Yerinde olsam hayatta takmam onun takmadığı yüzüğü... O ne öyle ya mutlu olması lazım takmaktan çıkartmayı bi an düşünmemesi lazım.
Benim de iki yıllık ilişkim var üstelik öyle nişanlı falan da değiliz. Bana doğumgünümde pırlanta yüzük almıştı taa ağustos ayında . İnanır mısın 5 aydır duşta bile çıkartmadım onun parmağıma taktığı yüzüğü. Her sabah baktığımda yüzüğümü öptüğümde de mutlu oluyorum..
Çünkü aşk bunu yaptırıyor insana.. Al karşına sor adam gibi. Bana olan aşkın mı bitti de takmıyosun de o bizim bi bağımız de..
Yukarda surrender de yazmış. Bu gaza gelen adamlar, gaza getiren adamlari genelde hic bi şekilde etkileyemiyor.
cunku bu gaza getiren kişiler, kendi iliskilerinde süt dokmus kedi, kadir kiymet bilen, kaybetme korkusu olan tipler oluyor.
bizzat ben yaşadım bunları. Bosa konuşmuyorum. Evlenince de Bekar arkadaşlarının gazina gelip,
gece gezmelerine devam etmek isterler. Arkadaşları "evlendin, hanimkoylu oldun vs.diyerek acayip gaza getiriyorlar.
bence iyice bir düşün gozlemle.
"Madem takmayacaksın, o zaman niye nişanlandık ki biz?" deseydin..
Daha nişan yüzüğünü takmaktan rahatsız olup, arkadaşını bahane ediyorsa; evlenince de takmaz bence..
Kusura bakma ama, normal birine arkadaşı nişanlı olduğunu bile bile "niye yüzük takıyorsun?" dese; o adam arkadaşı da olsa, ona o lafı yedirir!
"Sen yüzük takmayacaksan, benim de takmamın bir anlamı yok o zaman.. alt tarafı bir halka değil mi? bundan sonra ben de takmayayım bari" dersiniz siz de..:)
eski iliskilerinde yani benden önceki iliskilerinde nasildi bilmiyorum ama anlatigi kadariyla kimse buna laf geciremiyomus. Atkadasida bunu demis galiba sen boyle laf dinlemezdin neden taktin .. ama ben ilaki takicaksin demedimki hazirlaniyodu beni aradi hatta yuzugumude unutmayayim dedi ckkmadi. Arkadasina diyemedinmi ben kendim taktim diye dedim. Hayir sirf sen istiyosun diye taktim demesi zorjma gitti.
Biz eşimle nişanlanınca sarı altın yüzük aldık. Eşimin mezhebi bizden farklı onlarda erkeğe altın haram Annesi kızkardeşleri hep çıkart onu nedir dediler. Ama ben istiyorum diye taktı ve7 yıldır evliyiz takmaya devam ediyor. Bu ne biçim gaza gelmek anlamadım ben içinde yoktur onun bahane sayar.
Kızlar evlendiği halde kimliğini değiştirmeyen adamın durumuna benziyor aynı :)
ben illa takacaksin demedim ki diyorsun da bal gibi de icerlemissin işte, zoruna gitmiş.
Zaten takilmalidir da arkadasim. Hani adam ağır bi işte çalışır, yüzük zarar görmesin diye çıkarılır vs ama
sizde böyle bir durum yok. Arkadaşlarına kendini Maço göstermeye mi çalışıyor ya da sevmiyor mu takmayi bilemem.
Yüzüğü gectim adam acayip derecede de gaza geliyor.
3 aydir nisanliyiz toplam 5 kez takmistir :)) arkadasmis meger bizimkinin sorunu. Bazen aman takmasin banane diyorum ama sonra acayip sinir oluyorum.
Arkadaşlar gaza gelme olayını bir kenara bırakın orda adam suçlu tamam konu yüzük değilde başka bişeyde olabilirdi. Ama erkeğin taakacağı yüzük gümüş olmalı ve 5 gramı veya 4.5 gr da olabilir tam hatırlamıyorum neyse o gramajı geçemez ve altın olamaz, mezhep farketmez müslümansa bu böyledir ve illa takacak diye diretmek çok yanlış haram ve günah.
Hakdinde ve kuranda yüzük hakkında yazanı bilmem ama kulu kırmamakta lazım eşi istiyorsa takacak. Onlar istiyor diye boya sürmeyip kıyafetine dikkat eden kadınlar var. Kadın anlayış göstersin ohh şehzadem hakdinde bu var diye kafasına göre olmazz..
Böyle bir mesaj yazman müslüman olmadığın anlamına geliyor bizim dinimizde öncelik kitap tır sizde nasıl bilmiyorum ama Kur-an ı Kerimi yok sayıp kati suretle eş istiyorsa takacak diye bi lakırdı dile getirmek söz konusu bile olamaz.
Şurada sizinle olayı münazaraya döndürüp arkadaşın konusunu kasmayacağım.
Benim hangi dine mensup olduğum sizi ilgilendirmez ama siz şuanda kendinizi üstün sayarak takvanızın sınıfını belli ettiniz zaten.
Benim babam da aynen senin nişanlın gibiymiş. Yüzükten nefret ettiğini söylermiş. Yüzüğü beğenmiyorum, büyük geliyo, altın günah vs. bahaneler çok. Takmazmış. Sonunda annem de takmayı bırakmış sinirinden. Ve annem yıllar sonra, 10 yıl sonra öğrenmiş ki babam çok çapkınmış. Onu evliliği boyunca aldatmış. O kadar çapkın ki sırf senin yanında takıp seni kandırabilir ama bununla bile uğraşmak istemeyecek kadar azılı çapkınlardan. Bu tarz adamlar evlenilecek adam değildir. Yüzüğü takmamanın başka bi bahanesi olamaz. Bu kişiyle inatla evlenirseniz annem gibi eninde sonunda siz de bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırsınız. Sadık erkek yüzüğünü takar. Bir yüzüğü bile taşıyamayan adam bir evliliğin sorumluluğunu nasıl taşıyabilir?!
Benim babam da aynen senin nişanlın gibiymiş. Yüzükten nefret ettiğini söylermiş. Yüzüğü beğenmiyorum, büyük geliyo, altın günah vs. bahaneler çok. Takmazmış. Sonunda annem de takmayı bırakmış sinirinden. Ve annem yıllar sonra, 10 yıl sonra öğrenmiş ki babam çok çapkınmış. Onu evliliği boyunca aldatmış. O kadar çapkın ki sırf senin yanında takıp seni kandırabilir ama bununla bile uğraşmak istemeyecek kadar azılı çapkınlardan. Bu tarz adamlar evlenilecek adam değildir. Yüzüğü takmamanın başka bi bahanesi olamaz. Bu kişiyle inatla evlenirseniz annem gibi eninde sonunda siz de bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırsınız. Sadık erkek yüzüğünü takar. Bir yüzüğü bile taşıyamayan adam bir evliliğin sorumluluğunu nasıl taşıyabilir?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?