• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin konusma problemi

Konuşanları da görüyoruz, Allah'ın davarları. Ailen herhalde sen daha iyisine layıksın derken konuşabilen ama kıro hötzöt bir adamı yakıştırıyor, yeter ki konuşsun...
Düzelir zamanla, evlenince düzelir bırakma nişanlını.

Ailen daha iyisine layiksin demiş sana . Kınıyorum. !

Sen o adami sevmemissin ki.. Yeni çıkmadı ya adamcagizin kekelemesi. Heyecanlanmasi vs. Anca mi farkettin. Ben uzuldum nişanlina kendisi hakkinda bu kadar tedirgin olan bir aileye sahip olacagi icin.

Saglik ve sifa diliyorum nisanlina. Senin icin degil, ailene yakissin diye değil (!) .. sirf kendi icin iyileşir umarim

çözülemeyecek bir sorun değil, ne zamandır tedavi görüyor? uzman araştırması yapıp yeni biriyle de görüşmesini sağlayabilirsiniz.

Gecen gun ben de milli egitimde bir sube muduru gordum yavas yavas konusunca gayet akici konusuyor. Ama heyecanlaninca az da olsa kekeliyor. Tvye de cikmisti oncesinde gordum. Kekeleyince kizarip bozarmiyor ama alismis artik demek ki. Yani kontrolle alakali. Nihayetinde bu istemsiz bir tutukluk. Tetikleyicisi de en basinda heyecan.. Aileniz karsisinda rahat davranirsa yenebilir bence bu durumu. Anadolu universitesinde DILKOM var bu tur konusma bozukluklariyle ilgilenen. Bir arastirin derim.

en önemli destekci sizsiniz ona. Seviyor ve seviliyorsanız asla birbirinizi bırakmayın herşey yoluna girer bol bol dua edin

Öyle bi yüceltmişsiniz ki adamı ya pes. =D
Nasıl dramatik yorumlar bunlar.
Tam türk filmlerindeki abartılı mağdur klişelerine dönmüş.
Konuşamaması ve saf olması büyük sorun.
Kim ister özgüvensiz, saf bir tiple olmayı.
Ayrıca adam zaten özgüveni olmadığı için kekemelik yaşıyor.
Problem orada.
Demek ki 4 yıl boyunca bu kızcağız için olsun, kendi iyiliği için olsun hiçbir çaba harcamamış ve aynı tas aynı hamam heyecanlanmaya devam ediyor.
Normal bir heyecanlanma da değil. Abartılı boyutta.
Esas sorun erkekte yani. Bunca zaman değişmemiş, bundan sonra mı değişmek için uğraşacak? Koskoca 4 yıl olmuş.
Ama sen konu sahibi bırakmadığına göre çok seviyorsun belli ki.
Yine de iyi düşün. Uğraşması çok zor olabilir senin için. Ailen de sürekli laf ederse seni soğutabilirler ki başlamış soru işaretlerin zaten.
Allah kolaylıklar versin. Çok zor bi partner seçmişsin kendine.
Sen burada yazanlara da aldırma. Yok iyi konuşurmuş ama kötü koca olsa napıcakmışsın?!! Ne alaka ya. =D
Kendileri aynı durumda olsa saf bi adamla ilişkiye bile başlamazlardı.
Gönlüne göre olan gerçekleşir umarım. Hayırlısı artık.

Aslinda kurslar var.. Heyecana dayali bir bozukluksa gideriyorlar. Cocukluktan kalma bi korku sonucu olusmus sanirim..
Ailenin de degerlendirmesi yanlis ama malesef hepsi oyle.. Hangi aile olsa oyle yaklasirdi. Uzulme :(
Kurslari bi arastrn derim

Ailenizin ettiği laf hiç hoş değil öncelikle.
Kekemelik düzelebilen bir şey, tedaviye devam etsin.
İnşallah atlatır bu durumu.

Merhaba.... nasil baslicami bilmiyorum bu konu beni gercekten cok üzüyor ve düsündürüyor benim 4 seneden beri erkek arkadasim var 1 seneden berri nisanliyiz ve kendisi okadar saf temiz ki kimsenin kötülügne istemez herkez onun icin iyidir ...aileme karsi asiri saygili bana karsida öyle üzülcem beni kircam diye cok korkuyor... benim nisanlimda konusma problemi var kendisi asiri heycanli bisey anlaticagi zaman hemen heycanlaniyor konusamiyor azda kekeliyo ve bu beni cok üzüyo tedaviye de gidiyor ama fazla düzelme yok o cok üzülüyo diye bende cok üzülüyorum ailemle de konusamiyo disarda baska insanlarlada rahat konusamiyo hep üzerinde bir heycan var konusma problemi oldugu icinde kendisinin öz güvenide yok.... bunlar beni de cok üzüyor ailemde bana hep diyorlar sen daha iyisine layiktin bizimle konusamiyor bile nasil bir damat bu diyorlar heycanini kontroll altinda tutamadigi icinde tirnaklarinida kemeriyo... bana yardim ederseniz cok sevinirim
Ben ailene kızamıyorum herkes evladına en iyisini ister. Nişanlına da bişey diyemiyorum sonuçta kendi seçimi değil. Ancak benim kuzenimin kocası da senin bahsettiğin gibiydi kurslara gide gide baya bi düzeldi

Benim halamın kızı kolunun biri olmayan birisi ile evlendi. Onun seçimiydi ve çok mutlular. İlk başta ailesi tedirgin oldu ama iyi bir ailesi olduğu için sonra kusur olarak görmediler.
Yukarda birileri çıkmış demişki, ayyy özgüveni olmayan bilmem ne adam. Adamı çok yüceltmişsiniz. Kendisini etiketlemiyorum çünkü ilgi görmüş gibi hissetmesin yazdıkları...
Kekemeliğin birçok nedeni vardır. Sadece özgüvensizlik değildir. Tedavisi vardır. Sadece kaynağını bulmak önemli. Bu da doktorun bilgi ve tecrübesi ile ilgili.
Bencil olmadığı ve insanların hislerini önemsediği, düşüncelerine önem verdiği için de biraz zorlanıyor olabilir. Ama sonuçta bu güzel birşey dimi. Bencil bir insanla evlenmekten iyidir.
Yarın kimin ne olacağı belli değil. Bir saat sonra nasıl bir eksikliğimiz olacak hiç belli değil..
Eğer seviyorsan kimseye kulak asma canım, destek ol. Umarım en kısa sürede çözersiniz..

nişanlının hangi yönü zayıfsa çevren ve ailen ordan vuracaktı,şişmansa neden şişman kısaysa neden kısa vs gibi.O yüzden başkalarının dediklerini takma.Gittiği terapi yada kurs ne ise demekki işe yaramıyor başka bir yeri denesin

Biz ne yapalim ki, care siz de.
Her insanin kendine ozel sikintilari olabilir, nisanlinizin yaninda olup, oldugu gibi kabullenip, herzaman yaninda olacaksiniz.
Ama siz isteseniz de istemeseniz de konusulanlardan etkilenmissiniz, yoksa kulaginizi tikayip sevdiginiz adama sarilmaniz lazimdi.

Sariliyor
Biz ne yapalim ki, care siz de.
Her insanin kendine ozel sikintilari olabilir, nisanlinizin yaninda olup, oldugu gibi kabullenip, herzaman yaninda olacaksiniz.
Ama siz isteseniz de istemeseniz de konusulanlardan etkilenmissiniz, yoksa kulaginizi tikayip sevdiginiz adama sarilmaniz lazimdi

Sariliyorum ama bauen hep ayni seyleri duya duya okadar etkiliyor ki artik onun o haline okadar üzülüyorsun ki napicani bilmiyorsun

amaan milleti boşverin. evlendikten sonra daha bir özgüveni gelir hem.

siz diğer özelliklerine bakın. size saygısı, sevgisi, vefası, özeni.. bunlar daha önemli ve bu devirde bulunması daha zor.

ağzı olan konuşur. kendi evde dayak yer, aldatılır eder sonra dışarıda onun bunun sevgilisini, eşini küçümser.

A
Öyle bi yüceltmişsiniz ki adamı ya pes. =D
Nasıl dramatik yorumlar bunlar.
Tam türk filmlerindeki abartılı mağdur klişelerine dönmüş.
Konuşamaması ve saf olması büyük sorun.
Kim ister özgüvensiz, saf bir tiple olmayı.
Ayrıca adam zaten özgüveni olmadığı için kekemelik yaşıyor.
Problem orada.
Demek ki 4 yıl boyunca bu kızcağız için olsun, kendi iyiliği için olsun hiçbir çaba harcamamış ve aynı tas aynı hamam heyecanlanmaya devam ediyor.
Normal bir heyecanlanma da değil. Abartılı boyutta.
Esas sorun erkekte yani. Bunca zaman değişmemiş, bundan sonra mı değişmek için uğraşacak? Koskoca 4 yıl olmuş.
Ama sen konu sahibi bırakmadığına göre çok seviyorsun belli ki.
Yine de iyi düşün. Uğraşması çok zor olabilir senin için. Ailen de sürekli laf ederse seni soğutabilirler ki başlamış soru işaretlerin zaten.
Allah kolaylıklar versin. Çok zor bi partner seçmişsin kendine.
Sen burada yazanlara da aldırma. Yok iyi konuşurmuş ama kötü koca olsa napıcakmışsın?!! Ne alaka ya. =D
Kendileri aynı durumda olsa saf bi adamla ilişkiye bile başlamazlardı.
Gönlüne göre olan gerçekleşir umarım. Hayırlısı artık.
ma sen kendisini görseydin mesela sende cok severdin okadar cok sicak kanli ki herkezi temiz yüreginle sevdiriyor saf dediysem aptal salak demedim iyi düsünceli ama ayni zamandada zeki birisi kendisi asiri vicdanli kimseyi kirmak üzmek istemiyor o heycani geldidemi azindaki kelimeler cikmiyor iste

Bence büyüklerinize hiç kulak asmayın. Ne kadar ön yargılılar. Yüzü gözü eğri değil birşey değil , sizi seven bir insan.
Yanında olursanız beraber aşarsınız

Merhaba.... nasil baslicami bilmiyorum bu konu beni gercekten cok üzüyor ve düsündürüyor benim 4 seneden beri erkek arkadasim var 1 seneden berri nisanliyiz ve kendisi okadar saf temiz ki kimsenin kötülügne istemez herkez onun icin iyidir ...aileme karsi asiri saygili bana karsida öyle üzülcem beni kircam diye cok korkuyor... benim nisanlimda konusma problemi var kendisi asiri heycanli bisey anlaticagi zaman hemen heycanlaniyor konusamiyor azda kekeliyo ve bu beni cok üzüyo tedaviye de gidiyor ama fazla düzelme yok o cok üzülüyo diye bende cok üzülüyorum ailemle de konusamiyo disarda baska insanlarlada rahat konusamiyo hep üzerinde bir heycan var konusma problemi oldugu icinde kendisinin öz güvenide yok.... bunlar beni de cok üzüyor ailemde bana hep diyorlar sen daha iyisine layiktin bizimle konusamiyor bile nasil bir damat bu diyorlar heycanini kontroll altinda tutamadigi icinde tirnaklarinida kemeriyo... bana yardim ederseniz cok sevinirim
Benim bi arkadasta öyleydi bol bol kitap okudu oda öyle yapsın çok ise yariyir

ailen nişanlına krşı gerçekten annesi babası gibi davrnaıp yardım etmeye çalışırsa bu sorun daha kolay çözülür. onların yadırgadıgını görüp heyecanlanıyor ve bu yuzden daha çok kekeliyordur. yazık çok üzüldüm. ailene karşı sert tepki koy ve anlasınlar artık durumu

Nişanlınızın asıl sorununun kaynağı özgüvensizlik bence .
Bu yüzden heyecanlanıyor psikolojik bi durum bu .
Ben özgüvenli girdiği her ortamda ağırlığını belli eden erkekle olmak isterim.
Çoğu kadın da böyle ister diye düşünüyorum
Seviyorsan yapacak bişey yok .
Tedavi olması için ikna et .

Back
X