Niye bu kadar değişiyorlar ?

elkelle

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
610
109
18
35
Amasya
Merhaba kızlar, o kadar canım sıkkın ki...Sizlere tavsiyem bekar olanlara eğer kafanızda en ufak şüphe varsa en ufak tereddüt varsa evlenmeyin. Ben hep doğru mu yapıyorum sorularıyla evlendim. Gerçekten erkeklerin değiştiğini bilirdim de, bu kadar alenen olabileceğini sanmazdım. Sorun şu ki ; eşim evlenmeden önce ne kadar dinamik ne kadar hareketli bir insansa, şimdi de tam zıttı. Neyi yapacağına söz verdiyse yapmak için çabası yok. Uyuşuk, miskin ayağa kalkacağı zaman 10 dk düşünür. Bende tam tersi bir şeyi bekletmeyi beklemeyi, askıya almayı hiç sevmem. Ne olacaksa o an olmalı. En büyük sorunumuz burdan çıkıyor. Tabi dahası da var. Eskiden tartışmalarımızda hep alttan alan hep adım atan taraftı şimdi kapıları kırıyor sinirinden. O kadar tembel ki bu banada yansıyor bazen kendimi uyuşmuş hissediyorum. Hiçbir şey düzenli olmuyor. Totosunu attığı yeri bozup kalkıyor. O kadar sinir oluyorum bu hareketlerine varyaaa kafa atasım gelmiyor değil.Akşam yatmaz, sabah kalkmaz Ne yapmamı önerirsiniz ? Dua ediyorum biraz hareketli olsun, neşeli olsun canlansın benide canlandırsın diye ama enerjimi emiyor

sana katılıyorum eğer zerre kadar şüphe varsa asla o kişiyle evlenilmemeli. oturduğu yerden kalkarken bozan ve bunun da farkına varmayan, düzeltmeyen kişide sorumluluk duygusu eksiktir elbette bir tek bununla ölçemeyiz ama bu bi ipucudur. insanın hareketleri karakteri hakkında fikir verir, mesela açtığı dolap kapaklarını örtmeyen, aldığı şeyi geri vermeyen ya da yerine bırakmayan, vb. bu kişiler rahat, amaaaan bana ne diyebilen ve yapılması gereken bir işi hep başkaları yapsın diye bekleyen tiplerdir. tabi ki bu benim kendi tecrübelerimle edindiğim fikirler yanlış da olabilir.

Çok yeni evlisiniz, hemen nasıl salmış adam kendini
Bence nasıl olsa evlendim gibisinden bakıyor...
nacizane fikrim, silkeleyin onu ama bunu devamlı dır dır eden biri gibi yapmayın,
net kesin cümleler kurun, az konuşun ki merak etsin napıcanızı ve ne düşündüğünüzü
çünkü hep aynı şeyleri dile getirirseniz umursamaz, hani sen çok tembelsin ağırsın vss.. devamlı söylemeyin bunları
sabah kalkamıyormu kaldırmayın işe geç kalsın.. size güvenmesin.. üstlenmeyin herşeyi
birde şöyle düşünüyorum karekter ve kişilik meselesi, zaten o öyle biriymiş neyi ne kadar değişir bilemeyiz
Allah kolaylık versin canım

aslında o kadar değil ama bi tembellik söz konusu, beni geriyor buda. Çünkü ben gerçekten bir şeyi o an yapmayı ve yapılmasını seviyorum. Bilmiyorum ne yapıcam

Aynen yaaa daha 3 ay olmadı ama baya saldı daha bu ne ki. Hemde öyle kolay elde etmedi beni 2-3 sene uğraştı yani .Kolay lokma olsam dicem ki bana müstehak. Dır dır etme konusuna gelince canım duramıyorum inan gözüme batıyor yaptıkları yada yapmadıkları. Sıkılıyorum, içim daralıyor. Bazen çıkıp balkona hava alıyorum. Niye evlendim sanki dediğim oluyor. Bu günlerimi daha mutlu yaşamak isterdim ama enerjimi sildi sağolsun

Bence devamlı niye evlendim bununla diye düşünme bunu çok sorgulama, o zaman daha çok canın yanar
mücadeleni ver güzel günlerinizi düşün... gözlerine baktığında hissetiklerini düşün.. yani güzel düşün onu
ama lütfen devamlı sorgulama şimdiden keşkeleri sokma aklına
ben de yeni evliyim ama 2. evliliğim (sanmaki tecrübesiz bunu o yüzden belirttim..)
ben ilk evlendiğimde az bakmadım pencerelerden dışarı..ben naptın allahım bu böyle biriymiş ben neden görmezden geldim diye diye kendimi çok yedim bitirdim.. hiç birşey için kendimi üzdüğüme değmedi... su aktı yatağını buldu..

Allah mutluluğunu daim etsin öyleyse. Aslında kötü biri değil eşim ama benim beklentilerimmi fazla, yoksa o mu cevap veremiyor anlamıyorum. Çok mutluyum diyemiyorum hiç. Sorumluluk duygusu tam olarak yok. Ben güçlü insanları severim. Evlenene kadar da onu güçlü sanardım. Ama öyle olmadığını çok yakın zamanda gördüm. Ben bayan olarak daha iradeli daha sorumluluk sahibiyken onun böle davranmasına sinir oluyorum. Ömrümü yiyip bitirmek istemiyorum bu şekilde ama onsuz da düşünemiyorum kendimi. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki. Aklıma bir çok şey geliyor da yapmaya güç bulamıyorum kendimde...

tembelliği değilde sinirden kapıları kırmak kafama takıldı

onu bu kadar sinirlendiren şey ne?

Daha somut örnekler verseniz? Hangi beklentilerinizi cevapsız bırakıyor mesela? Hani gece yatmaz, sabah kalkmaz diyorsunuz ya, beraber aynı evde yaşamadıysanız belki de hep böyleydi, değişen bişey yoktur.

Aslinda dort dortluk insan yok, bize gore bire bir uyumlu insan da yok... ufak tefek detaylari anlasmazliklari tolere etmek var. Alttan alsa kadin hep alttan almaktan erkek kendini birsey saniyor abartmaya basliyor. Kadin tepki verse tartisma daha cok buyuyor olmadik yerlere gidiyor. Guzel konusmayi tavsiye ediyorlar ama guzel konusmadan anlayan adam zaten bazi dusuuncesizlikleri rahatca yapmaz. Velhasil zor zanaat erkek ile ugrasmak. Herkes kendince yollari bulup bulup deniyor

tembelliği değilde sinirden kapıları kırmak kafama takıldı

onu bu kadar sinirlendiren şey ne?

benim hoşuma gitmeyen bişeyi söylediğimde mutlaka kavga büyüyor ve kapılara vuruyor sinirinden dolapları çarpıyor ...

Daha somut örnekler verseniz? Hangi beklentilerinizi cevapsız bırakıyor mesela? Hani gece yatmaz, sabah kalkmaz diyorsunuz ya, beraber aynı evde yaşamadıysanız belki de hep böyleydi, değişen bişey yoktur.

Şöyle ; mesela yapalım dediğimiz bir şey oluyor değil mi ? harekete geçemiyor. Ben iteklemek zorunda kalıyorum. Yani bıraksan akşam yatar sabaha kadar. Mesela idealleri var ama uğraşmıyor.
Kapıları kırmak çok abartılı

Evet bencede

Aynen öyle. Sussam bu böyle gidecek, konuşsam kavga büyüyor. İlişkimizin gün güne eridiğini hissediyorum. Ben keşke evlenmeseydim diyorum, belki oda diyordur...

enerjisi neden bukadar düşük sanki bi bıkmışlık sıkılmışlıık var gibi biraz değişiklik olsa hayatınızda belki canlanır miskinliğinden kurtulur inşallah dönemseldir yoksa insanı hayattan soğutuyo bu tipler

Böyle değildi yada belli etmiyordu. Sevgisinden sadakatinden son derece eminim çok şükür. Bu bir ruh halide değil onun karakteriymiş. Ben yeni yeni öğreniyorum, ailesi de bazı şeyleri söyledikçe kafamda netleşiyor, hiç bir zaman birşeyler için mücadele etmemiş.

Canım bu sana öyle denk gelmiş benimki tam aksine iyi yönde değişti... Bende tam tersi oldum çıkarken dinamiktim şimdi ise iş ev yoruluyorum

Daha cok yeni evlisiniz, seni bu kadar biktirabilmesi gercekten takdire sayan yani...
Zaman, diyebilecegim tek sey zaman... O kadar yenisiniz ki, bir birinize daha adapte bile olamamissiniz.
Bu kadar farkliliklari yasamaniz normal, zamanla hersey rayina oturur diye dusunuyorum...

Bu kadar erken zamanda da bu kadar tartismalariniz olmasi normal degil.
Sende biraz kendine hakim olmalisin, daha yeni evlisiniz, kavga veya tartisma yapmak icin cok erken...

İnanki hakim oluyorum, çoğu zaman içimden telkin ediyorum kendimi normalde hazmedemiceğim tavırlara bir şey demediğim oluyor, ama bazen de patlıyorum ya. Ben dert çekmek stres olmak için evlenmedim diyorum. Çok şeyler geliyor söylenecek ama susuyorum. Korkuyorumda yani çünkü ben fevri bir insandım bu evlilikten önce ani kararlar verirdim. Evlilikte yapılmıyor malesef ama eski huyumun tekrar anlık gelmesi bile olayı çok farklı boyutlara taşıyabilir. Ne desem nasıl bir tavır takınsam napsam düzelir bilmiyorum.
..

evliliğin ilk başlarında birbirinize alışana dek evliliği sorumluluğu idrak edip oturtana dek kavgaların tartışmaların olmasını doğal buluyorum.. hatta bu şekilde büyüyo,gelişiyo,olgunlaşıyo o ilişki..

ama sizin durum biraz farklı sanırım ne desem bilemedim :26:
bu kadar kısa bi zamanda bunca şikayet normal mi onuda bilmiyorum :26:
ama bazı arkadaşların dediği gibi, belkide eşin hep böyleydi.. nihayetinde aynı evde değildiniz bilmiyordun.. yani ne bileyim, genelde erkekler neyse o oluyor ve değişse bile bu derece fark yaratacak şekilde değişmiyorlar..

eşini seviyorsun belli, kaybetmekte istemiyorsun..
o zaman çabalamaya devam etmeli, yılmamalısın.. uğraşamam artık demek için çok erken çünkü..

Evet canım, en şiddetli kavgalarımızın bile sonunda bir kez sarılınca bütün sinirim öfkem gidiyor. Ama bu sorunu çözmek değil ki üstünü örtmek. Çok seviyorum eşimi, ama mantığı da ağır basan bir insanım ben. Hayattan zevk almak istiyorum hakkım değil mi sence ? Gel şuraya gidelim diyorum tamam diyor, totosunu kaldıramıyor ki gidelim. Hadi bunu yapalım diyorum. Yarın yaparız diyor ama o yarın hiç gelmiyor. Ben siinirlenip kalkar kendim yaparsam da tartışıyoruz. İdealleri uğruna hiç mücadele etmemesi, bu miskin hali de beni uzaklaştırıyor, gözümde ki gönlümde ki yeri kayboluyor ben istemeden :2:

eğer cidden evlenmeden önce kesinlikle böyle değildi diyebiliyorsan o zaman bi profesyonel yardım alabilirsiniz belki.. belkide gözardı edilen, bilinçaltı sorunlar korkular falan var eşinde.. bilemiyorum ki :26: ama yani böyle devam ederse mücadele etmek için bi sevginde kalmayacak gibi duruyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…