Niye böyle ya..

Aynı buraya yazdıklarınızı söyleyin annenize. "Anne sana ihtiyacım var, bu günümde beni yalnız bırakma, zaten korkuyorum, bebeğime nasıl bakacağımı bile bilmiyorum, sen bizi ne güzel büyüttün, tecrübelerini bana da aktar, öğret, yardımcı ol" de.

Bana kalırsa da anneniz çekiniyor olabilir. Kendisini evi dışında bir yerde rahat hissetmiyor anladığım kadarıyla. Çok çekti demişsiniz. Geçmişte yaşadıklarından ötürü insanlardan uzaklaşmış olabilir, insanlardan kaçıyor olabilir.

Sevgisinden eminim diyorsunuz, o yüzden annenizle tatlı tatlı konuşun. Hatta eşiniz davet etsin annenizi. Arasın söylesin "anne doğumdan bir gece önce Laboo'nun yanında olursan çok sevinirim. Korkuyor, sakinleşmek için annesine ihtiyacı olacak, ben yetersiz kalıyorum" gibi gibi cümleler kurulabilir. Bence anneniz kabuğunu kırsa her şey yoluna girecek.

Dert etmeyin. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Teşekkür ederim...aslinda konuşkan sicak kanli girişken bir kadin ama böyle işte yapacak bi şey yok...

Aslında niye böyle demissiniz ama niye böyle olmak zorunda ki?Anneniz zamanında çekmiş belki artık kendi için yaşamak istiyordur.Evet insan annesini yanında ister size de hak veriyorum ama belli bi yaştan sonra çocuk bakmak da kolay degil biraz bencillik aslında annelerimizin çocuklarımıza bakmalarını beklemek..
Elalem ne der demeyin çok sorarlarsa ben tek bakmak istiyorum cocuguma deyin geçin.Eminim icgüdüsel olarak gayet güzel altından kalkacaksınız.
Sağlıkla kucağınıza alıp büyütün bebeğinizi kendinizi de üzmeyin

Benim annem de başkasının evinde kalmayı hiç sevmez. Doğuma 2 gün kala geldi. Geldi ama nasıl sıkıldığını, rahatsız olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum. O da çok çekti, çok fedakarlık yaptı çocukları için. Sanırım bu yüzden hayat çok yorucu geliyor onlara. Hiç biseyden zevk alamıyorlar belki de. Bize de nazları geçiyor olacak ki, içinden geldiği gibi davranıyor :)
Aynen durum bu tam olarak...

ayy ben anneme sitem ediyordum utandım. 2 ay kaldı yanımda doğum yaptığımda 20 aya kadar baktı oğluma Allah razı olsun. annenin huyu bu demek ki. evet zordur ama zorla da getiremezsin içinden gelmeli. acaba damattan mı çekiniyor?? yani sen bize gel biz de bakarım diyor mu?? olmadı bir yardımcı tutun size 40 gün yardımcı olacak.

Babanız hayattami? Belki onu yalniz birakmak istemiyordur. Benim annemde sizin anneniz gibi sayilir. Ama babamin psikolojik agir rahatsizliklari var onu uzun süre tek birakamadigi icin öyle davraniyor.

Sezaryen dogum yaptim oglum agirdi kucagima almak yasakti ve hastanede kimse yoktu sabahtan. Sansa bir tanidikda ayni odada kaliyordu o ilgilendi saolsun kendi bebegini birakip, haliyle ona ziyarete gelenleride taniyordum birtanesi bana senin niye yaninda kimse yok, kalkamiyorsun bebek aglayip duruyo cagir anneni gelsin diye firca atti. Annemi aradigimda cok tuhaf karsiladi acikcasi, hemen gelemem araba yok abini aramaliyim falan dedi ve geldiginde bana bakisi hep gözümün önünde, gülerek girdi yüzüme bakti ilk günden bakamadinmi daha diye, cok zoruma gitmisti ama sonradan oda anladi zannimca, hastaneden cikinca bende kal yardim lazim olucak sana ben ilgilenirim demisti.

Babanız hayattami? Belki onu yalniz birakmak istemiyordur. Benim annemde sizin anneniz gibi sayilir. Ama babamin psikolojik agir rahatsizliklari var onu uzun süre tek birakamadigi icin öyle davraniyor.

Sezaryen dogum yaptim oglum agirdi kucagima almak yasakti ve hastanede kimse yoktu sabahtan. Sansa bir tanidikda ayni odada kaliyordu o ilgilendi saolsun kendi bebegini birakip, haliyle ona ziyarete gelenleride taniyordum birtanesi bana senin niye yaninda kimse yok, kalkamiyorsun bebek aglayip duruyo cagir anneni gelsin diye firca atti. Annemi aradigimda cok tuhaf karsiladi acikcasi, hemen gelemem araba yok abini aramaliyim falan dedi ve geldiginde bana bakisi hep gözümün önünde, gülerek girdi yüzüme bakti ilk günden bakamadinmi daha diye, cok zoruma gitmisti ama sonradan oda anladi zannimca, hastaneden cikinca bende kal yardim lazim olucak sana ben ilgilenirim demisti.
Babam hayatta da herhangi bi sağlik sorunu yok yalniz birakamayacal bi durum yok ki kardeşim de var evde zaten..

ayy ben anneme sitem ediyordum utandım. 2 ay kaldı yanımda doğum yaptığımda 20 aya kadar baktı oğluma Allah razı olsun. annenin huyu bu demek ki. evet zordur ama zorla da getiremezsin içinden gelmeli. acaba damattan mı çekiniyor?? yani sen bize gel biz de bakarım diyor mu?? olmadı bir yardımcı tutun size 40 gün yardımcı olacak.
Yok demedi onu da...damattan çekindi diyecem ama genel olarak böyle yengem yeğeni olmasina rağmen onun doğumunda da öyle gidip gelmez de yani 5 çocuğuna da öyle yapisi bu yani çekinme değil..

Allah yardimcin olsun üzüldüm. Biz secemiyoruz tabi hayatlarimizi. Hem sıkıntı yapma. Gelin yanimda durun desen kac kisi çıkar burda gelecek olan. Sen gel de gelelim sorun yok. Ama anne gibi olamayiz tabi.

Back
X