Bence açık açık karşınıza alıp konuşun, kendi kendinize tahminler yürütmek yerine.
Ne demek istediğini, tam olarak anlamadığınızı söyleyin. Gerçekten ne demek istediği belli değil çünkü.
Burdan bakınca işler ciddiye binince karar değiştiren evlenmek istemeyen bir adam profili var. Siz de ama çok sefiyorum diyip sorunları halı altına süpürüyorsunuz burda da onay arıyorsunuz gibi.
Adamın şu açıklaması belki de sizin kafanızda bir ampül yakmalı ve ona göre hareket etmelisiniz. İşleri yoluna sokmadan evlenemem demek ben seninle evlenmek istemiyorum demek de olabilir çünkü. Maalesef erkekler hiçbir konuda dürüst değil, yıllarınızı harcarlar sizi oyalayarak yalan yanlış umutlar vererek. Asıl söylemek istedikleri şeylerin yumuşak versiyonlarını söylerler ki çekip gitmeyesiniz.
Kendini koruması gereken sizsiniz bu durumda, alt metinleri okumak lazım. Piyasada adam kalmadığı konusunda haklısınız. Ama şu anlattığınız hikayeden sizinki de pek adammış gibi durmuyor üzgünüm. Ailenize karşı mahcup etmiş, üstüne anneler tanışmış doğal olarak babanız da öğrenmiş. Sanıyorlar ki kızları ciddi bir yola giriyor. Sizin ailenize karşı içinde kaldığınız durum kötü değil mi? Çocuk oyuncağı mı bu işler? O gün susup kalmışsınız ancak bu durumun tersliğini erkek arkadaşınıza iletmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Özetle karşınıza alıp yaptığının ailesine karşı sizi zor duruma soktuğunu, ailenizin bu olay üstüne onunla ilgili iyi şeyler düşünmeyeceğini, ikinize dair gelecek planlarının tam olarak ne olduğunu, sizinle ciddi bir yola girip girmek istemediğini(şu an olmasa bile ne bileyim bir yıl sonra vb.) sorun.
25 yaşındasınız, evlilik için acele etmenize gerek yok ancak neden bu güzel yaşlarınızı sizi sadece oyalayan biri ile harcayasınız ki.