Nişanlımın psikolojik sorunları var

ceycu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
249
3
0
İstanbul
onunla ilgili bir şeyi burada paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum ama paylaşmak istedim. endişeli ve korku dolu birisi. içini açmakta, ona yardımcı olmakta çok zorlanıyorum çünkü sorunlarını paylaşmak yerine bastırmayı tercih ediyor.
iletişim kuramıyoruz çünkü herhangi bir laf bile psikolojisini daha da kötü yapabiliyor.
ben de ne yapacağım konusunda kararsızım.

onunla ilgili bir şeyi burada paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum ama paylaşmak istedim. endişeli ve korku dolu birisi. içini açmakta, ona yardımcı olmakta çok zorlanıyorum çünkü sorunlarını paylaşmak yerine bastırmayı tercih ediyor.
iletişim kuramıyoruz çünkü herhangi bir laf bile psikolojisini daha da kötü yapabiliyor.
ben de ne yapacağım konusunda kararsızım.

bir teşhis kondu mu? panik atak falan mı? :( üzüldüm, umarım çözümü vardır..

Çiftlerin elbetteki birbirine destek olması güzel ve gerekli. Ama kimse kimsenin psikoloğu değil. Daha yolun başındasınız, onun sorunları sizi de yıpratıyorsa, sizi de etkiliyorsa ilişkinizi göden geçirmelisiniz. Çünkü siz ona yardım etmeye çalışıp edemedikçe o sorunların yükü sizi de yoracak ve bir noktadan sonra kendinize de ona da yardım edemeyecek noktaya geleceksiniz.
Çok genel yazdım ama sizin mesajınızdan algıladığım kadarıyla yapıyorum bu yorumu.

panik atak olması muhtemel. ayrıca yoğun anksiyete var, endişe yani. her şeyden korkuyor bazen.
bu haline üzülmekle beraber ne yapacağımı da bilemiyorum. nörolog ve psikiyatrist araştırmaya başladım.
daha önce de bir takım sorunları hakkında konuşmuştuk. her şeyini paylaşır benle ama son dönemde gerçekten çok kötü halde.
zamana bırakayım diyorum ama yardım edilmezse bu ruh halinin içinden nasıl çıkacak onu da bilemiyorum.

baska rahatsızlıkları mı var acaba canım,ya da kötü olaylar mı yasadı o yuzden belkı sureklı panık halındedır

aslında yaşadığı çok kötü şeyler yok. daha ziyade psikolojik. var mı sizin önerebileceğiniz iyi psikiyatristler? ya da ben ne yapmalıyım?

istanbuldayım ya:/
kendi haline bıraksam içim elvermiyor, üstüne gitsem hiç olmaz.
gerçekten çok yardımcı olmak istiyorum ama bir yandan benim psikolojim de hassaslaşıyor zaman zaman. ona yardım edeyim derken ben de kayış kopuyor bu sefer.

Çok çok geçmiş olsun diyeiym öncelikle.

Bu hastalığı yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki nişanlın muhtemelen panik atak hastası. Endişe dolu ve bu endişelerini sadece kendine saklayıp kimseye söylemeyip kendine zehir ediyorsa hayatı, muhtemelen öyle. O yüzden en kısa zamanda bir psikiyatriste görünmesini öneririm.

panik atak diye düşünüyorum ben de, daha önce de tedavi görmüş zaten. siz nasıl atlattınız bu rahatsızlığı biraz bahsedebilir misiniz?

panik atak değil o benim sevgilimde öyleydi kişilik karakter meslesi herkese açılamazlar bişey olduğunda nooldu derdim boşver derdi ama üzülürdü anlatamazdı bi gün taktım üzerine gittim ısrar ettim biraz zorlamış gibi oldum ama o günden beri her şeyini anlatır bana a dan z ye her şeyi noktası virgülüne

panik atak diye düşünüyorum ben de, daha önce de tedavi görmüş zaten. siz nasıl atlattınız bu rahatsızlığı biraz bahsedebilir misiniz?

Panik atağın en berbat yönü de budur zaten, en küçük bir şeyde geri gelir, hem de daha güçlü şekilde yakasına sarılır insanın, hiç gitmeyecek sanarsın.

Ben geçen sene yurtdışında kaldığım süre boyunca aşırı stres yaşamıştım, geri geldiğimde panik atak belirtileri baş göstermeye başladı. 2 kez psikiyatriste gittim ve 6 ay civarı hafif bir anti depresan kullandım, öylece atlattım sayılır ama kendimi çok strese boğduğumda yoklamıyor değil ve bir panik atak hastasının hayatı kendine zehir etmemesi gibi bir seçeneği de yok gibi mübarek. Hep stres hep korku! :53:

Şu an size diyeceklerım çok ters gelebilir ama demem lazım...Biz bu kadınlarda nedir erkeğin sorununu dinleyim anlatsın herşeyını ,yardımcı olayım sorunu...tamam anlatırsa olursun...ama bence kendine daha fazla sorun yüklüyorsun...pskolojık sorun bu zamanda coğumuzda mevcut malum...sizi baya sabırlı olmanız gereken bir süreç bekliyor...Eğer ben bu kişinin sürekli bu tür sorunlarını dinlerim çözerim uğraşırım diyorsanız hayat sizin...ama galiba siz nişanlınızın pskolojık sorunu olduğuna inancak kadar sorunlu olduğunu düşünüyorsunuz...peki siz ne için evleniyorsunuz...sizi mutlu etmesi için mi ...sürekli kaygılı insan kendini mutlu edemıyordur önce bu bir gercek sert olabılır ama...kaygı genelde içsel çatışmadan oluşur..Ruhsal durumlar esneme kadar bulaşıcıdır...Bu ruh halini sizede bulaştırabılır...onu bulunduğu durumdan çıkarmak isterken kendinizide o durumda bulabılırsınız...onun için fark eden bir şey olmaz ....o zaten o durumda olmaya alışıktır ya siz ? düşünme şeklini değişmesi gerek ..kaç yaşında bilmiyorum ama bir erkeğin değişmesi demek...balığın mivalması demek gibi bir şey...Nişanlısı olarak tabiki bir yere kadar yardımcı olmalısın..ama bir yerden sonra kendini düşün derim...Erkeğin çok sağlıklı yım diyeni bile zamanla ne arızalar üretirken..bile bile kendini bu tür durumlara sürükleme...Evlenene kadar doğru kararlar al evlendikten sonra işin içinden çıkmak daha zordur...Sena bir şey katamayan bir şeyde eksiltmesin...Herkezin bir hayat şansı var unutma..

kızlar benim gittikçe canım sıkılmaya başladı, tamam anlıyorum psikolojisi iyi değil ama benim zor zamanlrımda da beni yalnız bırakmaya başladı. bu yaptığını nasıl affederim bilemiyorum.

kızlar benim gittikçe canım sıkılmaya başladı, tamam anlıyorum psikolojisi iyi değil ama benim zor zamanlrımda da beni yalnız bırakmaya başladı. bu yaptığını nasıl affederim bilemiyorum.

Kendinde yeterince güç bulamıyorsan ya da duygusal anlamda sen de bir boşluktaysan ona yardımcı olmaya çalışman zordur. Bu sefer ona yardımdan çok zararın dokunur maazallah. O yüzdne iyi düşün ve ondan sonra bu işe giriş derim ben.

ya bilemiyorum duygularım çok değişiyor. aslında aşık olup olmadığımdan da emin olamamaya başladım. bana yardım edin kızlar ya:(

bence nişanlın panik atak değil sıkıntı ve stres soucu böyle davranıyordur. Bende nişalıyım bizde de durum tam tersi benden sorun çıkıyor

yok ya keşke sıkıntı ve stresten olsa... durumu çok kötü gerçekten. benim de kafam çok karışık. bir yandan benim psikolojim ve fiziksel sağlığım da iyi değil şu aralar. bir yandan o böyle... şimdi sevgimi sorgulamaya başladım.
seviyor muyum sevmiyor muyum, yardım etmeli miyim kendi haline mi bırakmalıyım, kendim için yardım istemeli miyim kendi kendime mi ayakta durmalıyım? bilmiyorum, iyice kafam ve kalbim karıştı :14:

Biraz bencilce olacak ama boş ver...kendini düşün..en azından kendini toparla sağlıklı karar alman için..

bence seviyorsun sevmiyor olsan bu kadar önemsemezdin tabi yinede olmuyorsa zorlamayacaksın geleceğin söz konusu, sevgi sorgulanmaya gelmez eğer böyle ikilemdeysen iyi düşün derim

Back
X