• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla ayrıldıkk...

Canm ,emin ol ne hissettiğini çok iyi alıyorum ,

Hem 1,5 senedir nişanlı olup ,hemde 3 sene daha beklemek nesi ?

Herkes evlenirken zengin miydi ?

Seni oyalamaya kalkışmış hatta sabrın tükesin sen onu bırak diye belli ki elinden geleni yapmış ....

Hayırlısı olsun ,allah karşına düzgün insanlar çıkarsın ..

Son düzenleme:
1,5 yıl nısanlılık bırde 2-3 yıl daha bekletılmek sınır bozar hakkaten yanı bırde yas 30 a gelınce...
haklısın yerden göğe.. amenna der gıbı aramamaları da ekstra sınır bozucu.
hakkında hayırlısı olsun canım iyi düşün her ıhtımalı degerlendır karamsarlıga da kapılma aıle byuklerının fıkırlerını al hakkında hayırlısı olsun

Çok sağol canım.
İnşallah bu süreci rahatlıkla atlatabilirim.

Öncelikle Allah icine rahatlik versin.
Gönlünde olani hakkinda hayirli, hakkinda hayirli olani gönlünde razi eylesin Mevlam.

Arkadaslar cogumuzun düsündügü seyleri yazmislar fakat ben konuyu biraz daha irdelemek istiyorum izninle.
Nisanlin belkide kendi ayaklari üzerinde durmaktan ve geciminizi saglayamamaktan korkuyordur.
Hani evlenince seni diledigi gibi yasatamayacagi gözünden düsecegi korkusu vardir belki.
Bu maddi sorunlar erkekleri cok etkiler bunu biliyorum.
Belkide ben seninle herseye varim, sana herzaman destek olacagim gibi yaklassaydin daha cok güvenirdi kendine.
Maddi skntilardan dolayi olabilir belkide arkadasim, olabilirmi sence?

Çok haklısınız,inşallah da öyledir.Ama bir de şu var ki hayatınızı geçireceğiniz bir erkeğin ki o yaşta yeni bir işe başladıysa yeteri kadar güveni vardır bence korkup bırakmak yerine daha çok sahiplenip şuan ki durumum bu ama ne olursa olsun ben hayatımı senle geçirmek için elimden geleni yapıcam ve senin de yanımda olmanı bekliyorum diyebilmeli diye düşünüyorum nişanlılğın olduğu ciddi bir ilişki söz konusu çünkü.Hadi diyelim ki korktu böyle birşeyden 8 gün içinde kaybetmeyi göze alamayarak düzeltmesi gerekirdi.

1.5 sene nişanlı kalıp,askerliğini bekleyip onca şeye rağmen hala yanındaymış,çok fazla beklentisi olduğunu düşünmüyorum zaten beraber olmaktan başka...

Bir de bence şöyle bir gerçek var gerçeği bizler hissediyoruz ve biliyoruz.Sadece kabullenmek ve o kararı vermek zor oluyor.

İnşallah szi haklısınızdır...

tuğçem ....ağlayacaksan ağla üzül bağır çağır ama fazla uzun sürmesin ne olur....içinde kinin kalmasın ona ve ailesine karşı bu seni yer bitirir
ben senin kalbinin temizliğini hissediyorum vardır bir hikmeti...
acını öfkeni meleklerine ver ...

Tuğçecim merhaba.
öncelikle hem çok üzüldüm ama hem de üzülmedim diyebilirim sana.
daha önceleri de konuşmuştuk biliyorsun bende nişan atmıştım.
uzun bi süredir sancılıydı zaten ilişkiniz diye hatırlıyorum ama belli ki bu sancılar nişanlının seni pes ettirme zamanlarıymış diye düşünüyorum.
aynı yaştayız biliyorsun.zaten bana yorum yaparken hep bu yaşta bu kararı almak daha zor olur demiştin bana.
inan bana çok çok zor oldu bu kararı almak ama emin ol bitirdikten sonraki süreç çok daha kolay oldu.zamanla tabi.
sakın hayattan vazgeçme sen çok değerli bir insansın.
hani 30 yaş deyip duruyoruz ya ben anladım ki çok güzel bir yaştayız biz.ne istediğimizi ne yapabileceğimizi ya da yapamayacağımızı çok iyi biliyoruz ki artık eskisine nazaran duygularımızı yönetmekte profesyonelleştik diyebilirim.
yıllarım heba oldu diye üzülme tecrübe oldu bu bizim için.ve benim içim o kadar rahat ki çünkü yaptıklarından dolayı ne kadar pişman olduğunu adım gibi biliyorum.sen bu kadar süre içinde birşeyler hissettin de o hissetme mi ?insan değil mi O?
dün doğup bugün gelinmiyor 30 yaşa.artık yaşamadığımız duygu kalmadı gibi.ve insanoğlu hangi durumda ne hissederi biz çok iyi biliyoruz.
sana daha bekarken bu değeri vermeyen insanın gözünde bir imzayla mı değerlenecektik biz? ben değerimi bilen bir insanın mutlaka karşımıza çıkacağını çok iyi biliyorum,dahası çok inanıyorum buna.
evlilik bizden daha değerli bir kurum değil,biz bekarken de değerliyiz!

Evet canım sende aynı şeyleri yaşadın beni iyi anlıyorsundur.
İnsan da bir daha sevemem gibi bir düşünce oluşuuyor.
Kalbimdede öylee...
Bunları neden yaşamam gerekiyordu diye sorguluyorum.
Belkide tecrübe yaşamam gerekiyordu.
Allah hakkımızda hayırlısını versin ve mutlu olalım artık canım.
Gökkuşağı çıksın artık.

Ailesinin yeni haberi olmuş olabilir mi ,aranızda halletmeniz için size zaman tanımış olabilirler mi? Belki de düzeltmek için geliyor olma ihtimalleri var mı sizce?

Çünkü helalleşmek için gelmek ne demek anlamıyorum,Neyin helalleşmesi bizim oğlumuz 1.5 sene nişanlı olmanıza rağmen 2-3 sene daha evlenmek istemiyor napalım hakkını helal et demek için gelcek olmaları aklıma yatmıyor?!!

Ayrılık içinse tabıkı de cok zor,hiç kolay değil ama umarım hayırlısı budur...

Gelmiyceklermiş arıycaklarmış.
Ben hattımı değiştirdim zaten. Bana ulaşamazlar.
Annemi ararlar ancak.
Ondada hakkınızı helal edin demeleri saçma. Nasıl hakkımızı helal edelim.
Bana öyle msj yazmış arıcaklar ama zaman tanımak istediler sana demiş.
Lütfettiler.

Çok haklısınız,inşallah da öyledir.Ama bir de şu var ki hayatınızı geçireceğiniz bir erkeğin ki o yaşta yeni bir işe başladıysa yeteri kadar güveni vardır bence korkup bırakmak yerine daha çok sahiplenip şuan ki durumum bu ama ne olursa olsun ben hayatımı senle geçirmek için elimden geleni yapıcam ve senin de yanımda olmanı bekliyorum diyebilmeli diye düşünüyorum nişanlılğın olduğu ciddi bir ilişki söz konusu çünkü.Hadi diyelim ki korktu böyle birşeyden 8 gün içinde kaybetmeyi göze alamayarak düzeltmesi gerekirdi.

1.5 sene nişanlı kalıp,askerliğini bekleyip onca şeye rağmen hala yanındaymış,çok fazla beklentisi olduğunu düşünmüyorum zaten beraber olmaktan başka...

Bir de bence şöyle bir gerçek var gerçeği bizler hissediyoruz ve biliyoruz.Sadece kabullenmek ve o kararı vermek zor oluyor.

sizede hak veriyorum ama 2 tarafli düsünmek gerekiyor, sizinde dediginiz dogru olabilir fakat bildigim kadariyla erkekler maddi skntilarini vede bu konuda iclerinde yasadiklarini disa vuramiyorlar.

ayrica konu sahibi arkadasim:
2-3 yil daha beklemek cokta sorun olmamali aslinda, benim anne babam'da uzun süre nisanli kalmislar.
veya forumda okuyorum 8 yil iliski arti 2-4 yil nisanli kalanlar var.
belkide nisanlin herseyin yoluna girmesini ve seninle daha sonra borcsuz harcsiz evlenmek istiyordur, ilerde maddi sknti yasamamak icin.

Son düzenleme:
Evet altın taktılar canım. Yollıycam tüm takılarını da zaten.
Benim ailem ona çok sabırlı ve iyi niyetli davrandı ben de öyle.
Ama hepsini bir gün ödiycek elbet.

ne munasebet onlar senin hakkin hem kanunen hem dinen nisan bozulursa takilan takilar kizda kalir
o kadar beklemissin ne diye veriyorsun

ne munasebet onlar senin hakkin hem kanunen hem dinen nisan bozulursa takilan takilar kizda kalir

eminmisiniz?
ben öyle bilmiyorum.
herkes verdigini geri alir diye biliyorum.

ki dogrusuda odur bence.
bende onlarin altinlari bende kalsin istemezdim.

Son düzenleme:
Öncelikle Allah icine rahatlik versin.
Gönlünde olani hakkinda hayirli, hakkinda hayirli olani gönlünde razi eylesin Mevlam.

Arkadaslar cogumuzun düsündügü seyleri yazmislar fakat ben konuyu biraz daha irdelemek istiyorum izninle.
Nisanlin belkide kendi ayaklari üzerinde durmaktan ve geciminizi saglayamamaktan korkuyordur.
Hani evlenince seni diledigi gibi yasatamayacagi gözünden düsecegi korkusu vardir belki.
Bu maddi sorunlar erkekleri cok etkiler bunu biliyorum.
Belkide ben seninle herseye varim, sana herzaman destek olacagim gibi yaklassaydin daha cok güvenirdi kendine.
Maddi skntilardan dolayi olabilir belkide arkadasim, olabilirmi sence?

Ben ona yanındayım herzaman seni seviyorum diye msj atmıştım bu olaylardan önce.
Hatta 2014 e kadar da beklerim seni ama bana tek bir umut ver demiştim.
Ama o umudu vermedi.
Sonrada ailesiyle konuştu karar verildi herhalde.
Ben bitsin dediğimde hiç irdelemedi ve seve seve kabul etti.

Canm ,emin ol ne hissettiğini çok iyi alıyorum ,

Hem 1,5 senedir nişanlı olup ,hemde 3 sene daha beklemek nesi ?

Herkes evlenirken zengin miydi ?

Seni oyalamaya kalkışmış hatta sabrın tükesin sen onu bırak diye belli ki elinden geleni yapmış ....

Hayırlısı olsun ,allah karşına düzgün insanlar çıkarsın ..

Amin canım hayırlısı olur inşallah.
Oyaladılar diyor babam da zaten.

Evet canım sende aynı şeyleri yaşadın beni iyi anlıyorsundur.
İnsan da bir daha sevemem gibi bir düşünce oluşuuyor.
Kalbimdede öylee...
Bunları neden yaşamam gerekiyordu diye sorguluyorum.
Belkide tecrübe yaşamam gerekiyordu.
Allah hakkımızda hayırlısını versin ve mutlu olalım artık canım.
Gökkuşağı çıksın artık.

bu konuda çok haklısın.başkasını sevemeyecekmiş gibi geliyor evet.ve ben bunu da yaşadım.
o başkasının yüzünü dahi görmek istemedim.ama sanırım O'nunla kendi içimdeki hesaplaşmam bitmediği için böyle hissediyorum.yoksa sonsuza dek aşksız sevgisiz yaşamak mümkün müdür?
ama ben biliyorum ki ben O'nun suretine aşıktım,gerisi de benim inanmak şeyden ibaretti.
gün geldi o gerçeği gördüm ve bitirdim :( :)

Evet 8 gün içinde pişman olmadı. Bekledim de ...
Yani elini masaya vurup durum böyle ama ben seni çok seviyorum ve kaybetmem asla mutlaka başarıcaz diyebilirdi. Ben o zaman 5 sene de beklerdim zaten.

tuğçem ....ağlayacaksan ağla üzül bağır çağır ama fazla uzun sürmesin ne olur....içinde kinin kalmasın ona ve ailesine karşı bu seni yer bitirir
ben senin kalbinin temizliğini hissediyorum vardır bir hikmeti...
acını öfkeni meleklerine ver ...

Zaten şuan elimde mendilim oturuyorum.
Ama sizlerle konuşmak çok iyi geliyor.
Biraz içim rahatlıyorr.
İçime atıyordum kaç gündür.

Ben ona yanındayım herzaman seni seviyorum diye msj atmıştım bu olaylardan önce.
Hatta 2014 e kadar da beklerim seni ama bana tek bir umut ver demiştim.
Ama o umudu vermedi.
Sonrada ailesiyle konuştu karar verildi herhalde.
Ben bitsin dediğimde hiç irdelemedi ve seve seve kabul etti.

O zaman yapacak birsey yok arkadasim sen ona bir yol gösterdigin halde elinin tersiyle itiyorsa silerek en dogrusunu yapmissin.
Insallah cabuk unutursun, seve seve ayriligi kabul edenin hakki güle oynaya onu unutmaktir.

sizede hak veriyorum ama 2 tarafli düsünmek gerekiyor, sizinde dediginiz dogru olabilir fakat bildigim kadariyla erkekler maddi skntilarini vede bu konuda iclerinde yasadiklarini disa vuramiyorlar.

ayrica konu sahibi arkadasim:
2-3 yil daha beklemek cokta sorun olmamali aslinda, benim anne babam'da uzun süre nisanli kalmislar.
veya forumda okuyorum 8 yil iliski arti 2-4 yil nisanli kalanlar var.
belkide nisanlin herseyin yoluna girmesini ve seninle daha sonra borcsuz harcsiz evlenmek istiyordur, ilerde maddi sknti yasamamak icin.

NiŞANLIM olcak erkek açıkçası bana git başkasıyla mutlu ol evlen çocuk yap diyor.

Allah sevdiği kullarına dert verirmiş. sakın öyle düşünme niye yaşadım bunları neden başıma geldi diye. emin ol yaşamak gerekiyor. beni de 1 ay sonra istemeye geleceklerdi. herşeyimizi almıştık. artık herkes biliyordu kaç sene bekledim ama olmadı bitti. düşünüyorum kimse benden önemli değil. bu herkes için geçerli . sen çok değerlisin sakın onun yüzünden kendini değersiz hissetme. Allah ım büyük daha neleri çıkacak karşımıza. sakın üzülme sadece biraz zaman gerekli zaman herşeyin ilacı adama niye kızdığını bile unutuyosun. bi süre sonra nefret bile etmiyosun . hiç bir duygu kalmıyor içinde . yaşandı bitti iyi de olsa kötü de olsa . ama sakın neden neden diye sorma kendine zamana bırak . göreceksin daha iyileri girecek hayatına. yaş 30 olsa ne olmuş. benim ablam 9 sene bekledi. 9 sene sonra ayrıldı ömrünün en güzel yıllarını ona harcadı şu an o da 30 yaşında ama hiç 30 yaşındayım falan demiyor. iyi ki yaşamışım tecrübe oldu diyor. sende öyle de. Rabbim bütün güzellikleri mutlulukları versin sana ama sakın harab edip üzme kendini... :16::16::16:

Valla biz ne varsa yollıcaktık bu güne kadar taktıkları.
Biz de bir çöpleri bile kalmasın dedik.
Ki şöylede söyliyim çok masraflı da bir söz ve nişan yaptık.

Zaman her şeyin ilacıdır canım.
Şu an üzülüyorsun mutsuzsun belki de.
Fakat zaman sana ne gibi mutluluklar yenilikler getirecek bilemeyiz.
Akışına bırak her şeyi kendini de üzmemeye çalış.
Şu an zor ama yine de her şeyin düzeleceğine zamanı gelince mutlu olacağına inan sadece.

Back
X