Nişanlımın kapanmam konusundaki baskısı

terakota

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
106
97
298
Merhaba,
Nişanlım annesinin hoca olmasından sebep benim de kapanmamı istiyor.
(kendisinin de küçüklükten beri hayali eşinin kapalı olmasıymış...)

Ben de işinde gücünde namuslu dinini yaşayan bir insanım. Ama bir başkasının hayatına entegre olabilmek için kapanmak hiç bana göre değil. Mini etekler giyen dekolte gezen biri de değilim. (giyene de sonsuz saygılıyım, herkesin kendi tercihi)

Bana evlendiğimizde kapanacaksın, kendini şala başörtüye hazırla vs diyor, kapanmam konusunda hemfikir. Ama kendisi dinini yaşayan biri değil... Sırf muhafazakar bi ailesi olduğu için ve onun karısı olacağım için kapanmam gerekiyor anlayacağınız... Bu durumu ona hatırlattığımda da "BENİ DE SEN TEŞVİK EDECEKSİN" DİYOR" .

İçimden geldiği zaman kapanırım, din bireyseldir, zorlamayla olursa soğurum diyorum. diretiyor ve kavga çıkıyor... (En son yüzüme kapattı)

Hoca olan annesi de benim için nişanlılık sürecimde hiç bir şey ile ilgilenmedi. Kendisinden yakınlık, sevgi namına bir şey görmedim. (maddi, manevi)...
İstiyorum ki aynı şekilde yaşamıma devam edeyim, kimse için değişmeyim, kapanacaksam da içimden gelerek yapayım. Şekilcilik olarak yapmayım... Aynı durumu yaşayanlar nasıl bi tepki vereyim? Bir yardımcı olun kızlar...

Konunu okumadan yorumum sen ne istiyorsun onu yap nisanlin istedi diye degil.Evet kapanmak güzel ama içinden gelirse .

Yorumumu yazmadan önce bir süre toparlamaya çalıştım düşüncelerimi .
1- Siz başörtülü değilmişsiniz ki madem başı örtülü istiyor neden sizinle nişanlandı ?
2- Kendi dinini yaşamazken neyden korkuyor yoksa sizin başı açık gezip ona günah ekleyeceğinizden mi?
3- Hadi kapandınız diyelim bunun Allah katında zorla yapıldığı için ne anlamı var ki?
4- Ayrılın! Yada bende bir bireyim gönülden istersem bir gün kapanırım diyin kimsenin zorlaması ile değil diyin.
Son not : Gerçekten İslam dini bu değil ya sonra Müslümanların adı yobaza çıkıyor işte .

sen başka şey istiyorsun nişanlın başka ee evlenince ne olacak sence?

o zaman kapalı bi hatun bulsaymış kendine hiçte onun istediği gibi yapma, bak ben bi sene önce aklımdan geçirmezdim birden içimden geldi 7 8 ay oldu kapandım, hiçte yadırgamadım yani kendi halimi çünkü kendim istedim

Birincisi bu konu kapanır.
İkincisi öyle bir eş hayal ediyorduysa oyle biriyle nisanlansaydi kimsenin kimseye baski yapma hakki yok.
Üçüncüsü önce kendine baksın sonra sana karissin.
Dördüncüsü bu kisiyle evlenirsen mutlu olacagina gercekten emin misin? Degilsen yol yakinken ayrıl?

Seni açık halinle sevip beğenmedi mi bu adam? Madem küçüklükten beri (!) tesettürlü eş hayaliymiş, tesettürlü birini bulsaymış. Hiçbir konuda yaşam tarzını değiştirmesi için baskı yapan kişiler hoşuma gitmez; burada da başka bir kadın "Hoşlandığım kişi namaz kılmıyor kılsın istiyorum" diye konu açmıştı, onu da eleştirmiştim. Baskı yapan insanları art niyetli buluyorum, siz bilirsiniz ama ben yollarımı ayırırdım böyle biriyle. Kendim istersem yaparım, başkasının dayatmasıyla değil.

Nişanlanıncaya kadar gözleriniz nereye bakıyordu,ağzınız ne konuşuyordu,bir birinizin gözlerinin harelerine baktınızsa yalnızca ,şimdi bu sorunlar çok normal.

Koşarak uzaklaş.. ne sevgilinin ne nişanlının ve hatta anne babanın dahi bi bireyin kişisel alanına bu denli fütursuzca ve saygısızca müdahale etme hakkı yok.. sen teşvik edecekmişsin bir de onu öyle mi namazları da onun için sen kıl bari yazık adam yorulmasın.. sığır

dinin gerektirdiklerini hem yasamiyo hem de sen yasa diye baski yapiyo. basini baskasi kapat dedi diye bskiyla tehdetle kapatip icin rahat edecek mi? dinin gerektirdigini oh yaptim diyebilckmisin icinden gelmedigi surece ne anlami var?

Kendi dinini tam yaşamıyor demişsiniz ozaman siz kapanınca herşey tamam mı yani.
Ben eğer kapanacaksam, karşımdaki de dinin tüm gerekçelerini yerine getirsin isterim.
Sen de ona diret bakalım namazını kıl orucunu tut diye , yok diyorsa sende benim başımı örtmeme karışamazsın diyeceksin

senin tercihlerine fikirlerine saygı duymalı ve seni olduğun gibi kabul etmeli bu kişi anladığım kadarıyla baskıcı biraz kendi dediğinin yapılmasını isteyen biri galiba..
din sonuçta Allah ile kul arasında dinde zorlama olmaz ki içinden gelirse kapanırsın elbet ama baskı ile olamaz.

Herkesin dini, vicdanı kendisine. Senin onu teşvik etme gibi bir sorumluluğun, görevin yok, olamaz da. Aynı şekilde senin de dışardan bir müdahaleyle kapanman doğru olmaz. Din alimi değilim ancak başkasının isteğiyle kapanmanın günah olduğunu okumuştum bir yerde.
Bu şekilde mutlu olacağını düşünüyor musun evlendiğinizde? Tabii ki nişanlını seviyorsundur o yüzden katı konuşmak istemiyorum ama iyi düşün kararını öyle ver. Nişanlanmışsınız annesinden bir yakınlık görmemişsiniz ama nişanlınız annesini bahane göstererek sizi kapatmaya çalışıyor. Bir de üstünüze kendi dininin sorumluluğunu yüklemeye çalışıyor. Bu adam namaz kılmadığında bir günah işlediğinde size gelip kızacak mı neden beni iyiye teşvik etmedin ne biçim eşsin diye?
Yazdığınız kadarıyla söylemleri bunu gösteriyor çünkü.
Yazınız çok mantıklı ve düzgün bir şekilde yazılmış. O yüzden sizin mutsuz olmanızı istemem böyle bir konudan. Mantığınızla soğukkanlılığınızla çok iyi düşünün tartın kararınızı verin. Mutlu olacağınızdan %100 emin olmadan evlilik işlerine girmeyin derim.

Sizi olduğunuz gibi seçip, istediği birine dönüştürmeye çalışıyor. Siz ne zaman, ne isterseniz o olursunuz. Evlenince değişeceğini mi sanıyorsunuz? Güldürmeyin. Bırakın gitsin kendi yoluna. Sakın bir hata yapıp evlenmeyin. Nişanlılık dönemi bu gibi durumları görmeniz, karar vermeniz için var. Atın yüzüğü bulsun kendi gibi birini. Kendinizden asla taviz vermeyin asla!!!! Bunun sonu asla gelmeyecektir. Hayatınızı kendi ellerinizle cehenneme dönüştürmeyin.

Diyecekki ana ana,sana layık evlat olamadım ama sana layık bir gelin buldum.Benide değiştirecek,baştan konuştum.Değişmezsem bilki gelinin beceremedi,benim billahi günahım yok.

Nişanlanmadan bunları konuşmadınız mı hiç?

Size böyle dayatma yapmaya hiç hakkı yok. Üstelik "beni de sen yönlendireceksin" diyecek kadar aciz biri çok sevimsiz gelmiyor mu? Madem inandığın bişey var o doğrultuda yaşa. Yok hem inanıyor hem de uygulamayı toton yemiyorsa, başkasını zorlama hakkını nerden buluyorsun? Erkek olmanın fazlalığıyla mı?

Bugün buna zorluyan, yarın da başka mevzularda söz hakkı tanımaz size zaten.

Nişanlına deki, annesi hoca olan sensin benden önce kendine çekidüzen ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…