nişanlıyım ve evlenmek konusunda kararsızım

dytpelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2009
20
0
0
İstanbul
Geçen sene nişanlandım ve nişanlımlaa ailesi yüzünden sürekli tartışmaya başladım..nişanlandıktan sonra kayınvalidem bypass ameliyatı oldu sürekli gitmemi bekledi gelmyiosun diye küstü..gidince yüüzme bakmadı sürekli kapris yaptı laf soktu..ama hep gülerek laf soktuğu için söyliyecek bişey bulamaıodum.yaptıklarına hiç bi zaman karşılık vermedim..kötü bir laf söylemedim..ama nişanlıma hep patladım en sonunda ayrıldık..1 ay sonra tekrar barıştık ve ben bu ayrılık döneminde kendi aileme yapılanları anlattımm nişanlıyken anlatmıyodum..
ve şimdi benim ailem istemiyo..tekrar seni istemeyen insanlarla nasıl aile olacaksın nasıl evleniceksin nişanlında adam olsaydı ayrılmazdı seni bırakmazdı dio..seviyoruz ama korkuyorum ya ailem haklı çıkarsa ilerde mutsuz olup anne siz haklıydınız dersem nolcak..
ailem napıosanız yapın dedi en son görüştüğümü biliyor çünkü..onun ailesi benden özrü dilemeye çalıştı gidelim konuşalım demişler ama sırf oğlu isityo diee zoraki görüşme..beni sevmiyo..soğuk ve canayakın bulmuyo bende beni sevmeyen insana sıcak davranamıyorum..kızı gbi olmamı bekliyomuş ama ben bikere aramıza soğukluk girdikten sonra davranamıyorum..çok baskın bi karakter oldğu için herkesin etrafında pervane olmasını ona sürekli ilgi göstermesini bekliyo..nişanlım istemesen az görüşürz sürekli görüşmek zorunda değilsin diyo ama evlendikten sonra değişirseeee:(((

kafamda deli sorulaaarr:((((((

Geçen sene nişanlandım ve nişanlımlaa ailesi yüzünden sürekli tartışmaya başladım..nişanlandıktan sonra kayınvalidem bypass ameliyatı oldu sürekli gitmemi bekledi gelmyiosun diye küstü..gidince yüüzme bakmadı sürekli kapris yaptı laf soktu..ama hep gülerek laf soktuğu için söyliyecek bişey bulamaıodum.yaptıklarına hiç bi zaman karşılık vermedim..kötü bir laf söylemedim..ama nişanlıma hep patladım en sonunda ayrıldık..1 ay sonra tekrar barıştık ve ben bu ayrılık döneminde kendi aileme yapılanları anlattımm nişanlıyken anlatmıyodum..
ve şimdi benim ailem istemiyo..tekrar seni istemeyen insanlarla nasıl aile olacaksın nasıl evleniceksin nişanlında adam olsaydı ayrılmazdı seni bırakmazdı dio..seviyoruz ama korkuyorum ya ailem haklı çıkarsa ilerde mutsuz olup anne siz haklıydınız dersem nolcak..
ailem napıosanız yapın dedi en son görüştüğümü biliyor çünkü..onun ailesi benden özrü dilemeye çalıştı gidelim konuşalım demişler ama sırf oğlu isityo diee zoraki görüşme..beni sevmiyo..soğuk ve canayakın bulmuyo bende beni sevmeyen insana sıcak davranamıyorum..kızı gbi olmamı bekliyomuş ama ben bikere aramıza soğukluk girdikten sonra davranamıyorum..çok baskın bi karakter oldğu için herkesin etrafında pervane olmasını ona sürekli ilgi göstermesini bekliyo..nişanlım istemesen az görüşürz sürekli görüşmek zorunda değilsin diyo ama evlendikten sonra değişirseeee:(((

kafamda deli sorulaaarr:((((((

nişanlının dediği " istemezsen sürekli görüşmezsin" lafı bence pek gerçek gibi değil. eğer annesi baskın biriyse kesinlikle görüşmek zorunda kalacaksınız ve size karışacak her konuda. iyi düşün derim.

kesin sorun yaşarsın ve görüşmek zorunda kalırsın yani değişir evleneceğin kişinin ailesiylede evleniyorsun bunu unutma evlenirken bunu düşün

nişanlının dediği " istemezsen sürekli görüşmezsin" lafı bence pek gerçek gibi değil. eğer annesi baskın biriyse kesinlikle görüşmek zorunda kalacaksınız ve size karışacak her konuda. iyi düşün derim.

kesin sorun yaşarsın ve görüşmek zorunda kalırsın yani değişir evleneceğin kişinin ailesiylede evleniyorsun bunu unutma evlenirken bunu düşün

arkadaşların yorumlarına katılıyorum. benimde nişanlılıkta arada soğukluk oldu. aynı mevzuu kızları gibi davranacak mışım hergün arayacakmışım falan filan. ee evlendik geçti mi aksine daha kötü oldu. ne yapsam memnun edemedim. baştan istemediler ya o öyle sürdü. annemin bir lafı vardır " ilk tanışma nasıl olduysa o ilişki öyle gider, baştan kayınvalidesi ile anlaşamayan sonra hiç anlaşamaz" diye. yani öyle gider canım. ha birde ilerde bu olayları unutmaz yüzüne vururlar. melek olsan yine yaranamazsın. ben zamanında ayrılacaktım ailem yüzünden ayrılamadım. şimdi mi iletişimsiz kopuk saçma sapan bir evliliğim var. elle tutulur boşanma nedeni yok ama bir arada da mutlu değiliz...

ailesi olmasaa keşkee herşey çok güzel:( çocuk esirgeme kurumundan anasız babasız kardeşsizzz birini bulcam sanırım bu gidişle:((
hayatımın en zor kararı fikirleriniz için teşekkürler ama bazen bakıorumda kaynansıylaa iyi anlaşan çok az insan var...ailesiyle anlaşıosun kocan sonradan sapıtıyoo allah yardımcımız olsun..evilikk çooooooook zor :(:50:

valla canım evlilikten dönüş daha bir zor bence aileyle bu kadar sorun varsa iyi düşün...
neden dersen evlilik zaten beraberinde başka başka sorunlarda getiriyor... ilerde vah deme

Allah yardımcın olsun

Valla canim, bende nisanliyken ayrilmistim esimden, ama esim bana "biz biribirimizi sevelim bu yeter degilmi, ahmetle mehmetle evlensen, ask olmadiktan sonra mutlu olabilcekmisin" diye bir sürü diller kelimeler dökmüstü.. Ailesi ailemle barisabilmek icin ayaklarinizi öperiz bile demislerdi, simdi ise HIC konusmuyolar, bende o yüzden onun ailesinden sogudum bana yaptiklari ve dedikleri seyler yüzünden, simdide esimde ailesiyle konusmazsam evliligimizin ne kadar uzun sürecegini bilmedigini söylüyo. Sadece 4 ay oluyor evleneli.

Niye anlatiyorum bunlari sana. Ask, sevgi vs birgün bitmese bile, huzursuzluk ve mutsuzluk sizi bitiricek. Senin icin cabalayan bir es degil, annesini sürekli mutlu etmek icin cabalayan bir es olcak karsinda ve sendende aynisini beklicek. Inan bana.. Bunlari düsünerek karar ver. Anneler cogu zaman haklilardir. Benim annemde cok dil dökmüstü, bu kadin degismez evlenme diye..
Cok iyi düsün canim, sana nisanliyken soguk davranan bir kayinvalide evlenince dahada soguk olcaktir, üstüne bide oglumu benden almaya calisiyosun diye hakaretler bile edicektir :)

Yuva sağlam temeller üzerine kurulmalı . . Ve sağlam karakterli insanlarla bir araya gelmelisiniz ki mutlu olasınız .Nişanlılık her şeyi tozpembe gösteriyor . . Nişanlıyken düzelmeyen olumsuzluklar evlendikten sonra hiç değişmiyor . . Nişanlınızın evlendikten sonra kendi ailesiyle daha sık zaman geçirmek isteyeceğinden eminim . Ki birde baskın bir annesi varsa bu kaçınılmaz . . Seviyor olabilirsiniz ama büyüklerinde bir bildiği vardır . Onlar sizden daha da iyi görüyor geleceği .Ailenizin sözlerine itaat edin bence . Ben onsuz yapamıyorum diyorsanız da nişanlılık sürecini daha da uzatıp ailesinin net tavrını görün derim ben

Yuva sağlam temeller üzerine kurulmalı . . Ve sağlam karakterli insanlarla bir araya gelmelisiniz ki mutlu olasınız .Nişanlılık her şeyi tozpembe gösteriyor . . Nişanlıyken düzelmeyen olumsuzluklar evlendikten sonra hiç değişmiyor . . Nişanlınızın evlendikten sonra kendi ailesiyle daha sık zaman geçirmek isteyeceğinden eminim . Ki birde baskın bir annesi varsa bu kaçınılmaz . . Seviyor olabilirsiniz ama büyüklerinde bir bildiği vardır . Onlar sizden daha da iyi görüyor geleceği .Ailenizin sözlerine itaat edin bence . Ben onsuz yapamıyorum diyorsanız da nişanlılık sürecini daha da uzatıp ailesinin net tavrını görün derim ben

evett sanırım haklsınızzz:( herşey düzelcek gibime gelior şuandaa ama evlendikten sonra erkekler ailesine annesine daha düşkün oluyor diyor herkes..annemi aradınmı anneme gitinmi diye bana hesap sorarsaa çıldırırımmm benn

nişan aşamasında hemen herkes sorun yaşıyor..
siz ne sorunlar yaşadınız bilemiyorum ama genel durumlardan yola çıkarak şunu söyleyebilirim.
etrafınızın gazına gelmeyin. bana şunu yapmadılar bunu almadılar diye kafanıza takmayın.
laf sokmaları filan dert etmeyin.

ayrıca küçük bir not, bypass olanlar huy değiştirir genellikle çok hassas ve alıngan olurlar..
anlayışlı olmaya çalışın..

saygın bir mesleğim iyi bir işim olmasına, güzel olmama, düzgün bir ailem olmasına rağmen;
söz nişan aşamasında hiçbir talebimiz olmamasına rağmen beni de biricik oğullarına yakıştıramadılar.
bana da laf sokmalar, kabullenmediklerini ima etmeler vs.. çok şeyler yaşadım.. nişan da attım 1 ay ayrı da kaldım.
annem babam istemedi, düğün olması gerekenden 1 sene sonra oldu..

seviyorsanız, nişanlınızın olgunluğuna güveniyorsanız devam edin.. bütün mesele burada..

Ailenin sözünü dinle.

Her taraf evlenilecek adam dolu. Daha neler çıkaacak karşına neler.?

Boşver.Nasıl başlarsa öyle gider.

Sonra çok pişman olursun.

nişan aşamasında hemen herkes sorun yaşıyor..
siz ne sorunlar yaşadınız bilemiyorum ama genel durumlardan yola çıkarak şunu söyleyebilirim.
etrafınızın gazına gelmeyin. bana şunu yapmadılar bunu almadılar diye kafanıza takmayın.
laf sokmaları filan dert etmeyin.

ayrıca küçük bir not, bypass olanlar huy değiştirir genellikle çok hassas ve alıngan olurlar..
anlayışlı olmaya çalışın..

saygın bir mesleğim iyi bir işim olmasına, güzel olmama, düzgün bir ailem olmasına rağmen;
söz nişan aşamasında hiçbir talebimiz olmamasına rağmen beni de biricik oğullarına yakıştıramadılar.
bana da laf sokmalar, kabullenmediklerini ima etmeler vs.. çok şeyler yaşadım.. nişan da attım 1 ay ayrı da kaldım.
annem babam istemedi, düğün olması gerekenden 1 sene sonra oldu..

seviyorsanız, nişanlınızın olgunluğuna güveniyorsanız devam edin.. bütün mesele burada..

siz benimle aynı şeyleri yaşamızsınızz..bende geçn sene evlencektim bu nişan atma yüzünden 1 sene geçti üstünden ..annem babam istemiyor..siz şuan mutlumusunuzz..ailelerin tutumu nasıl ailesi sizi rahatsız ediyormu..anneniz hala ah beni dinlicektin diyor mu?? by pass olayını duymuştum alınganlıklar ağlamalar beni sevmiyorsunuzlar çoğalmıştı stresee giriyodum o yüzden:(

Konunun basligini okudugumda dedim ki: eyvah eyvah! :

emin degilsen sakin evlenme,tamam hicbirseyin garantisi yok ama evlenirken cok daha mantikli davranilmali,öyle bir cift

Ayakkabi almak gibi degil malesef.

Sonra hergün aglayacagina simdi iyi düsün tasin ve simdi eger gerekiyorsa agla bir kac gün.....:31:

siz benimle aynı şeyleri yaşamızsınızz..bende geçn sene evlencektim bu nişan atma yüzünden 1 sene geçti üstünden ..annem babam istemiyor..siz şuan mutlumusunuzz..ailelerin tutumu nasıl ailesi sizi rahatsız ediyormu..anneniz hala ah beni dinlicektin diyor mu?? by pass olayını duymuştum alınganlıklar ağlamalar beni sevmiyorsunuzlar çoğalmıştı stresee giriyodum o yüzden:(

öncelikle çok şükür şu anda sorunumuz yok..
babam biraz mesafeli, annem kırgın olsa da bir şey belli etmiyor.

1 ay ayrı kaldığımızda eşimin ailesi memleketlerindeydi.. arayan soran olmadı.. özür filan dilenmedi. hiçbir şey olmamış gibi davranıldı.
annemin çok zoruna gitti bu durum.. düğün gününe kadar hep gözleri dolu doluydu.. benim ailemden yana bir sıkıntı olmadı.
annem sitem etmiyor.. gittiğimiz zaman da kötü davranmıyor eşime.. zamanla daha iyi olacak..

eşimin ailesi bana karşı çok önyargılıydı, bunları kırmak çok zor oldu.. ama ben çok sabırlı davrandım. alttan aldım. laf soktular duymadım. eşimin eski kız arkadaşından bahsettiler kışkırtmaya çalıştılar cevap vermedim.. kısacası saygısızlık etmedim.

şimdi eşimin ailesinde, el üstünde tutulan benim. bana dualar ediyorlar. laf sokmuyorlar..

ama biz eşimle sorunlarımızı aşarak evlendik.. aramızdaki sorunlarımız hallolmasaydı ve mutsuz olsaydık ah annecimm derdim..

arkadaşa katılıyorum..

Back
X