• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla konuştum ayrı eve çıkalım diye

kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
tamam kızım sen nasıl istersen bizim için farketmez dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
baktık herşey o kadar pahalı ki inanılmaz.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
sinirlendi çok fena. hiç bişey söylemedim.
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
şimdiden karar vermemize gerek yok duruma göre hareket ederiz dedi.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.
kayınvaliden iyi bir kadın umarım evlilik sonrası da böyle olmaya devam eder. mal mülk için hiçbir zaman tartışmaya değmez, mükemmel olmasa da içinize sinecek kadarını yapın; çokça borca girdiğinizde evliliğinizde çokça sorun olur hedi köpek gibi eşinle birbirinizi yersiniz. son olarak takılarla ilgili yatırım yapma konusunda, banka mantıklı fakat sakın bi araba alarak o paralara kıymayın çünkü satarken ödediğiniz paranın yarısı kadar eder anca o para.

Marka iami vermek yasakmi bilmiyoeum ama modalife siye bi magaza var orda hem uygun hem guzel yani beyaz sade takimlar var biz ordan aldik esyalarimizi cokta begeniyorum ordan bakabilirain canim esya icin birbirinizi kirmayin onemli olan evin huzuru inanki hic biawyin degeri yok ..

sende biraz pahalılara bakmışsın sanki kır düğünü falan... herkesin hayalleri var ama olmuyor işte istikbale baktınızmı orada ayın fırsatı oluyor bazen katolog arkasında hem o olmasada daha uygun fiyatlı takımları taksit taksit alabilirsin ilerde istediğini alırsın zaten insan sıkılıyor yeni eşya istiyor nişanlın iyi niyetli gibi geldi bana bence çok zorlama ağzınızın tadı boozulmasın böyle şeylerden

Ilk mesaja istinaden yazıyorum .

Nisanliniz da , annesi de cok anlayisliymis . Hep sizi idare etmeye çalışmışlar . Ayrı ev tabii ki hakkınız ama şartlar müsait degilse , bazı isteklerinizi minimum düzeyde tutmanız gerek . Aksi halde düğünü para biriktirinceye kadar ertelemeniz gerekecek .
Düğün zamanı stres çok olur . Fazla takılmayın detaylara , imkanlarınız ölçüsünde hareket edin ki sonra borçlarda boğuşmayın . Evliliğinizin en güzel zamanlarını borç sıkıntılarına heba etmeyin bence . Daha makul fiyatlı eşyalar bakabilirsiniz , beğendiğiniz modeli marangoza sorabilirsiniz belki daha uygun gelir .

öyle gözüküyo yoksa hiç benim istediğim gibi olmayacak yada düğünümden taviz vermek zorunda kalcam

Bence taviz vermek olarak düşünmeniz yanlış. Sonuçta nişanlınız da herşeyin harika olmasını ister. Kendinden çok da sizin için ister büyük ihtimal ile ama imkanlarınız bu kadarsa ya erteleyeceksiniz düğünü birikiminizi yapıp öyle evleneceksiniz ya da herşeyin harika olmasını beklemeyeceksiniz. Önemli olan insan mutlu ve huzurlu olsun gerisi hiç sorun değil.

ben de nişanlınıza hak verenlerdenim.

14 gün sonra düğünüm var kır düğünü diye heveslenmiştim ben de sonuç olarak salonda olacak ama sıkıntı değil hiç sorun etmiyorum.

Bütün eşyalarımda ucuzu olsun dedim öyle de oldu ve hepsi de içime sindi.

Yatak odam 2500 yatak dahil
salonum 2250
buzdolabı 1800
bulasık makınası 880
vs.vs

Hepsini Ankara'dan aldım. En kötü ihtimalle çok kaliteli değildir naparız ilerde para biriktirir yenilerini alırız dert mi?

Çok klasik olacak ama huzurlu mutlu olmak çok çok daha önemli bence.

Ne tür mobilya baktın bilmiyorum ama uygun fiyata güzel takımlar da bulman mümkün..

Hata etmişsin abartı fiyatlı takımlara bakmışsın ısrarla..

Nişanlın zaten korkuyor, borç altına girme korkusundan ailesi ile birlikte yaşayacaksınız.

Bu durumu ortadan kaldırmak için en azından, uygun fiyatlı takımlar bakabilirdin.

Şimdi en iyisi olmayacaksa hiç olmasın mantığındasın ama birlikte yaşarken bir tahta parçası olsun
bizim olsun demezsin inşallah..:ssz:

Eşya bu bir ömür sizinle yaşamayacak. Uygun olsun bir kaç yıl kullan, toparlanyınca durumu değiştirirsin..
Birlikte yaşamaya inan bana değmez.

Ya yazik ya walla yazik!! Gunah degilmi yaptigin? Cocuk odeye bilse sana laf etirirrmi hic? Bir dedigini iki edermi? Ama demekki yok alamicak neden cocugun gururunu kirip birde zeytinyagi gibi uste cikmaya calisiyosun? Hem diyosunki fark etmez ayri evde olurum az esyayla idare ederim sonrada 30bin tl lik esya istiyosun? Eger bukadar esya istiyosan ozman ona gore calis biriktir oyle evlen. Kaynana na neden herseyi anlatiyorsun? Nisanlina cok uzuldum ve hak verdim. Sana boyle deger veren insanlara boyle tavir yapman hic hos degil..

çok uygun ve gayette şık mobılya satan yerler var
çok iyi araştırmak lazım kolay işler değil nişanlında haklı
ayağına göre uzatmak istiyor yorganı zaten herşeyi bır anda almanında
anlamı yok ben bile şuan yatak odası salon takımı yemek odası aldım
diğer odalarım boş nikahımdan sonra yavaş yavaş alırım die düşündüm
herşey zamanla olur sıkma canını :))

Düğüne verilen para bos.. Geriye fotoğraf kaliyor..

Ama evinde esyalarinla her gün yasayacaksin neyse dugunum güzeldi diye teselli olur ancak başka bir şey değil..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yanlis anlama ama durumunuz yok belli niye evlilik diye diretiyosunuz? Nekadardir birliktesiniz? Ben sizin yerinizde olsam bir yil daha durur birikim yaparim.

Ayrica sirf millet halay ceksin diye tas catlasa 4-5 saat icin deli gibi para dokuyosunuz dugunlere. Nikah yapin alin yakin dostlarinizi gidin yiyin icin eglenin. Durumunuz mu yok balayini erteleyin misal.

Cidden boyle olmaz her sey olsun diyosun ister istemez ama nisanlinin durumu belli.

modalife bakabilirsin uygun takımlar var biz yatak odamızı 1200 tlye aldık 2,5 ay önce köşe koltuklarımı 900 tlye aldık pufu sehpası dahil ama öyle kötü değil gayet güzel tv ünitesini 200 tlye aldık tv 1500 tlye aldık 3 boyutlu çamaşır maknemi 900 buzdolabımı 1100 tlye aldık perdelerimi netten aldım 100 tlye herşeyi dahil gayette şık yani istersen bulursun nişanlına çok yüklenme herşeyi biz yaptık kredi ödüyoruz borçlarda vardı onları kapattık ucuz olanları seçtik ama gayette şık eşyalarım eşya önemli değil mutluluğunuzu nesnelere bağlamayın.

düğünü zaten hatırlamıycaksınız bile insanlar eğlensin diye pahalı bir düğün yapmayın gereksiz adetler ve çok pahalı herşeyin uygununu alırız diye makul girmişsiniz konuşmaya fakat eşya bakmaya başlayınca değişmiş iş destek olun bence maddiyat yüzünden üzmeyin nişanlanızı oda en iyisi olsun ister erkek için yapamamak daha ağır

Son düzenleme:
Seviyorsan ve illa evlencem diyorsan ve de nisanlinin durumu musait degilse gidip en uygun mobilyalara bakicaksin.
İnan ki benim esyalarim bes para etmez, ama evimde buldugum huzuru hic bir yerde bulamam.
Bu kadar esya delisi olmayin Allah askina.
10 bine nasil bi yatak odasi aldircaksin oyle. Sen de dusunmeden hareket ediyorsun bazen.
İlla istediklerim olacak diyorsan bence bu dugunu erteleyin.
Bi de taki paralarini sakin harcama, altinlarini bozdurma.

ara bir forma razı gelin bence. ya annesiyle oturmak ya da her şeyi en iyisinden almak iki uç nokta. biz iki maaşla ve ailelerin yardımına rağmen birçok şeyi uyguna aldık. perdeyi x mağazasından bin liraya almak yerine yapı marketlerden ya da eminönü gibi toptancılardan alın mesela.

bilemiyorum istedikten sonra bir çok şey çıkar evim güzel evimde bir ev var. o kadar güzel ki her şeyi de uygna getirmiş ev sahibi bulursam link atarım. yani hem dış çekim fotoğrafçı (2-3 bine çekenlerden bahsediyorum) olsun hem bir odama on bin lira harcayayım orta halli insanlara göre lüks evet ama o olmuyorsa kayınvalideyle oturayım demek de gerekmiyor ki

yine de kayınvalide ılımlı yaklaşmış inşallah böyle devam eder

gayet şık ve uyguna döşenmiş bir ev

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=736309

Son düzenleme:
Ben sana kuzenini ornek vereyim anla.
Gecen sene evlendiler.
7000 liraya düğün salonu tuttular.
Yatak odalari 5000 liraydi.
Oturma odasi salona 10000 lira civari verdiler.
Halklara perdelere 5000 rahat gitti.
Fotografcisi kuaförü evin aksesuarlari rahat 2000 tuttu.
Diğer masraflari saymiyorum.
8 de bilezik takildi geline.
Gelinin ailesi herşeyin en iyisi olsun dediler.
Ellerini ceplerine atmadilar.
Gelin hanim zaten calismiyor..
Kuzenim memur 2000 lira maasi var.
29000 bin bunlar bileziklerle beyaz esyalarla falan rahat 45000 borç yaptılar.
Su an borçlardan nefes alamiyorlar hergun kavga kiyamet.
Değil faturalari kirayi bile odeyemiyorlar.
Halamlarin eve taainacaklarmis bu ay.
Ne gerek vardi, haksiz miyim?

Haklisiniz. Iki dugun ve ev esyalariyla 20000 tl masraf yaptik. Dis mekan cekimine 1750 vermemize ragmen. Ben dugunden sonra da kalici oldugunu dusundugum icin masraftan kacmadim. Bulasik makinem yok bunun haricinde de her esyam var.

Ha ben boyle yaptim diye herkes yapmak zorunda mi? Elbette degil ama boyle de yapilabiliyor.

Son düzenleme:
Canım internetteki sitelere baktın mı Zevkini bilmiyorum ama 3 bine harika mobilyalar var Eve kadar da getiriyolar Yani 20-30 bin çok fazla bencede

kayınvalidem ile beraber yaşayacağız demiştim bi önceki konumda bayramda gittim yaklaşık 10 gün..
ilk gün açtım hemen nişanlıma konuyu ben ilk yılımızı bu şekilde geçirmek istemiyorum kendi eşyalarımız olsun kendi evimiz olsun dedim kredi çekeriz borca gireriz önemli değil dedim.
hiç tepki vermedi kv geldi yanımıza anne böyle böyle dedim zaten durumumuz belli bize yatak odası bide koltuk yeter dedim zaten işe gitcez evde çok zaman geçirmeyiz dedim.
tamam kızım yatak odası alın ben size buzdolabımı bırakırım dükkanda eski bi dolap var siz yenisini alana kadar benim eşyalarımı kullanırsınız ben alt kata inerim odamı oturma odamı alıp dedi.
tamam kızım sen nasıl istersen bizim için farketmez dedi.
sonra biz nişanlımla eşya bakmaya çıktık şimdiden beğenelim taksite bağlayalım o askerdeyken ben en azından yatak odasını almış olurum bi parça eksilir diye.
baktık herşey o kadar pahalı ki inanılmaz.
beğendiğim şeyler kaldırabileceğimiz şekilde değil bi yatak odası alıyosun perdesi var halısı var yatagı bazası derken 10 bine patlıyo.
oturma odası için bakındık aynı şekilde bir de televizyon alcaz falan derken bi baktık 20-30 bin çıkıyo cebimizden.
sonra nişanlım beni daha uygun bi mobilyacıya götürdü ama inanın çok çok kötüydü beğenmedim hiç birini nişanlım bi yatak odası beğendi 3bin otel odasında ki yatakları andıran bi takım. alırız işte böyle bişey yeter bize zaten kim görecek ki dedi.
ben delirdim orda zaten alacağımız 2 takım ondada ucuza kaçıyosun aklım almıyo dedim.
nişanlım aynen söyle dedi ''sen hem karnım doysun hem pastam dursun istiyosun dedi hem kır düğünü hem eşya hem foroğrafçı hem balayı sen ne kadar vicdansız biri oldun tanıyamıyorum artık seni eskiden böyle aç gözlü değildin noldu sana''
sinirlendi çok fena. hiç bişey söylemedim.
bindik arabaya eve gittik kayınvalidem anladı hemen naptın kıza niye kavga ettiniz diye sordu nişanlımda ben yatcam beni uyandırmayın dedi gitti odasına.
bende çıktım balkona oturuyorum ama ağlamamak için zor tutuyorum kendimi geldi noldu eşya için mi kavga ettiniz dedi bende evet dedim o ne anlar eşyadan sen niye üzüyosun kendini dedi resmen otel mobilyası bakıyo siz aşağa ineceksiniz diye biz daha ucuz şeyler almak zorundaymışız dedim sen bakma ona üzme kendini dedi aşağıda marketleri var indi aşağıya ben kaldım evde tek başıma ağlıyorum deli gibi sonra gittim uyandırdım bunu al biletmi gidiyorum ben ankaraya dedim kalktı hemen noldu tamam istediğini alcam ama sende beni anla falan dedi.
annem babam anca kendine yetiyo 1 senede kazandığım parayla anca istediğin düğünü yaparım inan bana düşündüğün kadar ucuz değil dedi.bencillik ediyosun herşeyi isteyerek dedi.
haklısın en iyisi biz sadece yatak odası alalım annenin eşyaları kalsın burda bir sene kalalım beraber dedim.
şimdiden karar vermemize gerek yok duruma göre hareket ederiz dedi.
annesi marketi 2 ay içinde kapatıyo daha çalışmayacak siz evlendiğinizde ben köye giderim dedi bende gerek yok rahatsız olmayın biz bi sene sonra kendimizi toparlarız dedim.
bi gün de annesi dedi ki siz benimle bir sene yaşayın rahata alışırsınız siz ayrı eve çıkmazsınız dedi nişanlımda bağırdı bi daha bu konuyu açma dedim sana keyfimizden durmuyoruz ben evde çıplak dolaşmak istiyorum belki dedi.bir seneyi geçmeyecek belki o kadar sürmez bile dedi.

ayrıca bide şu oldu düğünde takılanları bozdurup eşya alalım dedim kesinlikle olmaz dedi ya o parayı saklıycaz ev alacağımda kullancaz ya bankaya yatırırız yada araba falan alırız ki sattığımızda para etsin dedi bende bişi diyemedim..

yani son durum bu.

Bence ayri eve cikmaniz herseyden onemli eger cikmazsaniz baska sorunlar cikacak ( vajinismu) esya olarakta en gerekli seyleri alin digerlerinide yavas yavas alirsiniz simdiden mutluklar

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Back
X