Niye aynı döngüyü yaşıyorum sorun bende mi 🤦🏻‍♀️

Tüm hissettiklerimi yazmışsınız cidden .aileme karşı mahcup olmak istemiyorum ne diyecem onlara tanışmaktan vaz mı geçti .ya hiç böyle saçmalayacak insan da değil neden böyle oluyor anlamıyorum
Her şeyi onun açısından anlatmak zorunda değilsin. Görüşürken canımı sıkan bazı davranışları oldu düzeltene kadar sizinle tanıştırmak istemedim. Kendine çeki düzen verdikten sonra karşınıza çıkartacağım benim ailem önemli tarzında konuşabilirsin annene. Vazgeçen adam nişanlandığında vs vazgeçmesin diye el pençe dururlar sonra maalesef doğu kültüründe böyle şeyler olabiliyor erkeğin fikrini aşırı önemsiyorlar yabancı da olsa. Siz kendinizi ezdirmeyin bir de sevseniz de fikirlerinizi isteklerinizi belirtin 30 yaşındaki adam. Ben de 30 olacağım iki hafta sonra. 26da evlendim şimdiki aklım olsa kaynanamı gördükten sonra aşkımdan ölsem evlenmezdim mesela😄

Ne yapacaklar sokağa mı atacaklar? Bu adamdan aileniz eminim bin kat iyidir.
Atmazlar da huzur da vermezler .neyse vadesi dolan ilişki bitiyor zaten bir şekilde gözlemlerim bir süre restimi de çekerim artik . Çok seviyorum yapacak bir şey .sevgisizlikten ölünmüyor .olmadı NeXTlerz yani dünyanın sonu değil

Tüm hissettiklerimi yazmışsınız cidden .aileme karşı mahcup olmak istemiyorum ne diyecem onlara tanışmaktan vaz mı geçti .ya hiç böyle saçmalayacak insan da değil neden böyle oluyor anlamıyorum
Tamam işte alın karşınıza sorun, işler ciddiye binince mi korktun, asıl niyetin ne, evlenmek istemiyor musun, ben de ona göre yolumu çizeyim diyin. Aileme karşı ne duruma düştüğünün farkında mısın diyin, kızkardeşine biri aynısını yapsaydı o kişi hakkında ne hissederdin diyin. Ama özetle ne istiyor tam olarak ne yapmak istiyor bunu öğrenin ki ailenize diyecek bir şeyiniz olsun. Susup oturup burda tahminler yürütmenin bir manası yok cidden.

Tamam işte alın karşınıza sorun, işler ciddiye binince mi korktun, asıl niyetin ne, evlenmek istemiyor musun, ben de ona göre yolumu çizeyim diyin. Aileme karşı ne duruma düştüğünün farkında mısın diyin, kızkardeşine biri aynısını yapsaydı o kişi hakkında ne hissederdin diyin. Ama özetle ne istiyor tam olarak ne yapmak istiyor bunu öğrenin ki ailenize diyecek bir şeyiniz olsun. Susup oturup burda tahminler yürütmenin bir manası yok cidden.
Canım sıkıldı o an konuşmak istemedim düşünmek istedim ama haklısınız net bi şekilde konuşacam .

Asla bunları demeyin bence ne demek kız kardeşine biri aynını yapsa filan ne gerek var ya dik durun ne yaptı ki size. 40 yıllık evlilikler bitiyor. Adı konmamış bir ilişki, her iki taraf nikah masasında dahi cayabilir.
Açıkça sorabilirsiniz ama olayı abartmayın basit bir soru gibi sorun geçin. Yok kız kardeş yok aileme ne derim ler nedir hangi devirdeyiz. Ne duruma düşecekmiş ailesine karşı ayrıca.

Ya az önce konuştuk dedim annem babam da soruyor artık tanışma ne zaman diye ben bir tarih veremiyorum onlara dedim .o da “benim ailem de soruyor ne zaman gelelim diye kendi de dedi işte kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum buluştuğumuz gün “ yani gerildik sonra kapattı telefonu . Hiçbir cevap alamadım yanii

Ya az önce konuştuk dedim annem babam da soruyor artık tanışma ne zaman diye ben bir tarih veremiyorum onlara dedim .o da “benim ailem de soruyor ne zaman gelelim diye kendi de dedi işte kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum buluştuğumuz gün “ yani gerildik sonra kapattı telefonu . Hiçbir cevap alamadım yanii
İstemiyor yani zaten istese öyle bişey söylemezdi ben olsam ayrılırdım.

Günaydın
Kaç gündür içim içimi yiyor kimseyle de konuşamıyorum bu konuyu .içime kapandım resmen .
1.5 yıllık ilişkim var her şey çok güzel ilerliyor 25-30 yaşlarımız .maddi manevi desteğini ilgisini hep gösteren biri .her anlamda içime sinen bir ilişki yaşıyorum şükür ama son zamanlarda geçen konuşmayı anlatacam .
İşi gücü mesleği yerinde çok hırslı biri aslında ama kendi işini kurmak istiyor çabalıyor sürekli aksilikler oluyor maalesef o is gerçekleşmiyor .
Bayramdan önce annelerimizi tanıştırdık .sonrasinda da ailem tekrar gelir bu sefer ciddi adımlar atarız dedi . Okey buraya kadar her şey yolunda .
Geçen hafta buluştuğumuzda “ben tam anlamıyla istediğim konuma gelmeden evlilik sürecini girmek istemiyorum dedi . “ bir şey demedim sadece sustum . Belki de iyi bir maaşım olmadığı için böyle yapıyor bilemiyorum .
Önceki ilişkimde de ex işi düzeltmeden evlenmem dedi bir sürü şey sıraladı sonra benden ayrıldı işler düzeldi hayatı yoluna girdi kısa sürede evlendi .

Ya anlamıyorum ben evlenilecek bir insan değil miyim .hic öyle evlilik konusunda baskı kurmadım bile .hep kendi tanıştırmak istedi . Ne yapacağımı bilmiyorum ayrılma sinyalleri mi bu ben mi yanlış yorumluyorum
Yani 30 yaşında bi insanın bunu bahane etmesi bana garip geldi. O yüzden bence doğru yorumluyorsunuz.
Evlenmeye adım atmak direk düğün yapıp masrafa girmek demek değil yani.
Çoğu arkadaşım daha öğrenciyken isteme-söz-nişan yaptılar. İşe geçince de düğün yaptılar.
Siz daha iyi bilirsiniz niyetini gerçi ama, evlenmeye niyeti olan insan bi nikahla da evleniyor.

Anne babanızı da bahane etmemize gerek yok aslında.
Hemen evlilik meraklısı gibi görünmek hoş değilse de belli bir aşamadan sonra sizinde istekleriniz, beklentileriniz olabilir. Madem senin için bir süreç vardı, neden annelerimiz tanıştı? İlişkimiz sadece senin isteklerine, hedeflerine göre mi şekillenecek ben böyle düşünmüyor ve istemiyorum diyebilirsiniz.
Burada açılan konularda görüyorum ki çoğu ilişkinin kaderini erkekler belirliyor. Öyle olmamalı.

Yani 30 yaşında bi insanın bunu bahane etmesi bana garip geldi. O yüzden bence doğru yorumluyorsunuz.
Evlenmeye adım atmak direk düğün yapıp masrafa girmek demek değil yani.
Çoğu arkadaşım daha öğrenciyken isteme-söz-nişan yaptılar. İşe geçince de düğün yaptılar.
Siz daha iyi bilirsiniz niyetini gerçi ama, evlenmeye niyeti olan insan bi nikahla da evleniyor.
Bu ilişkimde böyle bir şey yaşayacağımı hiç düşünmezdim . Bayramdan sonra ailem de gelir artık adım atarız diyen adam ne oldu da böyle konuşmaya başladı

Bir erkek bi kadınla evlenmeye karar verdiyse evlenir asla bahaneler olmaz
O sizinle evlenmek istemiyor belki karşısına daha iyi biri çıktı belki ailesi istemedi belki bazı hareketlerinizden soğudu
Ama net olan şu sizinle evlenmek istemiyor
Yarın ayrılınca 3 5 aya evlendiğini iş güç filan bahane olduğunu duyacaksınız
Kendinizi suçlamayı bırakın doğal olduğunuz gibi olun sizi olduğunuz gibi sevecek bir çok erkek var yaşınız genç

Ama ben olsam açık açık konuşurdum
Neden evliliktin vazgeçtiğini sorardım aptal değilim evlilikten vazgeçtiğinin farkında olduğumu filan, evlilik isteyen maddi koşullara fazla takılmaz en azından yüzükler takılır adı konur yani
Öyle bişey yok cart curt diyorsa direk ayrılırdım dürüst olamayan bi adamla benim işim olmaz

Yaşamın tümü bir döngü. Hayattaki olumsuz döngüleri kırmak için bazı sınavların verilmesi gerekiyor. Çünkü acı veren bir döngüyü kırmanın yolu, ondan öğrenilmesi gereken dersi alarak farkındalık kazanmak.

Benim de çokça araştırdığım bir konu iş ve arkadaşlıklarda aynı döngüyü yaşıyorum hala kıramadım çünkü biz değişmeden bu döngü kırılmıyor maalesef

Vazgecmis. Çok net .

Başka bir pencereden sesleniyorum. Bu anlatılanlar benim yeğenimin 2023 yazındaki hali. Yeğenim erkek, sevgilisi vardı, kızla ciddiydi, evlenmeyi istiyordu, yaşı 29 o zaman. Sonra bir iş değişikliği yaşadı - aynı işyeri ama görev değişikliği diyeyim - çok gerildi, güvensiz-yetersiz hissetti kendini, şunu şunu yoluna koymadan evlenemem ben, dedi. Ne alâkası var diyene de, yahu evliliğe böyle belirsizliklerle mi gireceğim, kafam rahat değil, dedi.

Maalesef bu aşamadan sonra cânım ilişki perişan oldu çünkü kızın tek gündemi ne zaman evleneceğiz, sen beni oyalıyor musun... haline geldi. tavrı değişti. Benim kızım kızla konuştu, yahu senden ve işinden başka bir şey yokki hayatında, biraz zaman tanı hazır hissetmiyor, dedi. kız da sizinkine benzer şekilde, ben artık kendi evim olsun istiyorum, evde bunaldım, tam heveslendim, şimdi anlamadığım "hazır değilim" zırvalığını bekliyorum, ne kadar bekleyeceğim de belli değil dedi. Yeğenim, "benim ' kendimi yeterli hissetmiyorum ' lafımı duymuyor bile, varsa yoksa onun hevesleri onun hayalleri, onun baba evi sıkıntıları, ben sanki onun hayatını onun istediği hale getirecek emir eriyim, böyle sabır bilmeyen, empati yapmayan sevgi mi olur" , dedi. Sonrasında kız, ya şu kadar zaman içinde şu adımları atarsın ya da ayrılırız dedi, yeğenimin müthiş gururuna dokundu, ayrıldılar. ÇOk üzüldü, kızı çok seviyordu çünkü.

Yeğenim geçen hafta başka bir kızla nişanlandı. Öbür kızı sevmeyip şimdikini sevdiğinden değil, öbür kızla evlilik istemeyip şimdiki kızla istediğinden de değil. Şimdi kafası rahat etti, şimdi kendini hazır hissetti. Yanında öbür kız olsaydı, onunla evlenecekti. Yeğenim halâ kendini çok haklı görüyor o konuda. Bir yıl gecikme için bana güvenemeyen sözde sevgiymiş onunki, ben onun bağımsızlık biletiymişim, fazla da bir anlamım yokmuş .. diyor.

Sizinki kötü niyetlidir, sizin hikayeniz bu hikayeden bambaşka bir hikayedir... Bunların hepsi mümkün. Ama bu yukardakinin bir benzeri içine giriyor olmanız da mümkün. Tecrübemi paylaşmak istedim sadece. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X