nişanlımla gizli nikah kıysak olurmu???

sindoom

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
71
4
18
Şanlıurfa
Arkadaşlar benim bir sorunum var nişanlanmadan önce 2 yıl bir birlikteligimiz oldu nişanlımla.cinselliği tam anlamiylada olmasa üstten yasadik.biz nisanlaninca bende türbana girdim.ama şimdi ekimi bile tutsa kendimi kötü hissediyorum günaha girmiş gibi oluyorum.biz dini nikah kıysak ama ailemizin haberi olmadan bu nikahın geçerliliği olurmu ne olur yardim edin.bu arada yaşım 24 fikirlerinize ihtiyacim var :(((

Olmaz arkadaşım. .duyurulmadigi zaman geçerliliği yok diye biliyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar benim bir sorunum var nişanlanmadan önce 2 yıl bir birlikteligimiz oldu nişanlımla.cinselliği tam anlamiylada olmasa üstten yasadik.biz nisanlaninca bende türbana girdim.ama şimdi ekimi bile tutsa kendimi kötü hissediyorum günaha girmiş gibi oluyorum.biz dini nikah kıysak ama ailemizin haberi olmadan bu nikahın geçerliliği olurmu ne olur yardim edin.bu arada yaşım 24 fikirlerinize ihtiyacim var :(((

Yok cnm kiyabilirsin hickimsenin bilmesine grek yok yoldan iki sahit bile bulsan oluyot sonucta zaten nisanlison evlenceksin bi skinti yok cnm :)

Canim ailenin rizasi onemli. Ama rahatsizlik duyuyo ve icine sinmiyosa sinirla bazi yakinlasmalarinizi. Resmi nikah olmadan imam nikahi kiyilmiyo. 2 sini birden aile fertleri olmadan yapmak zaten emin ol daha cok icini rahatsiz eder ilerde.

ailene söyle , rahatsız oluyorum dini nikah kıymak istiyorum de arkadaşım ... eskidenmiş o direk imamı bul nikah kıy ...resmi evlilik cüzdanını soruyorlar ama nerde yaşadığında önemli tabi .. belki sormayadabilirler ama biz düğün günü uğraşmayalım diye kına gecesinde kıyalım dedik biZe sordular .ç.

Yok cnm kiyabilirsin hickimsenin bilmesine grek yok yoldan iki sahit bile bulsan oluyot sonucta zaten nisanlison evlenceksin bi skinti yok cnm :)

Ya emin olmak istiyorum bende 1 yildir nisanliyiz daha 1 yol nisanli kalicaz bu süre içinde elini tutmak sarilmak istiyor ben günah dedikce onu sevmediğimi düşünüyor çok çok TSK ederim

resmi nikah olmadan bunu gerçekten yapmak mı istiyorsun...
üstelik aileden habersiz...kendini daha rahat hissediceksin öylemi...

Resmi nikahınız olmadan imamlar dini nikah kıymazlar.

ailene söyle , rahatsız oluyorum dini nikah kıymak istiyorum de arkadaşım ... eskidenmiş o direk imamı bul nikah kıy ...resmi evlilik cüzdanını soruyorlar ama nerde yaşadığında önemli tabi .. belki sormayadabilirler ama biz düğün günü uğraşmayalım diye kına gecesinde kıyalım dedik biZe sordular .ç.

İmam kolay benim arkadasimin kocasi imam arkadasim kiyariz dedi o oluyo Allen bilmesede geçerli olur dedi ama ben pek emin olamadim açıkçası.ben aileme elini tutmak istiyor diyemem neden diyeceksin doğuda yaşıyorum burda nisanlimla gezip dolaşmak bile ayıp karsilaniyo nisanlimla aram çok iyi ve beni zorlayacak hicvi davranista bulunmuyor ekimi tutma günah dediğimde o yüzündeki ifade canini yakiyo çok çok iyi biri 3 yildir hic uzmedi beni kafam karmakarisik arkadasim

Nasıl duyurmamiz gerekiyor ya zaten iki şahit oluyomuş onlar duysalar olmuyomu ya illa ailemin duyması sartmi

Evet nikahın anlamı budur zaten, gizli nikah olmaz...

Mustafa Karataş hoca bu konu hakkında bak ne demiş;

"Nişanlı iken nikahtan kastınız resmi nikah ise gerçek nikah olur ve karı koca olursunuz. Ancak dini nikahı soruyorsanız bunun sakıncaları vardır ve kanunen de yasaktır. Nişanlı iken istenildiği gibi gezip dolaşmak elele tutuşmak vs. için dini nikah kıyılamaz. Nikah ciddi bir iştir. nikah kıyıldığı zaman herkese bunun ilan edilip duyurulması gerekir. Halbuki toplum nişanlı iken sadece dini nikah kıyanları evli saymamaktadır. Dolayısıyla iki tarafında mağdur olmaması için resmi işlemlerden önce dini nikah yapılamamalı, nişanla düğün arası mümkün olduğunca kısa tutmalı ve düğün günü veya resmi nikahın peşinden dini nikah kıyılmalıdır."

Son düzenleme:

Kişilerin anne ve babası bilmiyorsa nikah geçersiz sayılıyor diye duymuştum gerçekten böyle bir niyetiniz varsa bunu bir araştırmalısınız. Ama yinede anne ve babanızın arkasından iş çevirmeyin derim karar yine sizin ama tabi kıyacaksanız da şöyle bir durumun var ileride kavga ettiğinizde vs birşeyler yaşadığınızda size boş ol diyerek nikahı geçersiz sayabilir sonra barıştığınız zaman o kişiyle nikah kıymak için hülle yapmanız gerekir bu tarz şeyleri de göze almalısınız.

Resmi nikahınız olmadan imamlar dini nikah kıymazlar.

Arkadasimin kocasi imam dini nikahimizi kiyabilecegini söyledi benim sorunum ailem bilmese nikah geçerli olurmuş yinede

Arkadasimin kocasi imam dini nikahimizi kiyabilecegini söyledi benim sorunum ailem bilmese nikah geçerli olurmuş yinede

Diyanete mail atın o zaman size en doğru bilgiyi onlar verir.:34:

Baglı bulundugun muftuluge gıt.yada telefon et.tam anlamıyla ogrenn.ama ıslam dını bole basıt degıll...nıkah evlenmek ıcındır.evlendıgını her kezın bılmesılazım.ornegın nısanlınla bır eve gırdıgınızde ...ınsanların sızene yapıor dusuncesı beslememesı.yanı onlar evlı gıbı garıpsenmemenız lazım.ıslamda ole nısanlı kalmada yok ztnnnn......nıkah evlılık ıcındır.gızlısı olmaz..gıt ıkı kısı sahıt bul yanlıs....alenen olmalı.yarın bır gun ayrılırsanız o nıkahtan nasıl kurtulucan....cok zor bır durumm..

Nikah demek herkese duyurmak demek. Aileden Gizli kiyilan nikah sayilmaz derdi din kültürü ortmenimiz :)

Baglı bulundugun muftuluge gıt.yada telefon et.tam anlamıyla ogrenn.ama ıslam dını bole basıt degıll...nıkah evlenmek ıcındır.evlendıgını her kezın bılmesılazım.ornegın nısanlınla bır eve gırdıgınızde ...ınsanların sızene yapıor dusuncesı beslememesı.yanı onlar evlı gıbı garıpsenmemenız lazım.ıslamda ole nısanlı kalmada yok ztnnnn......nıkah evlılık ıcındır.gızlısı olmaz..gıt ıkı kısı sahıt bul yanlıs....alenen olmalı.yarın bır gun ayrılırsanız o nıkahtan nasıl kurtulucan....cok zor bır durumm..

Tabiki basit değil o yüzden bu kadar tereddutteyim.ya öle başbaşa kaldigimizda sarildiginda kotu oluyorum nisanlimi çok seviyorum ama Allahin gazabından sahada çok korkuyorum

Var sayalım nişanlınla gizli nikahlandın, sonra buna güvenerek ilişkiniz daha ileri gitti ve bi terslik oldu ayrılmak istedin, Allah korusun ama varsayımlar ve muhtemellerde var.. Ayrıca devletimiz bunu yani imam nikahı olayını resmi nikah olmadan yasakladığına göre yine kadını korumak için bu canım. Beklesen ailenin rızasıyla yapsan iyi olur.. istersen ailenin nişanlınla rızasını al dini görüşüm diye ama yinede izin vermezler benim şu saydığım ihtimallerden dolayı..

Back
X