Niye aynı döngüyü yaşıyorum sorun bende mi 🤦🏻‍♀️

Başka bir pencereden sesleniyorum. Bu anlatılanlar benim yeğenimin 2023 yazındaki hali. Yeğenim erkek, sevgilisi vardı, kızla ciddiydi, evlenmeyi istiyordu, yaşı 29 o zaman. Sonra bir iş değişikliği yaşadı - aynı işyeri ama görev değişikliği diyeyim - çok gerildi, güvensiz-yetersiz hissetti kendini, şunu şunu yoluna koymadan evlenemem ben, dedi. Ne alâkası var diyene de, yahu evliliğe böyle belirsizliklerle mi gireceğim, kafam rahat değil, dedi.

Maalesef bu aşamadan sonra cânım ilişki perişan oldu çünkü kızın tek gündemi ne zaman evleneceğiz, sen beni oyalıyor musun... haline geldi. tavrı değişti. Benim kızım kızla konuştu, yahu senden ve işinden başka bir şey yokki hayatında, biraz zaman tanı hazır hissetmiyor, dedi. kız da sizinkine benzer şekilde, ben artık kendi evim olsun istiyorum, evde bunaldım, tam heveslendim, şimdi anlamadığım "hazır değilim" zırvalığını bekliyorum, ne kadar bekleyeceğim de belli değil dedi. Yeğenim, "benim ' kendimi yeterli hissetmiyorum ' lafımı duymuyor bile, varsa yoksa onun hevesleri onun hayalleri, onun baba evi sıkıntıları, ben sanki onun hayatını onun istediği hale getirecek emir eriyim, böyle sabır bilmeyen, empati yapmayan sevgi mi olur" , dedi. Sonrasında kız, ya şu kadar zaman içinde şu adımları atarsın ya da ayrılırız dedi, yeğenimin müthiş gururuna dokundu, ayrıldılar. ÇOk üzüldü, kızı çok seviyordu çünkü.

Yeğenim geçen hafta başka bir kızla nişanlandı. Öbür kızı sevmeyip şimdikini sevdiğinden değil, öbür kızla evlilik istemeyip şimdiki kızla istediğinden de değil. Şimdi kafası rahat etti, şimdi kendini hazır hissetti. Yanında öbür kız olsaydı, onunla evlenecekti. Yeğenim halâ kendini çok haklı görüyor o konuda. Bir yıl gecikme için bana güvenemeyen sözde sevgiymiş onunki, ben onun bağımsızlık biletiymişim, fazla da bir anlamım yokmuş .. diyor.

Sizinki kötü niyetlidir, sizin hikayeniz bu hikayeden bambaşka bir hikayedir... Bunların hepsi mümkün. Ama bu yukardakinin bir benzeri içine giriyor olmanız da mümkün. Tecrübemi paylaşmak istedim sadece. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Gerçekten aynı süreç ama ben her aşamada yanında oldum zaten .Nişan söz kesilmesi bence ilişkiyi en azından netleştiren bir durum .kafa rahatlığı tam olarak ne zaman olacak ki böyle bir ülkede yaşadığımız sürece

Back