• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla konuştum ayrı eve çıkalım diye

3 ay olmadi evleneli
Yatak odam 3000
Koltuk takimi 2400
Beyaz esya 6950
Tv 2900
Yatak 900
Perdeler 1500
Halilar 1100
Tuttu sen hem kir dugunu istiyorsun ki orda kisi basi fiyat oduyorsun dugunden vazgec evini dose

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadasim sana benden bir tavsiye, dugunun detaylarina cok takilma tamam guzel bir dugun iste ama yerinde olsam ayri eve guzel esyalara gitmek isterim. sonucunda dugun yapiyorsun insanlari yediriyon (yemekliyse) sonra bide yok o guzel degildi su iyi degildi diye soyleniyorlar dugun sonunda. O gece gelip geciyor ama esyalarin ve dugunden sonraki evlilik hayatin cok daha onemli. Bunlari dusunerek hareket etmelisin bence.

ya evet herkes böyle sölüyo ama düğün yani çok önemli benim için çocukluğumdan beri hep yemyeşil bi yerde olsun istiyodum ama bu gidişle salon düğününe dönüş yapcam onun yerine bize para kalır bari :/

kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
tamam kızım sen nasıl istersen bizim için farketmez dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
baktık herşey o kadar pahalı ki inanılmaz.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
sinirlendi çok fena. hiç bişey söylemedim.
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
şimdiden karar vermemize gerek yok duruma göre hareket ederiz dedi.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.

Neden 1 sene çalışıp para biriktirmeyi düşünmüyorsunuz ? Düğünde 1 sene geç olsun. Nişnlının herşeyin altından kalkamayacağını söylemiş bence hakkı da var. Siz de çalışsanız,biriktirseniz.
Bir de benim bildiğim yatak odası takımını kız tarafı alır,aileniz neden yapmıyor ki bunu ?

ya evet herkes böyle sölüyo ama düğün yani çok önemli benim için çocukluğumdan beri hep yemyeşil bi yerde olsun istiyodum ama bu gidişle salon düğününe dönüş yapcam onun yerine bize para kalır bari :/

Bİr söz vardı annem bana hep söylerdi:31:
Ayranın yok içmeye tahtıveranla gidersin s...:52:

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için içim rahatladı yazdıklarınızı görünce çok gözüm korkuyo evet seneye yaza olacak inşallah ben aslında hiç böyle şeyler isteyeceğimi düşünmüyodum ama bakmya başladıkça abarttım sanırım.

Seneyeyse hiç bakmayın şu aralar. Kış gelsin öyle gidin, aralık ocak gibi. Çok düşüyor fiyatlar. Sende tuhaflık yok ki, herkes en iyisini ister.

Son düzenleme:
Baktığınız 2 parça eşya fiyatına düğün yapan insanlar tanıyorum huzur olsunda eşyam kötü olsun diyenlerdenim bu sebeptende nişanlınıza hak verdim ben tüm eşyalarımı modalife dan aldım ve çok memnunum hiçte otel odası gibi değil yani her arkadaşım beğendi bu zamana kadar salon takımımda öyleki benden sonra evlenen arkadaşlarımda çok benzerini aldılar en çok tv ye para verdik oda 3000 tl full+full bir tv, bana göre bir yatak odasına 10 bin tl vermek çok gereksiz çok lüks bir düğün yapmak çok gereksiz insanların eğlenesi varsa ufacık dükkanda olsa eğleniyolar bir defa evlenicem kafasında etrafa para saçmak çok mantıksız bana göre bence biraz daha bakıp uyguna kaçmalısınız

bir sene uzun bir süre biraz para biriktirin.bazılarını peşin ödersiniz.
özellikle mobilyalarda peşin parada çok fark oluyor.
bazı alacaklarınızı da halı,beyaz eşya gibi düğünden sonra taksitlendirirsiniz.
mobilya önemli ama perde gibi şeyleri ev değiştirecekseniz çok uyguna alabilirsiniz.
mutlaka eksik olacaktır.bizimde oturma grubumuz yoktu mesela:)
evlendikten 1-2 ay sonra aldık,televizyonuda öyle.
yerde oturmaktan bir taraflarımız çok ağrırdı vakti zamanında.
gelip geçer yani düğünüde bütçenize uygun biryer ayarlarsınız artık.

Ben cok buyuk bir dugun yaptim baya tuttu, simdiki aklim olsa daha kucuk bir dugun yapardim da ona harcanan parayi evime harcardim. O gun gercekten gelip geciyor sana zaten hayal gibi gelicek hatirlamayacaksin bile. Guzel bi fotorafci tut ama bence kisi basina cok harcama derim. yinede karar senin tabiki

Baktığınız 2 parça eşya fiyatına düğün yapan insanlar tanıyorum huzur olsunda eşyam kötü olsun diyenlerdenim bu sebeptende nişanlınıza hak verdim ben tüm eşyalarımı modalife dan aldım ve çok memnunum hiçte otel odası gibi değil yani her arkadaşım beğendi bu zamana kadar salon takımımda öyleki benden sonra evlenen arkadaşlarımda çok benzerini aldılar en çok tv ye para verdik oda 3000 tl full+full bir tv, bana göre bir yatak odasına 10 bin tl vermek çok gereksiz çok lüks bir düğün yapmak çok gereksiz insanların eğlenesi varsa ufacık dükkanda olsa eğleniyolar bir defa evlenicem kafasında etrafa para saçmak çok mantıksız bana göre bence biraz daha bakıp uyguna kaçmalısınız
Canım bende modalife düşünüyorum ama güvenemiyorum hemen kırılıyor falan diyorlar sen bir sorun yaşadın mı ?

nişanlın çok olgun bir beyefendiymiş..biz iki maaş evin yemek odası yatak odası ve oturma odasını gayette içimize sinerek 10000 e aldık..düğün salonlarını 2000 liraya kiraladık maksat millet eğlensin gelinliğin stresinden sen zaten bir şey anlamayacaksın ki..

Canım bende modalife düşünüyorum ama güvenemiyorum hemen kırılıyor falan diyorlar sen bir sorun yaşadın mı ?

Hayır canım bende o korkuyla gittim bakmaya adam üzerine çıkıp tepindi resmen bide vurdu baya kırılmaz bakın falan diye kullanana kadar yaşadım hep acabaları ama çok memnunum gerçekten çok sağlam kırılıcak mobilya değiller sıkılıp değiştirmediğimiz sürece kırılıcak gibi görünmüyolar ben beyaz aldığım için sorun yaşıyorum sürekli silmek gerekiyo ufacık toz dahi leke gibi görülüyo şimdiki aklım olsa beyaz koltuk kesinlikle almazdım:50:

Hayır canım bende o korkuyla gittim bakmaya adam üzerine çıkıp tepindi resmen bide vurdu baya kırılmaz bakın falan diye kullanana kadar yaşadım hep acabaları ama çok memnunum gerçekten çok sağlam kırılıcak mobilya değiller sıkılıp değiştirmediğimiz sürece kırılıcak gibi görünmüyolar ben beyaz aldığım için sorun yaşıyorum sürekli silmek gerekiyo ufacık toz dahi leke gibi görülüyo şimdiki aklım olsa beyaz koltuk kesinlikle almazdım:50:
Çok sağol canım ya içimi ferahlattın :46: ben kendi evim olmadığı sürece mobilyaya dünyanın parasını vermek istemiyordum şimdi daha bir mutlu oldum :)

Çok sağol canım ya içimi ferahlattın :46: ben kendi evim olmadığı sürece mobilyaya dünyanın parasını vermek istemiyordum şimdi daha bir mutlu oldum :)

İçin rahat olsun canım çok pahalıda değil çok ucuzda değil orta yollu mobilya işte kendi evimde olsa modalifeden alırım boşuna markası iyi diye para dökmek işime gelmiyo benim herkez benim gibi olmak zorunda değil tabi ama benim fikrim bu yönde :1:

İçin rahat olsun canım çok pahalıda değil çok ucuzda değil orta yollu mobilya işte kendi evimde olsa modalifeden alırım boşuna markası iyi diye para dökmek işime gelmiyo benim herkez benim gibi olmak zorunda değil tabi ama benim fikrim bu yönde :1:
Aynen canım bende öyle düşünüyorum :)

kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.

aslında nişanlında kv den de çok anlayışlı insanlar farkında mısın ? seni de anlıyorum iyisi olsun istiyorsun ama o da para basamaz ki nişanlına da yazık.

maşallahı var eniştenin de kv nin de.. bir şeylerden fedakarlık yapmak zorundasın küçük hanım,
2-3 saatlik düğün için bu kadar çoşmaya gerek yok bence

Maddi imkanlarınız sınırlı ise ne yazık ki buna göre davranman gerekiyor.
Ayrı ev açabilmeniz en büyük nimet bence sizin için.Eşyaları bir şekilde orta karar alır halledersiniz.
Ancak kır düğünü maliyeti salon düğünü maliyetinin çok üzerindeyse vazgeçmeni öneririm.
O parayı evin için harcaman daha mantıklı.Kır düğününü yapıp geçeceksin sonra da evdeki eksik eşyaların nedeni ile üzülüp duracaksın.
Bir oda için 10000 tl lik harcama da abartı.İsteklerini biraz makul düzeye çek.

Ben sana kuzenini ornek vereyim anla.
Gecen sene evlendiler.
7000 liraya düğün salonu tuttular.
Yatak odalari 5000 liraydi.
Oturma odasi salona 10000 lira civari verdiler.
Halklara perdelere 5000 rahat gitti.
Fotografcisi kuaförü evin aksesuarlari rahat 2000 tuttu.
Diğer masraflari saymiyorum.
8 de bilezik takildi geline.
Gelinin ailesi herşeyin en iyisi olsun dediler.
Ellerini ceplerine atmadilar.
Gelin hanim zaten calismiyor..
Kuzenim memur 2000 lira maasi var.
29000 bin bunlar bileziklerle beyaz esyalarla falan rahat 45000 borç yaptılar.
Su an borçlardan nefes alamiyorlar hergun kavga kiyamet.
Değil faturalari kirayi bile odeyemiyorlar.
Halamlarin eve taainacaklarmis bu ay.
Ne gerek vardi, haksiz miyim?

yani son durum bu.

ben yatak odası takımımı 3000 ne oturma grubu tv unıtesı falan 4 bın beyaz esyalar 6 bın cocuk odası 3 bıne aldım..2+1 evımız tüm evı duzduk halılarım 2 bın perdeler 2 bın..sız sadece yatak odası ve oturma grubu alıcakmıssınız uygun fıyata bulabılırsınız marka almayın gayette güzel evınızı düzersiniz..

ya bende çok pahalı bişey olsun diye diretmiyorum zaten ama o kadar kötüler ki nişanlımda söyledi bursa inegöle gidelim alırız ordan ucuzmuş dedi.
çok pahalı herşey düğün balayı ev eşya o kadar zor ki evlenmek dışardan bakınca çok kolay gelmişti gözüme.:50:

Tabikide evlenmek zor ama sizde baya ucmussunuz. Boyle.zor.durumda 10 bin yatak odasi ki normal bi durum.icin bile cok geldi. Annemler.gecen ay dogtas tan aldilar onlar bile 3 bin verdiler yatak odasina ki ole ucuz idare eden bi model degildi gayet guzeldi.

Back
X