el kaldırmamışsa o huyu yoktur. Lakin bil ki bu sinir hali hep kalacak. İleride çoluk çocuğun yanında da böyle öfkelenip onları korkutacak. İnsanları değiştiremiyoruz. Benim eskiden hayatımdaki kişinin bu öfke krizleri sokak ortasında beni hirpalamaya kadar ilerlemişti. Sizinki ilerlerse hemen ayrılın çünkü doz artarak devam ediyor. Gerçi öyle olsa şimdiye kadar mutlaka vurmuştu size.
Yıllardır birlikteliğinde el kaldırmadıysa, şimdiden hoyratlığı ele aldıysa o eli konu sahibi hamile iken kalkacak. Hatta evlenince anası kıymete binecek, bütün öfke konu sahibine kanalize olacak. Anası epey rahatlayacak. Baktı oğlu gelini hırpalıyor, az da ben kaynanalık edeyim çünkü neden olmasın diyecek.

Yıllardır birlikteliğinde el kaldırmadıysa, şimdiden hoyratlığı ele aldıysa o eli konu sahibi hamile iken kalkacak. Hatta evlenince anası kıymete binecek, bütün öfke konu sahibine kanalize olacak. Anası epey rahatlayacak. Baktı oğlu gelini hırpalıyor, az da ben kaynanalık edeyim çünkü neden olmasın diyecek.
Genelde gördüğüm bu tipler bu zamana kadar çoktan vurmuştu. He yine de karpuz değil içini açasın. Bana kalırsa ayrılsın zaten, kız da bunun farkında

Sevgililik, nişanlılik gibi dönemde, bağırıp, çağıran adam, aynı evde sürekli birarda olunca işi fiziksel şiddete de çevirebilir rahatlıkla. Bunu anlamak istemeyene yapacak bir şey yok.

Sevgililik, nişanlılik gibi dönemde, bağırıp, çağıran adam, aynı evde sürekli birarda olunca işi fiziksel şiddete de çevirebilir rahatlıkla. Bunu anlamak istemeyene yapacak bir şey yok.
Elime düştü düşecek diyor, artık kendini tutma gereği duymuyor, salmış işte.

Siz bir bireyin hasta olduğu önkabulu ile yaklaşıyorsunuz. Zaten etik dışı olan şey de budur. Hangi sıfata ya da doneye istinaden karar verebiliyorsunuz?
Bir hekime giden bireyler dahi uzun incelemeler so rasında teşhislendiriliyor ama burada herkes bu işim piri haline gelmiş
Ayrıca zaten ortada kusurlu bir durum varsa da olur olmaz her şeye terapi öneriliyor. Bu gerçekten çok trajikomik bi durum haline geldi
katılıyorum tamamen.

terapi evet çok değerli ve önemli bir şey ama ne zaman biri karşındaki insanın rezilliğinden, iğrençliğinden bahsetse karşı tarafın terapiye gitmesi gerektiği söyleniyor. terapi dediğiniz şey eğitim kampı gibi bir şey değil. ne sanıyorsunuz acaba? insana temel insani değerleri, ne bileyim bir toplumda nasıl yaşaması gerektiğini, kadınlara saygı duyması gerektiğini öğretmez. ne bileyim karşınızdaki kişi eşya kırma, hakaretler etme, şiddet uygulama noktasına gelene kadar "bende bir sorun var, kendimi kontrol edemiyorum, bir yardım alayım" diye daha ilk etapta kendisi düşünmüyorsa terapi önermenin, zorla götürmenin faydası ne? zaten kişi kendindekileri sorun olarak görse terapiye kadar kendi aklını kullanarak da bunu değiştirebilir. ben de sinirlenince kolay bağırıyorum mesela, bunun ne kadar kötü bir huy olduğunun farkında olduğum için karşımdaki insana sürekli bağırıp çağırıp sonra da özür dilemek yerine terapisiz çözüm üretebildim. çünkü default olarak "insanlara bağırmamalıyım" fikri bende yüklü.

yakıp yıktıktan sonra özür diledi diye ayyyy yazııkkk bir sorunuu varrrr diyorsunuz. sonsuza kadar özür dilenir nolcak üç beş tane kelime etmek acayip kolay.

kendisine bok gibi muamele edilmesine izin verilen kişinin öz saygısını kazanması için terapiye gitmesi önerilebilir ancak. kaldı ki "bana kimse böyle davranamaz" demek için terapiye falan da çok gerek yok sanki ya, düşüne düşüne bu çıkarımı yapabilirsiniz.

En az 3 4 yıl çocuk düşünmüyoruz zaten

Nasıl çocuk düşünülmüyor, şu anda aktif olarak çocuk bekleniyor zaten? Yüzde 70 koruma oranında hiçbirşey değil, en fazla 6 ayda değil bir yılda hamile kalırsınız.

Size önerim şudur: Stresinizi azaltın.

Nasıl olacak derseniz önce bir korunun, boşverin onun almasını sizde bulunsun. Zaten okb ve panik atak var diyorsunuz bir de her ay hamilelik korkusu mu yaşayacaksınız?

Onu tedavi alması için destekleyin. Giderse güzel gitmezse de kendinizi yavaş yavaş geri çekmeye başlayın. Zira annesine bile kötü davranıyorsa durum ciddi demektir, güvenliğinizi sağlamanız lazım.

Yaşantınız çok uçlarda, biraz güvenli sularda yüzmeniz lazım risk alıp durmayın.

Eninde sonunda o öfke bir gün size de yönelecek, bu forumda nice kadınlar öfke sorunu yaşayan erkeklerden dert yanıyorlar ve hepsi evlenmiş çocuk yapmış, ben asla düzeleceğine inanmıyorum evlendikten bir süre sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız, umarım evlenmezsiniz...

Bu hızla evlenmeye kalmadan hamilelik yaşayacak konu sahibi.

Hassasım diyor, bizden nezaket istiyor, haklı tamam gösterelim de inanılmaz bir cesaret var. 😮

Nasıl riskler alınıyor hayret ediyorum, biraz kendisine merhamet göstermesi lazım.

Bu hızla evlenmeye kalmadan hamilelik yaşayacak konu sahibi.

Hassasım diyor, bizden nezaket istiyor, haklı tamam gösterelim de inanılmaz bir cesaret var. 😮

Nasıl riskler alınıyor hayret ediyorum, biraz kendisine merhamet göstermesi lazım.
Hem hassasım deyip hem de bu kadar gözü kara olmak, çok garip ve ilginç..

Şimdi sana bir zararı yok ama emin ol ki ilerleyen yıllarda bu öfke fiziksele dönüşür.. tecrübeyle sabit...

Evet genelliyorum. Şayet tıp doktoru iseniz burada iki satır yazı ile hekim ya da tedavi tavsiye edilmemesi gerektiğini bilmeniz lazım. Etiğe aykırı bir davranış bu. Dolayısıyla siz de dahil herkesi genelliyorum ve bunun için yapabileceğiniz bir şey yok. Etik dahilinde verebilecek cevabınız olduğunu da düşünmüyorum. Bana cevap cermek de boynunuzun borcu da değil iken bu noktada durabilirsiniz. Üzgünüm zira farkındayım ki genelin bir parçası olmak hiç hoşunuza gitmiyor ama gerçek bu😎
Merhaba, klinik psikoloğum, bilişsel davranışçı terapi uyguluyorum. Terapiye gidin demekte hiçbir zarar yok ve sağlık etiğinin birinci maddesi "Zarar verme"dir, ikincisi faydalı olmaktır. Burada birbirine terapi öneren kimsenin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Yanlış olan birine sende şu var bu var diye tanı koymak olur. Terapiye gidilir, uzman üzerinde çalışılması gereken bir konu görmezse bilgilendirip ilk görüşmede sonlandırır. Grip oldum galiba diyene doktora git demekte bir sakınca olmadığı gibi terapiye git demekte de bir sakınca yok. Meslek etiğini uygulamak meslek görevlilerini ilgilendirir, halkı değil. Halkın görevi uzmanlık gerektiren konuları uzmanlara bırakmaktır, terapiye gidin demek de uzmana bırakmak oluyor. Terapinin pahalılığı da sgk'nın ödememesi ve her şeyin pahalılığı ile ilişkili bir sorun, keşke daha ulaşılabilir olsa. Konu sahibinin nişanlısı değişmek isteyip, çaba gösterip, hatalarını kabul edip psikoterapi alsa zamanla fayda görür ancak bu emeği verme ihtimali yüksek görünmüyor çünkü ikincil kazançları var (sorunlarından kârlı çıkıyor, insanlar sorunu var diye onu rahat ettirmek için çabalıyor.).

Merhaba, klinik psikoloğum, bilişsel davranışçı terapi uyguluyorum. Terapiye gidin demekte hiçbir zarar yok ve sağlık etiğinin birinci maddesi "Zarar verme"dir, ikincisi faydalı olmaktır. Burada birbirine terapi öneren kimsenin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Yanlış olan birine sende şu var bu var diye tanı koymak olur. Terapiye gidilir, uzman üzerinde çalışılması gereken bir konu görmezse bilgilendirip ilk görüşmede sonlandırır. Grip oldum galiba diyene doktora git demekte bir sakınca olmadığı gibi terapiye git demekte de bir sakınca yok. Meslek etiğini uygulamak meslek görevlilerini ilgilendirir, halkı değil. Halkın görevi uzmanlık gerektiren konuları uzmanlara bırakmaktır, terapiye gidin demek de uzmana bırakmak oluyor. Terapinin pahalılığı da sgk'nın ödememesi ve her şeyin pahalılığı ile ilişkili bir sorun, keşke daha ulaşılabilir olsa. Konu sahibinin nişanlısı değişmek isteyip, çaba gösterip, hatalarını kabul edip psikoterapi alsa zamanla fayda görür ancak bu emeği verme ihtimali yüksek görünmüyor çünkü ikincil kazançları var (sorunlarından kârlı çıkıyor, insanlar sorunu var diye onu rahat ettirmek için çabalıyor.).

farklı bir bakış açısıdan, bir uzman olarak fikrinizi merak ettim. özel mesaj yazacaktım ama belki başkalarına da fikir olur diye buradan yazayım dedim.

yukarıdaki yorumda da demiştim tabii ki saygı duyuyorum, tabii ki önemli bir şey, keşke ihtiyaç duyan herkesin imkanı olsa terapi için. ama bu "terapi modası" sanki insanların başkalarına karşı iğrenç yani başkalarına zarar veren tutumlarını "hastalık" olarak görüp aklamak için bir araç haline geldi diye düşünüyorum.

kötü muameleye maruz kalan kişiler de "aman onun öfke kontrol problemi var, aman anksiyetesi var" diye sanki kanser hastası birine anlayış gösterir gibi anlayış göstermeye çalışıyor. karşı taraf da sanki kansermiş gibi anlayış bekliyor. çünkü yazık travmaları var, yazık derdi var... anksiyete, panik atak yok öfke kontrol problemi, yok narsisizm... "psikoloji", salak salak kişisel gelişimciler ya da instagram'dan para kazanmak isteyen psikoloji mezunları yüzünden iyice psödobilim muamelesi görmeye başladı.

bu yüzden her rezilliğe terapi önermek de bana, biraz önce dediğim terapiyi bir şeyleri aklamak için araçsallaştırma fikrine hizmet ediyor gibi geliyor. bazı insanlar bazı insanlara kötü davranır yani, her şeye kılıf uydurmak bu gerçeği saklıyor gibi geliyor. sanırım o arkadaş da bunu eleştirdi ya da en azından ben bunu eleştiriyorum.

Öncelikle Yıkıcı değil yapıcı tavsiyeler istiyorum

Bu aralar hayatı yolunda gitmiyor ona destek de olmaya çalışıyorum, anlıyorum da ama her şeye ve herkese karşı o kadar sinirli ki... Kendisi de farkında aslında bana bağırdığında özür diliyor vs ama ne çare.
Öfkesini çoğu zaman eşyalara zarar vererek çıkarıyor. Geçen gün onun öfkesinden korktuğumu dile getirdim ama sana asla zarar vermem vs dedi.ne kadar büyük kavga edersek edelim bana karşı fiziksel bir şiddeti yok ama buna bel bağlamıyorum tabii ki ama sinirlenince onun sözlerinin kum torbası olmaktan sıkıldım zaten ben de sakin biri değilim sabrediyorum, çoğu zaman ben de tepki gösteriyorum kavga ediyoruz.....
Konu ne olursa olsun öfkesi şekil değiştiriyor...
Yıllardır birlikteyiz bu sebepten dolayı ayrılmak istemiyorum gerçekten beni sevdiğini hissediyorum bunu hissetirmekten de çekinmiyor ama çok sinirleniyor bu durum bizi de yoruyor ama evliliğimiz bu şekilde nasıl yürür endişe ediyorum "sen çok sinirlisin sakinleşene kadar biraz konuşmayalım vs" demek manasız. sizce nasıl yaklaşmalıyım,ona nasıl yol göstermeliyim? Doğrudan bir uzmandan destek almaya mı yönlendireyim yoksa bu kötü süreci atlatana kadar ona destek mi olmalıyım
Bu konu ile ilgili yapıcı yorum istemişseniz sadece siz köşe de sakin kalın cümlesi kullanabilirim yapıcı yorum .
Öfke sanıldığı kadar iki üç terapi alınıp düzeltilecek bi durum degil .Öfke ömür boyu içinde ki hayvanı terbiye etme mücadelesinin bi bütünü .
Öfke tabi içinde ki canavar atağa geçtiği zaman birey yani öfke problemi olan kişinin su iradeye hakim olması gerekir .
Evet suan içimde ki canavar kurtulmak istiyor etrafa zarar vermek için suan çok öfkeliyim ,sakinleşmem gerekli .Ne yapmalıyım suan buradan uzaklaşmalıyım ,beynimin söyledikleri gerçek degil suan beni sinirlendiren şey ne bunu sakinleşince düşüneceğim vs vs .
Yani nereden başlasam nasıl sonlandırsam yarım kalır bu konu .
Hayatımda kendimden başka kimseyi idare edemem siz idare edebiliyorsanız sizin için aşk daha önemliyse vs vs bu kurumlar anlamsız ve boş olduğun İçin devam edemeyeceğim ama tek bilmenizin gereken sey öfke terapi ile düzelen bi kişilik durumu degil bireyin ömür boyu kendi mücadelesi kendi farkındalığıdır terapist sadece farkındalık oluşturabilir krizi yönetmede destek olabilir .Bence detaylı araştırın .Sevgiler ❄️⛄🍾

Back
X