nişanlımla konuştum ayrı eve çıkalım diye

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
tamam kızım sen nasıl istersen bizim için farketmez dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
baktık herşey o kadar pahalı ki inanılmaz.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
sinirlendi çok fena. hiç bişey söylemedim.
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
şimdiden karar vermemize gerek yok duruma göre hareket ederiz dedi.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.

kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.

yani parası olan herkes yapar bunları ama bi taraftan nişanlına da hak verdim, dört dörtlük düğün yapmak çok masraflı ve benim kişisel fikrim oldukça gereksiz, sadece fotograf kısmı önemli olabilir diyebiliyorum
eşya konusunda da ne lüks ne döküntü mecburen orta karar bişey alcaksınız gibi duruyor, herkes evine neler ister ama olmayınca eşya için üzülmenin bi anlamı yok
kaynanda anlayışlıymış doğrusu, halinden anlamış, başkası olsa bu anlattıklarını hemen koz olarak kullanırdı
bence bu anlattıkların dert değil, insanlar ellerinden geleni yapmaya çalışıyor ama ellerinden gelen bu kadar demekki

dün bizde mobilyacıya baktık...
yatak odası.yemek masası ıvır zıvırı. oturma grubu 12bin dediler...
hatta 3-4 ay öncede 4 takıma 13bin bakmıştık.
gayette güzeldiler...
ne tür bi mobilya baktınızki:26:
istedigin şeyleri sana paragözmüşün gibi laf etmesi cok igrenc. parası için evleniyosun sanki.
alıcagı eşyalar altına eşdeger oluyo sanki....
oturup aklı başında bi hesap yapın. tek mobilyacıyla olmaz. dolaşın dolaşabildiginiz kadar.

dün bizde mobilyacıya baktık...
yatak odası.yemek masası ıvır zıvırı. oturma grubu 12bin dediler...
hatta 3-4 ay öncede 4 takıma 13bin bakmıştık.
gayette güzeldiler...
ne tür bi mobilya baktınızki:26:
istedigin şeyleri sana paragözmüşün gibi laf etmesi cok igrenc. parası için evleniyosun sanki.
alıcagı eşyalar altına eşdeger oluyo sanki....
oturup aklı başında bi hesap yapın. tek mobilyacıyla olmaz. dolaşın dolaşabildiginiz kadar.

inan o kadar dolaştık ki sadece yatak odası genelde 5-6 bin arası ama yatağı içinde değil 1 lira da o e halısı perdesi derken yine 9-10 bine geliyo yani diğer baktıklarımıda hiç beğenmedim.
bende çok bozuldum öyle deyince ama bişey diyemedim.

yani son durum bu.

Nişanlının söylediği ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun" sözüne çok katılıyorum. Ayrı eve çıkmanız mantıklı ama bu durumda başka şeylerden fedakarlık yapmak zorundasın. Sonuç olarak adamın durumunu bilerek kabullenmişsin. Sonradan ayrı eve çıkmaya karar veren de sensin. İnan bana eşyalar mutluluk getirmiyor. Bence sen de biraz isteklerinden taviz ver.

inan o kadar dolaştık ki sadece yatak odası genelde 5-6 bin arası ama yatağı içinde değil 1 lira da o e halısı perdesi derken yine 9-10 bine geliyo yani diğer baktıklarımıda hiç beğenmedim.

fiyatlar evet tek bi parca için yüksek.
ayrı illerdesiniz sanırım. senin yaşadıgın ilden baksana

veya bursa.inegöl mobilyalarının siteleri var netten bi araştır bak:34:

Daha ev eşyanızı alamıyorken altınları saklamak çok gereksiz.
3 kuruş para için huzursuz olmaya değmez

Nişanlın haklı, her şey birarada olmaz
Gönül çok şey ister ama biraz kanaat etmek lazım
Kayınvaliden hanımefendi bir kadınmış, elinden gelen gayreti gösteriyor ama senin de fedakarlık yapman lazım.
Ortalama bir mobilya alırsın, durumunuz düzelene kadar bir kaç yıl kullanırsın ne var bunda
Mühim olan huzurun ve inan eşyayla, düğünle, malla huzur olmuyor

Biz 8-9 ay önce yatak odası ve salon takımına 8bin lira verdik. Salon perdem bin tl tuttu, yatak odama perde yaptırmadım. Halılarım da toplamda Bin tl civarında tuttu. Toplam 10bin harcadım yani. Bence siz pahalı mobilyacılara bakmışsınız. :1:

Düğün paketçileri tarzında yerler var mı bilmiyorum sizin orada, benim oturduğum yerde Tercih mobilya diye bir yer var. Her bütçeye göre mobilya satışları var. O tarz yerlere bakabilirsiniz belki.:40:

Yatak odasında 10 bin bana fazla geldi açıkçası. Aman perdeler stor olsun, halı en kalitelisi olsun yatak visco olsun demeyeceksiniz siz de. Neye önem veriyorsunuz hayatta ona bakacaksınız. Misal ben balayına ve düğüne önem verdim. Perdeleri bir tane perdeciden sadece tül ve iç perdelerini aldım. Balayında Phukete gittim ama şaşalı perdelerim yok. Hevesim yok. Bir çok şeyi zamanla aldık. Hayatta her şeyim de mükemmel olsun dememek lazım. Bir iki tane önem verdiğin bir şey vardır. Onlar süper olsun diye uğraşırsın ama bütün detaylara takılmazsın. Paranın yettiği ölçüde olur her şey. Nişanlına hak verdim biraz.

bende nişanlına hak verdim tabi öyle sert çıkmasa iyimişte neyse 10 bin 20 bin ne diyosunuz siz ya madem durumları müsait değil sizde destek olmak yuva kurmak istiyorsanız daha uygun birşeyler alın reklam gibi olacak ama modalife a bakın 3 takım satıyorlar taş çatlasın bazasıyla 10 bine gelir herşey dahil üstelik eviniz yok ne diye modilya olarak pahalısına bakıyorsunuzki benim eşimde baştan söyliyim kirada oturucaz mobilyalar çok mühim değil pahalıya kaçmayalım allah nasip ederde evimiz olursa en kralını alırız dedi banada mantıklı gelmişti yani ayrıca k.valideniz gerekn özveriyi anlayışı gösteriyor sizin mutluluğunuz için sizde biraz zevklerinizden isteklerinizden fedakarlık yapın yada bir yıl k.validenizle oturmayı kabul edin

Bursa inegöle gitme şansınız varsa, ordan beğenirseniz bir çok ile ücretsiz ya da az ücretle mobilyaları getiriyorlar. Oldukça şık ve de hesaplı şeyler var.

yani son durum bu.

ya sen hem bir yatak odası bir koltuk yaparım diyorsun mütevasi gibi duruyorsun, hemde sorun yapıyorsun, ayrı gidiceksin daha ne istiyorsun, koltuk takımı niye alıyorsun ki iki tane güzelinde kanepe alsanda olur ortaya sehba tv falan gayet iyi, vede yatak odası için çok gezdiniz mi 2000liraya gayet düzgünler var yani, eğer durumunuz yoksa idareten bir yatak ve birde dolap alın,zaten çalışıcakmışsınız

çetmene baksana güzel ve uygun ürünler var. sen istemekte haklısın ama nişanlının maddi gücü yoksa ne yapabilir ki

Karsilikli oturup iyi bir hesap yapmak lazim bazi seylerden feragat etmelisin. Esim bana altin almak icin 40 bin degerindeki arabasini satisa cikarmisti duydugumda hemen vazgecirdim altinlar satilip arabaya verilecekti cunku :) bi kac bilezik ve ailemin taktigi ile dugunu bitirdik .. Esyalari gonlumuze gore aldik sadece salonuma 8 bin odemistim takilari esyalar icin bozdurduk .. Perdelerimi esimin dayisi hediye etti bes kurus almadi sagolsun linens bayisidir kendisi..yatak odamida kendi babam almisti siradan biseydi 2500 tl filan yanlis hatirlamiyorsam..dugun borcumuz 2 yilda bitti inanin.. İkimizde calisiyoruz ve evimizi aldik kayinvalidem evimize 14 bin tl yardim etti dugunde taki istemedim diye bu iki yilda biriktirmis bi arsasi vardi onu satmis birazda babam yardim etti evimizi aldik .. Rabbim yuva kurana yardim eder ama anlayisli olmak lazim.. Bu arada balayina da amcamin yazligina gitmistik biz :) ben otel olayini sevmiyorum pek civar ilceleri gezmistik cok eglenceliydi bazi seylerden feragat etmelisin ki ikinizde mutlu olun..

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ya bende çok pahalı bişey olsun diye diretmiyorum zaten ama o kadar kötüler ki nişanlımda söyledi bursa inegöle gidelim alırız ordan ucuzmuş dedi.
çok pahalı herşey düğün balayı ev eşya o kadar zor ki evlenmek dışardan bakınca çok kolay gelmişti gözüme.:50:

Ne kadar anlayışsız davranmışsınız. Nişanlınıza sonuna kadar hak verdim. Sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorlar ancak siz küçük çocuk gibi "onuda isterim bu da olsun" diyip duruyorsunuz resmen, söylediğiniz fiyatlardan çok daha uyguna güzel mobilyalar alabilirsiniz. Bence oturup bir düşünün yaptıklarım söylediklerim ne kadar mantıklı diye.

ya bende çok pahalı bişey olsun diye diretmiyorum zaten ama o kadar kötüler ki nişanlımda söyledi bursa inegöle gidelim alırız ordan ucuzmuş dedi.
çok pahalı herşey düğün balayı ev eşya o kadar zor ki evlenmek dışardan bakınca çok kolay gelmişti gözüme.:50:

Tek bir oda için 10.000 TL gerçekten fazla. Biz de ev eşyalarımızı yeniliyoruz, biliyorum fiyatlar hiç az değil ama alırken fiyatlara da dikkat ettim. Öderken zorlanmaktan ise, daha uygun fiyatlılara baktım ama beğendim de yani eşyalarım içime sindi hep. Gerekirse farklı şehirlerden bakın eşyalara.

Nisanlina hak verdim, kizmakta cok hakli yani.

Daha ucuza da ev duzuluyor. Hem durumunuz yok, hem de herseyin en pahalisina bakmissiniz. Dugununden fotografcisina kadar herseyi istemissiniz. Isteyin istemesine ama para yok, ne olacak? Para yok ama olsun, koca calissin omur boyu odesin... 3 gunluk keyif icin kac yil sikinti cek dur.

Calisiyor musun bilemem ama o isler o kadar kolay degil. Taksit yapariz, bilmem kac sene oderiz demek kolay. Borc icinde yasamak kolay mi?

Bence bir ev esyasina bile durumunuz yoksa evliliginizi erteleyin. Ikiniz de elinizi tasin altina koyup, para biriktirip esyanizi oyle alin. Bu sekilde cat pat, baskasinin evinde, yarim bir sekilde nasil olacak anlayamadim.

Bir de siz gidip daha uygun fiyatlıları almış olsanız bile nişanlınızın içinde kalacaktır sizin beğendiklerinizi alamaması. Bazı şeyleri isterken buna dikkat edin.

Back
X