Nişanlımın eskiden aşık olduğunu kabullenmek çok zor geliyor...

beni gerçekten sevdiğine ben onu bıraksam bile onun bırakmayacağına benim için herşeyi göze alabileceğinefazlasıyla inanıyorum hissediyorum.. ama aşık olduğuna ?? işte burda başlıyor acabalar. ve benim takıldığım yer burası.

şöyle düşün ki, eğer bize aşık olacak bir insanı beklersek ve bütün mutluluğumuzu buna bağlarsak, bu hiçbir zaman gerçekleşmeyebilir. ama bizi seven bize güven veren bizim de huzur ve güven duyduğumuz biri sırf bize aşık değil diye, ondan vaz mı geçmeliyiz? aşk çok yakıcı. ben aşkı tutku olarak algılıyorum. bir çok çift deli gibi aşkla evlenip sonrasında nefret ederek ayrılıyor. neden? çünkü o aşk sevgiye dönüşmüyor. ama öyle çiftler de var ki aşkla başlamıyor, ama huzurlu dingin vuslata ermiş bir sevgi oluyor. yıllar içinde bir bütün oluyorlar. 50 yıllık 60 yıllık evli çiftlere bak, hiçbiri de biz deli gibi aşık olarak evlendik demiyor, tanıdıkça sevdik birbirimizi diyorlar. en kalıcı en sağlam en güven veren duygu gerçek sevgidir bence..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

şöyle düşün ki, eğer bize aşık olacak bir insanı beklersek ve bütün mutluluğumuzu buna bağlarsak, bu hiçbir zaman gerçekleşmeyebilir. ama bizi seven bize güven veren bizim de huzur ve güven duyduğumuz biri sırf bize aşık değil diye, ondan vaz mı geçmeliyiz? aşk çok yakıcı. ben aşkı tutku olarak algılıyorum. bir çok çift deli gibi aşkla evlenip sonrasında nefret ederek ayrılıyor. neden? çünkü o aşk sevgiye dönüşmüyor. ama öyle çiftler de var ki aşkla başlamıyor, ama huzurlu dingin vuslata ermiş bir sevgi oluyor. yıllar içinde bir bütün oluyorlar. 50 yıllık 60 yıllık evli çiftlere bak, hiçbiri de biz deli gibi aşık olarak evlendik demiyor, tanıdıkça sevdik birbirimizi diyorlar. en kalıcı en sağlam en güven veren duygu gerçek sevgidir bence..

şu yazdıklarını bir kağıda yazıp her aklıma bu düşünceler geldiğinde okumayı düşündüm. aynı şeyleri bizde düşünüyoruz belki ama başkasından duymak kadar etkili olmuyor. aşka bu kadar takılı kalmam gereksiz. önemli olan doğru insanı bulmak sevgi ve güven .. bunların hepsi de var ise ben neyi sorun ediyorum.. teşekkür ederim beni kendime getirdinnn:)))

şu yazdıklarını bir kağıda yazıp her aklıma bu düşünceler geldiğinde okumayı düşündüm. aynı şeyleri bizde düşünüyoruz belki ama başkasından duymak kadar etkili olmuyor. aşka bu kadar takılı kalmam gereksiz. önemli olan doğru insanı bulmak sevgi ve güven .. bunların hepsi de var ise ben neyi sorun ediyorum.. teşekkür ederim beni kendime getirdinnn:)))

bunu duyduğuma sevindim:16:

bak aklıma bir film geldi, ikinci dünya savaşında geçiyor ama asıl hikayenin içinde bir de aşk öyküsü sıkıştırılmış, o filmi mutlaka izlemeni istiyorum. filmle ilgili bişey söylemek istemiyorum ama aşk ve sevgi arasındaki farkı ve sevginin nasıl galip geldiğini görmen için onu izle.filmin adı enigma. kate winslet oynuyor..

savaş ve tarih filmlerini seven biri olarak ve en önemlisi de sevginin galibiyetini görmek için kesinlikle izleyeceğim .belki bilinçaltıma bişeyler işlerde bi daha düşünmem bunları.:) çok teşekkürler:))

Aksine sevinmelisin. Çünkü aşk kimsenin tekelinde değildir, nişanlın aşık olabilen bir adam ve o kız sadece bir vesileydi aşkı yansıtan. Sen de sonuncu ve ömürlük vesilesi olursun umarım. Aşık olabilmek bir ayrıcalıktır. Herkes olamaz. Ve insan bir kere birine aşık oldu sevdi diye bir daha başkasına aşık olmayacaği anlamına gelmez bu. Pek az insan evlenmeden önce yalnız bir kez aşık olur. Bak ben de defalarca aşık oldum, çok sevdim, şimdi hayatımda 3 aydır tanıdığım biri var ve o da senin gibi geçmişte eski nişanlımı çok sevmiş olmama biraz üzülüyor. Geçmişinden kıskanıyorum seni, keşke ilk aşkın ben olsaydım diyor. Ama ben o acıları çekmeseydim şimdi kadrini kıymetini bilemezdim sevgilimin. Benim eski nişanlım benden önce hiç aşık olmamış aşk acısı çekmemişti. Ben buna sevinirdim. Boşa sevinirmişim... Ne ona verdiğim aşkın kıymetini bildi ne de benim.. Keşke benden önce bir kez olsun aşık olup kahrını çekseydi o zaman bilirdi değerimi.. Sen daha önce hiç aşık olmamışsın sanırım olsaydın bu kadar üzmezdin kendini. Neler kimler unutulmuyor, inan unutmuştur.. hatta şimdi çok daha kafası rahattır. hep sevdiği hem de kendisine uygun bir eş buldum diye seviniyordur. unutamasaydı emin ol ne yapar ne eder ona kavuşurdu. bi yerde mantiği girmiş devreye ve söküp atmiş içinden, işte vazgeçemeyecek unutamayacak kadar büyük olsaydı aşkı o mantıklı düşündüğü bir saniyeyi bile yaşayamazdi. için rahat olsun

Valla biz kadınlara ne yapsalar boş.
İlle bir şeyleri takıyoruz.
Adamın aklına sokmayın bence.
Demek aşık olsa da takabiliyoruz, bildiğim, gördüğüm iyi oldu.
Bence açık yüreklilikle sorun, böyle bir durum varsa kızmayacağım, sadece bilmek istiyorum, hakkıma girme vs. gibi biraz acıtasyon yaparsanız söyler gibime geliyor :)

ikiniz de ne kadar melankolik tiplersiniz
nasıl bulmuşsunuz birbirinizi

ben bu aşk sevgi felan kavramlarını bu kadar net nasıl ayırıyorsunuz şaşıyorum
ben bunları hiç sorgulamadım
çok aşıktım yada seviyordum ne farkeder
ne kadar yoğun olduğum yada onunla ne kadar mutlu olduğum önemlidir
aynı şey karşı taraf için de geçerli tabi

sen müsade et artık onun eski sevdalısından vazgeçmesine
içini de ferah tut
bu takıntılarla adamın sana karşı ne hissettiğini nasıl ölçüp tartacaksın

Back
X