Nişanlımın sinirli tavırları beni korkutuyor

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar ben önümüzdeki ay evleniyorum nişanlımla uzun süredir beraberiz ama bazı hal ve hareketleri beni düşündürüyor evlenince mutlu olurmuyuz diye endişelerim var. Evlenmemize çok az kalmışken bu düşüncelerde olmak beni çok üzüyor en mutlu olacağım dönemde ben neler düşünüyorum. Son zamanlarda sıksık tartışır olduk artık evlilik stresindenmi oluyor neden oluyor bilmiyorum. En son haftasonu tuttugumuz eve gittik bi takım eşyalar yerleşicekdi. Benim annemlerde bana mutfakla ilgili bişeyler almışlar bırakmışlardı oraya sonra bi baktım odaya girmiş o mutfak şeylerini açmaya çalışıyor tuhafıma gitti sonuçta erkekler pek ilgilenmez mutfak eşyalarıyla bende dedimki onlar paketli şimdi açma senlik bişey değil diye söylememe ragmen ısrarla bakmak istedi iyi peki dedim açtım bi kaçtane baktıgı yetmezmiş gibi hepsinede eleştiri getirdi örneğin ben bu tip bardakla çay içmeyi sevmiyorum gibi sözler etti inanılmaz canım sıkıldı beğenmeyebilir ne olursa olsun canım hayırlı olsun güle güle kullan diyebilirdi onu bu kadar zamandır tanımama ragmen bu davranışına bir anlam veremedim. Kendisine neden böyle yapıyosun dediğimde daha kırıcı konuşmalar yaptı eleştiriye açık ol gibi laflar etti sonra mutfak camında bi açıklık oluyor ya doğalgaz için yuvarlak bi boşluk orayı bi jelatinle örtmüştüm geçici olarak onu söktü o an onu çıkarma kalsın şimdilik dedim inadına yapar gibi söküp attı sanane sanamı sorucam diye sert sert konuştu benimle bir baktım tartışıyoruz ve ben nerdeyse bir saat boyunca ağladım :43: :43: artık o anki üzüntümden mi neden bilmiyorum bir baktım elimde selpak kan içinde burnumdan kan gelmiş beni o şekilde görmesine ragmen kılını kıpırdatmadı daha fazla kırıcı konuştu. Son zamanlarda neden böyle değişti ne oluyor ben hiç anlam veremiyorum Ne yapacağımı bilemiyorum hiçbişeye sevinemiyorum bana şimdiden böyle davranırsa sonra neler olur diye düşünmek beni çok korkutuyor bu kadar senenin hatrı var diyorum bişeyde yapamıyorum çok zor durumdayım kimseylede konuşamıyorum ne yapacağım benn :43: :43: :43: :43: :43:

Bu sitede o kadar çok şey okudum ki. Onun için bence hiçbir şey için acele etme. Sonra pişman olursun. Kafanda şüphe olduğu anda ertele. Evlenip 3 ay onra ben ne yaptım da bunun gerçek yüzünü görmedim dersin. Ya oturup konuşun sorunlara bir çözüm bulun yada erteleyin daha iyi tanıyın. Umarım sizin için en iyisi olur.

Arkadaşlar ben önümüzdeki ay evleniyorum nişanlımla uzun süredir beraberiz ama bazı hal ve hareketleri beni düşündürüyor evlenince mutlu olurmuyuz diye endişelerim var. Evlenmemize çok az kalmışken bu düşüncelerde olmak beni çok üzüyor en mutlu olacağım dönemde ben neler düşünüyorum. Son zamanlarda sıksık tartışır olduk artık evlilik stresindenmi oluyor neden oluyor bilmiyorum. En son haftasonu tuttugumuz eve gittik bi takım eşyalar yerleşicekdi. Benim annemlerde bana mutfakla ilgili bişeyler almışlar bırakmışlardı oraya sonra bi baktım odaya girmiş o mutfak şeylerini açmaya çalışıyor tuhafıma gitti sonuçta erkekler pek ilgilenmez mutfak eşyalarıyla bende dedimki onlar paketli şimdi açma senlik bişey değil diye söylememe ragmen ısrarla bakmak istedi iyi peki dedim açtım bi kaçtane baktıgı yetmezmiş gibi hepsinede eleştiri getirdi örneğin ben bu tip bardakla çay içmeyi sevmiyorum gibi sözler etti inanılmaz canım sıkıldı beğenmeyebilir ne olursa olsun canım hayırlı olsun güle güle kullan diyebilirdi onu bu kadar zamandır tanımama ragmen bu davranışına bir anlam veremedim. Kendisine neden böyle yapıyosun dediğimde daha kırıcı konuşmalar yaptı eleştiriye açık ol gibi laflar etti sonra mutfak camında bi açıklık oluyor ya doğalgaz için yuvarlak bi boşluk orayı bi jelatinle örtmüştüm geçici olarak onu söktü o an onu çıkarma kalsın şimdilik dedim inadına yapar gibi söküp attı sanane sanamı sorucam diye sert sert konuştu benimle bir baktım tartışıyoruz ve ben nerdeyse bir saat boyunca ağladım :43: :43: artık o anki üzüntümden mi neden bilmiyorum bir baktım elimde selpak kan içinde burnumdan kan gelmiş beni o şekilde görmesine ragmen kılını kıpırdatmadı daha fazla kırıcı konuştu. Son zamanlarda neden böyle değişti ne oluyor ben hiç anlam veremiyorum Ne yapacağımı bilemiyorum hiçbişeye sevinemiyorum bana şimdiden böyle davranırsa sonra neler olur diye düşünmek beni çok korkutuyor bu kadar senenin hatrı var diyorum bişeyde yapamıyorum çok zor durumdayım kimseylede konuşamıyorum ne yapacağım benn :43: :43: :43: :43: :43:

GÜZELİM bence evliliğini biraz daha ertele bnde senin gibi bir evlilik ettim şuan burnumdan geliyor...bişey söyledikçe daha fazla krıcı oluyor psikolojik bunalımlara kattı..

bi ay sonraki düğünü ertelememiz imkansız diceksiniz sanırım . . oysaki imkansız diye birşey yoktur
O kadar hazırlıkk boşuna gidicek diceksiniz . . evlendikten sonra yaşayacağınız pişmanlık daha zor olacaktır emin olun . . Nişanlınlza konşun ister eleştiye açık ister olmasın begenmiyorsa senin aldıklarını kutuları açtırmadan geri götür baba evine .daha güzellerini o alsın . . Görsün ozamn anyayı konyayı :47:

hayır herhangi bişey olmadı ama çok sinirli bir yapısı var asla hatasını kabul etmiyor hep ben haksızım hep hatalı benim sen beni bu duruma getiriyorsun diyor bana sen kafa yapını değiştir diyor peki senin kafa yapın ne olacak dedim bende sen düzelirsen bende düzelirim diyor ama yinede korkuyorum bir tartışma esnasında çok kırıcı oluyor bazen lanet olsun bitsin herşey diyorum ama bu kadar zaman verdiğim emeklerim diyorum bi yandanda çok zor durumdayım kolayca söküp atılmıyor işin içinden çıkamıyorumm :((((

bi ay sonraki düğünü ertelememiz imkansız diceksiniz sanırım . . oysaki imkansız diye birşey yoktur
O kadar hazırlıkk boşuna gidicek diceksiniz . . evlendikten sonra yaşayacağınız pişmanlık daha zor olacaktır emin olun . . Nişanlınlza konşun ister eleştiye açık ister olmasın begenmiyorsa senin aldıklarını kutuları açtırmadan geri götür baba evine .daha güzellerini o alsın . . Görsün ozamn anyayı konyayı :47:

Aynen katılıyorum. Burada birsürü insan benzer yorumlar yapacak ertele bir daha düşün diye. Ama aileler denecek, hazırlıklar denecek, nişanlı kabul etmeycek ve sonuçta denilen tarihte evlenilecek ve çok büyük sorunlar yaşanacak. Bu kadar acımasızca ve afedersiniz ama kaba konuşan bir adam şimdiden bunları söylüyorsa....
Keşke erteleyebilseydiniz. En azından düşündüğünüzü gördüğünde ya kendine çeki düzen verecek ya da bitecek. Her ikisi de sizin yararınıza olacak.
Tek söyleyebileceğim ve dileğim, bunlar evlilik stresinden olsun. burada yeni konular açmayın sıkıntınızla ilgili. Allah tamamına erdirsin diyemeyeceğim ama mutlu etsin sizi

Sanane sana mı soracağım?dedikten sonra siz düğününüzü baya bir ertelemelisiniz bence.
Birşeyler değişmiş iç dünyasında o kişinin belli.
Sanki bu iş olmadan bitsin der gibi bir hava sezdim anlattıklarınızdan.
Olmaması için elinden geleni ardına koymayacak gibi..

hayır herhangi bişey olmadı ama çok sinirli bir yapısı var asla hatasını kabul etmiyor hep ben haksızım hep hatalı benim sen beni bu duruma getiriyorsun diyor bana sen kafa yapını değiştir diyor peki senin kafa yapın ne olacak dedim bende sen düzelirsen bende düzelirim diyor ama yinede korkuyorum bir tartışma esnasında çok kırıcı oluyor bazen lanet olsun bitsin herşey diyorum ama bu kadar zaman verdiğim emeklerim diyorum bi yandanda çok zor durumdayım kolayca söküp atılmıyor işin içinden çıkamıyorumm :((((

Yani zaten böyleydi ama artık senin sabrın taştı..

Emin değilsen evlenme.. Bunca zaman emek vermiş olabilirsin, peki bundan sonra vereceğin emekler ne olacak.. Şimdiden bu kadar kırıcıysa ilerde neler neler olabilir. Pişman olacağın bir şeyi yapma..
Zararın neresinden dönersen kardır.

haklısınız belkide şuan yapmak gerek ertelemek ama nasıl yapacağım zaten bunca zamandır beklemekten yıprandık artık isyan ediyorum neden bunları yaşıyorum benimde mutlu olmak hakkım değil mi diye :43: :43: :43:

Açıkça söyleyin ona. Endişeleriniz olduğunu. Bir ömür geçirmek için adım atacağınız insanın sizi nasıl incittiğini ve bu şekilde davranmaya devam ederse onunla evlenme fikrinin hata olduğunu söyleyin.
Eğer sizi gerçekten istiyorsa özeleştirisini yapacak hataları ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Eğer kavga yolunu seçerse de nasıl bir adamla evlenmek üzere olduğunuzu görürsünüz.İnanın çekeceğiniz bir kaç ay bilemediniz bir iki yıl sıkıntı koca bir ömrü harcamaktan daha iyidir

haklısınız belkide şuan yapmak gerek ertelemek ama nasıl yapacağım zaten bunca zamandır beklemekten yıprandık artık isyan ediyorum neden bunları yaşıyorum benimde mutlu olmak hakkım değil mi diye :43: :43: :43:

Nasıl yapacağım demeyin Allah aşkına. . alıcaksınız nişanlınızı karşınıza sorun bana göre sende sana göre bende diceksiniz . . Anlaşılan ikimizinde zmana ihtiyacı war ve evliliğe hzır deiliz yeteri kadar birbirimizi aruzulamıyoruz . .uzaktayken bu kadar çok problem yaşıyor isek aynı evde olunca sorunlar tartışmalar birbirini kovalıcak . . Ben sevgimden eminim ama senin emin olduğunu hissedemiyorum diceksiniz olucak biticek . . . mutlu bir geleceğiniz için bunları sölemek zorundasınız :59:

Arkadaşım daha önce açtığınız birçok konuyu okudum.Nişanlının ilk vukuatı değil bu..Ailede sorunlar var maddi sorunlar var. vs vs herşey sorun adeta.. hatta kaynın evleniyor galiba aynı anda o bile sorun..
Eee peki bütün bunlara bakınca belli ki sen bu adamın sinirli huysuz olduğunu yeni öğrenmedin..
Samimi olarak katiyyen dalga geçmek amaçlı sormuyorum bu adamla evlenmeye mecbur musun ?
Yani sırf gelinlik giyeyim,kocam olsun,evli desinler diye evlenirsen .. bu mutluluklarında çok uzun sürmez..
Nişanlının tarzı hep buymuş bugün mü farkettin ?

Allah kimseyi eşi ile imtihan yapmasın imtihanların en zoru imiş.San atavsiyem sema maraşlının kitaplarını oku kitapları hemen temin edemiyorsan netten sema maraşlının sitesine gir.yada haber7 de köşe yazarlığı yapıyor ordan ulaşmaya çaluş eminim sana doğruyu bulmanda bir yol göstericektir.inş.seni seni en çok mutlu edicek kararı verirsin.

merhaba,bende 2 ay sonra evleneceğim.Henüz evimizi falan tutmadık ama aynı şekilde sinir benim nişanlımda da var.Birde bütün yük onun omuzlarında. Ailesinde başka bir erkek yok çünkü. Evet bazı şeyler beni de çok kırıyor incitiyor. ama sonunda mutlaka telafisine bakmaya çalışıyor. Yok mu seni nişanlın da? yani stresten oluyor diye düşünüyorum ben...

Evet bu bana ilk kötü davranışı değil elbetteki daha önce farkettim hep iyi olur düzelir diye bekledim belkide öyle olmasını istedim ve bugünlere geldi ben çok hassas yapıda bir insanım vurdumduymaz olamadım hiç bu son anlattıgım konuda ne düşünüyorsunuz mutfak eşyalarına bakmak istemesi normal mi sizce yoksa bana mı tuhaf geldi sizinde düşüncelerinizi merak ediyorumm

hayır benim nişanlım pek gönül almak gibi hareketleri yoktur çünkü hatasını kabul etmez hiç olaydan bi gün sonra beni aradı görüşelim canım vs. diye sonra görüştük neyse benim suratım bozuk tabiki birde bana diyor niye uzatıyosun diye bende dedimki ne yaptınki dedim ne bekliyosun nasıl düzelsin benim yüzüm dedimm

ablamla aynı durumda sayılırsınız bende acele etme zararın neresinden dönersen kardır değişir diyede ümit etme bunu psikologlar bile söylüyor

:3:
merhaba,bende 2 ay sonra evleneceğim.Henüz evimizi falan tutmadık ama aynı şekilde sinir benim nişanlımda da var.Birde bütün yük onun omuzlarında. Ailesinde başka bir erkek yok çünkü. Evet bazı şeyler beni de çok kırıyor incitiyor. ama sonunda mutlaka telafisine bakmaya çalışıyor. Yok mu seni nişanlın da? yani stresten oluyor diye düşünüyorum ben...

Evlilik aşamasında boyle sıkıntılar genellikle oluyor bende yaşadım ama hatasını fark edince telefi etmesi gerekir şayet hata bayan da da oluyor o zamnda onun telafi etmesi gerekiyor ama ardaki dengeyi iyi kurmak lazım evlik öncesi dönem de her iki tarafta gergin oluyor yok eşyalardı yok evdi yok bunum modeli onun rengi derken obuk sunuk konulardan dolayı kırgınlıklar oluyor ama sonra pişman oluyor insan değmez hiç bir şeye umarım senin nişanlında hatasını tez zamanda fark eder..

Back
X