nişanlınız ailesine aşırı düşkünse evlenirmiydiniz? yorumlarınız çok değerli

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...

erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...

Bu soruyu sorduguna göre sen akıllı ve mantıklı bir kızsın :)
Takdir ettim seni :)

Şöyle söyleyeyim aileye düşkünlük ayrı şey,
aradaki dengeyi kurmak ayrı şey.

Hep söylerim, erkek dediğin ne yardan geçecek ne serden.
Ne seni ezdirecek, ne de ailesini...

Ama üzerinden geçmiş olayları böyle gün yüzüne çıkarıp seni rahatsız ediyorsa bir düşünmek gerek...

Son düzenleme:
sözlün biraz takıntılı sanırım her olayda böyle yaparsa ilerde seni yorar bi de evlendikten sonra ailelerine daha düşkün oluyorlar benden söylemesi

Bu soruyu sorduguna göre sen akıllı ve mantıklı bir kızsın :)
Takdir ettim seni :)

Şöyle söyleyeyim aileye düşkünlük ayrı şey,
aradaki dengeyi kurmak ayrı şey.

Hep söylerim, erkek dediğin ne yardan geçecek ne serden.
Ne seni ezdirecek, ne de ailesini...

Ama üzerinden geçmiş olayları böyle gün yüzüne çıkarıp seni rahatsız ediyorsa bir düşünmek gerek...

çok teşekkür ederim yorumun için..düşünüyorum düşünüyorum çıkamıyorum içinden ayrılalım kaç kez uyardım seni dedim..sırf bu yüzden ayrılacaksak yazık dedi:(

sözlün biraz takıntılı sanırım her olayda böyle yaparsa ilerde seni yorar bi de evlendikten sonra ailelerine daha düşkün oluyorlar benden söylemesi

her olayda bçyle değil ama ara sıra böyle pat diye anneme niye onu dedin kadıncagız seni düşündü gibilerinden onları savununca deliriyorum :(

çok teşekkür ederim yorumun için..düşünüyorum düşünüyorum çıkamıyorum içinden ayrılalım kaç kez uyardım seni dedim..sırf bu yüzden ayrılacaksak yazık dedi:(

Madem seni kaybetmek istemiyor, o zaman kendine çekidüzen verecek.

Ama huylu huyundan vazgeçmez malesef...

her olayda bçyle değil ama ara sıra böyle pat diye anneme niye onu dedin kadıncagız seni düşündü gibilerinden onları savununca deliriyorum :(
canım evlenmeden önce bu tarz şeyler basit geliyor insanın gözüne ama inan bu davranışlar sonradan sonraya batar sana kavga sebebiniz olur iyi düşün

hep kavga ediyoruz zaten :( sürekli ailesinin yüzünden ve saçma sapan konularla ilgili çok tartışıyoruz..ne yapacağımı bilemiyorum

hep kavga ediyoruz zaten :( sürekli ailesinin yüzünden ve saçma sapan konularla ilgili çok tartışıyoruz..ne yapacağımı bilemiyorum
birine evlen yada evlenme demek haddimize değil ama bunlar iyi sinyaller değil şimdiden ailesi yüzünden ne kavgası ediyosunuz ?şimdi böyleyse evlenince ne olcak?evlenince ailesi daha çok hayatınızda olacak bilemiyorummmm

şimdiden ailesi ile konularda tartışma oluyorsa evlenince daha beter olacak kendimden biliyorum çünkü ve aynı evi paylaşacaksınız ailesi gündem de olacak gelmek isteyecekler eşinde gitmek isteyecek seninle onlarla ortamınız olacak aile ile konuşacaksınız muhabbet falan derken yine en ufak bir şeyde niye öyle dedin niye böyle dedin sonra başlayacak huzursuzluklar ailesinden soğuyacaksın bu yüzden bana ailesinden dolayı sarıyor diye de eşine sinir olacaksın surat asacaksın ben biliyorum bunları deneyim konuşuyor burada çünkü :) hakkında hayırlısı olsun.

ve ortada bir problem yokken çıkıyo bunlar..ve ailesinin sözüne çok gidiyor..ama benide bırakmıyor ..bende son noktayı koydum istemiyorum dedim yeter artık dedim.ama suçlu ben oldum..
ben ne dedim şimdi dedi..tmm cnm abine öyle demem bidaha diyeceğin yerde çok uzatıyosun dedi bana bi tartışmadA ordan cıktı

ve ortada bir problem yokken çıkıyo bunlar..ve ailesinin sözüne çok gidiyor..ama benide bırakmıyor ..bende son noktayı koydum istemiyorum dedim yeter artık dedim.ama suçlu ben oldum..
ben ne dedim şimdi dedi..tmm cnm abine öyle demem bidaha diyeceğin yerde çok uzatıyosun dedi bana bi tartışmadA ordan cıktı
bence ona bu kadar takıntılı olmaya devam edersen daha fazla devam ettiremiyeceğim de çünkü o onu dedi bunu yaptıların evlenince hiç sonu geelmez ya ayağını denk alsın yada ayrılın

şimdiden ailesi ile konularda tartışma oluyorsa evlenince daha beter olacak kendimden biliyorum çünkü ve aynı evi paylaşacaksınız ailesi gündem de olacak gelmek isteyecekler eşinde gitmek isteyecek seninle onlarla ortamınız olacak aile ile konuşacaksınız muhabbet falan derken yine en ufak bir şeyde niye öyle dedin niye böyle dedin sonra başlayacak huzursuzluklar ailesinden soğuyacaksın bu yüzden bana ailesinden dolayı sarıyor diye de eşine sinir olacaksın surat asacaksın ben biliyorum bunları deneyim konuşuyor burada çünkü :) hakkında hayırlısı olsun.

bende bunları hissediyorum ve ürküyorum 2 ay sonra bosandım diye konu açmak istemiyorum..ailesi çok ilgisiz duyarsızlar..ve nişanlımın bana dediği ailem sana geldikçe sen soguk duruyorsun..kafayı yemek üzereyimmm

bence ona bu kadar takıntılı olmaya devam edersen daha fazla devam ettiremiyeceğim de çünkü o onu dedi bunu yaptıların evlenince hiç sonu geelmez ya ayağını denk alsın yada ayrılın

kaç kez konustum ailelrimiz bizim için degerli ama biz önce birbirimiz için degerli olalım üzmeyelim ..eger ben bi saygısızlık yaparsam uyar beni ama ben daha ailenle karsı karsıya bile dogru düzgün gelmedim bir problem yokken sorun cıkartıyosun dedim..tmm dikkat etcem dedi ama aynı :(

bağlı olmak ve bağımlı olmak farklı kavramlar. düşkünlük dediğiniz hangisine uygun düşüyor?
bağlı biriyle evlenilir ama bağımlı biriyle asla evlenilmemeli bence...
ailesine kıymet verenler, kendi kurduğu aileye karşı da sorumluluk sahibi ve sevgi dolu oluyor, genelde. ama burada sınırlarını ve herkesin yerinin ayrı olduğunun bilincinde olması gerekir.

yerinde olsam, nişanlıma şöyle derdim, abinle benim sorunum yok, o sorun etmemiş, sen de etme. böyle yaptıkça gereksiz bir soğukluk yaratıyorsun arada, vb şeyler söylerim. yani kendi kuruntusu yüzünden, yok sere sorun çıkarmaya gerek yok.
her şeyi bu kadar eleyip eşen biri midir yoksa sadece aile konusunda mı böyle?

bence, önce açık açık konuş, bu konudaki endişelerini söyle. vereceği tepkiyi gözlemle. hiç konuşmadan ayrılmayı düşünmemelisin. bağımlılık derecesinde düşkünlüğü varsa, o sıkıntı.

Son düzenleme:
benim eşimde öyle işte sevgililik dönemlerimizde de problem oluyordu birşeyler ben kaç kere ayrıldım hatta nişanlandığımızda yüzük bile atmak istedim koştu peşimden yalvardı ağladı sızladı seziyordum evlenince de 3.şahıslardan kavga olacağını...Nitekim yanılmadım da kaç kez problem oldu yok kardeşim o yok annem öyle demek istemez sen niye kuruyorsun kafanda falan da filan benimde kafam atıyor alttan alamıyorum avukatmısın sen diyorum kızıyorum çok sonra küsüyorum geliyor sarılıyor küs de duramıyor ama avukatlığı da seviyor ooffffffff bu erkekler çok anneci yahu

önceden bu olaylar oldu bikaç kez ama ben bıktım artık onun için konusmaya bile gerek oldugunu sanmıyorum..sinir hastası oldum bu yasta benim en mutlu olmam gereken zamanlarda hergünü nerdeyse aglayarak geciriyorum :(

Back
X