nişanlımın sözü :(

eligoe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
16
0
36
Bursa
yeni üyelerdenim.. burda kimseyi de tanımıyorum.. yardımcı olun lütfen..

4 aydır nişanlıyım. 1.5 senedir de tanışıyoruz. nişanlımı çok seviyorum bana ailemden sonra tek huzur veren kişidir. Ama bazı sorunlar yaşıyoruz.özellikle son bir aydır. Bazen öyle laflar ediyor ki onu tanıyamıyorum. Aslında şöyle nişanlım almanyada doğup büyüdü türkçesi iyidir.konuşmasında bir problem yok ama gel gelelim bazı kurduğu cümleler çok incitici oluyor. söylediğimde ben onu dmeek istemedim diyor. acaba nişanlım türkçeye yeteri kadar hakim olamadığı için mi yanlış konuşuyor yoksa onu söylerken kasıtlı mı söylüyor? mesela bişey hakkında tartışıyorduk. ben de çok üstüne gittim. ( bazen gerçekten istemeden yapıyorum bunu) bana kadın dediğin oturaklı olur.susar dedi.. kendimi çok kötü hissettim.. söylediği şeyler canımı çok yakıyor. bu sorunu çözmek istiyorum anlattığım olay sadece yasanan olaylardan biriydi. düşüncelerinizi bekliyorum..

ona seni iten kelime neyse bu kelimeyi söyleme canım ben rahatsız oluyorum sebebi şu diye iza et en başlarda uğraşırsın biraz ama düzeldiğini göreceksin oluo bazen bu durum seevgilimle aramda 2 yıldır çıkıyoruz atlattık çok şükür artık bu durum sorun değil bizim için

söyledim.. güzelce de anlattım.. evet zamanı gelecek o da ben de birbirimizi idare edicez.. ama bunu ben kendim yapayım.yani tartıştığımızda susmayı ben tercih edeyim o bana sus bana laf yetiştirme dediği için değil. sen bana sus bana laf yetiştirme dersen ben de susup birşey demezsem bu evlilik mutlu bir evlilik olmaz. korku evliliği olur. ona da anlttım güzelce ama sen yanlış anladın beni diyip duruyor başka da bir şey demiyor. ne yapacağımı şaşırdım. evlendiğimizde de bu durumun devam etmesinden kendimi ona ifade edememekten ve onun beni anlamamasından korkuyorum.

eğer yetiştiği ortamda kadınların çok fazla konuşma hakkı yoksa, mesela babası çok sinirli agresif bir yapıya sahipse, sendende aynı davramanı istiyor olabilir çok dikkatli ol

aslında öyle değil. benim bildiğim değil. sadece kayınbabam ın tansiyonu var.. kızıp sinirlendiğinde üstüne gitmez kimse.. ama bu da normal bir durum.. kaç saattir anlatmaya çalışıyorum. laf yetiştirme bana, kadın dediğin oturaklı olur,susar demesi beni rahatsız etti. anlatıyorum ama ben onu demek istemedim yanlış anladın diyor.

bu laflar bana saygısızca geldi . sizce abartıyor muyum? bir yandan da türkçeye iyi hakim olamadığından böyle yanlış konuluyor diyorum. ona da haksızlık etmek istemiyorum. ama bu durumun hep böyle olmasından da sıkıldım...

Nisanlin dogru soyluyo olabilir canim. Ben de Hollandada dogdum Hollandada yasiyorum... Eskiden nisanlimla konusurken beni surekli yanlis anliyordu, daha dogrusu ben yanlis dile getiriyordum dusuncelerimi.. Bizdede cok sorun oldu bu durum ben baska bisi soylemeye calisirken baska bi sekilde soyluyormusum ama sonradan nisanlim alisti bu durumuma :) Sende konus onunla bunu mu demek istiyosun de? O zaman anlarsin ne demek istedigini...

Tabi kufur falan ediyorsa o ayri :)

önceden de oluyordu bu .. önemsemiyordum ama artık önemsemiyormuş gibi davranamıyorum...

asla küfür falan olmadı.. o konularda çok dikkatlidir.

peki bu anlaşamamanın çözümü nedir? hep böyle olucak ve ben bunları önemsemiycek miyim?

ne diycem ki nişanlıma sen bana sus otur sen konuşma kapa çeneni mi demek istedin o lafınla diye mi sorucam:) anlamadım.. ( söylediğin şeyle dalga geçmiyorum yanlış anlamyın lütfen sadece artık ne yapacağımı bilmiyorum.)

güzel güzel konuşup aşılacak bir mesele canım bence sorun bile değil.. Hem ne güzel yanlış anladın demiş, bunun farkına varabilmiş iş bu noktada iken çözüme kavuşturup kapatın gitsin.. Benim ki mesela çok sinirlendiği zaman inanılmaz kırıcı olur karşında ben yokmuşum gibi davranır, sonra pişman olur ama hala böyle bir insanla yapabilecek miyim emin olamıyorum.. Dert etme bana kalırsa..

nasıl etmiyim.. açıkça söylüyorum incindiğimi.. kaç saattir laf anlatmaya çalışıyorum.. doğru düzgün açıklama bile yapmıyor. öyle demedim yanlış analdın sinirle söyledim dese bişe demiycem.. şimdi de sen beni o duruma getirdin sen öyle davranmasaydın ben öyle demezdim diyor yaa hatanı kabul edip beni tatmin edicek bi açıklama yapana kadar cvp vermiycem diyorum. o zaman üzülürüz diyor.. sanki şimdi üzülmüyoruz yaa..

Hep boyle olmayacak biriniz mecburen alisacaksiniz, ya o konusmalarina extra dikkat edecek yada sen alisacaksin bu duruma baska bi cozumu yok...

Bu kadar uzun bi sekilde bunu mu demek istedin demene gerek yok ama zoruna giden birsey oldugunda ne demek istedigini biraz acarmisin de mesela. Seni incitmek istemedigini biliyorsan neden bu kadar dert ediyorsun ki kufur etmemek icin cokk dikkatli olan bir kisi seni bilerek incitmek ister mi

bunları çekemem diyorsan evlenmiycen canım...

adam sana nasıl biri olduğunu belli etmiş. kadın dediğin susacak demiş. ya susacaksın, ya da ayrılacaksın.

evlenince değişir ya da ben onu zamanla değiştiririm gibi hayallere kapılma

anladım.. teşekkürler...

ben derdimi yazmışım ve ne yapabilirim diye soruyorum.. sizce bunları çekemem ben diyen bir insan burda derdini anlatıp çözüm bulmaya çalışır mı? ayrıca nişanlım kadın dediğin susar dedi dediğiniz gibi susmazsan ayrılırım gibi bi laf etmedi. ben bu durumu nasıl çözebilirim dedim şikayet etmedm. dilden kaynaklanan bir sorunumuz var nasıl çözebiliriz gibi bi soruydu bu..
siz burda bu şekilde itici bir yorum yaparak neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz acaba onu da anlayamadım..

Sen de onu incitecek şeyler söylüyorsun belki.. bunu hiç düşündün mü.
Çok üzerine gidiyorum bazen demişsin, demek ki o da çok bunalıp sinirlenip karşılık veriyor.
Bu çok doğal bir tepki ben hiç yadırgamadım.
Sevdiğin kişinin sınırını iyi bilmelisin, ben üzerine gideyim gideyim o bir şey demesin.. maalesef böyle bir dünya yok.
Benden sana abla tavsiyesi, bir erkeğin üzerine asla çok fazla gitme, sonunda üzülen hep sen olursun.
Baktın ortam gerilmeye başladı sus, ertele konuşacaklarını... sakinleşince açarsın gene konuyu, zorlama yani.
Sakin sakin...

Bende almanyada dogdum büyüdüm canim esim türkiyeden. Benim türkcemde gayet düzgün olmasina ragmen kendimi bazen yanlis ifade ediyorum. Farkina varmadan olan bir durum. Esimde söyler bazen kendini yanlis ifade ediyorsun diye. Bence normal yetistigi ortamdan cevreden olabilir.

evet gidiyorum doğru.. törpülemeye çalışıyorum bu yönümü ama ha diyince de olmuyor..söylediklerinizi dikkate alıcam.. teşekkürler..

nişanlımın da türkçesi iyidir sıkıntı çekmeden konuşur ama bazı lafların nereye gidebileceğini düşünmüyor. ben ona bak bu dediğin şey bu anlama geliyor diyorum.. ama ben öyle demek istemedim diyor.. genellikle bu tarz sorunlarımız oluyor.. onun dışında bi sıkıntı yok..

Aynen cnm bizimde sorunumuz orda. Farkinda olmuyorum yanlis ifade ettigimin birda yazarken bile bazen karman corman oluyo yazdiklarim. Aileme karsida ifade edemiyorum kendimi mesela bizimde sorunumuz bu. Dert etme bence

Aynen cnm bizimde sorunumuz orda. Farkinda olmuyorum yanlis ifade ettigimin birda yazarken bile bazen karman corman oluyo yazdiklarim. Aileme karsida ifade edemiyorum kendimi mesela bizimde sorunumuz bu. Dert etme bence

böyle devam edicek düzelmiycek yani.. kendimi alıştırayım o zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…