Niye böyleyim ben kendimle çelişiyorum :(

pis gavurlar derken?bizim de millet olarak birsürü kötü yönümüz var, onlar pis ise biz neyiz acaba.insanları böyle aşağılamanız hiç hoş değil.ayrıca görücüler evlendirmek istedikleri kişiyle ilgili "yeterince" bilgi vermezler.ne iş yaptığı falan konuşulur ve iyi özellikleri ön plana çıkarılarak anlatılır ama kötü özellikleri söylenmez veya hafifletilerek söylenir.kimse demez oğlumun şöyle kötü huyu var böyle kötü huyu var diye.evlendirilmek istenen kişiler birkaç kez görüşüp konuşsa da yine adam kötü alışkanlıkları varsa falan belli etmez.böyle şeyler insan karşısındakini tanıdıkça, onunla vakit geçirdikçe anlaşılır.eğer insanlar evleneceği insanı sizin dediğiniz kadar kolay tanısaydı kimse evlendikten sonra ay kocamın şusu var busu var evlendikten sonra farkettim demezdi.flört edip evlenince bile eşinin çok farklı yönlerini gören insanlar var.insan bir ömrü paylaşmayı düşündüğü kişiyi çok çok çok iyi tanımalı.
İroni yapmıştım.

Sen dürüst, karşındaki de dürüstse hiçbirşeycik olmaz. .

Flört bir nevi tanışma asamasidir. Tanirsin uymazsa bitirirsin. Flört ills cinsellik değil. Isteyen istediğini yapsın. Benim arkadaşım evlenmeden hamile kaldı diye flörtü böyle mi düşünmem lazım şimdi benim? Ya da onlar opustu koklasti diye illa flört dediğin budur mu oluyor? Ben de gayet masumca sinema gezmek tozmak oturup iki tavla atmak oyunlar oynamak şeklinde flört de yaşadım bu sevgili lik olmuyor mu? Her erkek bir değil bacım. Zaten amacı seks olan biri kendine evlenecek birini aranıyordu emin ol.
Ayrıca manavdan kavun mu aliyon eşini nasıl seçicen ? birini tanımadan huyunu suyunu bilemezsin ki. Tanımakta flört ile oluyor kusura da bakma.

Sana diyeceğim:
*Eğer işini bilir bir tip değilsen :Sırf sonrakinin ve iyinin kıymetini bilmek için gerekirse erkek tanı ama bağlanma.
*Ünideki potansiyel eş adayı sayısı hiçbiryerde yok!
*Değerlerinden yine de çok uzaklaşma.Kendini o yönde kötü hissetme..Deneyebilirsin uygun birini ama sana ve değerlerine uyumsuz biriyse hiç bulaşma bu işlere heleki duygusalsan. Belki erkeklere bulaşmamış halin en iyi halindir belki benim gibi:)
*uygun biriyle görücü usulü olacaksa, söz nişan yapmadan önce bir süre görüş tanımak için.

Son düzenleme:
Flort olaylarina bakisinizi sevdim sizin tarif ettiginiz insana biz hayat arkadasi diyoruz Romeo yada beyaz atli prens hatta beyaz arabali prens gunumuzce daha uygun. Evlilik niyetiniz varsaaa konusun biriyle istihare yapin istisare yapin evlenin fakaat suana kadar sevmemenizden olasi bir hata yapmaniz ve kafa karismasi muhtemeldir onun icin iyi gozlemleyin once arkadas olun ayni yone bakmanz cok onemli uygunsa baslayin ama evet gonul eglendirmek icin olmaz bu isler gercekten sevmeniz sevilmeniz lazim Allah azzevecelle karsiniza iyi ve taam istediginiz hatta istediginizden daha iyisini cikarsin amin

akli basinda birine benziyorsun. en azindan bir erkek icin universiteni birakmayacak kadar. flortunude duzgun yasayacagina eminim. biriyle flort etmek, yakin olmak iyidir. insanlari tanimani, iliskilerinde yapip yapmaman gerekenleri ogretir. deneyim kazandirir.

Nişanlanıp 1 yıl görüştükten sonra yüzük atanlar var. Nişanlılık aşaması nedir? Birbirini tanıma aşaması öyle değil mi? Belki kimseyle görüşmeyip, tanışmayıp karşınıza çıkan herhangi birisi ile (duygusal anlamda bi şeyler hissettiğiniz) hızlı bir şekilde nişan yapacaksınız ve tanıdıktan sonra uyuşmadığınızı anlayacaksınız? Hayat bu her şey olabilir...
Benim de uzun süren bir ilişkim var ve gayette mutluyum. Doğru insan olduğunu düşünüyorum. Nişanlılık dönemini de uzatmayı düşünmüyorum çünkü yeterince tanıdım :KK53: Bizim ilişkimizde ünivde başlamıştı ve hala devam ediyor. Ha her konuda çok mu iyi anlaşıyoruz? Tabiki hayır. Biz iki ayrı bireyiz ve farklı düşüncelerimiz var. Sadece ortak noktada buluşmaya çalışıyoruz. Hiç mi ayrılmadık? Tabiki ayrılık yaşadık ama bu bizi daha çok güçlendirdi. Yıpratmamaya özen gösteriyoruz hem birbirimizi hemde ilişkimizi. Kısacası nasipten öte yol yok :KK68: Düşüncenize saygı duyuyorum fakat karşınıza sizin gibi düşünen biri çıkarsa düşünebilirsiniz. :KK51:

Evlenmeden önce okunası bir kitapla tanıştım kızlar. İnsana kendini sorgulattırıyor. Boşanmaların bir çoğunun neden ilk 5 sene içinde olduğunu, neden kendi seçtiğimiz insandan bu denli hızlı uzaklaşmak istediğimizi.. Hepsini içinde bulabileceğiniz bir kitapla geçen iki hafta önce tanıştım. Evlenmeden tavsiye ederim özellikle. Evliliğin Sayıları Özer Fırat. Bu aralarda da indirimliydi yayınevinde. Fotoğrafı da sevdiceğimin elinden

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 33
Sen cok on yargilisin tamam inanclisin ama sadece sen degilsin inanci olan sen butun erkeklere potansiyel sapik gözüyle bakiyorsun daha yasamadan gunukuz flört kotu diyorsun yasamadan bilemezsin hic bir seyi sen guzelini yasayabikirsin kendine gore belki
Resmen icine ninem kacmis gibi konusuyosun dusunuyosun sonucta sana erkekle yat kalk demiyor ki ne yani sen inanclisin biz flort edenler degil miuiz ne demeye çalışıyorsun gencecik yasinda yaslanmisin bence flort edenlere tas aticagina gunumuzde kotu vs diye kendi derdine yan sen derim gencligin gidiyor bu kafayla arkafas ortamin zaten olmaz

Üni 3.sınıf öğrencisiyim. İnancım gereği flörtü uygun bulmuyorum ve bu zamana kadar da herhangi bi şekilde flört ettiğim biri olmadı. Evlilik konusuna da soğuk bakıyorum, en azından üniversitem bitene ve ayakları üzerinde durabilen çalışan bir kadın olana kadar.. Hiçbir zaman eşinin eline bakan biri de olmak istemiyorum, bir kadın imkanı varsa çalışmalı mutlaka bence..

Ama şöyle bir sıkıntı var, birinin benim yanımda olmasını isterdim.. Çok güçlü hissediyorum kendimi mesela en basitinden sınıfımdan birinden yalnızca bana karşı bir hareketini gördüğümde.. Düşünüyorum sevilsem ve sevsem ne kadar güçlü hissederim, hayatın zorluklarını beraber göğüsleyeceğimiz, mutluluğu da üzüntüyü de beraber sevinip ağlayacağımız fikri.. O kadar insan varken onlara değil de benimle dertlenip benimle sevinecek biri..

Ne bileyim ya sanki sevip sevilmediğim şu zamanda herkes bir darbe indirebilir ve karşılıklı bir şeyler hissettiğim kısaca sevdiğim biri olsa bende o özgüven olur diye düşünüyorum. Özgüvenli biriyim aslında..Ama günümüzün flört olaylarının samimiyetine de inanmıyorum.. :KK61:
Özgüveni güçlü eğitimli akıllı bir kız flört etse bile kendine yakıştığı şekilde yapar..eminim ki sende inancın gereği neyse öyle yapar sana ters bir davranışı olanı yollarsın gider..zaten seni gerçekten isteyen adam senin kurallarının dışına çıkmaz..bu durumda flört neden kötü olsun?Hatta tam tersi hiçbirşey paylaşmadan onu az çok tanımadan yapacağın bir evlilik çok daha vahim sonuçlar getirir..
Lütfen bu açıdan da düşün olurmu?

Back
X