• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlınız ailesine aşırı düşkünse evlenirmiydiniz? yorumlarınız çok değerli

Beni de çok korkutan bir durumdur bu... Erkeklerin dengeyi sağlayamaması.. Sanki bizimle beraber olunca ailesini geri plana itiyormuş gibi mi düşünüyorlar napıyorlarsa, onlara karşı kusursuz olmamızı bekliyorlar ve ufak bir tartışmada bile sen kim oluyorsun da diye başlıyorlar.. eşi ayrı ailesi ayrı...

konu sahibi arkadaşım, sanırım ayrılık kararı verdiğinde yine de pişman olmaktan korkuyorsun... ayrıldıktan sonra, belki düzelecekti diye düşünceler, veya üstesinden gelemez miydim acaba diye düşünceler, bunlar seni korkutuyor sanırım... ailene bu durumdan bahsetsen büyük ihtimalle karşı çıkarlar bu işe... sana saygısının olmadığını söylerler...

erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...

ailesinide senide ezdirmemesi gerekiyor ama sınırınıda korumalı seni buyüzden ki özellikler geçmiş konular yüüznden bunaltıp sıkıyorsa ve bu tartışmayı uzatıyorsa düşünmek lazım derim... az bi zaman kalmış daha önce farketmedinmi?

Evlenmezdim..
Keşke her erkek evlenmeden önce ailesine olan aşırı düşkünlüğünü açık etse de
kimsenin canı yanmasa..
Şanslısın.. Kaç kurtul diyorum:ssz:

bence sakın oyle bırsey yapma...
gelecektekı sınyallerı nısanlıyken verırı zaten..
gormemezlıkten gelme bunları...
evlenıpte boşanmaktansa..

Sakın!... Bundan once kuş isen bundan sonra kurbaga olursun...bunu bırderdım varda cok konuda okudum

Aynı anlattığın gibi bi nişanlım vardı.. Ablası ve annesi yalan yanlış doldurur, bizde sürekli tartışırdik. Sonuc evlenmeye 2-3 hafta kala ayrıldık. Bana kalırsa en büyük sorun ailesiyle herseyi paylaşıp sana ( yani bize) neler konuştuklarını anlatmamalari.

5 ay önceki mevzu açıldığına gore bence abisiyle ya da evdeki biriyle bu konu üzerine konuşulmuş demektir.

sorduğun soru kadarına cevap veriyorum evlenmezdim.
erkekler evlendikten sonra ailelerine daha bi bğalı oluyorlar nişanlın zaten çok bağlıymış biraz daha fazlası nasıl olur düşünemedim.
ayrıca erkek denge kurmayı bilmiyorsa eşte evlilikte ailelerde inanılmayacak derecede yıpranıyor.
ayrıca sürekli eski konuları açıp senden hesap sormasına ne kadar dayanabileeksin.
evlenince her an görünce o hoş görme kalkıyor aradan daha önceden bildiğin bir davranışını evlendiğinde kaldıramıyorsun mesela. sen şimdi kabullenemiyorken bu drumu evlenince kabullenebilecek misin bunları düşün bi iyice hakkında hayırlısı

iyice düşün taşın maalesef evlendikten sonra dahada artar böyle şeyler.
korkmakta çok haklısın,
özelliklede eski konuları şimdi gündeme getirip sorun yaratması çok yanlış.

Eğer ters laf söylememeyi göze alısam evlenirdim.

Yani biraz cambazlık yapabilecek yapıya sahipseniz evlenin.
Hani çaktırmadan, bir problem olduğunda aileyi yerden yere vurmadan, işi alttan alttan yürütebilecekseniz, çoğunlukla herşey yolunda gider.

Ama yok ben açık sözlüyüm, kızdın mı hemen belli ederim, onların haksılıklarına asla tahammül edemem diyorsan bir daha düşün derimm :50:

Bir bakıma hürrem gibi olmak gerekir, kötü durumları idare etmek için :31:

canım bence bunlar ailece konuşuyorlar.geçenlerde şöyle demişti diyor annesi ertesi gün gelip sana kızıyor.abisi bişi diyor o gelip kızıyor sana.yani dolduruşa geliyor.bu çok kötü bence...kimseninde seni üzmeye hakkı yok.senin ailesine karşı hareketlerin çok zoruna gitmişse ayrılsın ya da bunları dile getirmesin...eminim başka sorunlarda çıkarıyordur bu insan sana....dedimse dedim ağzıma sağlık, istemiyorsan çek git de...sakın açıklama yapmaya çalışma, sen açıklamaya çalıştıkça seni daha çok ezmeye çalışır bu tipler.allah sabır versin

Bizler olayın içinde olmadığımız için ayrıl veya devam et dememiz saçma olur ama kendimden örnek vereyim, eşimle yaklaşık 7 yıldır evliyiz nişanlılık döneminde ailesinden kaynaklı çook sorun yaşadık hatta bu kadar anası kuzusu olduğunu nasıl anlayamadım dediğim çok olmuştur bu yüzden nişan atmayı ilk yıllar boşanmayı çok düşündüm ama hep annem engel oldu merak etme seni anlayacak düzelecek dedi. Çok şükür eşim bana çok düşkün oldu şimdi kimseye tek laf ettirmez. Arkadaşların dediği gibi şimdi senin sorunum yok dediğin abisi annesi akşam evlerinde oturup konuşup nişanlını kendi taraflarına çekmeye baştan ipleri ellerine almaya çalışıyorlardır. Ama evlenince en çok zamanı seninle geçirecek ve o evden çıktığı için ailesine dışarıdan bakmaya başlayacak ama bunlar biraz zaman alıyor sabır gerektiriyor. Nabza göre şerbet verip sabırlı olursan sonunda kazanan sen olabilirsin ama evlilik kumar gibidir. Evlendikten sonra ailesine daha çok bağlananda oluyor tam terside. Sana en iyi akılı annen verir çünkü annelerin sezgileri çok güçlüdür.

benım kocam nişanlıyken falan hiç de ailesine aşırı düşkün biri değil de ne zmn evlendik sorunlar basladı :30:
bazen aklım kötü kötü seyler geliyo hiç mi tanıyamamışım diyorm :14:
hatta bi keresinde kavga sırasında annem senden önce gelir benım için dedi o an koptu benım için bişeyler yitirildi güvenim eksildi kırgınlığım hiç tamir olmadı :14:
agzımdan kactı yok öyle bişey falan dedi ama ben ona bu konu da hiç güvenemicm sanırım :50:

yardımcı olamadım ama :17:

aslinda onun ne kadar cok ailesine bagli olmasi ailesinin bu konudaki fikride cok onemli

demekki ailesini önemseysen bir erkek ama herşeyin aşırısı fazla. evlenirim ama ailesi iyi insanlarsa./büyük konuşmuyayımda.

bende bunları hissediyorum ve ürküyorum 2 ay sonra bosandım diye konu açmak istemiyorum..ailesi çok ilgisiz duyarsızlar..ve nişanlımın bana dediği ailem sana geldikçe sen soguk duruyorsun..kafayı yemek üzereyimmm

Canım ayynıı şeyler bire bir benim başıma geldi inan. Bana öyle ilgisiz alakasız davranıyolardı ki.Arasam 2 kelime etmezlerdi,aramadığım zaman niye aramıyo,soğuk davranıyo derlerdi.Nişanlımı doldurup doldurup yollardı anası.Halbuki ben kendimi parçalardım beni sevsinler diye.Aynen kafayı yerdim kendi kendime daha ne yapmam lazım beni sevmeleri için diye. Annecim babacım der başka bişi demezdim ama yaranılmıyo bu tarz insanlara çünkü içlerinde sevgi yok. Sonunda ayrıldık tabi hiç te pişman değilim 7 ay oldu iyi ki evlenmedim diyorum.Ki benim gelinliğim çeyizlerim olduğu gibi elimde patladı.Bence iyi düşün canım.Sırf evlenmiş olmak için evlenme.

Ben olsam evlenmezdım. Anlasılan es ıle aılenın ortasını bulacak bırıne benzemıyor
aılesınden oturu sana laf soyluyorsa 2 kere dusun. Boyle tıpler degısmez :19:

hep kavga ediyoruz zaten :( sürekli ailesinin yüzünden ve saçma sapan konularla ilgili çok tartışıyoruz..ne yapacağımı bilemiyorum

belki tepki alacagim ama yine de soyleyecegim fikrimi...
bugun ailesi yuzunden kavga edeceksin,yarin birgun evlendiginde de siddet goreceksin arkadasim.
"kör ölür,badem gozlu olur" hesabi;erkek milleti evlenince ailesi kiymete biniyor her ne hikmet ise...
seninki daha simdiden baslamis isitip isitip onune koymaya.iyi dusun demeyecegim. 2 kere du$un!!!!!

sırf bu yüzden ayrılacaksak yazık dedi:( İşte tamda bu yüzden bitebilir bir ilişiki. Şimdi küçümsediği, önemsiz gördüğü bu konu evlendikten sonra insanı canından bezdirir ki devamıda gelir, herşeyden önemlisi artık sen tetikte durmak, konuşmalarını, tavırlarını 5 kere düşünüp yapar söyler hale geliceksin sorun çıkmasın diye. Buda ister istemez huzurunuza, evinize yansıycak. Daha şimdiden denge problemi yaşıyorsa, bak burda kaçtane konu var böyle eşi aileci olan,denge problemi yaşayan ve bu yüzden evlilikleri zehir olan, ileride çok daha acıtıcaktır bu! Çok iyi düşün ölç tart,duruma göre de en mantıklı olan kararı ver, keza evlilikte aşk bitince tahammülü zor şeyler insana zulüm gelir, nacizane fikrim..

ailesini önemsemesi çok güzel bi durumda bu durum kızlar için çok zor oluyor ilerde yaşayacagın sorunlaarı şimdiden görüyorsan sen bilirsin valla ama anaç ruhlu anaya çok bağlı olan bir erkek seni sık sık annesi ve senin aranda bırakacagınıda düşün evlenme demiyorum bnm erkk arkadasımda annesıne cok duskun ama bunu knustk annenın yerı ayrı bnım yerım ayrı bır tutma benı arada bırakma yada annenı bızde senı arada bırakmyalm dedım ama evlenınce aılesıylede evlenıyosun cok ıyı dusunmen gerekiyor karar senın tabıkı

Bizler olayın içinde olmadığımız için ayrıl veya devam et dememiz saçma olur ama kendimden örnek vereyim, eşimle yaklaşık 7 yıldır evliyiz nişanlılık döneminde ailesinden kaynaklı çook sorun yaşadık hatta bu kadar anası kuzusu olduğunu nasıl anlayamadım dediğim çok olmuştur bu yüzden nişan atmayı ilk yıllar boşanmayı çok düşündüm ama hep annem engel oldu merak etme seni anlayacak düzelecek dedi. Çok şükür eşim bana çok düşkün oldu şimdi kimseye tek laf ettirmez. Arkadaşların dediği gibi şimdi senin sorunum yok dediğin abisi annesi akşam evlerinde oturup konuşup nişanlını kendi taraflarına çekmeye baştan ipleri ellerine almaya çalışıyorlardır. Ama evlenince en çok zamanı seninle geçirecek ve o evden çıktığı için ailesine dışarıdan bakmaya başlayacak ama bunlar biraz zaman alıyor sabır gerektiriyor. Nabza göre şerbet verip sabırlı olursan sonunda kazanan sen olabilirsin ama evlilik kumar gibidir. Evlendikten sonra ailesine daha çok bağlananda oluyor tam terside. Sana en iyi akılı annen verir çünkü annelerin sezgileri çok güçlüdür.
Annem çocuk efendi iyi çocuk..sen çok alınganlık yapıyosun seni ne kadar çok seviyor görmüyomusun diyor

Back
X