• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin konusma problemi

Kekeleyerek konusan ama sarki soyleyen sanatci var. Bana gore sorun degil onemli olan size verdigi deger.

kekemelik atlatılabilen bir şey sevgilinize heyecanlandığında çok yavas yavas konuşursa hece hece yavaşça o zaman kekelemeyecektir bu çok iyi taktiktir ve kekelediğini yüzüne vurmayın sizi de ayrıca tebrik ediyorum güzel bir yüreğiniz var bunu ego meselesi haline getirmeyip çözüm arıyorsunuz sevgiliniz için... işte sevgi budur zaten bu dünyada ne makam ne güzel vücut ne de afilli sözler..... hepsi boş toprak olacağız geriye yüreklerimizden yaptıklarımızdan hesaba çekileceğiz o sevgilini küçük görenler utansın
cok tsj ediyorum

Ona en buyuk onerim sesli bir sekilde kitap okumasi gercekten cok ama cok ise yarayacaktir.Bide topluluk ile hareket eden bir gruba katilmali bence fotografcilik,dagcilik falan o zaman gercekten halleder

Yazık adama ,bu konuda hakkında düşündüklerinizi ve konuştuklarınızı duysa kim bilir ne kadar üzülür.

Konuşma terapisi genelde 2-3 yasında başlandığı Zaman daha verimli oluyor ama yinede mutlaka faydası olur yaş kaç olursa olsun. Heyecanını yenmesinde yardımcı olmalısın tatlım, ailen sırf bu durumundan dolayı sana layık görmüyorlarsa ne diyeceğimi bilmiyorum Allah vicdan versin demekten başka

Kekemelik atlatılabilen bişey ilk önce diyaframdan nefes alıp vermeyi öğrenmeli bu çok önemli ve tedavi edilen yerleri araştırın birine katılsın lütfen madem seviyorsunuz anlattığınıza göre değerli bir insan belli ki lütfen tek bu sorun için harcamayın nişanlınızı umarım çözüm bulursunuz çok mutlu bir yuvanız olur selam ve dua ile

kekemelik atlatılabilen bir şey sevgilinize heyecanlandığında çok yavas yavas konuşursa hece hece yavaşça o zaman kekelemeyecektir bu çok iyi taktiktir ve kekelediğini yüzüne vurmayın sizi de ayrıca tebrik ediyorum güzel bir yüreğiniz var bunu ego meselesi haline getirmeyip çözüm arıyorsunuz sevgiliniz için... işte sevgi budur zaten bu dünyada ne makam ne güzel vücut ne de afilli sözler..... hepsi boş toprak olacağız geriye yüreklerimizden yaptıklarımızdan hesaba çekileceğiz o sevgilini küçük görenler utansın
Helal:KK9::KK9::KK9::KK9:

Solaklikla boyle seylerin bi alakasi varmi.
Yani bende solagimda merak ettim.

Alakası şu. Solak bir insan misal sol eliyle yazabiliyoken sağ eliyle yazmaya çabalarsa kekemeliğe sebep olabiliyor. Ben de solağım, ilkokul öğretmenimin zorlamasyla sağ ele geçtim. Sağla yazıyorum. Ama çok şükür bende böyle bi sıkıntı olmadı. Çok nadir dilimin takıldığı olur. Bunada şükür diyorum

Benim cok hizli ve kesik kesik konusan bi arkadasim var, kekemelik gibi degil de degisik bi heyecanla yuta yuta cok hizli konusuyor. Hatta bircok insan ne dedigini anlamaz o derece. Ben onun sayesinde dinlerken odaklanma ve hizli dusunme yetenegimi gelistirdim cok guzel anlasiyoruz. Kusur mu kusur ama bence tatli bi kusur

Alakası şu. Solak bir insan misal sol eliyle yazabiliyoken sağ eliyle yazmaya çabalarsa kekemeliğe sebep olabiliyor. Ben de solağım, ilkokul öğretmenimin zorlamasyla sağ ele geçtim. Sağla yazıyorum. Ama çok şükür bende böyle bi sıkıntı olmadı. Çok nadir dilimin takıldığı olur. Bunada şükür diyorum
Arastirilmis ispat edilmis biseymi bu peki

Herkes ne oldum degil ne olacagim demeli , buyuk bir sorun degil sende seviyosun nisanlini sana karsida iyiymis , bence mutlu olmalisin , kötu kelimeler soylemesinden se boyle olmasi buyuk bir sorun degil bence duzelebir

Eğer bunu kusur olarak nitelendiriyorsanız ki bence değil, çok tatlı bir kusur.
İnsana artı sempatiklik katan, heyecanlanmasının da onun yüreğinin temizliğini gösteren bir kusur.
Çatır çatır her zaman her yerde düzgün bir türkçe ile konuşabilirim fakat, heyecanlı heyecanlı bir olayı anlattığımda yakınlarım dahi olsa kelimeleri yutabiliyorum.
Hele de bir tartışmaya girmişsem ne dediğim bile anlaşılmıyor.
Kısaca birçok insanın başına gelebilen ve duygularla yakından ilintili olan konuşma problemi, hiç büyütülecek bir şey değil.
Hele de 'sen daha iyilerine layıksın' lafı çok ağır geldi bana.
Nişanlınıza üzüleceğinize, bu durum yokmuş gibi davranmanız, onu cesaretlendirip rahatlatmanız gerekir.
Her yerde belki de bu kusur gördüğünüz şeyin ona ayrı bir hava kattığını ve çok hoşuna gittiğinizi söylediğinizde, çekincesi geçtikçe kendisi de açılacaktır.

Merhaba.... nasil baslicami bilmiyorum bu konu beni gercekten cok üzüyor ve düsündürüyor benim 4 seneden beri erkek arkadasim var 1 seneden berri nisanliyiz ve kendisi okadar saf temiz ki kimsenin kötülügne istemez herkez onun icin iyidir ...aileme karsi asiri saygili bana karsida öyle üzülcem beni kircam diye cok korkuyor... benim nisanlimda konusma problemi var kendisi asiri heycanli bisey anlaticagi zaman hemen heycanlaniyor konusamiyor azda kekeliyo ve bu beni cok üzüyo tedaviye de gidiyor ama fazla düzelme yok o cok üzülüyo diye bende cok üzülüyorum ailemle de konusamiyo disarda baska insanlarlada rahat konusamiyo hep üzerinde bir heycan var konusma problemi oldugu icinde kendisinin öz güvenide yok.... bunlar beni de cok üzüyor ailemde bana hep diyorlar sen daha iyisine layiktin bizimle konusamiyor bile nasil bir damat bu diyorlar heycanini kontroll altinda tutamadigi icinde tirnaklarinida kemeriyo... bana yardim ederseniz cok sevinirim

Bende kekelerim.
Bazen öyle hissettiriyor ki kendini bu konuşma problemim nefesin daralıyor.
Okul hayatımda çok sıkıntı yaşadım.
Benimki ilk okul hocanın eseri aslında.
Bundan 4 yıl önce çok fazla vardı.
Sonra sakin olmam gerektiğini anladım.
Neden heyecan yapıyorum ki
Kendi kendimin doktoru oldum bu konuda.
Sesli konuşmamaya başladım.
Bağırarak değil yani.
Kısık sesle konuşmaya başladım.
Azaldı.
Çokta dua ettim.
Birde kekelemek gibi konuşma problemi olanların beyni daha hızlı çalışıyormuş.
Kelime hazineleri çok çünkü alternatif kelime arayisindayiz
Ne kadar doğru bilmiyorum.
Ama bende doğru sanki.
Çünkü bi konu için 5 düşünceyi aynı anda düşünüp fikir üretebiliyorum.
Normal insanlardan farklı birşey var.
Abimde böyle ama onu ki hala düzelmedi :KK43:
İnşALLAH düzelir..
Abimde de düşünce yapısı farklı mesela.
Başkada kekeleyen tanımıyorum zaten.
Birde beyinde çok düşünce varsa kekelemek oluyor.
Bi düşünceyi soyliyeyim unutmadanda digerini soyliyeyim dersem kimse tutamaz beni.
Cümleyi de toparlayamam.
O yüzden.
Birazdan x konuyla ilgili birşey dicem diyip, diğer soylicegimi soyleyip, sonra öncekinin hatırlatmalarini isteyip devam ediyorum.
Erkek arkadasimin ailesinin yanında tutuyor mesela.
Ama suda var..
Eğer ailenize uyup sevgilinizin bırakıcaksanız, ben sizin için iyi düşünemem kusura bakmayın.
Ama acımak duygusuyla da beraberlik yaşanmaz :KK43:
İyi ölçüp tartın.
Konuşma problemi olmayıp, kötü karakterle de denk gelebilirsiniz ALLAH korusun.
Ama iyiyse gerçekten konuşmayı dert etmeyin.
Hakkınızda hayırlısı
M meftune90

Back
X